Japani > Suomi

letsgoujapani

Onko ketään jotka on muuttaneet Suomesta - Japaniaan ?
Kuinka keksitte lähteä sinne, miten teidät valittiin, mikä japanissa kiehtoo suomea enemmän. kertokaa kaikki aivan kaikki..
olen itsekkin aikeissa muuttaa Zapaniin mutta haluaisin tietää hieman ensin minkälaista tuleman pitää :)

1

153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ganbatte ne.

      Kyllähän täällä vierailee Japanissa asuvia/asuneitakin. Itsellä nyt kuudes vuosi menossa nousevan auringon maassa. Kaiken kertominen vaatisi lähtestulkoon kirjan, mutta yritetään selvitä vähemmällä.

      Kuinka keksin lähteä? Olin yliopisto-aikoinani 2000-luvun alkupuolella Japanissa vuoden vaihto-opiskelijana ja silloin tuli vain tykästyttyä paikkaan. Myöhemmin tuli sitten palattua takaisin, vaikka välissä tuli oltua muuallakin ulkomailla. Jokaisella on varmaan hieman erilaiset syyt, mikä Japanissa kiehtoo, mutta historia ja ruoka on omalla kohdalla lähellä sydäntä.

      Et kerro yhtään mitään itsestäsi, joten on vaikeaa antaa sinulle myöskään mitään neuvoja. Jos olet vielä opiskelija tai koululainen, vaihto-opiskelu on erittäin hyvä tapa tulla tutustumaan maahan ja oppimaan kieltä. Jos vaihto-opiskelu ei onnistu, niin Japanissa on useampiakin kielikouluja, joihin voi kuka tahansa lähteä opiskelemaan japania. Vaatii tosin hieman rahaa, että pystyy maksamaan sekä koulun, että asumiskustannukset.

      Asuminen ei Japanissa ole välttämättä sen kalliimpaa kuin Suomessakaan, kunhan elää samalla tavalla kuin paikalliset eikä halua sitä 50 neliön kämpää aivan keskustasta. Muuten arki Japanissa on samanlaista kuin Suomessakin, töissä on käytävä jotta pysyy hengissä jne.

      Jos Japaniin haluaa töihin, niin on suotavaa panostaa kielen opetteluun kunnolla. Ilman kielitaitoa töitä ei irtoa (ellet sitten tule jonkin esim. suomalaisen firman lähettämänä työntekijänä). Jos haet työviisumia ns. omin avuin, niin kannattaa huomioida, että vähintään alempi korkeakoulututkinto on edellytys. Työviisumin saantiin vaaditaan myös sponsori, eli sinulla on jo viisumia hakieassasi oltava tiedossa jokin paikallinen yritys, joka haluaa palkata sinut.

      Useimmat ulkomaalaiset tulevatkin Japaniin ensin jollain muulla tapaa, esim. opiskelijana, avioliiton kautta tai jonkin harjoittelu- tai Working Holiday -ohjelman kautta. Suomalaisille ei Working Holiday -viisumia ole tarjolla, mutta erilaisia harjoitteluohjelmia löytyy kyllä. Kannattaa tutkia Japanin suurlähetystön sivuilta erilaisia vaihtoehtoja.

      Työelämä poikeaa jonkin verran suomalaisesta. Päivät on joskus pitkiä, varsinkin jos asuu Tokiossa ja laskee mukaan matka-ajat työpaikalle. Omalla kohdalla normi päivä ekassa työpaikassa oli sellainen, että aamulla klo 6 junaan ja illalla klo 8 takaisin kotona. Firmasta riippuen ylitöistä joko maksetaan tai sitten ei. Lomapäiviä on kansalliset vapaapäivät 10 päivää vuosi. Tuo henkilökohtaisten lomapäivien määrä nousee sitä myötä kun olet firman palveluksessa ollut, eli 5 palvelusvuoden jälkeen sinulla on 15 lomapäivää jne. Sairaslomia ei tunneta, eli jos olet kipeä ja töistä pois, niin ne päivät vähennetään noista henk. koht. lomapäivistä (ellet halua ja firma suostu antamaan niitä palkattomina vapaina). Joillain ei-japanilaisilla firmoilla voi olla omia käytäntöjään niin lomien kuin saikkujenkin suhteen, mutta pääsääntöisesti noin, kun tuossa edellä kerroin.

      Suosittelen ensin tutustumista maahan jollain muulla tapaa ja myöskin tutustumaan kulttuuriin. Sillä edesauttaa sopeutumista todella paljon, kun tietää edes suurinpiirtein miten homma toimii. Tietty tarvitaan oikeanlaista asennoitumistakin, missään nimessä ei pidä olettaa, että asiat hoituvat kuten Suomessa jne.

      Jos haluat tietää tarkemmin jostain yksittäisestä asiasta, niin kysy. Muuten on vaikeaa tehdä muuta kuin yrittää selittää jotain ympäripyöreätä yleisistä käytännöistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5479
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3375
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1883
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1855
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      21
      1699
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1548
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      13
      1447
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1327
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      21
      1295
    Aihe