Vauvakuume

xenia.

eli tarttisin hieman apua ja positiivisia ja rakentavia vastauksia! :) olemme poikaystävämme kanssa puhuneet paljon lapsen saamisesta. olemme molemmat lähihoitajia ja tiedämme paljonko vauva/lapsi vaatii aikaa ja rajoittaa elämistä joissain määrin. itse olen kohta 19v. ja poikaystäväni täyttää kuukauden päästä 21v. Poikaystäväni on tästä oikeastaan enemmän innoissaan kuin minä (mutta en tarkota etten olisi itse täysillä tässä mukana). :)

Olemme myös miettineet tulojamme ja miten tulisimme pärjäämään rahallisesti uuden tulokkaan kanssa. Poikaystävälläni on vakituinen työpaikka kehitysvammaisten päivätoiminnassa (eli työaika on pelkästään aamuvuoroja, hieman tuntimäärällisesti vaihtelevaa, mutta ei iltavuoroja). Itse vielä opiskelen kolmatta vuotta ammattikoulussa. Olemme muutaman kuukauden päästä muuttamassa yhteen . Olemme myös todella hyvissä väleissä omien ja toistemme vanhempien kanssa ja he varmasti tiukanpaikan tullen voisivat avustaa raha-asioissa. Emme kuitenkaan missään nimessä halua ainoastaan turvautua vanhempiemme lompakkoon!

Olemme paljon miettineet lapsen saamista ja olemme nyt täysin varmoja siitä, että haluamme itsellemme pikkuisen! :)

Elikkä, pointtihan on nyt siinä, että olen tilannut netistä ovulaatio- ja raskaustestejä. Ovu-testillä tietysti saamme vähän apua raskaaksi tulemiseen, mutta onko vielä mitään kikkoja miten edesauttaisi raskaaksi tuloa? ja olen muutaman vuoden käyttänyt e-pillereitä (yaz) ja olen lopettanut ne 2kk sitten. vaikuttaako ne jollakin tapaa raskaaksi tuloa? ja vielä viimeinen, olen päätynyt tekemään abortin 16vuotiaana ja mietityttää myös se, että vaikuttaako se jollakin tapaa hankkiutua raskaaksi?

Haluaisin mahdollisimman paljon apua ja vinkkejä mahdollisimman pian! :) KIITOS PALJON JO ETUKÄTEEN ! :)

12

182

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei vielä...

      Et varmasti halua kuulla tätä, mutta älkää hankkiko lasta vielä. Ette edes asu yhdessä, ettekä tunne toisianne vielä lainkaan. Tulette myöskin molemmat vielä kasvamaan ja muuttumaan paljon varhaisaikuisuuden vuosina ja kannattaa se aika käyttää itsensä tutkimiseen ja oman ammatillisen osaamisen kehittämiseen, ei lapsenhoitoon. Ennen lapsen saamista on syytä olla luja ja vankka parisuhde ja kokemusta siitä, miten puolison kanssa selviää arkielämän koettelemuksista. Teillä on aikaa, nauttikaa toisistanne ja elämästä ilman sen suurempia sitoumuksia nyt, kun se on vielä mahdollista!

      • 12/32

        Kerrankin joku kirjoittaa asiaa tälläkin palstalla.


      • sunnsssshhine
        12/32 kirjoitti:

        Kerrankin joku kirjoittaa asiaa tälläkin palstalla.

        Tässä on 12/42 sinulle kerrankin ihan luvan kanssa täydellinen valistuksen uhri! Varmasti kukaan ei tulisi tässä tapauksessa miinustelemaan palosaarnaasi. Ei mitään järkeä koko touhussa, että ollaan jo hankkimassa lapsia ennen kuin saman katon alla ollaan asuttukkaan! Täysin vastuuntunnotonta touhua!


    • Ei mitään lapsia tei

      "Poikatystävämme" Kenen kaikkien poikaystävä se on?

      Ja todellakaan minää alikoulutettu lähihoitaja ei tajua helwettiäkään lastenhoitamisesta.

      Leikkinne on tuhoon tuomittu! Yrittäisit nyt ensin asua yhdessä ja elää suhteessa.
      Kaikkia mielihaluja ei kannata toteuttaa.

    • Todellakin 13 v.

      lisää elämää ja sitten voit haaveilla tiineytymisestä...

    • minä

      Vinkkinä nyt ainakin, että esim. apteekista saa raskaanaoleville / raskaaksi haluaville vitamiineja, suosittelen. Rauta-arvot kannattaa myös pitää kohdillaan. Säännöllinen seksi ja huom. aktin jälkeen peppu/ jalat ylös. =)

      • Ei ei noin

        Foolihappo ja D-vitamiini ovat ainoat, mitä tarvitsee popsia. Loput monipuolisesta ruokavaliosta. Lisärautaa ei missään nimessä turhaan, hemoglobiinin lasku raskausaikana on normaali ilmiö, eikä silloinkaan lisärautaa tarvitse popsia, jos eivät arvot laske tietyn rajan alle. Loppuraskaudesta hemoglobiini nousee yleensä taas itsestään.


    • ndowa

      En yleensä ole mikään ikärasisti, vaan minun mielestä nuoretkin pärjää vanhempina vallan mainiosti, jos ovat fiksuja! Mutta teidän kohdalla kyllä sanoisin, että odottakaan vuosi jos toinenkin. Ettehän edes asu vielä yhdessä! Et voi mitenkään olla varma vielä, miten asiat tulevat sujumaan saman katon alla, ja yhteenmuutto itsessään on jo sellainen kriisi, ettei siihen halua vauva-aikaa sotkea. Parisuhde joutuu todella koetukselle. Mielestäni sekin kielii, ettette ole valmiita vanhemmiksi, kun tämä ei ole tullut mieleen. Että ensin pitää siis asua yhdessä ja löytää ne kahdenkeskiset rutiinit. Se on sitä aikuisena oloa ja vastuuntuntoa, että rakennetaan hyvä pohja ennen perheen perustamista. Hyvään pohjaan kuuluu yhdessä asuminen ilman lapsia. Kaikkea hyvää teille, mutta malttakaa vielä mielenne! Olisiko niin kamalaa jos vauvan yrittämiset siirtyisivät ainakin vuodella?

      • futuristi

        En minäkään ole ikärasisti, mutta olen ikärealisti ja realisti muutenkin...paljon nhnyt pwrheiden pahoinvointia jota ei olisi 12/312-lain suojaamilla ihmisillä.


    • futuristi

      Nupret luulevat pärjäävänsä ja esittävät pärjäävänsä...Kyllä meillä on Suomessa niin paljon pahoinvoisia perheitä joissa väännetään väkisin menemään. Kyllä 12/32 pitää saada lakikirjaan ja lapsenhankintamuutenkin luvanvaraiseksi. Ei pidä ajatella seuraamuksia, pitää ajatella syitä mikä johti seuraamuksiin. Siemennysvaiheeseen on siis ennaltaehkäisy kohdstettava. lapsenteko luvanvaraiseksi ja kriteeriksi 12/32!

      • Kyllä ja siideriä

        lipittävät, pössyttelevät laardikasat steriloitava valtion toimesta.


    • Sikiämiskontrolloija

      Liian nuoret eivät saa hankkia laosia, koska kokemuksella sanottuna siitä ei tule paskaakaan ja syyttömät siitä kärsivät siinä missä nämä mammat itse.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2834
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      527
      2676
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1865
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1817
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1738
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1679
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1302
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      89
      1135
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      60
      1119
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1102
    Aihe