Historiallisesti uskonto nimeltään "luterilaisuus" syntyi

Balttis

Paljon nykyisestä uskonnonvapaudesta poikkeavassa yhteiskunnallisessa tilanteeessa, jossa luterilaisuuden ylivallan hallitsemillaan aluella päättivät ruhtinaat aluekohtaisesti, germaaniperinteen mukaisellla periaatteella kenen maa sen uskonto, ja Ruotsivallan kuningasten ja kirkkoruhtinaiden kääntäessä tämänkin periaatteen vielä toistepäin: "kenen uskonto sen maa".

Minkäänlaista uskonnnonvaputta ei sallittu, ja kaikkien oli kuuluttava vallanpitäjien valitseman uskonnon hallintavaltaan, ja kaikkien oli myös kastattettava lapsensa kuolemantuomioden uhalla luterilaisen yhtenäis- ja maakirkkojen jäsenyyteen, kirkkoherrojen hallitessa kaikki näin pakkoliitettyjä herrauskonnolle ominaiseen tyyliin, - täysin päinvastaisella tavalla, kuin mitä Jeesus opetti omiaa toimimaan: Matt.20:25-28.

Luterilainen uskonto sai ylivallan nimeomaan omaksuessaan katolisilta kirkkojärjestyksensä, joka pyrki nimeomaan yhdessä vallanpitäjien kanssa hallitsemaan ihmisiä herravaltansa avulla, "herroina niitä halliten" - minkä metodin Jeesus nimeomaan kielsi omiltaan.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Täydennys

      Luterilaisen kirkon nykyinenkin valta-asema monopolikirkkona ja lainsäädäntöön interoituna uskonnollisena valtana ja voimana, - perustuu myöhäiskeskiaikaiseen jäänteeseen, germaanien tavasta hallita heimouskontojensa avulla valtapiirejään.

      Tätä minä kutsun uskontofasismiksi, joka ei perustu suinkaan vapaaehtoisuuteen, vaan antikristilliseen valllan keskittämiseen.

    • Herrakansan uskoa

      Eihän tämä uskonto olisi ikinä saavuttanut nykyisenkaltaista asemaansa, ellei se olisi tapattanut niitä jotka eivät sen valtaan aikanaan alistuneet, tai jos se ei olisi käynyt sotia oman asemansa ja valtansa vahvistamiseksi.

      • yölätty

        herran kanssa!

        Jos Luther olisi tehnyt työnsä protestanttisen etiikan mukaan, hän olisi listinyt tämän villihanhilauman tyystin perikatoon. Valitettavasti työ jäi kesken, ja niin täälläkin pohjan perukoilla killistelee kaula pitkällä ja pahalla äänellä harhaoppejaan joku hulttio.


    • lätylle

      Niin pohjimmiltaanhan onkin kyseessä itseasiassa natsiuskonnon synnyttäneen valekristinuskon muoto, jonka natsijohtajaa Suomen evankelis-luterilainen kirkkokin korottaa kirkkoisänään, - murhaajien seuraajana kulkien Kainin ja Augustinuksen sekä Lutherin, että Hitlerin jalanjäljissä heidän kanssapalvelijoinaan.

    • öylätty

      balttis!

      Back to business! Olisiko edes Kain, Augustus, tai edes Luther uskaltautunut sellaiseen Raamatun vääristelyyn, kuin sinä. Sulla on synnittömiä ihmisiä, ja ehtoollinen on harrasta muistelusta.
      Luterilaisuus on miehekäs, jämäkkä ja raamatullinen oppi, natise sinä mitä tahansa!

    • lätylle

      Korjaan Augustinus, joka oli ensimmäinen joka loi uskonnolliset perusteet vedoten Raamatun teksteihin, kristtittyjen joukkotuhoamisen perusteina, ja augustinolaismukki Luther osoitti teollaan olevansa hänen seuraajansa, eli he kumpikin kulkivat pitkää ja veristä "Kainin tietä".

    • öylätty

      balttis!

      Aina vaan "he",eli "nuo"- Et puhu milloinkaan "meistä", eli itsestäsi ja lahkostasi. Taitaa olla niin kuuma aihe, että polttaa jo sellaisen ajattelukin!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      79
      1487
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1235
    3. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      106
      1158
    4. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      55
      974
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      144
      960
    6. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      174
      931
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      842
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      59
      824
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      796
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      82
      723
    Aihe