PC-valmistajille riittää, nousevat Microsoftia vastaan

paska microsoft

http://www.hardware.fi/uutiset/artikkeli.cfm/2013/12/28/pc-valmistajat_nousemassa_yhdessa_perinteista_windowsia_ja_microsoftia_vastaan

Useat PC-valmistajat ovat Computerworldin mukaan nousemassa barrikadeille alkuvuonna järjestettävän CES:in aikaan. "Tämä tulee todella ravisuttelemaan Microsoftia", arvioi Moor Insights & Strategyn analyytikko Patrick Moorhead.

Computerworldin mukaan alkuvuonna Las Vegasissa järjestettävässä CES:ssä (Consumer Electronics Show) nähdään useammalta valmistajalta tietokoneita, joihin on tavalla tai toisella lisätty mahdollisuus Android-sovellusten ajamiseen. Samalla koneissa pyörii myös Windows 8.1. Näitä uusia laitteita kutsutaan (ainakin toistaiseksi) PC Plus -koneiksi.

Idean taustalla on rajusti viime vuosina jatkunut PC-myynnin lasku, josta valmistajat ilmeisesti syyttävät Microsoftia ja sen tuoreinta käyttöjärjestelmää, joka vei alustaa selkeästi tablettilaitteiden suuntaan, mutta monen mielestä ei kovin onnistuneesti. Tablettimarkkinoiden odotetaan kasvavan räjähdysmäisesti, mutta tietokoneiden kokonaismyyntiin syntynyttä lovea sen ei arvioida pystyvän paikkaamaan ainakaan vielä seuraavan viiden vuoden aikana.

Toisena valmistajia kannustavana tekijänä Android-projektin taustalla on ollut jatkuva kritiikki Microsoftin oman sovelluskaupan rajallisesta koosta. Nyt kaavailtu liike moninkertaistaisi kosketusnäytölle räätälöityjen sovellusten määrän "Windows-laitteilla".

-PC-valmistajat saivat tarpeekseen. Microsoftin windows-paska ei myy kirveelläkään, joten valmistajat etsivät muita ratkaisuja. Android on yksi ratkaisu, sitten vaihtoehtoisia teitä ovat myös ChromeOS ja Ubuntu. Kummankin mainitun käyttiksen kauppa käy hyvin toisin kuin windows 8:n, jota ei osta kukaan, eikä osta sen seuraajaakaan, eli windows 8.1:tä.

Tärkeintä on se, että Microsoft on saatu osoitettua syylliseksi PC:n hallitsemattomaan syöksykierteeseen markkinoilla. Totta kai paskaa tuottava ohjelmistotalo, kuten Microsoft pitää voida osoittaa syylliseksi ja kaataa paskat asiaan kuuluvasti sen niskaan. Tulevaisuudessa pc-koneissa ei enää ole windowsia.

7

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Microsoft ei kyllä ole Windows Me:n jälkeen tuottanut mitään poikkeuksellisen heikkolaatuista softaa. Bugeja toki siellä ja täällä mutta pääasiallisesti ihan ok laatuista kilpailijoihin nähden. Ei kyllä missään nimessä huippulaatua.

    • paska microsoft

      Vista oli täysi katastrofi, samoin windows 8. Metro on täysin epäonnistunut rypistys, jota kukaan ei suostu käyttämään.

      Microsoft on siis koko ajan tuottanut heikkolaatuista paskaa markkinoille. Seiska on pelkästään hieman paikattu Vista ja sellaisena ihan yhtä paska kuin se Visva.

      • Vistasta tuli valmis ja käyttökelponen SP1:n kohdalla, Widows 7 on huippumenestys ja todella laadukas käyttöjärjestelmä. Metro käyttöliittymä ja rajapinta on tietokoneessa paska, ei kelpaa. Kännykkään se sopii hyvin.


      • f.e.dzerzhinsky kirjoitti:

        Vistasta tuli valmis ja käyttökelponen SP1:n kohdalla, Widows 7 on huippumenestys ja todella laadukas käyttöjärjestelmä. Metro käyttöliittymä ja rajapinta on tietokoneessa paska, ei kelpaa. Kännykkään se sopii hyvin.

        Sama pätee Windows 7:n... Ainahan ne yleisessä käytössä olevat käyttöjärjestelmät ovat bugisia julkaisuhetkellä ja mitään ei ole oikein sovitettu vielä niitä varten yhteensopivaksi. Huippulaatuun Windows 7 ei pääse mitenkään.

        Windowsin uusi sovellusrajapinta ja käyttöliittymä on ihan hyvä, ei mitään valittamista.


      • M-Kar kirjoitti:

        Sama pätee Windows 7:n... Ainahan ne yleisessä käytössä olevat käyttöjärjestelmät ovat bugisia julkaisuhetkellä ja mitään ei ole oikein sovitettu vielä niitä varten yhteensopivaksi. Huippulaatuun Windows 7 ei pääse mitenkään.

        Windowsin uusi sovellusrajapinta ja käyttöliittymä on ihan hyvä, ei mitään valittamista.

        Niin ja sellainen tarkennus, että Windowsin uusi käyttöliittymä on hyvä, mutta se ei ole hyvä millään tavalla, että käyttäisi sekaisin vanhaa ja uutta käyttöliittymää. Kaikki vaan puhtaasti tiilikäyttöliittymään niin toimii hienosti ja helposti.


    • paska microsoft

      Microsoft jää yksin kun laitevalmistajat lähtevät kävelemään ja vaihtavat ChromeOS, Android ja Ubuntu-valmistajiksi. Microsoft saa valmistaa romunsa markkinoille ihan itse ja silti eivät mene kaupaksi. GAME OVER MICROSOFT!

    • Odotan innolla myyntiin enemmän koneita, joissa ei tarvitse maksaa Windowsista, kun en sitä kuitenkaan käytä. Olen nähnyt myytävänä esim Lenovon suht laadukkaita kannettavia alle 300 euron. Siitä kun ottaa vielä Windows kasin hinnan pois, niin eihän siinä jää läppärille hintaa juuri mitään. Sitten vaan asentaa haluamansa Linuxin.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1355
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1086
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      76
      888
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      817
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      65
      737
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      708
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      701
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      688
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      43
      665
    Aihe