Kuka keksi Kalashnikovin?

Kunniaa keksijälle

Siitä kuulee harvoin mainittavan, että Kalashnikov rynnäkkökivääri on tosiasiassa neuvostoliittolainen kopio sotasaaliiksi saadusta saksalaisesta Sturmgewehr-45 ;tä.

Kiinnostaisi siis tietää, kuka tämän Sturmgewehr-45:n taas kehitti, eli kuka on todellinen ja alkuperäinen Kalashnikov rynnäkkökiväärin keksijä/kehittäjä?

56

1447

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Mihail Kalashnikov on kuollut. Mitä hänen muistonsa merkitsee: suuri nero vaiko paha kuoleman kauppias?

   • asemies /

    Varasti idean kaasumäntä-aseesta Hugo Schmeicheriltä joka oli yksi kolmesta aseen suunnittelijasta. Kalasnikov keräsi kunnian itselleen ja neuvosto propaganda hoiti loput. Kun vertaa stg-44 ja kassua vierekkäin sokeakin ymmärtää jujun.
    Miksiköhän neuvostoliitto vaati Hugon itselleen amerikkalaisilta sodan päätyttyä jos heillä itsellään oli kykyä kehittää rynnäkkökivääri omin voimin?

    Näinhän se menee että voittajien totuus on se oikea totuus, kaikki kunnia Hugolle hän sen kuolemansa jälkeen ansaitsee ei neukku probaganda. :-)


   • Anonyymi
    asemies / kirjoitti:

    Varasti idean kaasumäntä-aseesta Hugo Schmeicheriltä joka oli yksi kolmesta aseen suunnittelijasta. Kalasnikov keräsi kunnian itselleen ja neuvosto propaganda hoiti loput. Kun vertaa stg-44 ja kassua vierekkäin sokeakin ymmärtää jujun.
    Miksiköhän neuvostoliitto vaati Hugon itselleen amerikkalaisilta sodan päätyttyä jos heillä itsellään oli kykyä kehittää rynnäkkökivääri omin voimin?

    Näinhän se menee että voittajien totuus on se oikea totuus, kaikki kunnia Hugolle hän sen kuolemansa jälkeen ansaitsee ei neukku probaganda. :-)

    Ei. AK ja AKM tyypin kiväärien pitkäisku kaasumäntään perustuva toiminta on alunperin peräisin Tsekeistä, (ZB vz. 26 myöh. Bren Gun) Ja M1:sen kehitykseen ja testeihin vuonna 1929 "gas-trap" systeemillä siis osallitui vain Rheinmetall. Ei Mauser tai Walther. Ja Schmeisser korkeintaan avusti venäläisiä kehittämään kylmäprässätyn teräksen käyttämiseen aseiden valmistuksessa. Schmeisserin et al oivallus oli lähinnä sovittaa tulen valitsimella varustettu kivääri keski-tehoiselle patruunalle. Tässä nyt vain on se, että Venäläinen ehti ensi, keksien saman idean ihan omin päin jo vuonna 42 ja lanseeraten sen rintamalle 7.62x39mm M/43:na SKS itselataavassa kiväärissä. :D

    Itse ase-tekniikkaan ei schmeisserilla ollut osaa eikä arpaa Neuvostoliitossa vankina työskennellessään. Eihän tällaista emänatsia voi päästää lähellekkään mitään ampuma-asetta ja sitä paitsi, kaikki WW2 käytössä olleet aseet noudattavat yleisiä itse-lataavien aseiden toimintajärjestelmiä jotka olivat jo yleisesti tiedossa kautta koko toiseen maailman sotaan valmistautuvien maiden. Paitsi tietysti Briteissä, jossa pultista ei vaan voinut luopua ennen kylmän sodan alkua. Ja silloinkin kopioimalla Gewehr 41 sulku ja kaasujärjestelmä EM-2 bullpup rynkkyyn. Ja se taas oli kopioitu venäläisistä SVT-tyypin kivääreistä jonka venäläinen taas pölli Tanskalaiselta joka teki ekan itselataavan kaasutoimisen kiväärin vuonna 1922. :D

    Saksalaisella oli kyllä sodan loppupuolella tulossa kaasuhidastettu rekyylitoiminta ja rullahidastettu massasulku. Mutta, kumpaakaan ei tehty kuin jokunen hassu kappale. Ja kaikki jäivät läntisten joukkojen, ei Neukkujen, näppeihin. :D

    Koittakaa nyt ees lukea wikipedian perusartikkelit ja vaikka Forgotten Weaponsia sivu silmällä niin ette näytä idiooteilta.

    https://www.youtube.com/watch?v=zFagaHLuekQ


  • metsästäjä /

   http://fi.m.wikipedia.org/wiki/Sturmgewehr_44

   Hugo Schmeicher on keksijän nimi, se on kassun näköinen ja identtinen toimintapa kuin Sturmgewehr-44 aseessa, neukut pölli piirustukset ja teki aseesta kopion kuten kopsasivat suomi konepistoolinkin itselleen.

   Kurkkaa tuolta, oikea tyyppt on stg-44 tai mp44.

   • Anonyymi

    Tällä ei ole mitään tekemistä AK tai AKM-tyypin aseiden kanssa. Muuten kuin ovat samaan tarkoitukseen tehtyjä, kumpikin on kehitetty samoista perus itselataavista vehkeistä jotka ovat peräisin 1920-luvulta, lähinnä tsekeistä ja tanskasta ja Schmeisserilla ollu muuta virkaa kuin opettaa venäläinen prässäämään terästä niin että se pysyy edes etäisesti toleranssia muistuttavassa speksissä. :D


   • Anonyymi

    Nimi on Hugo Schmeisser.


  • --------------------

   On erittäin yleinen harhaluulu, että Ak-47 olisi STG 44 rynnäkkökiväärin kopio.

   TÄMÄ EI PIDÄ PAIKKAANSA. AK-47 on tärkeimmältä osaltaan, eli sisäiseltä rakenteeltaan riittävän erilainen, ollakseen tietyn aseen kopio.

   Paremminkin AK-47 rakenne on kokoelma aseen suunnittelun aikaan (40-luvun puolivälissä) jo maailmalla olemassaolevia ratkaisuja. Esim. aseen lukon sulkuolakkkeet ovat lähinnä amerikkalaisten M1 Garand automaattikivääristä jne.

   • Kunniaa keksijälle

    " AK-47 on tärkeimmältä osaltaan, eli sisäiseltä rakenteeltaan riittävän erilainen, ollakseen tietyn aseen kopio."

    No, se on tulkintakysymys, milloin jonkin idean edelleen kehittely on kopio ja missä määrin.

    Kuitenkin tämä idea sarjatulta ampuvasti, kevyestä kiväärikaliberisesta aseesta on (sekin) saksalainen keksintö. Siis Kalashnikov on jo ideansa puolesta saksalaisen rynnäkkökiväärin kopio ja suuressa määrin myös toimintojensa osalta.

    Kyllä me sitäkin venäläisten Suomi-konepistoolista kehittämää peltirunkoista konepistoolia kopioksi nimitämme. Samoin nimitämme suomalaisten tästä aseesta kehitettyä peltiheikkiä ensin mainitun parannelluksi kopioksi.


  • Venäjän kuuluisin

   keksijä kautta aikain on ollut Uspat Regoff.

   (Vai pitäisikö se kirjoittaa US.Pat Reg. off ??)

   • vielä kuuluisampi

    regus patoff Reg. Us. Pat. Off


  • ruski

   Kyllä se kunnia menee kommunistimaan keksijälle ja oikkein on.

   • Hugolle kunniaa

    "Kyllä se kunnia menee kommunistimaan keksijälle ja oikkein on. "

    Vaan kyllä se siitä huolimaatta rynnäkkökivääri on saksalainen keksintö.

    Nykyäänhän vallitsee sellainen hoopo tilanne, että monilla maailman alueilla rynnäkkökivääreistä käytetään Kalashnikov nimitystä. Siksi on syytä välillä muistuttaa, ettei Kalshnikov suinkaan ollut idean isä, vaan edelleen kehittäjä. Siis samalla tavoin, kuin oli Aimo Lahti konepistoolin kohdalla.


  • kaalashnikoovi

   Kalashnikov on kalashnikov , eihän kaikki konepistoolitkaan ole suomikonepistooleja pitäisi tämä nyt käsittää vaikka hekomminkin.

  • Kukahan sen keksi

   "Kalashnikov on kalashnikov..."

   Sitä nyt ei kukaan olekaan kiistänyt. Kyse on vain siitä, kuka sen tosiasiassa
   keksi.

   Kun täällä huomautetaan, ettei muuten Sturmgewehr 44 kanssa ulkonäöltään lähes identtinen AK 47 ole sisuskaluiltaan ensin mainitun täysi kopio, voisi siihen lisätä, että tämä Sturmgewehr 44:n keksijä, Hugo Schmeischer "sattui" olemaan sotavankina töissä samalla asetehtaalla ja samaan aikaan, jolloin Kalshnikovin väitetään nimeään kantavan rynnäkkökiväärin keksineen.

   Vanhoilla päivillään tämä Kalshnikov suostui viimein sen verran myöntämään, että tämä, ensimmäisen konepistoolin (1916) ja ensimmäisen rynnäkkökiväärin (1943) keksinyt Scmeischer "avusti" häntä aseen suunnittelussa. Siis tätä tuolloin alle kolmikymppistä asesuunnittelijaa...

  • kaalashnikoovi

   Toisen maailmansodan kallistuessa loppupuolelle Schmeisser kehitteli ensimmäisen rynnäkkökiväärin, Sturmgewehr 44:n. Schmeisser antautui amerikkalaisille joukoille, mutta hänet luovutettiin vangiksi Neuvostoliittoon. Usein väitetään, että Schmeisser olisi osallistunut maailman ehkä tunnetuimman rynnäkkökiväärin, AK-47:n suunnittelemiseen. Aseen varsinainen kehittäjä Mihail Kalašnikov kuitenkin on itsepintaisesti kieltänyt saaneensa vaikutteita ulkomaisesta aseteknologiasta.

   Joo oli se Mihail Kalašnikov ei epäilystäkään. Sosialistisen työn sankari vielä kaikenlisäksi.

   • Totuus paljastuu

    "Aseen varsinainen kehittäjä Mihail Kalašnikov kuitenkin on itsepintaisesti kieltänyt saaneensa vaikutteita ulkomaisesta aseteknologiasta."

    Googleta näiden herrojen Schmeischer ja Kalashnikov hakusanoilla niin ainakin englanninkielisenä löydät todellista tietoa kyseisen rynnäkkökiväärin kehittämisestä.

    Sieltä myös selviää, kuten tuossa ylempänä kerrotaan, että tämä Sturmgewehr 44:n kehittäjä oli sotavankina töissä samalla tehtaalla ja samaan aikaan, jolloin Kalashnikovin väitetään saksalaista rynnäkkökivääriä erehdyttävästi muistuttavan aseen kehittäneen.

    Selviää myös, että muutamaa vuotta ennen kuolemaansa Kalashnikov myönsi "saaneensa Schmeisseriltä apua" aseen kehittelyssä. Siis sellaisen aseen edelleen kehittelyyn, jonka Schmeisser oli jo aiemmin luonut, ja joka oli todellisissa taisteluissa osoittautunut toimintakuntoiseksi ja tehokkaaksi. On siis aivan turha väittää, etteikö Kalashnikov olisi saanut ulkomaisia vaikutteita, koska samalla tehtaalla työskenteli maailman tunnetuin ulkomainen konetuliaseiden suunnittelija!

    Ja kun Hugo Schmeicher kuoli pian vankeudesta vapautumisen jälkeen 1950-luvun alkupuolella, ei hän ole ollut puolustamassa totuutta aseen kehittelyyn liittyen.

    Niitä sosialistisen työn sankaruuksia Neuvostoliitossa myönnettiin propagandatarkoituksessa myös ihan hihasta vedetyillä perusteilla. Yhden puolueen ja yhden totuuden valtiossahan tällainen peli oli mahdollista. Ikävä vain, ettei näitä hihasta vedettyjä ansioita haluta oikaista totuuden mukaisiksi edes näin Neuvostoliiton hajoamisen jälkeenkään.


  • TOTTAtää
   • R.k.62

    Onneksi Suomalaiset eivät kopioi.


   • Suomettumista

    "Tässä totuus lukee vapaan suomen iltasanomissa ja sanotaan valetta ei paineta"


    Jonkinlainen totuushan se on osatotuuskin. Tässä Iltasanomien jutussa vain ei puhuta tästä Hugo Schmeisseristä mitään.

    Mutta kun Venäjällä ollaan palattu tähän Neuvostoliiton aikaiseen yksipuoluejärjestelmään, niin kai meidän tulee saman kaavan mukaan palata noina aikoina vallinneeseen suomettumiseen suhteessa itänaapurin "totuuksiin".

    Niinpä voimme suomettumisen hengessä todeta, että tämä Hugo Schmeisser oli sillä asetehtaalla, jossa hänen keksimästään rynnäkkökivääristä kehiteltiin Kalshnikov puna-armeijan tarpeisiin, vain sattumalta ja lapiohommissa.
    Niinhän vaikka...


  • tottuus

   "Jonkinlainen totuushan se on osatotuuskin. Tässä Iltasanomien jutussa vain ei puhuta tästä Hugo Schmeisseristä mitään."

   Miksi puhuttaisiin koska kysymyksessä on kalashnikov jonka keksijästä tässä iltasanomien jutussa puhutaan.

   Eihän kukaan väitä esimerkiksi kun usain bolt juoksi 100 ja 200m metrin maailmanennätykset että juoksija todellisuudessa olikin joku saksalainen eikä usain bolt.

   • !0+1

    "Eihän kukaan väitä esimerkiksi kun usain bolt juoksi 100 ja 200m metrin maailmanennätykset että juoksija todellisuudessa olikin joku saksalainen eikä usain bolt."

    Vertauksesi ontuu, koska juoksusuorituksessa on kyse yksilölajista.

    AK-47 suunniteltiin ryhmätyönä, mutta kunnia lopputuloksesta annettiin yhdelle nuorelle hepulle ja merkittävimmän henkilön nimi jätettiin kokonaan pois.


  • TOTTAtää

   Kalashnikovin keksijää on kyllä nyt turha koittaa lähteä muuttamaan, keksijä oli Mihail Kalašnikov ja sille voidaan tässä keskustelussa laittaa piste............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

   • Oli yksi joukosta

    "keksijä oli Mihail Kalašnikov "

    Tai kun oikein sanotaan, niin se oli yksi kehittelijöistä.

    Keksijän kunnia hänelle annettiin Neuvostoliiton kansallisen itsetunnon kohottamistarkoituksessa, sillä totuuden kertomisella olisi ollut päinvastainen vaikutus.


  • Kuukerin Nelli

   "Kalashnikov haudattiin kalashnikovien säestyksellä"

   Putinin Venäjä hautasi asesuunnittelija Mihail Kalashnikovin valtiollisin menoin muiden neuvostosankarien viereen kalashnikovien räiskyessä. Sukulaiset olisivat halunneet haudan kotiseudulle, mutta hallinto halusi tehdä jälleen uuden pyhäinpatsaan. http://www.elisa.net/

  • Juri Andropov

   Ilja Repin keksi maalaustaiteen, Vladimir Lenin valtion, Aleksandr Popov radion ja Mihail Kalashnikov rynnäkkökiväärin. Tämä Kremlin virallinen vastaus arvailuihin. Kalashnikov muuten keksi varhaistyönään myös Suomi -konepistoolin ja myi idean Aimo Lahdelle kahdesta lehmästä, mutta virallinen Suomi on halunnut olla asiasta hiljaa. Totuus ei pala tulessakaan!

  • Sovjetologi

   Suomi kp oli alkujaan Pistolet-pulemyot Kalashnikova eli PPKa. Olen kyllä kuullut historian toisin, nimittäin Aimo Lahti sai piirustukset kahdella kenkäparilla.Sen verran aseessa on suomalaista, että se porattiin kaliperiin 9 mm Para. Mutta eihän sekään ole mikään suomalainen keksintö!

  • kulakkkak

   Tiskiharja on suomalainen keksintö.
   Keksikö senkin svetlana kyokina?
   Suomes kyökkinä joka taas tulee ruotsin sanasta kök.

  • Sever

   Jenkkikenraalit olisivat halunneet kopioida AK-47:n Vietnamin sotaan, mutta poliitikot eivät suostuneet.
   Sehän olisi ollut noloa myöntää, että venäjällä kehitellään parempi sota-ase.
   Niinpä tekivät AR-15 pyssyn, joka tukehtui viidakon mutaan.
   Israelilainen Galil on muunnos AK-47:stä.
   Kaikkea kopioidaan maailmassa- sotaan liittyvää erityisesti. Suomalaisetkin kopioivat varsijousen omaan käyttöönsa, eikä saletisti ole maksettu kopiointi korvauksia...

  • kalashnikovi

   Amerikkalaiset nöyrtyivät vietnamissa kommunistien edessä ei pärjännyt läskiperse pojat treenatuille vietnamilaisille joilla oli kalashnikovit kädessä.

   Eivät ole amerikkalaiset vieläkään toipuneet nöyryytyksestä jonka kommunistit antoivat heille kalashnikovien avustuksella.

  • isi

   Tiettävästi ensimmäinen rynnäkkökiväärin tapainen kehitettiin Italiassa 1890-luvulla, Cei-Rigotti merkiltään, jäi prototyyppiasteelle. Ensimmäinen sotilaskäyttöön otettu rynkyntapainen oli venäläinen Avtomat Fjodorova, vuonna 1916. Näistä oli myöhempien asesuunnittelijoiden hyvä jatkaa kehittelyä.

  • Калашников

   Vittun suomalaiset puolusta natsija

  • Wesson Smith

   Aseita ei varsinaisesti keksitä, vaan ne ovat aina pitkän tuotekehittelyn tulos.

   Sankareita rakastava maailma mielellään nimeää "asekeksinnöt" pääsuunnittelijan mukaan.

   • Siellä osattiin

    Neukuissa julistettiin, että Lenin on keksinyt elokuvan. Neukkujen omasta mielestä lähes joka asian oli keksinyt joku neukku.


   • darwin krp

    -- kaikki aseet ovat vain edeltäjänsä päivitettyjä versioita , - ei niitä varsinaisesti kukaan keksi , -aseissa tapahtuu luontainen evoluutio.


   • pyäreekö
    darwin krp kirjoitti:

    -- kaikki aseet ovat vain edeltäjänsä päivitettyjä versioita , - ei niitä varsinaisesti kukaan keksi , -aseissa tapahtuu luontainen evoluutio.

    Kyllä kehitystä tapahtuu, pyöräkin oli aluksi nelikulmainen mutta joku älysi tehdä 8 kulmaisen ja siitä se lähti pyöristyyn.


  • staalin

   Amerikkalaiset pasko housuun vietnamissa kun kommunistit tulittivat niitä kalashnikov kivääreilä, vieläkin niiden housuista tulee etovapaskan haju. Amerikkalaiset on suuria häviäjiä ja se on niille kauhea trauma josta ne ei selviä ikinä. Amerikkalainen sotilas on lihava läskipaska.

   • Rk.62

    Vietnamin sodan aikaisten M16 kiväärien lukot oli valmistettu pienempiin
    toleransseihin kuin Kalashnikovien, joten ne eivät sietäneet likaa, ym.
    niin paljon kuin Kalashnikovit, tästä johtuen niitä täytyi puhdistaa useammin
    kuin Kalashnikoveja.


   • mikä vertailu
    Rk.62 kirjoitti:

    Vietnamin sodan aikaisten M16 kiväärien lukot oli valmistettu pienempiin
    toleransseihin kuin Kalashnikovien, joten ne eivät sietäneet likaa, ym.
    niin paljon kuin Kalashnikovit, tästä johtuen niitä täytyi puhdistaa useammin
    kuin Kalashnikoveja.

    M16 oli toisessa tarkoituksessa parempi ase. Kalasnikov toisessa. Vietnamissa oli jenkeille epäedullinen tilanne, jossa vastapuolen ase sattui soveltumaan olosuhteisiin paremmin kuin oma. Kumpaakaan asetta en pidä toista "parempana". Tarkempi käyttötilanne määrittelee paremmuuden. Esim. pellolla traktori on kivempi. Motarilla Porsche. Päätöntä laittaa niitä rinnakkain.


  • Rk.62

   Ne ovat kaksi yleisesti maailman armeijoissa käytössä olevaa asetta,
   joten tottakai niitä voi vertailla.

   • mahdollisuuksia...

    Kuten avaruusrakettia ja virveliä. Toisella käy nakin käristäminen selvästi paremmin ja toinen sopii paremmin karttakepiksi.


  • Rk.62

   Itse näen tämän asian niin, että sellainen ase joka toimii kenttäolosuhteissa paremmin/pidempään ilman huoltoa, on paremi ase jalkaväen sotilaalle,
   He kun yleensä toimivat kettäolosuhteissa.

  • halki metsien

   Tsuhnareservaattia johtanut korkea-arvoinen Tsaarin henkivartija, kenraalikarkuri Puppelheim keksi KANSANMURHAN, jonka Aadof Shitler kopioi ja toteutti menestyksellä...

   • Jurpo2000

    Tää oli hyvä, meinas mennä keisari lager väärään kurkkuun...
    Mahtaakohan putlerin agentit tulla kylään piankin...


  • Anonyymi

   Olisikin epäuskottavaa että Venäjällä olisi keksitty jotain uutta ja toimivaa. Kalashnikovin juuret voidaan siis liittää saksalaisten toisen maailmansodan paineessa kehittelemään ratkaisuun. Kerralla hyvin suunniteltu kantaa pitkälle. Myös Mg-42 konekivääri jatkaa elämäänsä toisella nimellä. Suomessa voidaan jatkaa AK-kopioiden käyttöä hyvällä omallatunnolla.

   • Anonyymi

    Miksi kaivoit vanhan keskustelun esille kun sinulla ei ollut siihen mitään uutta annettavaa. Etkö pysty lukemaan kirjoitusta ilman pakonomaista kommentointia?


  • Anonyymi

   Kaasurekyyliin perustuva sarja-ampuminen keksittiin jo kolmekymmentävuotisen sodan aikaan. Silloin ruokana oli hernekeittoa, eikä mitään muuta kolmeenkymmeneen vuoteen, paitsi kaalikääryleitä juhlapyhinä. Niiden pohjalta keksittiin syvyyspommit.

   Keksijät olivat aimo lahtaajia, suomalaisia kakkapeliittoja, joita usein virheellisesti sekoitetaan auton talvirenkaisiin.

  • Anonyymi

   Suomalainen ei keksinyt M-16, AK-47, AK-74. Vaan saksalainen hiiri, kun oli ensin suunnitellut peltisen aseen nimeltä STG-44 Sen jälkeen saksalainen laittoi piirustukset tietokoneeseen, kansanomaisesti kirjoitettuna nimen ja kuvanhajoitusohjelmalla, sai valmiit suunnitelmat M-16, AK-47 rynnäkkökivääreihin.
   Lopulta hiiren ei tarvinnut kuin kirjoittaa saksaksi tietokoneeseensa rynnäkkökivääri, ja todeta nimenhajoitus ohjelman näyttävän hiirelle, kaikki valmiin, hiiren tarvitseman rynnäkkökivääri määrän olevan, saksalaisen hiiren käytettävissä.
   M16 oli saksalaisten käytössä jo ensimmäisessä maailmansodassa, teoriassa.
   M-16 on ulkonäköä myöten ase joka ei ole suunniteltavissa kuin valmiin nimenhajoitus tietokoneohjelman kautta. Ruma-ase ja huonokin. AK-74 ase löytyy AK-47 edelleen tietokoneella tutkien samoin aseeseen kuuluvat kiväärikranaattiputket. Saksalainen on hävinnyt kaikki käymänsä suuret sodat, koska saksalainen sotilasaines on maailman huonointa, seuraavana tulevat venäläiset, ruotsalaiset, britit, norjalaiset. Eurooppalaisittain suomalaiset ovat parasta sotilasta. Afrikkalaiset ovat maailman parasta sotilasainesta.

  • Anonyymi

   Kansalaisella on rajoituspultti koneessa, kun ei ymmärrä!

  • Anonyymi

   Voi vittu näitä vitun Suomi24 trolleja. :D Alkuperäinen maailman ensimmäinen ja Saksalaisten keksimä rynnäkkökivääri tunnetaan nimillä MP43/44 StgW-44 (ja sitä edeltäneet versiot Machinen Karabiner 42-eri variantteina. eli Suomeksi Automaattikarabiini. Rynkky nimen siunasi Hitler ainepäissään ja sitä ennen se nimettiin konepistooliksi koska Hitlerin mielestä arjailaisille on riitettävä se, mikä hänellekkin ensimmäisessä maailmansodassa ja sillä selvä.) Vaikka StgW-44 ja AK-47 toki ovat konseptuaalisesti sukua toisilleen ja kummankin valmistuksessa käytettiin samoja kehittyneitä valmistustekniikoita, kuten kylmäprässättyä terästä ja minimoitua määrää jyristtyjä osia jne. kustannusten minimoimiseksi ja tarkkuuden sekä luotettavuuden maksimoinniksi, ei niillä ole toiminta periaatteiltaan mitään yhteistä ensimmäisen sukupolven keski-tehoista patruunaa ja kaasumännän pitkää iskua pidemmälle.

   Varsinainen Sturmgewehr 45 eli StG 45(M) jonka piti sen korvata, ei koskaan päässyt alustavia prototyyppejä pidemmälle. Puolivalmis ensimmäinen protosarja löytyi aseteknikko sonder kommandoineen, valmistuslaitteineen ja piirustuksineen nimenomaan USA:n etenemisen tieltä ja ne vietiin nimenomaan vikkelään pois etteivät jää kommunisteille ihmeteltäväksi. Nämä prototyypit tunnetaan virallisesti nimellä Gerät 06H (ed. Gerät 06 joka oli epäonnistunut) ja se on rullahidastettu massasulku (Roller-delayed Blowback) ja nimenomaan prototyyppi joka kehitettiin palvelusaseeksi Espanjassa nimellä CETME ja kun saivat palata takaisin kotimaahansa Mauserin jämistä sen ymprille kasatun Heckler-Kochin HK32 ja sen sukuisten aseiden kuten MP5,.G3 jne. esi-isä. Rullahidastetulla massa-sululla, joka on kehitetty MG34/42 rullalukon pohjalta, ei ole mitään tekemistä pitkä-isku kaasumäntä käyttöjärjestelmän ja M1 Garandista kopioidun "rotating bolt" eli kierrelukitun massasulun kanssa jotka löytyvät AK ja AKM tyypin aseista.

   StgW-44 oli luonnollisesti perinteikkäästi Mauserin tapaan, taittuvalla lukolla. Progressiivisuudestaan huolimatta, kallis, raskas, epätarkahko ja liiankin löysin toleranssein tehty joten sulkuun pääsi aina ajoittain likaa joka saattoi tuottaa häiriöitä.

   Taipumus on tätäkin merkittävämpi nimenomaan AK ja AKM-tyypin aseilla jotka menevät toimintakelvottomiksi jos ne tippuvat mutaan varmistin pois päältä ja koneisto esillä tai vehje muuten altustuu mudalle, hiekalle tai muulle tauhkalle. Lian asettuessa pultin ja pesän väliin, näin estäen aseen sulkeutumisen ja tuottaen samalla vinosyöttöjä. Paska ase, paskoihin tilanteisiin. Kestää toki vaikka liimaa imppaavan kehitysvammaisen muuta käsittelyä, kunhan ymmärtää olla työntämättä koprofiliapäissään paskaa sinne koneistoon.

   Rullahidastettu massasulku ja suorakaasutoimiset järjestelmät kuten AR15 et al. taas ovat yleensä niin tiukkoja rakenteita ettei aseen sulkuun pääse uimaan ylimääräisiä asioita ja etenkin em. roller-delayed blow-back on halpa tehdä ja rekyyliä kompensoivan rakenteensa ansiosta todella tarkka. Stonerin ArmaLite Rifle 10 ja 15 hieman kalliimpia, mutta voittavat moderneista materiaaleista valmistettuna rullahidastetut aseet merkittävästi vähäisemmässä painossa.

   Kumpikaan taas ei sovellu kouluttamattoman käyttäjän näppeihin, koska ne pitää voidella, jopa säännöllisesti, ja sisältävät pieniä osia. Osia ei saa niellä tukehtumis vaaran takia ja sen lisäksi niitä ei kannata hukata jos aikoo vielä jatkossa ampua. :D

   https://www.youtube.com/watch?v=NrKhJC35QRA Let Ian "Gun Jesus" McCollum explain.

   • Anonyymi

    Tosiasia on ettei saksalainen massahidastettu rullasulkulukko toimi kuin kuvaosilla tehtynä.
    Saksalaiset ovat aina tehneet kuvaosia kaikkiin valmistamiinsa koneisiin.
    Kun järkensä saksalaisilla ei toimi tekevät kuvaosia koneisiinsa.
    Heckler& koch G3 ei toimi rullalukoltaan mekaniikan oppien mukaan.


  • Anonyymi

   Kyllä Klasnikovin tekivät isä ja äiti Klasnikov perinne menetelmälä

  • Anonyymi

   Kaikki aseet on kehitetty jonkin aikaisemman mallin muunnoksina. Suomi-konepistoolikin oli myöhäinen muunnos Thompson konepistoolista jonka 1. erä oli valmis maailmansodan päättyessä 11.11.1918

   • Anonyymi

    Turun asehistorialisen seuran sivuilta löyty tompson historiiki


   • Anonyymi

    Sekoitat BAR 18


  • Anonyymi

   FN BAR on mallia 1918. Hylsyn ulosheitto aukkoa vaille umpinainen ja näin ollen toimintavarma.
   M1 Garand on mallia 1928. Lukoltaan paljas ja altis toimintahäiriöille.

   • Anonyymi

    M1 v36 varsin toimintavarma


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sinä olit jotain, mitä ei pitänyt olla olemassa

   Hei kaunis, maailmani pysähtyi, vaikka en ollut valmis pysähtymään. Yhtäkkiä, arvaamatta, olit siinä edessäni valmiina riisumaan kaiken. Ja voi armas
   Ikävä
   166
   2305
  2. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   149
   1751
  3. Rasmus Takaluoma

   Poliisi oli pahoinpidellyt Rasmuksen baarissa julkisesti. Virkaveljet salailevat nyt tapahtuneen julki tuomista. Usko meni poliisiin täysin.
   Kadonneet ihmiset
   5
   1295
  4. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   126
   1122
  5. Kyllä minä sen myönnän

   että minua varmasti joskus vtuttaa jos ja kun sinulla on joku, toivottavasti joku hyvä, ettet pilaa elämääsi. Ajattele järkevästi ja rauhoitu joskus
   Ikävä
   46
   951
  6. Sannan "valtiovierailu" nyt

   Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
   Maailman menoa
   367
   938
  7. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
   Maailman menoa
   318
   883
  8. Saavuttamattomalle

   Leikin kotia täällä ja sydän vaeltaa jossain..
   Ikävä
   51
   827
  9. Vähän välillä tuntuu kuin jos.

   Sinullakin on ikävä. Voin kyllä olla väärässä. Mistäpä sen tietää.
   Ikävä
   79
   826
  10. Hyvää yötä

   Mukavimmalle miehelle. Vältän yhtä tiettyä sanaa kun heti sotketaan.
   Ikävä
   98
   691
  Aihe