Rähinäviinaa

Luotikujalla olevissa ravintoloissa on ilmeisestikin tarjolla rähinäviinaa.
Joka viikonlopun jälkeen saa lehdestä lukea matseista ko. paikassa.

8

103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ryypät Kääpä

      Äläpäs nyt, kyllä ravintoloitten pitää saada olla auki aamuneljään ja mieluiten läpi vuorokauden ja ilman minkäänlaista alkoholin myynnin valvontaa. Yrittäjät nostavat hirveän mökän jos näihin asioihin yritetäänkään kajota. Uhkana on järkyttävä työttömyys, konkurssit ja yleinen talouskaaos jos viinan myyntiä mitenkään säädellään tai hintoja korotetaan tai aukioloaikoja supistetaan.
      Siis on kai helpompi kestää nämä katupahoinpitelyt ja se katurähinä, kuin yrittäjien kitinä, näin on asia nähtävä. Ymmärrä nyt hyvä ihminen sinäkin, kenen etu tämä on.

    • kokonaiskuva

      Yhdysvallat ovat lisäneet aasian rannikoilla sotakoneiden määrää. Ranska saa Afrikassa lisävoimaa. Nämä toimet takaavat tuotannon jatkumisen. Esimerkiksi kiinalainen tekee liukuhihnalla 11 tuntista päivää 7 kertaa viikossa 150 dollarin kuukaispalkalla valmistamalla elektroniikkaa. Tämä mahdollistaa pääasiassa Yhdysvaltojen perustalouden. Kiina yrittää päästä omavaraiseksi esim. ostamalla öljyä suoraan öljyn tuottajilta eikä WTOn hallinnoimalta markkinoilta esim. kullalla öljyä (ei dollarilla) tai tavarakaupalla. WTOn markkinoita hallinnoivat Yhdysvallat, Eurooppa ja Japani. Näillä mailla on suurin osa markkinoiden velkamäärästä.

    • historiaa2

      Afrikassa ei ole luottoa osamaksulla ja tämän takia afrikkalaisen maksavat saman käteisvaluutalla. Esimerkiksi afrikkalaisella pitää löytyä taskusta 150 000 euroa (euroissa) että afrikkalainen voi ostaa markkinoilta. Tämän takia suomalaiset ostavat vaatteet markkinoilta ei afrikkalaiset. Afrikkalaiset saavat vaatteita suomalaisten vaatteiden kiertyksestä esim. sandaalit valmistetaan auton kumirenkaista. Ne afrikkalaiset jotka saavat luotto osamaksulla, ostavat markkinoilta uutta ja nämä ovat useinmiten ulkomaalaisia sijoittajia esim. elektroniikan valmistajat.

      Saksa yritti samaa temppua 1930 luvulla mitä Kiina nykyään. Saksa siirtyi markkinoiden kultakaupasta tavarakauppaab. Saksa kävi kauppaa tavarasta eikä kullasta. Saksa iirtyi suoraan tukkukauppaa eikä ostanut enään Yhdysvaltojen, Englannin ym. vähittäiskaupasta tosin sanoen kävi kauppaa ohi Yhdysvaltojen, Englannin ym. hallinnoiman markkinan. Japani yritty murtaa markkinat ominkeinoin, mutta ydinpommi lopetti yrityksen.

    • asuminen

      Kotitalouksien tilistä 98 prosenttia muodostuu asuntolainasta. Vain 2 prosenttia muodostuu kaikesta muusta toiminnasta (aineettomat palvelut, jalostaminen ja alkutuotanto). Täatä voi nähdä miten tärkeä on asunto-osake kauppa.

      Yrityksien tulot kokonaistuloista on markinaali lukuun ottamatta rakennusalaa. Rakennukset muodostavat kansallisvarallisuudesta 72 prosenttia ja metsät 9 prosenttia. Jos tulot putoavat asumisessa (hinta) niin tämä näkyy heti tiliotteessa.

      Yrityksien liikevaihto on vierasta pääomaa (omavartaisuusaste 40 prosenttia) ja tämän takia esim. vähittäiskaupan liikevaihto on 38 mrd euroa vuodessa. Tämä ei ole tuloa, eikä tämä näy kotitalouksien tilillä. Kotitalouksien tilillä näkyy ainoastaan asuntotulot (asuntolaina).

      • asuminen

        Se vielä, että tulot ja liikevaihto on eri asia! Yrityksien toiminta on pääasiassa liikevaihtoa ja asuntolaina on kotitalouksien tuloa.


    • valuuttamarkkinat

      Käytettyjen autojen kauppa on kasvanut enemmän. Käytetyistä autoista on tullut valuuttaa asuntojen lisäksi. Aikoinaan valuuttana toimi kulta, mutta nykyään autot ja asunnot. Vaihdonvälineenä käytetään vieläkin paperia ja rautaa.



      Vaihdonvälinen (paperi ja rauta) on johdannainen autoista ja asunnosta (valuutta). Kultaa ei käytetä enään valuuttana, koska kultaa ei ole tarpeeksi. Kiinalla on maailman suurimmat valuuttavarannot, koska kiinalaiset tuottavat markkinoille tuotteita. Kiina on aloittanut valuutan omaehtoisen valmistamisen rakentamalla rakennuksia. Kiina aloittaa myöskin autojen valtavan massatuotannon.

      • termiitti,-

        Ihmiset sotkevat useasti vaihdonvälineen ja valuutan keskenään. Tämä johtuu siitä, että kulta oli aikoinaan pääassiallinen valuutta ja johdannaisena käytettiin samanlaista paperia ja rautakolikoita. Johdannaisten määräksi on arvioitu yli 700 000 miljardia dollaria (dollareissa).


    • joulupukki,-

      Yrityksien tuloista 80 prosenttia on vaihtorahaa (omavaraisuusaste keskimäärin 40 prosenttia, josta 20 prosenttia on lainan osamaksussa tai vuokralla mm. kiinteistöt, koneet...
      .
      Yritykset eivät tuota Suomessa käytännössä mitään

      Maatalouden liikevaihto 120 prosenttia velkapääomaa (raha). Metallinjalostamisen liikevaihdosta henkilöstökulut 130 prosenttia. Omavaraisuusaste suurimmissa työllistäjissä on lähemmäs nolla. Nappikauppiaat nostavat yrityksien omvaraisuusasteen 40 prosenttin mistä 20 prosenttia tai enemmän on lainan osamaksussa tai vuokralla.

      Suomen talous perustuu näennäistalouteen. Kaikki näyttää näennäisesti (mielikuvitus) konkreettiselta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      143
      2202
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      172
      1304
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1157
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      168
      1047
    5. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      70
      990
    6. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      95
      982
    7. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      77
      967
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      47
      892
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      860
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      59
      753
    Aihe