1v4kk tarvitsee äitiä viihdytykseen lähes kokoajan

ihmetys1

Meillä on pienestä pitäen ollut suurtapeinen pikkuinen, eka koliikki ja siitä itkuisuus jäi pitkäksi aikaa päälle. Lääkärissä monet kerrat ravattu mutta muuta syytä ei löydetty. Noh, pienemme kasvoi ja niin alkoi arkikin helpottua. Nyt ikää vajaa 1v4kk.

Haluaisinkin nyt kuulla miten teillä muilla menee? Meillä tyttö kävelee, syö itse, leikkii, sanoja tulee jne. ..Mutta siis sitä mitä haluaisin kuulla teiltä PALJONKIN on ..miten teillä viihdytään itsekseen? Meillä ei sitten lähes ollenkaan, Kokoajan pitää olla samassa huoneessa ja lattialla lähellä. Tiskijen ja ruuanlaitossa pieni auttaa kun ei yksin halua olla. Välillä kuitenkin hetken saattaa touhuta itsekseen, mutta tosi vähän. Muutama päivä sitten meillä oli kaveri kylässä. Kaverin saman ikäinen lapsi leikki itekseen, mutta minun lapseni halusi melkein kokoajan olla sylissä ja jos ei ollut sylissä niin halusi että minä seuraan häntä huoneesta toiseen, Tietenkään en viitsinyt tehdä sitä koko aikaa kun halusin kommunikoida lapsen äidin kanssa.
Meillä ei siis lapsi edes paljoaa kiinnostunut toisesta lapsesta vaan halusi mielummin leikkiä minun kanssa.
Käydään pari kertaa viikossa kerhoilemassa ja muita lapsia nähdään minusta suht paljon. Ollut koko ikänsä vaan että minun pitäisi hänen kanssaan olla, onneksi isänsä kelpuuttaa edes joskus.
Tänään kruunasi päivän myös se, että kauhea kiukku meinaa tulla jos puhun puhelimeen, kun puhelu loppuu niin sitten ollaan taas niin aurinkoista että. --tosin nyt kun ajattelen taaksepäin niin aina se kiukku on tullut.

En hae viestillä hirveästi sellaista mistä minun toimintaani voisi haukkua, kehoituksia arjen helpottamiseen tietty otetaan vastaan. Ja joo, joku varmaan miettii että mitäs annat toiselle noin paljon huomiota, mutta kun antaa vähemmän niin kiukku tulee ja niin se saa aina välillä tullakin.

6

178

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ihan normaalia on

      Aivan normaalia käytöstä tuon ikäiselle. Harvinaisempaa se on, että puolitoitavuotias käyttäytyy kuten kaverisi lapsi, eli leikkii itsekseen. Yleensä siinä parin vuoden tienoilla alkaa lapsi viihtyä vähän itsekseenkin, mutta näissä on tietysti paljon yksilökohtaisia eroja. Ja eihän nyt tuon ikäinen vielä osaa leikkiä ikätovereidensa kanssa! Noin kaksivuotiaana lapset alkavat yleensä leikkiä rinnakkain omia leikkejään ja vata myöhemmin vastavuoroisia leikkejä yhdessä. Minusta kuulostaa, että odotat ehkä lapselta käytöstä, joka ei vielä hänen ikätasolleen ole kovin tavallista. :) Onhan se rasittavaa, kun joku roikkuu koko ajan puntissa kiinni, mutta kun tuon ikäisillä on usein vielä eroahdistuskausikin päällä. Puolen vuoden kuluttua tilanne voi olla jo hyvin toisenlainen, jaksamista sinne!

    • ihmetys1

      Kiitos vastauksesta, tuon halusinkin kuulla!! :) Menee liian helposti mukaan siihen mitä muut äidit sanovat lapsistaan. (meidän pikku-Pekka sitä ja tätä..)

      • Ihan normaalia on

        Joo, vertailu on kyllä ärsyttävää. Lapset ovat niin erilaisia, mutta tosiaankin kaikki mitä kirjoitit, kuulostaa minusta hyvin tavanomaiselta käytökseltä 16 kk ikäiselle lapselle. Meillä on lapsi 1 v 8 kk, joka on viime aikoina ollut aivan erityisen takertuvainen, mutta näitä kausia tulee ja menee. Keväämmällä toivoakseni tämä tapaus leikkii jo vähän enemmän itsekseen. Lyhyen aikaahan ne näin pieniä ovat, joten koetetaan myös nauttia siitä ajasta, kun se äidin syli vielä on maailman paras paikka joka tilanteessa. :)


    • Puntti

      Ihan tavalliselta kyllä kuullostaa!:) meillä myös 1v 8 kk tyttö joka on aamusta iltaan puntissa kiinni.
      Joskus puolitoistavuotiaana tytöllä oli vaihe millon viihtyi tosi pitkiä aikoja itsekseen leikkien, mutta nyt on kyllä kiinni enemmän kuin "ikinä"
      Tuntuu että ainakin meillä on kokoajan menossa eri vaiheita tytöllä, tämä kiinni roikkuminenkin on mielestäni vain vaihe mikä toivottavasti helpottaa pian kun tuntuu ettei saa oikein mitään tehtyä..
      Ja niin kavereilleni on myös noin samanikäisinä lapsia jotka tuntuvat viihtyvän oikein hyvin itsekseen ja paljon kehittyneempiä jne!!:)

      Tsemppiä sinne!

    • kerran vaan pieni

      Meillä neiti refluksivaivainen, kaikin puolin suuritarpeinen lapsi, täytti just 3v. Ja edelleenkin on minusta esim. liian pieni kokopäiväiseen päivähoitoon. Touhuilee toki ajoittain pitkästikin itsekseen ja hienosti meni jopa eka elokuvissa käynti, jaksoi keskittyä reilun tunnin hienosti:) Mutta silti kaipaa vielä äippää koko ajan näkö/ kuulioetäisyydelle :) Aika vain auttaa.. Rankkaahan se on.. Olen yh ja välillä meinas paukut loppua kun lapsi vaati äitiä ihan 24/7 (oli vielä sellainen vahtikoiran unta nukkuva tapaus, että edes illalla lapsen nukahdettua ei voinut hoitaa omia asioita/ tehdä mitään muuta kuin maata vieressä). Alkoi kyllä hurjasti helpottaa lapsen lähestyessä kolmea vuotta.

    • myemariia

      Meillä tyttä 1v ja 4kk. Leikkii itsekseen hyvällä tuurilla 5min mutta silloinkin tarvitsee olla näköyhteys minuun. Onneksi keittiöstä menee ovi tytön huoneeseen niin saa jotain tehtyä siellä välillä. Ei leiki oikeastaan toisten lasten kanssa, ellei ole vanhempia lapsia jotka ohjaa leikkiä. Sormesta kiskoo minut lähes aina leikkimään, meillä vieraatkin istuu pääsääntöisesti lapsen huoneessa tämän takia jotta voidaan jutella kun lapsi on alkanut leikkimään. Meillä ei kelpaa kukaan muu tällähetkellä kuin minä ja jos kelpaa niin minuun tarvitsee olla se näköyhteys. Välillä rasittavaa mutta ei tämä taaperoikäkään kauaa kesta, niinkuin ei kestänyt se vauvaikäkään joten nautitaan siitä kun pienokaiset meitä kaipaa ja haluaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      429
      1906
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      198
      1593
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1441
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      179
      1423
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1066
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      1050
    7. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      976
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      120
      968
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      96
      948
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      906
    Aihe