Sytolyysi ja hiivatulehdus

Vaivainen

Minulla oli noin 1,5 vuotta sitten hiivatulehdus, joka hoidettiin antibiooteilla. Tulehdus havaittiin gynekäynnin yhteydessä, kun valittelin sitä että yhdyntä kirvelee normaalia enemmän. Gyne sitten tutki minut, kysäisi pesenkö alapäätäni kovin usein (nähtävästi hieman punertavan alapään vuoksi) ja totesi että kokkareisesta valkovuodosta ja ärtyneestä ihosta huomaa että kyseessä on hiivatulehdus. Noh, antibioottien myötä kirvely kyllä lähti pois, mutta valkovuoto on edelleen samanlaista ja ollut sellaista siitä asti kun muistan (olen 24-vuotias). Kokkareista, runsasta ja joskus hieman kellertävääkin ja pahanhajuista. En ollut koskaan perehtynyt sen enempää siihen millaista normaalin valkovuodon tulee olla, joten en tietenkään koskaan ymmärtänyt sen olleen jotenkin epänormaalia. Minulla on myös ollut elämäni aikana kaksi pahaa virtsaputkentulehdusta, joita olen kuitenkin onnistunut välttämään useiden vuosien ajan mm. käymällä pissillä ennen ja jälkeen yhdynnän.

Noin puoli vuotta sitten minulle tehtiin PAPA, jossa selvisi että minulla on sytolyysi. Googletin sen tuolloin ja selvisi, että pahimmillaan se voi aiheuttaa pahaa kirvelyä ja kutiamista, ja tämän vuoksi kivuliaita yhdyntöjä kumppanin kanssa (jonka olin silloin tällöin myös huomannut). Noh, siitä päästäänkin tähän päivään. Olin ennen joulua n. 1,5 viikon herkuttomalla tauolla (eli ei karkkeja tai leivonnaisia) ja kun sitten jouluna nautin n. puoli levyllistä suklaata, seuraavana päivänä alapääni rupesi kutiamaan aivan kauheasti sekä yhdynnät rupesivat olemaan taas normaalia kivuliaampia. Nämä yhdistin heti hiivatulehdukseen, koska olin lukenut että sytolyysi voi altistaa kyseiselle tulehdukselle. Sokeri toimii hiivan ravintona, joten sytolyysin myötä runsas sokeri tauon jälkeen luultavasti aiheutti tulehdukseni.

Mietinkin siis tässä että omaankohan kroonisen hiivatulehduksen, joka ei kuitenkaan oireile minulla kuin satunnaisesti? Vai onko omituinen valkovuotoni sekä kirvely silloin tällöin vain osa sytolyysia ja hiivatulehdukset vain sivuvaikutuksia, kun hiiva syystä tai toisesta pääsee kehossani valloilleen?

Hankin luontaistuotekaupasta Dida-merkkisen paketin tabletteja, joiden ainesosien pitäisi toimia hiivan karkottajana. Dida:n lisäksi nautin aamuisin Pascoeta (emäsjauhetta) sekä maitohappobakteereja. Näiden lisäksi olen yrittänyt välttää sokeria ja hiivaa. Olen huomannut että todella ärsyttävä kutina on alkanut pikku hiljaa laantua ja toivoisinkin että myös kirvely yhdyntöjen aikana loppuisi. Mitään lääkärien määräämiä antibiootteja en halua käyttää, sillä uskon niiden tuhoavan emättimen luontaista bakteerikantaa ja näin ollen pahentavan tilannetta. Tämän lisäksi kenenkään ei tulisi syödä kovin useita antibioottikuureja elämänsä aikana. Minulle niitä on kertynyt jo parin vuoden sisään aivan liian monta (virtsaputkentulehduksen ja leikkausten vuoksi). Toki turvaudun lääkkeisiin, jos mikään muu ei auta.

Mitä mieltä te olette, mistä on kyse?

5

7764

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sirius

      Ihan mieletöntä että jollain on näin samanlainen ongelma, toi kuulosti melkein kuin oisin ite kirjottanu!

      Syön ihan järkyttäviä määriä herkkuja joka päivä, mulla on ollut alusta asti (eli kun joskus teininä alkoi) valkovuoto tosi runsasta, joten joudun käyttämään pikkuhousunsuojia päivittäin, seksi tekee kipeetä oikeestaan joka kerta (gyne sanoi että pillerit ohentaa limakalvoja) ja mulla todettiin myös sytolyysi papa-kokeessa.

      Ihan hetki sitten olin viikon herkuttomalla tauolla, jonka aikana huomasin että seksi tuntui paljon "helpommalta", ei tarvinnut irvistellä juuri missään vaiheessa kivusta tai ettei tuntunut hyvältä, poikaystäväkin huomasi sen muttei osattu yhdistää sitä tuohon herkuttomuuteen ja nyt kun rupesin taas mättämään sokeria, niin saman tien tuli häpyhuulet punertaviksi ja TOSI aroiksi, sattuu aika paljon jos vähänkään koskee...
      Voiko se tosiaan johtua vain tosta sokerin mättämisestä ( sytolyysi) että oon kärsiny tästä suht kivuliaasta seksistä aina? Pakko ottaa itseä niskasta kiinni ja jos se tosiaan on näin, niin on vähennettävä runsaalla kädellä herkkujen syöntiä ja silloinkin kun syön, niin on sen oltava todella pieniä määriä, helpommin sanottu kuin tehty...

    • Vaivainen

      Päivittelen tähän nyt omaa tilannettani.

      Alapääni kutisee ja kirvelee edelleen lähes päivittäin (ei kuitenkaan ihan niin voimakkaasti kuin ennen) ja yhdynnät ovat tällä hetkellä täysin mahdottomia. Käytän normaalisti seksin yhteydessä liukuvoidetta, mutta nykyään joka kerta kun olen koittanut levittää sitä emättimen suun alueelle, alkaa aivan kauhea kirvely ja polttelu. Ennen näiden ongelmien alkamista olin ehtinyt käyttää samaa liukuvoidetta yli kaksi vuotta ilman minkäänlaisia ongelmia.

      Kävin noin muutama viikko sitten (yksityisellä) gynellä, jonka mielestä käyttämäni e-pillerit olivat aivan liian matalahormoniset (Zoelyn), aiheuttaen limakalvojen kuivumista ja ohenemista. Limakalvojen huono kunto puolestaan saattaa aiheuttaa jatkuvaa kutinaa ja kirvelyä, sekä tehdä yhdynnät mahdottomiksi. Gyne myös mainitsi, että minulla saattaa olla alkava vestibuliitti. Vaihdoimme e-pillerit Cypretyleihin, jotka ovat huomattavasti korkeampihormonisia ja olen käyttänyt niitä ennenkin mm. Roaccutanin yhteydessä, eikä minulla koskaan ole ollut niiden suhteen minkäänlaisia ongelmia. Cypretylien lisäksi gyne pyysi minua käyttämään Pausanol-nimistä emätinvoidetta, jolla voitelisin emättimen suualueen joka ilta. Olen ehtinyt käyttämään Cypretylejä ja Pausanolia nyt hieman yli viikon, mutta vielä en ainakaan ole huomannut minkäänlaista muutosta.

      Kävin tänään ostamassa apteekista Multi Gyn Actigel nimistä emätinvoidetta, joka on aikaisemmin auttanut minulla kutinaan ja kirvelyyn. Voide on tarkoitettu hiivan ennaltaehkäisyyn, bakteerivaginoosin hoitoon sekä emättimen hyvän pH-tason ylläpitoon. Minulla ei pitäisi olla hiivaa (useat hiivaääkekuurit eivät auttaneet kutinaan tai kirvelyyn) tai bakteerivaginoosia, mutta silti voide jostain syystä auttaa.

      Jään nyt odottelemaan Cypretylien ja Pausanolin vaikutusta, mutta jos mikään ei muutu useamman kuukauden odottelun jälkeen, marssin takaisin gynelle. Harmittaa vaan, että tämä kaikki vaikuttaa suoraan suhteeseeni hyvin negatiivisella tavalla :/

      • Vaivainen

        Haluaisin vielä tarkentaa, että Multi Gyn Actigelin käyttö lieventää kutinaa ja kirvelyä vain hetkellisesti, mutta jos lopetan sen käytön, vaivat tulevat takaisin. Tämän vuoksi kyseisen voiteen käyttö ei ole pysyvä ratkaisu.


    • Vaivainen

      Haluaisin taas päivitellä tätä, mikäli jollain toisella on samankaltaisia ongelmia.

      Vaivani ovat hävinneet täysin! :) Voi tätä riemuvoittoa! Ongelmani taustalla olivat luultavimmin nuo matahormoniset e-pillerit (Zoely). Vaihdettuani Cypretyliin sekä käytettyäni satunnaisesti Pausanol voidetta, vaivani katosivat noin 4-5 kuukaudessa. Myös seksi sujuu nykyään kirvelyn kadottua. Liukuvoidetta emme ole kyllä enää käyttäneet, koska siitä jäi jonkimoinen kammo sen hirveän kirvelyn vuoksi. Sen sijaan olemme käyttäneet Ceridal-öljyä, joka on toiminut moitteettomasti. Tiedän, että jotkut ovat sanoneet ettei Ceridalia saisi käyttää intiimialueisiin, mutta en ole siitä kyllä mitään haittavaikutuksia saanut.

    • justawoman

      Jo aijemmin mainittua apteekista saatavaa emätingeeliä Multi Gyniä suosittelen kaikille. Se on luontaistuote joka palauttaa vaginan/pillun/emättimen/pimpan pH-tasapainon normaalin happamaksi. Esim yhdyntöjen, tai menkkojen , tai hiivan, tai bakteeriovagioosin jälkeen. Luontaistuotteet kuulostaa usein epäilyttäviltä, mutta tää on toiminut. Poistaa kutinan, ikävät tunteet, hajun ja valkovuoto muuttuu takas normaaliksi. Ei oo tarvinnu mennä gynelle tällästen vaivojen takia, sen jälkee ku löysin tämän. Geeli happamoittaa ja kosteuttaa limakalvoja ja edistää luontaisten maitohappobakteerien elämää vaginassa, jotka pitää muut haitalliset bakteerit aisoissa. Toiminut paljon paremmin kuin hiivalääkkeet, antibiootit, tai "maitohappokapselit". Suosittelen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4020
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3872
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      606
      3794
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      17
      2518
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      74
      2380
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      329
      2017
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      2000
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      188
      1839
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1529
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1392
    Aihe