Potilasasiakirjarekisteri

Hopiskelija

Onko potilasasiakirjarekisteri pakollinen hierojaopiskelijoilla, mikäli tekee hierontoja toiminimen alla? Laissa puhutaan ainoastaan ammattihenkilöistä, mutta miten opiskelijat?

3

264

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koulutettu hieroja n

      en tiedä millaisessa oppilaitoksessa opiskelet, mutta yleensä ainakin noissa valtion avustamissa ja muissa virallisissa oppilaitoksissa opiskelijahieronnat tehdään koulun tiloissa, niistä tehdään asiakaskortit, joihin merkitään täsmällisesti kuka teki, mitä miksi ja miten, aika paikka ja päiväys. Tämä kaikki siksi, että opitaan pitämään asiakasrekisterit. Nämä koulujen pitämät ovat siis aivan samanarvoisia kuin jo ammatissa toimivienkin.
      Ihmettelen kyllä, mikä on sellainen pulju/oppilaitos, joka ei opiskelijalle anna selkeitä ohjeita. Hierojaoppilas on kuitenkin koulun vastuulla siihen asti kunnes valmistuu.

    • Jotakin tietävä

      Potilasasiakirjarekisteri pitää olla, jos tekee hierontaa ammattimaisesti ja toiminimen alle, kuten viestin aloittaja kertoo. Sitten pitää olla vastuuvakuutuskin, jos jotakin menisikin pieleen siinä hieronnassa. jne...

      Vaikka tekisi hierontaa siinä opiskelunsa ohessa, niin yleinen vallitseva käytäntö ja lain kirjaimellinen tulkinta vaan ovat aika kaukana toisistaan. Oppilaitosten kautta saa ostaa hierontapöytää ja erilaista hierontaan liittyvää tarviketta. Opiskeljoita kannustetaan vaan aloittelemaan hieromista siinä opiskelun ohessa. Hyvin äkkiä se koti/lähipiiri kasvaakin suuremmaksi hierottavien joukoksi. Siitä opiskelun ohella tapahtuvasta hieronnasta muodostuukin selvä lisäansio ja ollaan hyvin pian harmaalla alueella, koska harvalla on edes mitään toiminimeäkään olemassa.

      Oppilaitos varmasti vastaa kaikesta siitä hierontatoimesta, mitä tapahtuu siellä koulun seinien sisäpuolella, mutta kaikki ne toimet, mitä opiskelija tekee omana työnään ja omalla ajallaan ovat varmasti hänen omalla vastuullaan.

      Varmasti opiskelijan pitää saada sitä harjoitusta, mutta pitää pysähtyä miettimään, missä se raja kulkee asioiden kasvaessa.

      • Koulutettu hieroja

        Opiskelija ei saa tehdä koulutetun hierojan ammattia vastaavaa työtä yksin ilman valvontaa. Tämän vuoksi kouluissa on aina rekisterit ja vastuuhenkilöt nimetty. Rekisteriä ei siis kouluissakaan pidetä vain harjoituksen vuoksi.

        Hierojana, ilman koulutettu hieroja -titteliä saa esiintyä kuka tahansa ja se ei ole Valviran valvonnassa, silloin ei myöskään ole pakko pitää rekisteriä.

        Käytännössä kaikki opiskelijoiden tekemä työ omalla ajalla ilman valvontaa on laitonta työtä. Opiskelija voi tehdä töitä jossain hierontayrityksessä tai toiminimellä normaalin arvonlisäveron alaisena. Vakuutuksia ei tietenkään silloin saa.

        Käytännössä kaikkia yleensä kannustetaan harjoittelemaan omalla ajalla ystävien ja sukulaisten kanssa, jotta saa enemmän kokemusta ja maksettua oman elämisen kalliiden opiskelumaksujen kanssa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2743
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2330
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2090
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1847
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1721
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1715
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1696
    8. 100
      1646
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1477
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe