Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

haaveena kandidaatin tutkinto

Eu:sta

Kysyisin sitä, että kuinka paljon voisin lukea avoimen kautta (ne pisteethän ovat min. 180) , tai että onko sen jälkeen pakko käydä vielä luennoilla?

Käyn töissä ja mietin tulevaisuuttani, olisi hienoa vielä rynnätä opiskelemaan, toteuttaa tuo haave.
On vaikea päästä Suomeen, koska asun ulkomailla. Mutta kuitenkin tuo mahdollisuus kiehtoo kovasti. Olen lukenut siitä, mutta asia ei vielä ole ihan selvä.

Mitkä ovat mahdollisuuteni, ikääkin jo on.
Kiitos vastauksesta.

7

230

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2+3

      Monet kurssit voi suorittaa esseillä, joillain aloilla on luentokursseja. Näitä ovat esim. kielikurssit, jotka ovat pakollisia.
      Kannustan kovasti avoimen opiskeluun, itsekin suoritin tutkinnon lähellä viisikymppisiä, ilman mitään ongelmia. Itse kävin vain kielikurssit luentona, ja läsnäoloa ei ollut montaa kertaa.

    • Ja ikä ei ole este

      Kieliopinnot ovat aina vähän problemaattisia, kun niissä vaaditaan läsnäoloa, mutta itse tein esimerkiksi pakollisen englannin lähiopintoina, kesälomalla 4 päivän intensiivinä, jonka jälkeen palautin tehtävät ja se oli siinä.

    • vähä neuvoa

      Mahdollisuuksia varmasti on. Kandin tutkintoon tosiaan vaaditaan tuo 180 op. Suuren osan siitä voit opiskella avoimessa yliopistossa. Mutta tutkinnon tietääkseni voit suorittaa vain yliopistossa. Tutkintoon tarvitaan mm. kanditutkimus pääaineen alalta.

      En voi nyt tässä selvittää asiaa tämän enempää, kun en yhtään tiedä opiskelemaasi alaa tai aloja.

    • Eu:sta

      Kiitos paljon neuvoista!
      Niin, minä aloitin nyt syksyllä filosofian opiskelut. Tuossa ylempänä kirjoitettiin, että englannin suoritukseen meni vain 4 päivää. Onko se tosiaan mahdollista?
      Osaan aika hyvin englantia, joten siitä olisi mielenkiintoista yrittää saada lisäpisteitä jos se käy. Osaan myös saksaa, mitenkähän sen laita olisi, kannattaisiko sitä myös jotenkin suorittaa?

      Sitten on luettava toinen kotikieli, eli minulla se olisi ruotsi. En muista lukion ruotsista enää juuri mitään, mutta voiko senkin lukea kotoa käsin ja käydä sitten lyhyesti tenttimässä, tai käydä vaikka kesälomalla Suomessa suorittamassa?
      Käyn vain kesäisin Suomessa, tässä se pulma toistaiseksi on.

      Minun on pakko lukea täältä kotoa käsin, omalla vauhdilla työn sivussa, päämääränä olisi vihdoinkin se tutkinto, se on elämäni haave. Kokopäivä opintoihin minulla ei ole varaa.
      Millainen se kanditutkimus on, kuinka kauan pitäisi silloin olla noin suunnilleen Suomessa?
      Kiitos kilteille ihmisille vastauksista, en ole enää ihan nuori.

    • Ja ikä ei ole este

      Hei sinne EU:hun!

      Täydennän vähän tuota englannin suorittamista. Lähiopetusta oli siis 4 päivää, mutta lisäksi tehtiin tehtävät, jotka lähetettiin opettajalle. Aikaa meni siis oikeasti vähän enemmän, mutta tehtävät pystyi tekemään rauhassa kotona.

      Näissä voi tietenkin olla vaihtelua, mutta tuo kurssi oli mukava, sillä opettaja oli leppoisa ja silti erittäin asiantunteva. Minulla on sellainen hyvä peruskielitaito, että sen puoleen siihen ei tarvinnut enää kurssilla sen kummemmin panostaa. "Lähiviikolla" oli tentti, jossa piti lähinnä ymmärtää oman alan jonkinasteista tieteellistä tekstiä ja taisi siinä olla joku monivalintakin. Tekstit eivät olleet ihan helppoja, mutta jokaista yksittäistä sanaa ei aina tarvitse ymmärtää, kunhan ymmärtää olennaisen sisällön.

      Kyllä näistä selviää. Hyviä opiskeluja sinulle.

    • 2+3

      Kandin voi suorittaa etänä ihan tavallisesti. Seminaari pidettiin omassa aineessani netissä etänä. Ainoa läsnäolo olivat nuo kielet, joissa enkussa itselläni oli kaksi lähipäivää.
      Kannattaa katsoa opintotarjontaa eri yliopistoissa, käytännöt vaihtelevat kovasti.
      Tsemppiä ja onnea opintoihin, itse harkitsen toisen tutkinnon hankkimista työllistymissyistä.

    • Servus!

      Saksaa voi ihan hyvin suorittaa kandidaatin tutkintoon, joko ihan pakollisena vieraana kielenä tai ylimääräisenä, jolloin siitä saisi jonkun opintoviikon tutkinnon "täytteeksi".
      Saksaa saattaa olla vähän vähemmän tarjolla etänä tai lyhyenä kurssina, kuin englantia. Kannattaa etsiä vaikka avoimen yliopiston tarjonnasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2102
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      24
      1715
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1490
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1451
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1358
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1354
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1302
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1251
    Aihe