Ensi lauantaina tapahtuu

Jussi Pussi

Suthep,kapinajohtaja uhoaa,että Bangkokin ministeriöt ja laitokset vallataan ensi lauantaina,kun uuden vuoden juhlat on ohi.Ja kuka ei halua osallistua kumoukseen voi kerätä kimsunsa ja kampsunsa ja painua lomaileen ja ottamaan rennosti lomapaikkakunnille.
Hommat on hoidettu viimeistään helmikuun 2 päivänä jolloin pitäisi olla kuningaskunnassa vaalit.

http://englishnews.thaipbs.or.th/pdrc-shut-bangkok-end-next-week/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=pdrc-shut-bangkok-end-next-week

Itse pidän ihmeenä ellei sotilaat astu esiin.

12

286

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuka sitä oikein johtaa?

      Kapinallisille tuntuisi kelpaavan mieluummin sotilasjuntta kuin punaisten johtama hallitus. Ovat varmaan lähellä armeijaa? Mutta en ole oikein vielä ymmärtänyt, miksi kapinalliset haluaa boikotoida uusia vaaleja. Kun eikös niitten nyt pitänyt ajaa demokratiaa, eikö nämä kapinalliset ole nimenomaan demokraatteja? Vai onko nämä kapinalliset kumminkin prinssin joukkoja, kuten huhu kertoo. Suthepin rooli oli siinä että sai keskiluokan mukaan.

      • ... ja kenen eduksi

        Hyvä kysymys. Porukka on jakautunut kahteen leiriin. Jin ja jang. Musta ja valkoinen. Suteppi johtaa keskiluokkaa harhaan siinä missä Taksini vetää pohjoisen porukkaa kuin pässiä narussa. Taustalla on muutaman poliitikon ahneus ja raha, tavoitteena vallankaappaus omalle porukalle, ei kummankaan puolen tavoite ole harhaanjohdetun kansan hyvinvointi.

        Suosiossa on se, josta ei saa kirjoittaa.


    • näinhän se menee

      Suurin osa tuosta kapinaporukasta on ns keltaisia,jotka mm valloittivat lentokentän muutama vuosi sitten.Keltaiset ovat pääosin bangkokilaista keskiluokkaa,pikkuvirkamiehiä opettajia ym toimistoväkeä.Kuningasmielisiä,rasistisia suorastaan esimerkiksi koillisen Isaanin asukkaita kohtaan.Isaanissa väestö on pääosin laosilaisjuurista omine kielineen ja kulttuurineen .
      Sitten kapinaporukalla on heidän johtajansa oikein kunnolla korruptiossa ryvettyneitä katkeroituneita papparaisia kuten tämä Suthep,jolla on omat sotkunsa Phuketin alueelta.
      Hän sai puhuttua omaa protestia pitävän hyvinkin fasistisen yliopistoporukan likaisen työn tekijäksi kapinassaan.Lisäksi kaverina etelästä rahdatut kumipuuviljelijät.
      Kyseessä on tavallaan luokkataistelu ja maa on jakautunut pahasti kolmeen osaan,bankogilaiset,etelä- ja pohjoiset alueet.
      Pohjoisessa on erittäin vahva kannatus Thaksinilla,entisellä pääministerillä, joka on pakoreissulla maailmalla omista business-sotkuistaan.
      Nykyinen hallitus,Thaksinin sisar pääministerinä on vaaleilla valittu suurella enemmistöllä.
      Nyt kun polittiset kuviot ovat menneet solmuun ja jumiin,niiin pääministeri kuninkaan siunauksella pitää uudet vaalit helmikuun 2 päivä.
      Tämä ei sovi kapinallisille ns demokraateille,itseasiassa hyvin fasistinen porukka nykyisin,koska he aivan takuuvarmasti häviäisivät vaalit ja mitään todellista hyötyä niistä ei ongelmien ratakisemiseksi olisikaan.Sama show jatkuisi ja jatkuisi vuodesta toiseen.
      Kieltämättä Thaksinin siskon pääministeriys ei ole ollut ongelmatonta.Korruptiota,suuria mokia mm riisi-busineksessa.Ja aika selvästi maata johtaa itse Thaksin ulkomailta.
      Eli rikkaat suvut,useimmat kiinalaisperäisiä,taistelevat kenelle rahat ja valta kuuluu.Äänestäjät ja kansa on vain pelinappulana.Muutaman euron päiväpalkalla heidät ostetaan kadulle osoittamaan mieltä milloin punaisina tai keltaisina.

      • tarkkanäköinen

        Suunnilleen noin se menee. Lisäisin vielä pari juttua.

        Ensiksikin punaisten vaalivoitto perustui opposition mukaan kuitenkin ostettuihin ääniin, eli laillisuuden rajoja hipoen potentiaalisille äänestäjille annettiin rahaa viikkoa ennen vaaleja. Kolikon kääntöpuoli on, ettei pohjoisen väki silti keltaisia äänestäisi, vaikka uusissa vaaleissa ei ehkä rahoja jaettaisi.

        Toiseksi, prinssi tosiaan johtaa armeijaa, ja armeija on Suthepinkin mieleen enemmän kuin punaiset tai poliisit, jotka puolestaan ovat uskollisia Thaksinille. Myös kuningashuone on viime aikoina tuonut prinssiä paremmin esiin, mm. kuninkaan syntymäpäivän perhekuvissa lähempänä kuningasta. Aiemmin prinsessat olivat paremmin esillä.


    • mani se on jokapuhuu

      Pientä lisäystä "tarkkanäköinen" .
      Ministry of Defence,puolustusministeri on muuten itse pääministeri Yingluck Shinawatra.
      Kuninkaallisista ei oikein saisi kirjoittaa tai puhua kansalaisten mitään.Helposti apinahäkin luukku heilahtaa lese majeste-pykälän mukaan 8-10 vuodeksi.Ja tuota lakia käytetään surutta vastustajia vastaan.
      Vanha ukkelihan on ollut jo vuosia omissa maailmoissaan ja heikossa hapessa.Poikansa ei ole paljon kummemmassa tilassa paitsi ,että on rypenyt skandaalista toiseen ja ei ole oikein isojen massojen mieleen.Toki Thaksinin hyvä business-kumppani.
      Tosi korkealle arvostan tämän armeijan komentajan Prayuth Chan-ochan.Tekee kyllä parhaansa noiden hullujen politiikkojen suhteen,että verenvuodatukselta säästyttäisiin.

      Mitä noihin ostettuihin ääniin tulee,niin ei kai semmosta pikkunilkin virkaa siellä ole keksittykään missä ei ääniä osteltaisi.

    • Aika vähän näkyy Bangkokissa mielenosoituksia ?
      Pieni porukka oli jossain kulmalla olisiko ollut 10 tai 20 henkilöä lappuineen ?
      Nyt uudenvuoden kynnyksellä ja porukalla on vapaata ?

      • kommentti

        Tammikuun ensimmäinen päivä..... silloin on jo se uudenvuoden kynnys ylitetty


    • Thaimaan tallaaja

      Vähänpä on tietoa Tapsalla Thaimaan asioista, vaikka tietojansa ain kehuskelee.
      Viime lauantaista on vapaat alkaneet ja huomenna jälleen työt ja koulut jatkuvat.

      • Kerro nyt missäpäin Bangkokia tapahtuu, minulla on kamera mukana ja
        voin laittaa fotoja jollekkin serverille ?


    • Kyllikki Nyrkki

      Tapsa ,ota pää pois sieltä arsesta ja palaa nykyaikaan,pls

    • Mahasarakham1

      Lauantai uli ja menikin,Suthep heilutti kättään ja oli tyytyväinen puheeseensa.Mutta kansalta oli jo puhti pois.Mitään ei vallattu.Taitaa kuivua kasaan tämä vallankumous.

      • Mahasarakham2

        Jospa tuo Käteinen lähettäisi vähän tukirahaa, jotta kielenosoitukset aktivoituisivat.

        Katainen ja Samaras keskustelevat muun muassa Euroopan talouskriisin hoidosta, talous- ja rahaliiton vahvistamisesta sekä pankkiunionista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe