Onko vatsa sekaisin Meksikossa ?

E VIVA

Olen kuullut monen näin kertovan vaikka kuin varoisi ja olisi kokenut matkaaja.

Mikä olisi paras kohde Meksikossa Sinun mielestäsi ?

26

3817

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jo on hauskaakin

      En kerro, mut tiiän täänki.

    • oliivi1

      kymmenen rullaa vessapaperia mukaan niin kyllä se siitä...

      • Sharjahista sain b:n

        Salmonella varsin viston tauti, kun vertas keltatautiin. Enpä silti salmonellaa välttämättä halua saada. Muistakaa kanssamatkustajat hyvä käsihygienia, hyvin kypsennetty ruoka sekä majoneesipohjaisten lisukkeiden varovainen käyttö. Eiköhän se suukin jotain kerro ainakin, kun ko. ei tuore majoneesi. Jos tiijätte, niin mitähän ruokalajia oikeesti kandeis vältää. En tiiä, että onko salmonellaa vastaan rokotetta, mutta keltatautiin on gammaglobuliinii..


      • Ei maan vika

        Vessapaperia löytyy kyllä paikan päältä, jos tarvitsee... Vatsa menee sekaisin maassa kuin maassa, jos on taipumusta. Meksikossa ruoat on tosi hyvin valmistettu, ei ole valmistajan vika, jos masu ei kestä...


      • kerran sairastettu
        Ei maan vika kirjoitti:

        Vessapaperia löytyy kyllä paikan päältä, jos tarvitsee... Vatsa menee sekaisin maassa kuin maassa, jos on taipumusta. Meksikossa ruoat on tosi hyvin valmistettu, ei ole valmistajan vika, jos masu ei kestä...

        No, niin kävi, että omat reissutx3, niin on Lähi-Idässä käyty. Oli sen verran kova tauti tää maksatulehdus. Ja By the way en muuten syyttänyt ketään. Ja sitte toinen pointti. En toivo sinulle enkä kenellekään muulle suomalaiselle turistia tuliaiseksi en liioin lavantautia, jos en keltatautiakaan.


    • salaattia

      Oletteko syöneet all inclusivessa salaatit ilman ongelmia eli peseekö ne niitä puhtaalla vedellä?

      • Tyytyväinen ruokiin2

        Ollaan syöty salaatit ja kaikki muukin ruoka all-inclusive-hotelleilla juuri sellaisenaan kuin ne on tarjottu. Mitään ongelmia ei ole tullut. Luulenpa, että ovat ruoan laadun suhteen siellä hyvin tarkkoja.


    • en tätä tienny

      Kiva saada tietää ennen lomaamme niin em. Josko nyt koittaisi stressitön matkallelähdön alusaika.. Ja saaha sen mahan sekaisin syömällä sikin sikin herkkuja, juomia ja ruokia eikö näinkin voi käydä?

    • trevlig resa

      Ei minkään sortin vatsavaivoja koko reissun aikana. Syötiin ja nautittiin huoletta sekä AI:n buffetit (ähkyn kyllä saa, toinen toistaan ihanampia herkkuja!!) että kylillä ja retkillä milloin missäkin. Oisko ollut eka kaukoreissu ilman pas*aripulia, Aasiassa yleensä aina jollekin iskenyt..

      • täänki kysyn

        Toivotaan, että all inclusive kannatti ottaa 66ja, että täyspaketti on vatsalle paras mahdollinen ja, ettei tarttis mennä lekuriin. Spainissa ja, Arabimaissa, ku on pitäny. Ekassa tosin viime aikoina vähemmän. Tietääks kukaan, että mikä avuksi, jos tulee vatsatauti. Riittääkö Apteekissa käynti vai pitääkö pian taudin puhjettua kiitä lääkäriin? Lomanautintoja teille kaikil


      • 3. Kerta Carmeniin
        täänki kysyn kirjoitti:

        Toivotaan, että all inclusive kannatti ottaa 66ja, että täyspaketti on vatsalle paras mahdollinen ja, ettei tarttis mennä lekuriin. Spainissa ja, Arabimaissa, ku on pitäny. Ekassa tosin viime aikoina vähemmän. Tietääks kukaan, että mikä avuksi, jos tulee vatsatauti. Riittääkö Apteekissa käynti vai pitääkö pian taudin puhjettua kiitä lääkäriin? Lomanautintoja teille kaikil

        Ympäri maailmaa kierreellenä suosittelen maitohappotabuja, aloita viikkoa ennen reissua ja syö koko reissun ajan. Sekä jogurttia aamiaisella, itse olen näin tehnyt ja ei ole koskaan ollut vatsavaivoja. Miehellä joka kerta, joka maassa, lääkärikäyntejäkin vaatinut. Nyt hänkin pari viimeistä vuotta syönyt muutaman lusikallisen jogurttia aamiaisella ja eipä ole vatsaongelmia ollut. Meksikossa olemme syöneet kaikkea mitä vastaan on tullut, hotellissa, kojuista ja retkillä. Apteekista saa tabuja mutta jos tauti on raju kannattaa käydä lääkärillä.


    • Ripulivaaran uutisia

      Edellinen Aasiaan suuntautunut reissu meni pilalle 2 vk kestäneen turistiripulin takia. Nyt jännitti, että miten käy Meksikossa. Pari pv ennen matkaa aloitettiin maitohappotablettien ottaminen. En tiedä oliko tablettien ansiota vai oliko ravintoloiden hygienia vaaditulla tasolla, mutta kummankaan vatsa ei oireillut 2 vk aikana mitenkään. Matkasta pystyi nauttimaan ihan eri tavalla, kun ei tarvinnut miettiä, että milloin ripuli yllättää.

    • Gran Bahia Principe

      Hankin meille laktoosittomat maitohappotaplut, kiinnitän huomion aina ennen ruokailua erityisesti omiin käsiini, syön ravintolan valikoimista sellaista, joka näyttää hyvältä ja, jota tekee mieli. En syö mustekalaa enkä välttämättä katkarapujakaan, kosken välitä em. Aion nauttia tuoreista hedelmistä, suosituksista huolimatta syön niukasti jugurtti, kosken tiedä, että onko jugurtissa laktoosia. Herkuttelen kohtuudella. Satsaan aamiaiseen ja jompaan kumpaan pääruokaan.

      Mites tuo Meksikon lento on teillä sujunut? Olisi kiva saada tietää pitkästä välilaskuttomasta lentomatkasta jotain, koska lähtöön enää aikaa 24 vrk.

      Tack så mycket kaikille fiksuista neuvoista.

      • leppoisa lento

        Välilaskuton lento Helsinki-Cancun meni leppoisasti Finnairin comfort-luokassa. Economy-luokan tyypit tuntuivat olevan toista mieltä.


      • Tyytyväinen
        leppoisa lento kirjoitti:

        Välilaskuton lento Helsinki-Cancun meni leppoisasti Finnairin comfort-luokassa. Economy-luokan tyypit tuntuivat olevan toista mieltä.

        Välilaskuton lento on ihan ok. Se lienee asennekysymys, miten sen ottaa, kun onhan se reilusti nopeampi kuin välilaskulla, joka pidentää matkustusaikaa. Ja kun on hyvää tiedossa, niin kyllä sen kestää.
        Ruoka-asiakin on yksilöllistä vatsan kestämisen suhteen. Omasta kokemuksesta ei ole mitään negatiivistä sanomista Meksikosta, söi sitten all-inclusivessa tai kaupungin ravintoloissa tai katukeittiöissä. Maitohappotabletteja en ole koskaan kokeillut...


    • Miro*

      Tultiin juuri meksikosta eikä meillä ole taipumusta vatsatauteihin mutta kumpikin oltiin kipeitä. Meillä oli All Inclusive. Emäntä selvisi pelkällä ruikulilla mutta itsellä oli sen lisäksi oksentelua ja kuumetta. Muutama lääkärikäynti ja rahaa meni niihin yli 500 euroa.

      Kyllä siellä selväksi tuli että vatsaongelmat ovat kuulemma sääntö eikä poikkeus.

      Maitohappoihin uskoo ken tahtoo. Voivat ne ripulin tullessa auttaa vatsaa palautumaan mutta vatsatautia ne eivät todellakaan estä.

      Lentomatkassa ei ole mitään tietämistä, tiedät varmaan miltä tuntuu istua vajaat 12 tuntia...

      • timoteus1

        Eikö Mirolla ollut matkavakuutusta? Sehän on sillon samantekevää, mitä lääkäri maksaa.


      • liisi1
        timoteus1 kirjoitti:

        Eikö Mirolla ollut matkavakuutusta? Sehän on sillon samantekevää, mitä lääkäri maksaa.

        Hankittiin lavantautia vastaan rokote. Suomesta tabletteina. Muille sopi lääke hyvin, mutta ittelle ei. Oireiden pitäisi kuitenkin hävitä pikkuhiljaa. Syynä lienee se, että huonosti sopivia tablettejä piti ottaa kuuden päivän aikana kolme. Mutta, nyt on sitte 100 % varmaa, ettei meikämannet saa lomalta ainakaan salmonellaa. Tvsti ette te muutkaan Meksikoon lomallelähtevät em. tautia lomaltanne saa. Toki muut lievemmät vatsataudit voi tarttua, muttei tätä suurinta pelkoa ole kolmeenb vuoteen meikäläisillä.


      • Michelada cubana

        Vietiinkö sinut limusiinilla kullasta rakennettuun sairaalaan?

        En kritisoi, mutta tuossa hinnassa on jotain pahasti pielessä. Kalleimmat erikoislääkärit maksavat enimillään 50 € / käynti oman kokemukseni mukaan

        Tästä näkee miksi vakuutus on syytä olla aina.


    • jepzz

      Kyllä noissa massapaikoissa on hotellin puolelta varmasti tarkat säännöt ruoan hygienian ja säilytyksen suhteen. Pöpöt voi kulkea kätevästi myös esim. ottimien kautta kun miettii että sadat jollei tuhannet käsiparit kopeloi samoja vehkeitä, hätäisimmät ei niitä edes käyttäneet vaan tarjottimilta otettiin paljain käsin. yök.

      • äimistynyt matkaaja

        Mihinkä katosi ketju, jossa joku matkailija oli saanut Meksikosta joko 2006 tai 2009 lavantaudin? Huvittaisi lukea koko ketju uudelleen..


    • Michelada cubana

      Olen asunut Meksikossa aiemmin 3 vuotta ja käymme perheeni kanssa 2 kertaa vuodessa.

      Koko aikana olen sairastunut yhden (1) kerran vatsatautiin. Katuruokaa olen syönyt keskimäärin kerran päivässä. Hygieniataso on mielestäni okei hyvä ja parantunut ensimmäisen H1N1 epidemian jälkimainingeissa.

    • Hki-Vantaa-Cancun

      Kukin reagoi yksilöllisesti bakteereihin ja selvää on, että vieraassa maassa bakteerikanta on hyvin erilainen kuin kotimaassa. Aikoinaan sain matkalla kuin matkalla lääkäriä vaativan vatsataudin. Sittemmin vatsataudit eivät ole puhjenneet lomakohteessa, vaan saavuttuani Suomeen. Kerran olen ollut vakavassa tilanteessa ulkomaan lomalta saadun taudin takia. Tauti ei tullut sukupuoliteitse eikä saastuneen veren tai huumeneulan välityksellä.
      Hepatiitti A:ta vastaan on välttämätöntä suojautua, kun matkustaa Meksikoon. Hapatiitti B.tä vastaan kukin suojautuu, ken haluaa. Jos joutuu esim, onnettomuuteen, niin eipä tuota koskaan etukäteen voi tietää, että miten saastunut veri voi olla kosketuksissa kanssasi. Tunnen itseni ja tiedän oman kokemuksen kautta asioista. Keltatautia en ensi lomalta voi saada enkä myöskään salmonellaa. Todennäköistä kuitenkin on, että jonkinasteiseen vatsatautiin ensi lomalla tai sen jälkeen sairastun. Turvallista on kuitenkin tietää, että mitkä taudit eivät tule kyseeseen. Denguekuunetta esíintyy Meksikossa Chichen Itzan naapurimaakunnassa ainakin. Mikäli Chichen Itzan haluan lomallani nähdä, niin en voi tietää, että miten denguekuumeelta voi suojautua, mikäli retkeltä on ko. kuumetauti mahdollista saada. Meksikon matka on nyt purkissa ja kansi kiinni, joten tuelvat päivät näyttävät miten mainio matka on terveyden kannalta. Terveellistä lomamatkaa Meksikoon kaikille Meksikoon matkustaville lomalaisille

    • Kananen

      Kannattaa muistaa joka paikassa - ainakin Eurooppaa kauempana:
      - valmistautuminen eli rokotukset kunnolla kuntoon
      - käsihygienia, kunnon pesu saippualla aina kun voi ja lisäksi käsidesiä (pelkkä käsidesi ei riitä)
      - älä syö majoneesia tms maitopohjaisia tuotteita, suhtaudu salaatteihin ja valmiiksi kuorittuihin hedelmiin varauksella
      - jos on hyvät suhteet lääkäriin, niin voit saada ennen matkaa takahuoneesta kunnon lääkkeet ja käyttöohjeet montezuman kostoon (tämä lääkärisuhde on siis tärkeä pointti valmistautumisessa). Maitohappob:lla ei tutkitusti ole mitään vaikutusta.
      - kunnon matkavakuutus - ja hermo lepää
      Näitä kun olen noudattanut niin en ole ikinä sairastanut pientä löysyyttä pahempaan. Ja olen kyllä rikkonutkin näitä - syömällä joka paikassa jäätelöä.
      Toivon että hyvä tuurini jatkuu, koska paha sairaus on sitten todella paha.
      Viimeksi kana juoksi (Kuuban maaseudulla) pöydän yli ja mietin, astuiko se jälkiruokajuustojen päälle. Mutta kun muutkin söi, niin sitten minäkin.

      • jdia

        Jos ongelmia vatsan kanssa niin mulla Floratil auttanut. Ilman reseptiä apteekeista, hinnat vaihtelee paljonkin riippuen kuinka turisti alueella olet!


    • Anonyymi

      Pysy kotona. Jos sääski purasee, on lyhyt matka vessaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4582
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1764
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe