Barbados

Mummi3

Hei.
10.3.2014 Olis tarkotus lähteä kahdenviikon Karbianmatkalle.Olisi kiva kuulla paikasta jos joku on juuri käynyt?

19

547

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • harmaamassa

      Kävin Barbadoksella vaimon ja 6 vuotiaan pojan kanssa pari viikkoa helmikuussa 2013. En tiedä mitä matkaltanne itse odotatte tai mikä teille matkalla on tärkeää (kulttuuri, ruoka rannat iltaohjelma tms.) mutta itse pidin kohdetta ihan mukiinmenevänä ja kohtuullisen monipuolisena. Verrattuna muihin käymiini Karibian kohteisiin (Dominikaaninen, St. Maarten, Kuuba, Aruba, Meksiko) laittaisin Barbadoksen sinne kohdelistojen keskikastiin. Mitään ihmeellistä 'kulttuuria' sieltä nyt on aika vaikea löytää, mutta koska saarella on sentään vähän jotain muutakin, kuin amerikkalaisia ristelyturisteja (vs. St. Maarten) niin onneksi kaikkea ei ole suunnattu jenkkien maun mukaan. Barbadoslaisilla on vielä aitoa karibian letkeyttäkin jäljellä.

      Suosittelen käymään luonnonpuistoissa, niitä taisi olla parikin kappaletta (siellä pääsee näkemään apinoita ja vähän aidompaa sademetsän kasvillisuutta sekä tunnelmaa muutenkin), tippukiviluolassa, eläinpuistossa ja kenties atlantis sukellusveneretkelläkin. Vuokra-autoa suosittelen, jos ei pelkää vääränkätistä liikennettä (siihen tottui oikeasti todella nopeasti). Vuokra-autolla kannattaa etsiintyä vähän syrjäisemmillekin rannoille, joilla saa monesti olla aivan yksin.

      shoppailu on tietenkin matkaajan mieltymyksistä kiinni - vaatteita, koruja kultaa jne on tarjolla niistä kiinnostuneille ilmeisen kohtuulliseen hintaan.

      • Bob M

        Karibialla matkustaneena, mitä kohdetta suosittelisit eniten? Suunnitelmissa ensimmäinen matka Karibialle, ja mietin Jamaican, Meksikon ja Barbadoksen kesken minkä valitsisi? Missä parhaat snorklausmestat? Onko hintatasoissa suuria eroja, olettaen ettei hotelli ole all inclusive?


    • ansku1

      Hei!
      Olin itse Barbadoksella viime maaliskuun alussa ja tykkäsin kyllä paikasta. Olen samanikäinen kuin kysyjä....mutta mieltymykset voivat olla erilaisia.
      Pidän letkeästä lomasta enkä halua koko ajan ravata paikasta toiseen. Rannat olivat aivan upeat ja monilla rannoilla oli vain muutama ihminen tai ei ollenkaan...ainakin pohjoisemmassa Holetownin kohdalla. Kävin myös etelämpänä vilkaammilla rannoilla Bridgetownin ympäristössä. Siellä myös shoppailin jonkin verran ja kävin syömässä illalla muiden suomalaisten kanssa.
      - Oistinsin kalamarkkinoilla kannatta käydä. Söin siellä herkullista miekkakalaa eikä ollut kallista (n. 8 e), mutta muuten ruoka on Suomen hinnoissa. Halpaahan siellä ei ole muutenkaan.
      - Paitsi Reggee-bussilla oli halpaa liikkua ja hauskaa !
      - Kävin myös snorklaamassa/uimassa kilpikonnien kanssa. Retki paikallisen yrittäjän veneellä.
      Ihmiset olivat aivan mukavan tuntuisia ja kohteliaita.
      Ilma oli mahtava koko ajan ja vesi lähes 30 asteista. Lähtisin kyllä uudestaan :)

    • mkv

      Meillä on myös lähtö 10.3.2014 :) Kovasti matkaa jo odotetaan! Minkä hintaista on auton vuokraaminen? Entä onko skoottereita tarjolla vuokralle (kuten Thaimaassa)?

      • Barbados ihan Ok.

        Skoottereita vuokrataan kyllä mutta hinta-taso kallis vrt. esim Thaimaahan. Ei varmaan hinnaltaan eroa paljon autonvuokraan, tosin ei kyselty nelipyöräisten hintoja. Päivässä ajelee iisisti koko saaren ympäri. Muuten kyllä Reggae-paku systeemillä pärjää niin ei tarvii itse ajella.
        Ne on halpoja ja niitä menee kyllä tiheästi.


    • I <3 Barbados

      Just näin Ok Barbados ;)
      Joo, halpoja hintoja hakeville kannattaa varmaan mennä Thaimaaseen, Vietnamiin tms :D

    • maikki2

      Ehkä niitä busseja tulee käytettyä paljolti mutta kiinnostais jotenki ittekki ajella vaikka se jotaki maksaaki. Ajaako ne bussit sielä ihan joka puolelle saarta? Ne kyllä kuulostaa tosi hauskoilta ja tunnelmallisilta :)

    • Maahinen Barbadoksel

      Ollaan just nyt täällä Barbadoksella hotelli SunBayssä. Tultiin 27.1 ja viikko siis takana. Komemuksia viikon varrelta on jonkinverran, mutta kun ollaan täällä kuukausi, niin ei olla vaimon kanssa pidetty mitään kiirettä.

      Sitä kiirettähän täällä ei kannata pitää, sillä elämänmeno on just niin letkeetä kuin elokuvissakin näyttää. Sää täällä on ollut pääosin aurinkoinen , mutta joka päivälle on saatu sellainen 3-5 minuutin sadekuuro ja jonkinverran pilviä. Aurinkoisuus kuitenkin on se mikä on vallitseva säätilä täällä. Varovaisuuteenkin kannattaa sitten totutella, sillä itse tyyppinä, joka ei ole koskaan auringossa palanut, ehdin olla biitsillä tunnin ilman aurinkorasvaa ja jo rintakehä, sekä vatsa punotti kaamealla tavalla. Vähintään 30kertoimella olevaa aurinkorasvaa kannattaa ottaa mukaan, sillä täällä se on älyttömän kallista. Kallista toki on kaikki muukin kun vaikkapa sipsipussi maksaa 12-13 Barbadoksen Dollaria, eli 5-6 Euroa. Samoin kaikki hygieniatuoteet on lähes kaksinkertaisissa hinnoissa kotosuomeen verrattuna, eli niitäkin kannattaa miettiä mukaan otettaviksi.

      Ruoka täällä on ainakin meidän hotellissa sellaista ihan perusruokaa ilman mitää turhaa pröystäilyä, eli tarjolla on päivittäin riisiä, perunaa , vihanneksia ja lihaa, kalaa ja kanaa joka aterialla. Lisäksi vaikka ruokalajit poikkeavat päivittäin, niin näin tokan viikon aluksi huomasimme, että joka viikonpäivälle on sama ruokalista kuin edellisviikollakin. Aamiaisen kohdalla kannattaa ottaa huomioon, että jos teillä ei ole puolihoitoa tai allinclusiveä, niin perusaamiainen hotellissa on vain tuoremehu, kahvi/tee ja kaksi paahtoleipää, muiden kerätessä bufftista haluamansa. Ihan vaan ettei tuu yllätyksenä.

      Kulkeminen täällä on helppoa. Sekä kaupungin siniset, yksityiset keltaiset ja ns reggaebussit veloittaa aina 2 paikallista Dollaria suuntaansa/henkilö, oli matka mikä tahansa. Systeemi nenee niin, että eri puolilta saarta matkustetaan Bridgetowniin joko To City tai Out of City Eli jos haluat jatkaa matkaasi Bridgetownista eteenpäin joudut vaihtamaan kulkuneuvoa ja maksamaan taas sen 2BD. Itse olemme matkustaneet kaupungin busssilla ja niillä reggaebusseilla ja täytyy sanoa, että se reggaemalli mölystään huolimatta oli hyvä palvelu, jota voi suositella kaikille. Rohkeasti vaan mukaan kyytiin, sillä kävelitpä missä tahansa bussien reitillä, soittaa takanasi tollane reggaebussi sellasista merkkiääntä ja pääset kyytiin ja pois milloin haluat. Kaupungin bussit ja yksityiset keltaiset sensijaan pysähtyvä vain pysäkeillä. Lisäksi reggaebussilla ei ole aikatauluja, vaan ne kulkevan ns nonstop edestakaisin reitillään kunhan matkustajia on riittävästi.Liikenne sinänsä täällä on aika villiä ja voi tuntua suorastaan hullulta Suomeen verrattuna, mutta ihan hyvin tää toimii, vaikka kaikki ajavatkin väärällä puolella tietä.

      Taksejakin täällä on paljon ja kyytiä tarjotaan melko agressiivisesti, mutta taksien miinukseksi voi suoraan sanoa hintatason. Täällä esim hotelliltamme Oistinsin kalamarkkinoille noin 1,5 kilometrin matka maksoi 20 bd kun sen kävelee 10 minuutissa tai jopa alle. Tosin jalkakäytävät on aika huonoja ja koko ajan pitää kävellä liikenteen seassa katsellen ympärilleen.

      Juurikaan mitään ostettavaa täällä ei normi turistikrääsän lisäksi ole. Ihan samat laatumerkit. Toki Bridgetownista löytyy, samoin kuin Holetownista, mutta hintataso on niinkuin muuallakin aidon tuotteen kyseessä ollessa Suomen hinnoissa. Kopioita toki saa halvemmallakin kuten Niken lenkkarit Bridgetownissa 30bd eli 12 Euroa.

      Siltä tää on pienestä nuhjuudestaan huolimatta rennompi kohde kuin esim Thaimaa tai Kanariansaaret, sillä mitään ei tyrkytetä agressiivisesti ja ihmiset on pääasiallisesti ystävällisiä ja palvelu pelaa. Ehdottomasti voi kaikille tätä suositella, kelle tänne on mahdollisus tulla.

    • Nipsu80

      Millanen lämpötila sielä on iltaisin/öisin? Onko Thaimaan tasoa vai enemmänkin suomen lämpöisen kesäyön tasoa? T. viluinen :)

    • Maahinen Barbadoksel

      Yhä siis täällä. Päivisin mittari huitelee tuulesta ja pilvisyydestä riippuen 27-32 välillä. Iltaisin ja öisin sitten 26-28 astetta. Sortseilla ja t-paidalla pärjää koko loman ajan. Nyt on muutaman päivän ollut auringossa niin paahtavan kuuma, ettei siinä oikeasti voi kauaa olla. Satanut on toki ihan joka päivä sen notmit 3-5 minuuttia ja yhtenä yönä oli oikein ukkostakin.

      Noihin busseihin senverran, että ainakin keltaist yksityiset ajavat myös kaupungin läpi toisiin kaupunkeihin, eli et välttämättä tarvitse maksaa kahta matkaa jos haluat Bridgetownista eteenpäin.

      Tervetuloa tänne. Täällä kyllä viihtyy.

      • malediivari1

        Hyvältä kuulostaa,,reilun viikon päästä 24 pvä olis lähtö,hotellina Sea Breeze.


    • Maahinen Barbadoksel

      Toi Sea Breece on ihan tässä Sun Bay hotellin naapurissa. Kävimme sen pihamaalla katselemassa ravintola Azulin menuuta ja voin kertoa. Että hotellisi on erittän viihtyisän näköinen ja ihan meren rannalla. Toi hotellihan on Maxwellin hotellialueella ihan liki Oistinsin pikkukaupunkia, jonne siis kävelymatka. Mitään varsinaisia huvituksia tällä alueella tosin ei ole, joten jos iltaelämää kaipaatte joudutte menemään taksilla Bridgetowniin tai St Lawrence capiin. Läheisessä Oistinsin kalastajakylässä on tosin perjantaisin kalamarkkinat ja siellä kannattaa toki poiketa. Itsekin suunnistamme sinne tänään heti hotellin illallisen jälkeen.

      • malediivari1

        Vielä hyttysistä, tarviiko iltaisin käyttää "myrkkyjä"?


    • Maahinen barbadoksel

      Moskiittoja tosiaan on ja myrkkyjäkin tarvitaan. Tosin yhden paikallisen Angela nimisen henkilön mukaan paras tapa suojautua hyttysitä kuunlemma on vauvaöljy. Sitä kun levottää iholle, ei moskiitot kuunlemma kiusaa. Meillä täällä huoneessa muutama moskiitto oli ja vaimoa purivat useaan kertaan. Puhuimme tälle Angelalle asiasta ja hän myrkytytti huoneemme välittömästi antaen samalla ton ohjeen vauvöljystä. Eipä oo sen koommin juuri moskiitonpuremia tullut. Ja niinkuin sanottu, ne moskiitot tuntuvat purevan vainnaiseläjiä.

      • malediivari1

        Kiitos ,, Autan myrkkyä on mut täytyy vielä tuota öljyä hommata. Toivottavasti nähdään sitten.


    • Maahinen Barbadoksel

      Vielä voisin mainata muutaman sanan käymistämme retkistä, mitä Finnmatkat tarjoaa. Ensimmäisenä kävimme retkellä nimeltä saarikierros joka nimensä mukaan kiertää saaren melkolailla ympäri suomenkielinen opas mukanaan. Hintaa tolla kierroksella oli 150 BD/ henkilö. Mukaamme saimme Maria nimisen oppaan, joka oli mukavaa kuultavaa koko retken ajan. Retkellä pysähdyttiin viiteen eri kohteeseen, joista ensnimmäinen oli saaren pohjoispiste "North point" kalliojyrkänne tyrskyineen. Paikkana toi sinänsä oli ihan nähtävän arvoinen, mutta useankin Kanarian matkan aikana olemme vaimon kera nähneet kyllä jylhempiäkin kallioita ja tyrskyjä. Seuraavaksi suuntasimme metsänreunaan korkeahkon kallion ylämaastoon katselemaan alenevia maisemia ja merenrantaa. Tosin tämänkin kaiken olimme nähneet kanarialla jylhempänä. Tuolla myös pääsimme maistelemaan tuoretta kookosmaitoa 4BD hintaan. Maku oli, noh...juotavissa. Kolmas kohteemme oli vanha 1800 -luvulla rakennettu kirkko, jossa vietimme puolisen tuntia. Loistelias se ei ollut, mutta hautausmaa ja maisemat sensijaan tutustumisen arvoisia. Sitten suunnistimme Atlantin puoleisille rannoille Bathsheba nimiseen paikkaan, jossa tutkailimme maisemia ja merenaalloista kuluneita kivenlohkareota. Meikäläiselle noikaan ei oikeen tehneet vaikutusta, kenties juuri Kanarian matkailujen takia. Viimein saavuimme Sunbury hause nimiseen paikkaan, missä nautimme maukkaan, mutta ah, niin tutuksi tulleen lounaan. Samaa ruokaa nimittäin on tarjolla lähes päivittäin hotellillamme. Talo sinällään oli näkemisen arvoinen hienoine esineineen, vaikkei sitä oltukaan entisöity tarkasti alkuperäisen mukaan. Homman sotki mielestäni liiallinen aikakausien sotkeminen tavaroiden asettelussa. Syynä tähän on kuunlemma alkuperäisten tuhoutuminen tulipalossa ja nykyiset esineet oli saatu lahjoituksina paikallisilta asukkailta. Tuolla vietimme kenties tunnin ja sitten hotellille.

      Itselleni ja vaimolleni jäi matkasta hiukan vaisu kuva saaresta ja sen elämästä, vaikka Maria osasikin kertoa paljon saaren historiasta.

      Toinen retkemme oli Katamaraaniretki kilpikonnia katsomaan ja se ei mielestäni ollut hintansa 180/ henkilö väärti, vaikka lounas ja maksuttomat juomat kuuluivat retken hontaan, samoin kuin snorklusvälineetkin. Mieletäni retkessä oli lähinnä rahastamisen makua, kun ensin purjehdimme n. 45 minuuttia ja pysähdyimme Sandy Lane nimisen hotellin edustalle kilpikonnia etsimään. Ne jotka snorklausvehkeillä kilpparia etsivät, eivät sitä löytäneet ja me muutamat, jotka vain uiskentelivat laivan lähistöllä näimme sitten yhden kilpikonnan pikaisesti. Edellisenä päivänä paikalla oli kilppareita kuunlemma 5, niinkuin yleensä muuallakin, kun jotain ei välttämättä löydy. Pettymys sensijaan oli retken loppuosuus, kun seuraavaksi siirryttiin noin viiden minuutin siirtymällä 400 metrin päähän edellisestä paikasta kaloja ja jotain hylkyä etsimään. Täällä sitten oleskeltiin n45. Minuuttia, jonka jälkeen nautittiin lounas kahveineen, minkä aikana venettä siirrettiin taas sellaiset 400 metriä eteenpäin. Siinä sitten tunti vapaata oleskelua, uimista ja snorklausta ja takaisin satamaan. Jotenkin jäi valju ja rahastuksen maku koko hommasta. Mukavaa toki hyvässä seurassa oli, mutta itse ainakin odotin vähän enemmän maiseman muutosta kuin kilometrin siirtymistä yhdellä ja samalla rannalla.

      Ehdottomasti paras ja mielenkiintoisin retkemme vei sitten Harrisons cave luolalle, jossa saimme tutustua maanalaisiin luoliin, tosin nykyaikaisesti pienessä sähköjunassa istuen ja hienoihin maainalaisiin ihmeisiin tutustuen. Todella ihmeellinen on luonto täällä ollut ja muokannut ällistyttävän hienoja maanalaisia rakennelmia, jotka on pakko itse nähdä. Luolan tutustumisen jälkeen ajoimme taas Bathsheba rannan kautta Wild life resort eläinpuistoon, jossa sitten pääsi seuraamaan livenä, ihan vapaana liikkuvia apinoita, jotka olivat tottuneet ihmisiin, niin, että heitä pystyi katselemaan ihan metrin etäisyydeltä. Tuolla oli myös kilpikonnia, kaimaaneja, papukaijoja, riikinkukkoja, ja liskoja, jota pääsi lähietäisyydeltä seuraamaan. Papukaijoja lukuunottamatta kaikki eläimet olivat puiston alueella vapaina, python käärmettä lukuunottamatta. Tätä retkeä ainakin meikäläiset suosittelevat kaikille, tosin retki on pelkästään englannin kielinen, joten vähän kielitaitoa tarvitaan.

      Lisäksi olemme vierailleet paikallisessa Concorde museossa, jossa siis on ihan oikea Concorde lentokone. Se oli ainakin tällaiselle tekniikasta ja historiasta kiinnostuneelle henkilölle todella mielenkiintoinen kokemus. Kuvitelkaa pääsevänne sisään lentokoneeseen, joka on pelkkää ensimmäistä luokkaa koko kone ja se lentää Euroopasta tänne Barbadokselle 5 tunnissä. Tosin matkan hinta saa kyllä ainakin tällaisen duunarin varpailleen, sillä lysti maksoi aikanaan n 10000 Englannin Puntaa. Näkemisen arvoinen juttu ehdottomasti.

    • Maahinen Barbadoksel

      Niin. Toi oli siis henkilökohtainen näkemys noista matkoista. Joku toinen saattaa nähdä asiat toisin ja hyvä niin. Malediivai1selle senverran, että ei nähdä, sillä palaamme sillä samalla koneella Suomeen, millä te tuletta. Hyvää lomaa kuitenkin.

      • malediivari1

        Kiitos. Katamaraani retki on meilläkin suunnitelmissa ja "sukellusveneellä" kierros veden alla. Ehkä vielä tuo Concorde käydään katsomassa, muuten vaan paljon lepoa ja toivottavasti aurinkoa.


      • Maahinen Barbadoksel
        malediivari1 kirjoitti:

        Kiitos. Katamaraani retki on meilläkin suunnitelmissa ja "sukellusveneellä" kierros veden alla. Ehkä vielä tuo Concorde käydään katsomassa, muuten vaan paljon lepoa ja toivottavasti aurinkoa.

        No niin. Viimeistä päivää viedään ja alle tunnin päästä joudumme luovuttamaan huoneemme. Rehellisyyden nimessä on pakko sanoa, että tämä on todella rentouttava lomakohde. Tällä palvelu on juuri niin hyvää kuin odotimmekin ja ihmiset kaikkialla ovat ystävällisiä. Täältä ei oikeastaan löydä mitään negatiivista sanottavaa, joten voimme lämpimästi suositella tätä kohdetta kaikille.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3683
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      166
      2297
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2009
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1884
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      398
      1306
    6. 80
      1215
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      135
      1104
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1030
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      980
    Aihe