marras-joulukuun vaihde boa vistalla riu karamboassa

boa vista

Kerrompa tässä vähän kokemuksistamme kyseisestä reissusta.Eli olimme kaksi viikkoa marras-joulukuun vaihteessa boa vistan saarella riu karamboa hotellissa.
Kap verden mottohan on no stress.Ihan kiva ajatuksena mutta näin kärsimättömänä länsimaalaisena hermo kiristyi jo heti alkumetreillä johtuen toiminnan hitaudesta boa vistan lentokentällä.Koneellinen jengiä änkeää naurettavan kokoiseen "lentokenttään" joka on siis kivinen hökkelö jossa ei ole kattoa..Ilma ei kierrä alueella ollenkaan ja lämpötila suorassa auringonpaisteessa oli 54 astetta...yksi jono niille jolla ei ole viisumia ja toinen niille joilla on.Meillä oli mutta kukaan ei tuntunut tietävän mihin jonoon pitäisi mennä.Olimme jonottaneet auringossa jo puolisen tuntia kun finnmatkojen opas ilmestyi paikalle kertomaan kenen pitää mennä mihinkin jonoon.Porukalla alkoi jo mennä hermo tässä vaiheessa.Meillä kesti päästä passin tarkastukseen 1h 20min jota hoiti siis vain yksi henkilö eikä hänelläkään tuntunut olevan mikään kiire.Ihmisillä alkoi olla jo tosi huono olo kuumuudessa.
Vihdoin päästiin tarkastuksesta läpi ja sullouduttiin bussiin.LUOJAN KIITOS ILMASTOITUUN SELLAISEEN!!!Hyvin lyhyt matka hotelliin,taas jonotusta sisäänkirjautumisessa,ranneke ranteeseen,drinkki kouraan ja kantaja nappasi laukun.Huoneemme oli muuten ihan ok mutta näkymä maaterassilta onneton,pelkkää puskaa ja verkkoaita...
Muuten en löydä mitään negatiivista sanottavaa tuon kahden viikon ajalta,palvelu oli ensiluokkaista.Ruoka hyvää,teemaravintolat ok-afrikkalainen oli meidän suosikki.Pieni miinus siitä että vesipulloja piti erikseen respasta pyytää,niitä voisi mielestäni olla jotenkin muuten vapaasti tarjolla josta voi itse hakea silloin kun tarvitsee.Vesipullon jonottaminen esim silloin kun porukkaa on tulossa hotelliin ei ole kovin kivaa.Ranta oli ihan mieletön,sitä tuli talsittua joka päivä tuntitolkulla ja ilmasto oli juuri sopivan lämmin tälläiselle herkästi hikoavalle henkilölle.
Paluupäivänä lentokentän palvelu sai taas ketutuksen nousemaan pintaan.
Taas jonotettiin ensimmäisen miehen luo joka halusi nähdä passin ja lipun.10 metriä eteenpäin jonossa ja taas passi ja lippu näytille ja laukku hihnalle.Taas toiset 10 metriä jonossa eteenpäin ja turvatarkastukseen.Käsimatkatavarat yms läpivalaisuun ja itse metallinpaljastimesta läpi jossa vastassa tosi tiukan näköinen poliisi-tuli rikollinen olo vaikka mitään laitonta ei ollutkaan matkassa.Käsimatkatavarat mukaan ja yllätys taas jonoon ja 10 metriä viimeiselle tiskille jossa taas passi näytille ja leima ja ulos.Odotustila ihan naurettavan kokoinen jossa kaksi koneellista porukkaa odottamassa poispääsyä.Muutama vessa jonne ei onneksi tarvinnut jonottaa kuin muutaman minuutin.Pitsaa,wrapejä yms pientä purtavaa oli myynnissä,pieni baari ja limuautomaatteja pari.Molemmat koneet myöhässä,hollantiin menevä lähti ensin jolloin odotustilaan näytti tulevan vähän väljyyttä mutta sitä riemua kesti vain hetken kun paikalle tuli koneellinen ruotsalaisia...Istumapaikkoja on tosi rajoitetusti ja mekin istuimme maassa-onneksi olimme pienen katoksen alla varjossa.Sitten vain koneeseen ja kotia kohti.Vaikka lentomatka on pitkä vajaat 10 tuntia,oli paikkana boa vistan saari kaunis kaikessa karuudessaan.Suosittelen ehdottomasti paikkaa sellaiselle jolle esim thaimaan kostea ilma ja lämpötila tekee tiukkaa.Kuten sanoin näin herkästi hikoilevana henkilönä sopivan tuulinen ilma ja yli 30 astetta joka päivä oli hyvä yhdistelmä.Seuraavaksi mielessä olisi käydä katsomassa millainen meininki naapurisaarella salissa on.

5

617

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuulipuvuton1

      Kiitos asiallisesta tietoiskusta. Lähdemme tammikuun 28 p Boa Vistan saarelle hotellimme on Riu Touareg. Voisitko ystävällisesti kertoa onko lentokentällä myymälöitä ja jos on niin mitä niissä on myytävänä.

      • rommi2

        Lentokentältä sai kotimatkalle lähdettäessä ostaa viinaa ja hajuja ja karkkia.
        Jotain matkamuistoja myös mutta ei varsinaisia ostoksia. Pieni kenttä, tungosta ja kuuma. Vaihtakaa jo koneessa kesävaatteisiin!!


      • A.M.

        Olimme marraskuussa Riu Touaregissa ja olipa mahtava paikka.
        Lentokenttä juuri niin tuskallinen kuin edellisessä kirjoituksessa kerrottiin. Ei siellä juuri mitään ollut myynnissä, yksi kauppa.
        Siltikin ehdottomasti kannattaa mennä, varmasti me uudelleen lähdemme Boa Vistalle ja nimenomaan Riu Touaregiin.


      • hannuh

        Hahaa, mekin lähdemme samalla koneella mutta "jäämme aiemmin pois" eli hotelli on se pikkuinen Parque das dunas.


    • no stress

      Olimme Boa vistalla viikon. Ihana pieni hotelli Parque das dunas. Kaksio aivan meren rannassa. Ihan, kuin olisi ollut omalla mökillä.
      Illalla aina kylille kimppataksilla syömään. Pari tosi hyvää ravintolaa ja aivan keskustassa ulkoilmabaari, josta sai mielettömän hyvää pitsaa.
      Paikallinen olut Strela oli myös erinomaisen hyvää.
      Vuokrasimme myös auton ja ajoimme saaren ympäri (5h), mutta kyllä kannatti. Näki paikallista elämää ja ihania pieniä kyliä. Tiet kyllä tajuttoman huonoja ja huonosti merkittyjä, mutta saari on saari ei siellä voi sen pahemmin eksyä.
      Paras ravintola siis Chandinho ja toinen Naida. Edellinen italialais omistuksessa ja jälkimmäinen paikallinen. Ja siinä vuohenliha-annos maukas ja iso.
      Uudestaan heti kun mahdollista.
      Ainoa miinus pitkä lentomatka :(
      Niin ja rahaa ei tarvitse vaihtaa. Pankkiautomaateista saa paikallista valuuttaa, mutta siitä menee 4euron käsittelymaksu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miten voi olla muun sukupuolinen?

      Ei mitenkään. Kyllä tämä Euroviisujen voittaja on selvästi poika eikä tyttö, eikä mikään muun sukupuolinen. Olen aina pi
      Maailman menoa
      533
      3136
    2. Tunnustan nyt

      Tykkään katsella sua😍
      Ikävä
      40
      1405
    3. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      51
      1251
    4. Kuka on Suomussalmen rikkain mies?

      Jättäkää nimi pois, mutta antakaa sen verran vinkkiä, ettei erehdystä voi tulla. Ammatti pittää mainita.
      Suomussalmi
      33
      1216
    5. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      165
      1186
    6. Olipa kärsimystä kuunnella Martinaa huomenta suomessa

      Voi hyvää päivää sitä ulostuloa ja mitä liibalaabaa päästi suustaan. Esim. Kaikki äidit tietää mitä se arki on, what, mu
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      1133
    7. Volkkari olkoon tunniste....

      Ajattelen sua, en ole unohtanut. Vanhemmalle miehelle...
      Suhteet
      100
      1019
    8. Tiesitkö nainen että olen

      Tavattoman epävarma itsestäni. Pienikin takapakki tahaton tai tahallinen voi särkeä paljon ja vaikuttaa käytökseeni teh
      Ikävä
      44
      925
    9. Tunnusta pois

      Tykkäät katsella mua
      Ikävä
      60
      912
    10. Idän uskontojen viisaita tekstejä...

      ... luettuani tulin siihen tulokseen, että esim, sielunvaellusessa en halua syntyä satiaiseksi jonkun h...an perzeezeen.
      357
      804
    Aihe