Epäilen poikani käyttävän nuuskaa

huolestunutlapsestaan

Hei! Olen vähän huolestunut. Epäilen 16 vuotiaan ammattikoulussa käyvää poikaani nuuskan käytöstä. Miten minun tulisi toimia? Olen peloissani. Hän puhuu paljon kavereidensa kanssa pelimaailmoissa nuuskasta, nutusta, mustasta kullasta ja biitistä. Taitaa kaikki tarkoittaa samaa asiaa eli nuuskaa? Olen myös nähnyt hänen taustakuvanaan matkapuhelimessa nuuskarasian. Hyvät ihmiset kuinka minun tulisi toimia nyt järkevästi?

17

4740

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nahkatakkinen tyttö

      Se on sitä nuoruutta ;) Minun tekemisiin puututtiin liikaa ja rankaistiin jokaisesta kokeilusta, jolloin kapinoin kahta kauheammin ja jouduin nuorisokotiin. Nuuskan käyttö on kuitenkin melko melko pieni "rike". Ja onhan hän jo ammattikoulussa, niin en alkaisi hyysäämään.

      • TheRebellionAnarchy

        Täson kyl yks helvetin hyvä pointti. Mua ottaa aivoon kattoo ko kaikki aikuiset pitki näitä palstoja vastailee näihi kurinpitokysymyksiin et "kaikki rahat kännyt kaverit harrastukset pois" ja kaihoilee että oi kun enää ei edes saa selkään antaa... Ja mikä pahempi, kun tollasia vanhempia on lähipiirissäki. Mulla oli juurikin näin kans et kaikesta, pienempänä kypärättä kouluun pyöräilemisestä ja sit vähä vanhempana nuorena röökistä, kaikesta vedettiin järkyttävät kilarit, ja se jos mikä suoraa sanoen vitutti. Pienempänä sit uhmakkaasti kerran menin ja heitin kypärän ojaan, siitä seuras viikko arestia ja jouduin omista säästöistä ostaan uuen kypärän. Mutta sen kerra jälkee en kertaakaa kypärää päähän pannu, iha vittuillakseni, ja sit ko oli loppunu säästöt ni sit todettiin et pentu perhana, ei sitte. Ja arestitki loppu siin kohtaa ko todettiin et jos joka kerrasta tulis se viikko, istusin arestissa toista vuotta. (btw mitää ei koskaa käyny, hengis ollaan)
        Aika samaa kaavaa noudatellu jutut vanhemmalla iällä tupakan ja viinan kaa, mutta sillo on jo kavereita jotka heittää rahaa, eli ne omat säästöt joiden käyttöoikeus evätään, ei merkkaa enää. Ja kun koulussa on käytävä, siellä aina näki kaveria ja pääsi polttamaan. Iltapäivät sitte istuttiinki himas ja jos siltä tuntu nii karkasin, mistä tosin joskus seuras se et ei enää myöhää illal päästettykkää sisää. No se ei oo ongelma, puuvajassa oli mukavaa, rööki huulessa tuijotella kattoon.
        Pointti tässä on se, että tollasten ankarien rangaistuksien teho katoo, kun totee että jos taas jään kiinni tupakasta niin saan arestia.. noh, mä istun muutenki seuraavat 7kk arestissa jos lähtee laskeen joten aivan vitun sama. Ja kun niitä rangaistuksia ei tullut vaan tollasista vakavista asioista, kuten rööki ja viina, vaan kans jos tein jotai muutevaa typerää kute kiroilin tai myöhästelin koulusta tai en hoitanu sovittua hommaa.

        Eikä musta sen paskempaa ihmistä tullu. Nykyään armeijan käynyt amiksen turvallisuus alalta valmistunut, pätkätöitä tekevä toiveikas nuori mies, joka tosin on vähän tyytymätön, ettei ole vielä saanut oman alan töitä. Mutta enpä työtön ole kuitenkaan.
        Välit vanhempiin on jo parantuneet, koska sinä viimesenä vuonna kun olin vielä 17 mutta kaveri täytteli sitä 18 (oon aika loppu vuodesta syntyny) koko homma kärjisty niin vitusti, kun tuli noita ryyppyreissuja tehtyä ja vanhemmat suhtautu niihi samalla vakavuudella ko jos oisin ollu se 13v esiteini joka jää kiinni ensikänneistään... Samana päivänä ko täytin 18 kodin ovet paukahti meikän perässä kiinni ja sen jälkee ei oo avautunu. Mutta jos ens jouluna vaikka himassa piipahtas, murkkuiäkästä pikkuveikkaa ja systerii kahtomassa ja ehkä kans jotain kyräilemässä vanhempien silmien alla...

        En tällä viestillä koeta viestiä etteikö kurinpitoa pitäisi olla, todellakin täytyy: sen kassa ei saa alittaa rimaa (kuten tuntuu että moni vanhempi nykyään tekee kun kattoo tota 13-15v paskahousujen touhua..) mutta ei myöskään vetää yli, niinkuin omasta mielestäni mun porukat teki. Tässäkin, se kultainen ja tapauskohtainen keskitie on löydettävä.

        Toi Maarit-Papin neuvo tulis munki mieleen eka. Oikeestaan tollasta oisin itekki toivonu, eikä sitä että mutsi totee että täällä haisee tupakka!! Oot tainnu polttaa. Ja se onki sitte 2vk arestia eikä mitää viihteitä tai kavereita. Muutaman kerran jälkee, mitä siihe voi ees totee ko et "aijaaha taas vaihteeks".

        ja nahkatakkinen tyttö, nyt kun jälkeen päin ajattelee, kiitän jumalaa tai ihan mitä vaan, vaikka sattuman voimaa, että en joutunut mihinkään nuorisotyön kanssa tekemisiin tai vielä pahempaa, tämän yhteiskunnan Pahuuden pesän, ilkeyden irvikuvan, Sossun kanssa tekemisiin.. oli tuuria kai.

        Ja ihan tälleen BTW:nä, olen jo lähes kuivilla röökistä, ihan keskenäni totesin että ei kannata. Ja viinaläträämistäkin on tällähetkellä lähinnä pätkätyöläisen budjetti vähentänyt, mutta miksei ylipäätänsä pitäisi sitä vähemmällä, vaikka jos ja toivottavasti kun saa tulotason nousuun.


    • Hei,

      Suosittelisin, että ottaisit huolesi puheeksi poikasi kanssa.
      Kysy käyttääkö hän nuuskaa, kun epäilet sitä näkemäsi perusteella.
      Asian puheeksi ottaminen ilman syyttämistä on nyt avain asia. Yritä kuunnella, miten hän reagoi asiaan ja etene rauhallisesti.

      Voimia sinulle poikasi kasvattamiseen ja tukemiseen ja vanhemmuuteesi,

      t. Maarit-pappi

    • Rukoile nyt!!!

      Rukoile Jeesuksen nimessä lapsesi puolesta.
      Vain Jeesus voi vapauttaa riippuvuudesta ja parantaa myös sen aiheuttajan.
      Jeesus rakastaa sinua ja lastasi. Hän tahtoo auttaa.
      Siunatkoon Hän sinua ja ohjatkoon sinua, kun Häneltä apua pyydät.

      • Anonyymi

        Mitä se lakana pelle tähän liittyy?


    • pössyttelijä666

      Kokeilisit itsekin ja huomaisit että on kivvoo!!!

      • Anonyymi

        Juuri näin


    • näinsevaamenee

      Et sinä voi päättää sitä lopettaako hän vai ei todennäiköisesti jos on pitkään käyttänyt niin käyttää sinusta huolimatta

    • Casuaalitapaus

      Ei jumalauta mun mutsi sai yks päivä kuulla et oltais kuulemma puhuttu nuuskasta vaikka puhuttii säkeistä joka ei tässä tapauksessa tarkoittanut nuuskaa. Ja vanhemmat otti kunnon kilarit asiasta ja kerroin iskälle iha omin sanoin. Iskä sit tietysti väitti et ku olin alkanu puhuu nuuskaaja "slangia" ja halusin tietää et mitä se on onko iskä ite kokeillu ja mitä haittoi siit voi olla ja iskä luulinii että käyttäsin ja tää slangi alko siitä ku nähtii pari 16-17 vuotiasta kollia kaupan pihassa vetämässä nuuskaa. Ja kaveri oli käyttäny nuuskaa ja jääny siitä kiinni. Ite en oo käyttäny

    • Anonyymi

      Turha huoli nuuskan käytöstä se on pientä vielä jos ei sorru vahvempiin kuten huumeet. En olis itse niin huolissani. Nuoret kokeile joku tupakkia tai nuuskaa.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Julkaistu jo aloitus 2013, silti ajankohtaista asiaa 2019:n vanhemmille ja muillekin.

    • Anonyymi

      Peili esiintymistaitojen ohjelma ei valitettavasti toimi.
      Rasistinen ääni, ei sen oikeuteen säännöillä valvominen seksuaaliterapiaviettittömyys.
      On ääni virhe, sen korjaantuminen, kuntoutus-velvoite, kuntoutus osallistuminen
      kansainvälinen pankki-toimilaki ei teidän eläinkäyttönne.

      Tämä on niskojen kuntouksen sen ohjelma ei oman sananne.
      Tämä on paranormaali tuntemus peräinen jossa ette saa alistaa ulkoisesti työtä
      ohjaten, alueelta Keski-Pohjanmaa sen käyttämiseksi materiaaliksi Jumalan
      kantamiseksi Kälviälle teille ei sen kansankulttuuria, pyytämiseksenne, jollaista ei
      toimita ihmiseen.

      Ei se ei ole synnytysmalli.

      Nainen kysytty: Mikä tämä vesipaastomalli on?
      Tekemistänne lasten murhista, sen väkivalta-teko, tai uhka käyttämällä tuntemuksena heitä kohtaan kiduttamiseen alistaen, jo valmiit yleiskunto-nostot, poliisista, laimiten, laiminlyöden.
      Ne eivät koskaan ole lintu-aiheinen, teleks.

      1.Miksi te olette olleet poliisissa työssä?
      2. Millaisesta työstä te olette säännöillä valvoen haaveilleet:
      - "Ja se maa on käärmeitä mustanaan..."?
      3. Millaisesta alueesta, haaveilemananne olette sellaista työtä, järjestäneetkään?
      4.Millaisesta alueesta te olette kuvitelleet saada ostaa asumistanne, jopa esittämiseksi perhe, havitellen tai sitä kuvitellen asumiseen?
      5. Millaisesta meterologian paranormaali tuntemuksesta te puhutte?
      "Ihminen, kun ei elä tuotteella."


      Millä tavalla te olette uhranneet kuolemaan?
      Millä tavalla te olette käsitelleet hallinto-mytologian, hallinta-mytologian tarpeeksi?
      Millä tavalla te olette suuntautuneet seksityö tekemättömästi humaanittomuus,
      etuun haluten?
      Millä tavalla te olette tulleet alueelle, tai alueelta, flash-normittomasti sosiopaatti?
      Millä tavalla te järjestitte varusmiespalvelu-liiton, varusmiespalvelu-toimintaanne?
      Ei saa olla varusmiehistä, sukupuolisesti poikkeava.
      Ei saa koska on uhka, jossa olette levittäneet esittämiseksi perhe, sen tavoittelu
      sopimattomana rotuna, joka on täysin sopimaton Suomeen jopa kroataalis-alueet
      naista halventavasti, sosiopaatteina halunneet, sen koskettelemiseksi haluten jopa veteen pyrkiä elävään ja liikkuvaan.
      Ei heidän rotunsa on siten tosiaan aina sopimaton, myös eläimeen ja elävään siirtoon.

      Ei he hyväksikäyttivät veljeni.
      He hallusinaatio-puomistivat.

      Ei niiille tehdä siellä elämää syntymätön.
      He ovat rodulta sopimaton lasten murhia tehden, sosiopaatteina.
      Nainen: Anteeksi
      ei enään isännöinti-ihannoimismielisyys
      - "Me poistamme heidät heti."

      • Anonyymi

        Joku huumepsykoosissa avautunut ..


    • Anonyymi

      Meillä teinipojan nuuskailut ja tupakit loppui kun puhuttiin vähän huumorin kautta ”äijäporukalla”, miten naurettavan näköistä se on ja katseltiin netistä mahdollisimman rajuja kuvia. Jätkä urheilee myös paljon ja katseltiin mitä mieltä eri menestyneet urheilijat on hommasta ja että se nikotiinituotteita käyttämällä voi omalla tyhmyydellä pelata itseltänsä mahdollisuudet nousta huipulle urheilijana. Lopuksi sanoin että kai ymmärrät että sen käyttö kyllä huomataan ja emme aio sitä ainakaan rahoittaa. Vaihtoehtoina on joko se että saa kaikenlaista muuta tai sitten jo sitä nuuskaa käytetään, niin muita juttuja karsitaan ja siihen rahaa ei tule tippumaan. Rahaa meillä ei anneta lapsille muutenkaan kuin tarpeen mukaan. Poika ymmärsi kyllä ja pari kertaa on testimielessä tarkastettu kotiin tai autoon tullessa tai muussa vastaavassa tilanteessa ylähuuli käskemällä poikaa nostamaan ylähuulta ylös päin. Käytön merkit on aika helppo havaita jos se on säännöllistä. Viimeksi hän sanoi että ei hän halua edes käyttää ja kavereistakaan ei kuulemma enää kukaan käytä. Olivatko sitten keskustelleet keskenäänkin asiasta, sitä en tiedä, mutta hyvä näin. Aihetta en sivuttaisi ja ehdottomasti siihen pitää jollain tavalla puuttua. Oma kokemus on se että noi teinijätkät ottaa parhaiten opiksi kun ne saa itse ymmärtämään asian ja tajuamaan että joku ei nyt olekaan järkevää. Toki sitten tarvittaessa pitää rangaistuksiakin antaa jos muuten järkeä löydy.

    • Anonyymi

      Et kai tosissasi ole huolissasi vain nuuskan käytöstä? Jos mukana on myös kannabis tai pillerit, niin silloin jo kiireesti ottamaan yhteyttä nuorten matalankynnyksen mielenterveyspalveluihin, mutta ei nyt sentään pelkästä nuuskasta.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1779
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1694
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      104
      1525
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1521
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1508
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1395
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      16
      1371
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1202
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1135
    Aihe