Snorklaamaan!

Aikuinen mies

Hei! Otin helmikuulle lennot Phuketiin kun halvalla sain. Olen viisikymppinen yksityisyrittäjä ja edellisestä lomasta on kauan. En harrasta laitesukellusta, mutta snorklaan aina kun voin. Olen käynyt Phuketissa muutaman kerran, joten tiedän että siellä se ei ole mahdollista, vaan aina pitää lähteä johonkin kauemmas.

En kuitenkaan haluaisi kuluttaa kaikkia päiviäni istumalla tuntikausia veneessä matkalla johonkin paikkaan, missä sitten pulahdetaan tunniksi veteen, käydään syömässä ja lähdetään sen jälkeen takaisin.Tarkoituksenani ei olekaan jäädä Phuketiin, vaan siirtyä pikaisesti jonnekin sopivampaan paikkaan.

Tavoitteena on, että löydän majoituksen rannalta, lähden snorklaamaan (lähes) omalta terassilta, pulikoin päivät, syön hyvin, nautin välillä hieronnoista jonkun nätin tytön käsissä ja illat istun terassilla hyvän kirjan,kylmän oluen ja ehkä jopa höpöheinän kanssa. Välillä voisin ajella skootterillakin. Tätä ajattelin tehdä sellaiset kymmeneen päivää. Sen jälkeen palaan Phuketiin, teen tuliaisostokset ja suuntaan lentokentälle ja kotiin ja ryhdyn taas nuhteettomaksi yksityisyrittäjäksi joka ahkerasti ahertaa.

Eli pyytäisin vinkkejä paikkaan johon on Phuketista n. päivän matka veneellä tai autolla ja jossa tuo kaikki on mahdollista. Suunnalla ei ole väliä kunhan kaikki on ihan rannassa :-)

Phi Phi on yksi suositeltu, mutta jotenkin se tuntuu liikaa nuorison paikalta. (?)
Onko kellään kokemusta Ranongin seudun saarista, esim Koh Phayamista tai Koh Changista ( siis ei siitä Changista joka on Pattayasta itään). Tai onko kukaan testannut ihan eteläthaimaan saaria? Otan kiitollisena kaikki asialliset vinkit vastaan.

7

440

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siellä se järjestyy

      Asia ratkeaa, kun siirryt lähimpään baariin, ei kuitenkaan mihinkään skandinaavisten paikkaan vaan taikkujen. Sanot vaan mitä kaipaat, kaikki järjestyy.

      Ranongista kun mennään saarille, ollaankin jo Burmassa, jossa sitä actionia sitten riittääkin. Viet oppaan kasinolle, niin a vot voi kun pääsis mukaan. Ranong on jo sitä secrets of Thailand aluetta, fälänkiä toki tulee vastaan, mutta aikas vähän.

    • näitä tässä itsekin

      ei noi Phuketin lähisaaret niin kummoisia ole, käydä voi, mutta ei kannata jäädä liian pitkäksi. Nuo toivotut asiat löytyvät itse saareltakin Phuketissa.

    • kaloille ruokaa!

      Malakansalmen Koh Changilla höpöhommat hoituu vähän niinkuin 80-luvun Pattijoella. Nostalgian vuoksi tuonne kannattaa suunnistaa, saarelle on noussut jo useita majataloja. Veden laatu on samaa kuin Phuketin alueellakin, samaa virtausta sielläkin.

      • hevone

        Phiphi voi olla tosiaan nuorisopaikka, tosin snorklaus hyvää ja höpöheinähommat luonaa myös, mopoilu taas ei. Nuo ranongin lähellä olevat phayam ja chang ovat loistavia heinähommiin ja yleiseen relailuun, mutta snorkkelointi tylsää, eli ei paljon nähtävää ja vesikin sameaa.
        suosittelisin siirtymistä siaminlahden puolelle vaikka se melkein päivän ottaakin, toki lentämällä pääsee tunnissa samuille. Siellä phanganilta ja taolta löytyy kaikki kuvailemasi `aktiviteetit` , samuille ei kannata jäädä.


      • Pari kyssäriä

        Salmihan on sellainen, joka on kahden niemen välissä oleva vesialue.

        Malakan (Melaka sijaitsee Malesiassa n. 1000 km Thaimaan etelä puolella, mistä Malakan niemimaa on saanut nimensä) niemimaan ihan yläosahan kuuluu Thaimaalle, alkaen Hua Hinin lähistöltä ja Bangkokista. Tuo salmi, josta puhut sijaitsee Jaavan ja Sumatran (Indonesialaisia saaria) sekä Singaporen (Malakan niemimaan kärki) välissä. En käsitä miten se liittyy alkuperäiseen kysymykseen, sitä paitsi tämähän on Thaimaan matkailua koskeva sivusto?

        Jospa tarkoitit Siamin lahtea, joka sinänsä on jo hyvin laaja käsite, koska sekin alkaa jo aivan Vietnamista saakka ja käsittää koko merialueen Malakan niemimaan, Borneon ja taka-intian niemimaan manneralueen välisen meren?

        Koh Chang suurempi (jota nimitystä thaimaalaiset käyttävät; tietenkin thaiksi) sijaitsee lähellä Thaimaan ja Kambodzhan rajaa (Siamin lahdessa;kyllä).
        Koh Chang pienempi ((jota nimitystä thaimaalaiset myös käyttävät; tietenkin thaiksi) sijaitsee lähellä Thaimaan ja Myanmarin (ent. Burma; jota nimitystä englanninkielinen maailma käyttää) rajaa.
        Sitten on vielä Koh Si Chang, joka siis ei ole Chang, on vielä pienempi saari ja sijaitsee myös Siamin lahdessa (lähes lahden pohjukassa, koko Siamin lahtea ajatellen)aivan Bangkokin, Pattayan ja Sri Rachan lähellä.

        Si on thaiksi väri. Koh on saari thaiksi, kirjoitettuna englannin mukaan, kuten he sen kirjottaisivat ääntäen sen foneettisesti ko. Tuo saari siis lausutaan >ko tsang< eikä koh khang, aivan kuten kaikki tietävätkin, mutta sovittu kirjoitusasu on tuo "englannistettu" Koh Chang.


    • Todella hyviä snorklauspaikkoja on Phi Phillä, tosin meikälle se on ihan liikaa turistipaikka nykyään. Krabista Ao Nangin läheltä löytyy snorklausta myös.

      Normilautalla Phuketista PhiPhi:lle tai Ao Nangiin ottaa n. 1-2h.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5634
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2496
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1977
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      59
      1725
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      10
      1281
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe