Koululaisen hintalappu koulussa helposti 800 000 euroa

rivi nollia

"Koululaisen "hintalappu" on reilut 80 000 euroa, kertoo Väli-Suomen Median Sunnuntaisuomalainen.Tämän verran laskua tulisi yhdeksänvuotisesta peruskoulusta, jos vanhemmat maksaisivat sen itse. Luku perustuu Kuntaliiton laskelmiin."

Mitä tuolla 80 000 saa? Keskimäärin huonoa viihtyvyyttä ja tähän asti kohtuullisia joskin tulevaisuudessa heikentyviä oppimistuloksia työelämään hyödyttömälle sirpaletiedolle. Turhia ja syrjäyttäviä lastensuojeluasiakkuuksia ja erityisluokkasiirtoja. Usein vain pakotetun monivuotisen säilönnän homeisissa ja homehtuvissa tiloissa. Pahimmillaan ja yhä useammin vain syrjäyttävän monivuotisen kiusaamisen jatkumon sekä oppilastovereitten että varpuun, kyttäämiseen ja huoliluokitteluun hurahtaneiden opettajien, koulukuraattoreiden ja sote-järjestelmän edustajien taholta. Koulun tekemän lastensuojeluilmoituksen ja -asiakkuuden myötä koululaisen 80 000 euron hintalapusta tulee helposti 800 000 euron hintalappu, jolla saadaan aikaan vain katkeroitunut kansalainen ja ennenaikainen eläköityminen. Nollista saa helposti kuristavan moniammatillisen ketjun.

Moni vanhempi haluaisikin siirtää lapsensa kotiopetukseen. Sen päättäjät ja muut virkakiusaajat taas haluaisivat kieltää Ruotsin malliin. Pieniä koululaisia kun pitää kiusata valvotusti ja tarkoin määritellyllä palkalla.

Kotona tapahtuva tai nettiopetus tuottaa tutkitusti hyviä tuloksia, säästää kuluissa ja eliminoi kiusaamisen. Miksi ei siirrytä siihen? Koulujen paljon mainostettu sosiaalistaminenkin on todellisuudessa pelkkään vahvemman oikeuteen ja väkivaltaisiin vankilasääntöihin indoktrinointia. Lapset ja nuoret oppivat terveen ryhmätoiminnan säännöt ja etiikan kotonaan ja/ tai itsevalitsemiensa harrastusten parissa- ei koulussa.

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ???????????????????

      Mistä olet saanut päähäsi, etteikö lapsia päästetä kotiopetukseen? EIhän siinä ole muuta ehtoa, kun että on vain tehtävä henkilökohtainen opetussuunnitelma ja toki oppimistuloksia pitää voida testata, ettei 9-vuoden jälkeen todeta, että lapsi on jäänyt vaille edes tämän surkean perusopetuksen tasoista koulutusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2803
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2380
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2160
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1944
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1796
    6. 152
      1782
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1767
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      131
      1510
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe