edinburghiin menossa

jossu04335

Elikä oon menossa nyt vuoden alussa äifin mukaan edinburghiin enkä tiedä juuri mitään kaupungista. Voisiko joku kokenut matkailija kertoa esimerkiksi hintasuhteista suomeen ja onko paljon halvempaa kuin suomessa ym. Yleistä tietoa? :)

3

287

  Vastaukset

  • Jonkin verran halvempaa kuin Suomessa, mutta ei valtavan paljon. Kaupoissa ruoka yms. pikkaisen halvempaa, samoin pubeissa ja ulkona syöminen hiukan halvempaa. Kallis ensimmäisen maailman maa kuitenkin. Aloituksestasi päätelleen taidat olla kovin nuori, en tiedä mitä kertoa? Jos viihteellä käyt, älä käy Grassmarketin rysissä, Rose Streetillä New Townissa on paljon mukavampia pubeja. Älä käy Loch Nessin retkellä, se on pelkkä järvi. Meillä on järviä, ja komeampia, Suomessakin. Gig Guide on ilmainen lehdykkä josta saa keikat tietoonsa, sitä jaetaan kapakoissa ja hotelleissa. Kokeile haggista. Royal Mile (Cannongate) kannattaa tietenkin kävellä. Kysy lisää jos mieleen tulee.

  • Tulee varmasti viesti myöhässä, mutta jospa tästä apua muille Skotlantiin matkaaville olisi apua :)

   Hintatasosta:
   Euroloilla saa suhteellisen vähän puntia, joten se ainakin omasta mielestäni nostaa hintatasoa ihan joka suhteessa. Hinnat ovat numeroina melko samoja kuin Suomessa, mutta koska punta on arvokkaampi niin kalliimpaa on.

   Hotellit ovat Edinburgissa sikamaisen kalliita! Jos et luksusta kaipaa niin Tune Hotels hyvä valinta, kunhan hotellin omilta sivuilta varaa, eikä hotels.com kautta :)
   Tune mielestäni paljon parempi kuin N.S "laadukkaampi" Royal British, jossa olen myös yöpynyt. Edinburgh on pieni kaupunki, joten hotellia ei ihan keskustasta tarvii ottaa, bussilla tai junalla pääsee nopeasti paikasta toiseen :) Mutta muista välttää "huonot" kaupunginosat, joista enemmän tietoa vaikkapa englannin kielisestä wikitravellista.

   Kaupoissa ruoka on toki Suomea halvempaa, vaatteet sitten kalliimpia, mutta keskustan Primarkista löytyy todella halpaan hintaan hyviä vaatteita :) Kokoonsa nähden Edinburgh on hyvä shoppailukaupunki, St Jamesin kauppakeskus ja Princes Street ovat hyviä paikkoja.
   Jos ruuaksi kelpaa pubi- ja pikaruoka niin aika edullisesti saa!

   Nähtävyyksistä:
   Jos historiasta tykkää niin koko kaupunki on yksi iso nähtävyys! Jos on aikaa niin kannattaa käydä sekä linnassa, että Holyroodin palatsissa.

   Ja tosiaankaan yhden päivän retkelle Loch Nessiin ei kannata mennä, vaan jos aikaa on niin ottaa kunnon parin päivän retki Skyen saarelle. Hyviä yhden päivän retkiä voi tehdä vaikka Pohjois-Englantiin tai Loch Lomondiin.

   Kannattaa tsekata tämä blogi, hyviä vinkkejä ;) http://naaparahka.blogspot.com

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   585
   9267
  2. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   62
   1142