Epäilen poikani käyttävän nuuskaa

huolestunutlapsestaan

Hei! Olen vähän huolestunut. Epäilen 16 vuotiaan ammattikoulussa käyvää poikaani nuuskan käytöstä. Miten minun tulisi toimia? Olen peloissani. Hän puhuu paljon kavereidensa kanssa pelimaailmoissa nuuskasta, nutusta, mustasta kullasta ja biitistä. Taitaa kaikki tarkoittaa samaa asiaa eli nuuskaa? Olen myös nähnyt hänen taustakuvanaan matkapuhelimessa nuuskarasian. Hyvät ihmiset kuinka minun tulisi toimia nyt järkevästi?

13

862

  Vastaukset

  • Se on sitä nuoruutta ;) Minun tekemisiin puututtiin liikaa ja rankaistiin jokaisesta kokeilusta, jolloin kapinoin kahta kauheammin ja jouduin nuorisokotiin. Nuuskan käyttö on kuitenkin melko melko pieni "rike". Ja onhan hän jo ammattikoulussa, niin en alkaisi hyysäämään.

   • Täson kyl yks helvetin hyvä pointti. Mua ottaa aivoon kattoo ko kaikki aikuiset pitki näitä palstoja vastailee näihi kurinpitokysymyksiin et "kaikki rahat kännyt kaverit harrastukset pois" ja kaihoilee että oi kun enää ei edes saa selkään antaa... Ja mikä pahempi, kun tollasia vanhempia on lähipiirissäki. Mulla oli juurikin näin kans et kaikesta, pienempänä kypärättä kouluun pyöräilemisestä ja sit vähä vanhempana nuorena röökistä, kaikesta vedettiin järkyttävät kilarit, ja se jos mikä suoraa sanoen vitutti. Pienempänä sit uhmakkaasti kerran menin ja heitin kypärän ojaan, siitä seuras viikko arestia ja jouduin omista säästöistä ostaan uuen kypärän. Mutta sen kerra jälkee en kertaakaa kypärää päähän pannu, iha vittuillakseni, ja sit ko oli loppunu säästöt ni sit todettiin et pentu perhana, ei sitte. Ja arestitki loppu siin kohtaa ko todettiin et jos joka kerrasta tulis se viikko, istusin arestissa toista vuotta. (btw mitää ei koskaa käyny, hengis ollaan)
    Aika samaa kaavaa noudatellu jutut vanhemmalla iällä tupakan ja viinan kaa, mutta sillo on jo kavereita jotka heittää rahaa, eli ne omat säästöt joiden käyttöoikeus evätään, ei merkkaa enää. Ja kun koulussa on käytävä, siellä aina näki kaveria ja pääsi polttamaan. Iltapäivät sitte istuttiinki himas ja jos siltä tuntu nii karkasin, mistä tosin joskus seuras se et ei enää myöhää illal päästettykkää sisää. No se ei oo ongelma, puuvajassa oli mukavaa, rööki huulessa tuijotella kattoon.
    Pointti tässä on se, että tollasten ankarien rangaistuksien teho katoo, kun totee että jos taas jään kiinni tupakasta niin saan arestia.. noh, mä istun muutenki seuraavat 7kk arestissa jos lähtee laskeen joten aivan vitun sama. Ja kun niitä rangaistuksia ei tullut vaan tollasista vakavista asioista, kuten rööki ja viina, vaan kans jos tein jotai muutevaa typerää kute kiroilin tai myöhästelin koulusta tai en hoitanu sovittua hommaa.

    Eikä musta sen paskempaa ihmistä tullu. Nykyään armeijan käynyt amiksen turvallisuus alalta valmistunut, pätkätöitä tekevä toiveikas nuori mies, joka tosin on vähän tyytymätön, ettei ole vielä saanut oman alan töitä. Mutta enpä työtön ole kuitenkaan.
    Välit vanhempiin on jo parantuneet, koska sinä viimesenä vuonna kun olin vielä 17 mutta kaveri täytteli sitä 18 (oon aika loppu vuodesta syntyny) koko homma kärjisty niin vitusti, kun tuli noita ryyppyreissuja tehtyä ja vanhemmat suhtautu niihi samalla vakavuudella ko jos oisin ollu se 13v esiteini joka jää kiinni ensikänneistään... Samana päivänä ko täytin 18 kodin ovet paukahti meikän perässä kiinni ja sen jälkee ei oo avautunu. Mutta jos ens jouluna vaikka himassa piipahtas, murkkuiäkästä pikkuveikkaa ja systerii kahtomassa ja ehkä kans jotain kyräilemässä vanhempien silmien alla...

    En tällä viestillä koeta viestiä etteikö kurinpitoa pitäisi olla, todellakin täytyy: sen kassa ei saa alittaa rimaa (kuten tuntuu että moni vanhempi nykyään tekee kun kattoo tota 13-15v paskahousujen touhua..) mutta ei myöskään vetää yli, niinkuin omasta mielestäni mun porukat teki. Tässäkin, se kultainen ja tapauskohtainen keskitie on löydettävä.

    Toi Maarit-Papin neuvo tulis munki mieleen eka. Oikeestaan tollasta oisin itekki toivonu, eikä sitä että mutsi totee että täällä haisee tupakka!! Oot tainnu polttaa. Ja se onki sitte 2vk arestia eikä mitää viihteitä tai kavereita. Muutaman kerran jälkee, mitä siihe voi ees totee ko et "aijaaha taas vaihteeks".

    ja nahkatakkinen tyttö, nyt kun jälkeen päin ajattelee, kiitän jumalaa tai ihan mitä vaan, vaikka sattuman voimaa, että en joutunut mihinkään nuorisotyön kanssa tekemisiin tai vielä pahempaa, tämän yhteiskunnan Pahuuden pesän, ilkeyden irvikuvan, Sossun kanssa tekemisiin.. oli tuuria kai.

    Ja ihan tälleen BTW:nä, olen jo lähes kuivilla röökistä, ihan keskenäni totesin että ei kannata. Ja viinaläträämistäkin on tällähetkellä lähinnä pätkätyöläisen budjetti vähentänyt, mutta miksei ylipäätänsä pitäisi sitä vähemmällä, vaikka jos ja toivottavasti kun saa tulotason nousuun.


  • Hei,

   Suosittelisin, että ottaisit huolesi puheeksi poikasi kanssa.
   Kysy käyttääkö hän nuuskaa, kun epäilet sitä näkemäsi perusteella.
   Asian puheeksi ottaminen ilman syyttämistä on nyt avain asia. Yritä kuunnella, miten hän reagoi asiaan ja etene rauhallisesti.

   Voimia sinulle poikasi kasvattamiseen ja tukemiseen ja vanhemmuuteesi,

   t. Maarit-pappi

  • Rukoile Jeesuksen nimessä lapsesi puolesta.
   Vain Jeesus voi vapauttaa riippuvuudesta ja parantaa myös sen aiheuttajan.
   Jeesus rakastaa sinua ja lastasi. Hän tahtoo auttaa.
   Siunatkoon Hän sinua ja ohjatkoon sinua, kun Häneltä apua pyydät.

  • Kokeilisit itsekin ja huomaisit että on kivvoo!!!

  • Et sinä voi päättää sitä lopettaako hän vai ei todennäiköisesti jos on pitkään käyttänyt niin käyttää sinusta huolimatta

  • Ei jumalauta mun mutsi sai yks päivä kuulla et oltais kuulemma puhuttu nuuskasta vaikka puhuttii säkeistä joka ei tässä tapauksessa tarkoittanut nuuskaa. Ja vanhemmat otti kunnon kilarit asiasta ja kerroin iskälle iha omin sanoin. Iskä sit tietysti väitti et ku olin alkanu puhuu nuuskaaja "slangia" ja halusin tietää et mitä se on onko iskä ite kokeillu ja mitä haittoi siit voi olla ja iskä luulinii että käyttäsin ja tää slangi alko siitä ku nähtii pari 16-17 vuotiasta kollia kaupan pihassa vetämässä nuuskaa. Ja kaveri oli käyttäny nuuskaa ja jääny siitä kiinni. Ite en oo käyttäny

  • Turha huoli nuuskan käytöstä se on pientä vielä jos ei sorru vahvempiin kuten huumeet. En olis itse niin huolissani. Nuoret kokeile joku tupakkia tai nuuskaa.

  • Niinpä.
   Mitäs turhaa huolta nuuskasta?
   Vilkaiseppa edellinen tää juttu, jutellaan sitten uudelleen. Tarttee tuskin vahvempia aineita, kun
   nuuskassa riittää, näemmä:
   https://www.iltalehti.fi/elintavat/a/c5395c05-1ba5-4655-94e8-6f11fe563306

  • Julkaistu jo aloitus 2013, silti ajankohtaista asiaa 2019:n vanhemmille ja muillekin.

  • Peili esiintymistaitojen ohjelma ei valitettavasti toimi.
   Rasistinen ääni, ei sen oikeuteen säännöillä valvominen seksuaaliterapiaviettittömyys.
   On ääni virhe, sen korjaantuminen, kuntoutus-velvoite, kuntoutus osallistuminen
   kansainvälinen pankki-toimilaki ei teidän eläinkäyttönne.

   Tämä on niskojen kuntouksen sen ohjelma ei oman sananne.
   Tämä on paranormaali tuntemus peräinen jossa ette saa alistaa ulkoisesti työtä
   ohjaten, alueelta Keski-Pohjanmaa sen käyttämiseksi materiaaliksi Jumalan
   kantamiseksi Kälviälle teille ei sen kansankulttuuria, pyytämiseksenne, jollaista ei
   toimita ihmiseen.

   Ei se ei ole synnytysmalli.

   Nainen kysytty: Mikä tämä vesipaastomalli on?
   Tekemistänne lasten murhista, sen väkivalta-teko, tai uhka käyttämällä tuntemuksena heitä kohtaan kiduttamiseen alistaen, jo valmiit yleiskunto-nostot, poliisista, laimiten, laiminlyöden.
   Ne eivät koskaan ole lintu-aiheinen, teleks.

   1.Miksi te olette olleet poliisissa työssä?
   2. Millaisesta työstä te olette säännöillä valvoen haaveilleet:
   - "Ja se maa on käärmeitä mustanaan..."?
   3. Millaisesta alueesta, haaveilemananne olette sellaista työtä, järjestäneetkään?
   4.Millaisesta alueesta te olette kuvitelleet saada ostaa asumistanne, jopa esittämiseksi perhe, havitellen tai sitä kuvitellen asumiseen?
   5. Millaisesta meterologian paranormaali tuntemuksesta te puhutte?
   "Ihminen, kun ei elä tuotteella."

   Millä tavalla te olette uhranneet kuolemaan?
   Millä tavalla te olette käsitelleet hallinto-mytologian, hallinta-mytologian tarpeeksi?
   Millä tavalla te olette suuntautuneet seksityö tekemättömästi humaanittomuus,
   etuun haluten?
   Millä tavalla te olette tulleet alueelle, tai alueelta, flash-normittomasti sosiopaatti?
   Millä tavalla te järjestitte varusmiespalvelu-liiton, varusmiespalvelu-toimintaanne?
   Ei saa olla varusmiehistä, sukupuolisesti poikkeava.
   Ei saa koska on uhka, jossa olette levittäneet esittämiseksi perhe, sen tavoittelu
   sopimattomana rotuna, joka on täysin sopimaton Suomeen jopa kroataalis-alueet
   naista halventavasti, sosiopaatteina halunneet, sen koskettelemiseksi haluten jopa veteen pyrkiä elävään ja liikkuvaan.
   Ei heidän rotunsa on siten tosiaan aina sopimaton, myös eläimeen ja elävään siirtoon.

   Ei he hyväksikäyttivät veljeni.
   He hallusinaatio-puomistivat.

   Ei niiille tehdä siellä elämää syntymätön.
   He ovat rodulta sopimaton lasten murhia tehden, sosiopaatteina.
   Nainen: Anteeksi
   ei enään isännöinti-ihannoimismielisyys
   - "Me poistamme heidät heti."

   • Joku huumepsykoosissa avautunut ..


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. MOT mustamaalaa ja valehtelee.

   Olen hetken jo katsellut näitä YLEN MOT ohjelmia ja olen huomannut kuinka paljon he antavat väärää tietoa ihmisille. Väärän informaation antamiseen r
   Yhteiskunta
   198
   8623
  2. Kesämökkien hinnat romahtaneet

   koska nuoret aikuiset eivät ole kiinnostuneita mökkeilystä. https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/d0e0b3ed-85bf-4388-ac02-3d6d1ef5a79b
   Maailman menoa
   292
   7206
  3. Matkustaja ilmoitti omasta koronavirusepäilystään

   VR tehosiivosi junavaunuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a2da2794-58ae-4dbe-807c-83622f985a4c
   Maailman menoa
   132
   5663
  4. Putous-Martina

   Eikö kukaan huomannut viime lauantaina sketsiä Putoksessa jossa Malla Malmivaaran esittämän Martinan olisi pitänyt antaa selkään Shirley Karviselle. H
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   615