Eka kertalainen

mauritukselle..

Olen ihastunut ainakin kuvien perusteella Mauritiukseen. Voisi ajatella ensi syksynä matkaa sinne. Miten olette varanneet lennot ja hotellin? Kertokaa kaikkea muutakin sieltä, mitä en osaa kysyä.

23

2192

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hanna2

      Me varattiin Helin matkojen kautta ja lähdetään 3 päivän kuluttua 10 päiväksi !! :)
      voin tulla kertomaan reissusta jälkeenpäin :)

      • <3 mauritius <3

        Heips! Me varattiin kanssa nyt matka Helinmatkoilta, hyvää palvelua :). Meidän 6 kerta Mauritiuksella, AIVAN IHANA PAIKKA!!!! Meidän sydämmmet jäi sinne


    • Ap.

      Ketjun aloittanut ei kertonut miilainen seurue on lähdössä tai muitakaan tietoja mihinpäin saarta haluavat mennä tai mitä tehdä mutta laitetaan nyt jotain eli mielestäni on aivan turhaa maksaa välikäsille jos itse osaa tai haluaa matkan varata. Mauritius on yksi helpoimpia ja toimivimpia omatoimikohteita jossa olen käynyt.
      Lennot saa ihan mistä nettifirmasta vaan, viimeksi otettiin ihan Aurinkomatkoilta kun oli kilpailukykyinen hinta.
      Halvimmillaan näyttää pääsevän 850€ henki mutta jos ei halua kentällä vaihtoa odottaa niin hinta nousee yli tonnin. Vaihtokenttinä olen suosinut Pariisia,siellä on homma toiminut hyvin aina tosin kuin Lontoossa jossa on ruuhkia ja lentoja peruttu kun lunta tulee. Myös Frankfurt ja Milano ihan toimivia.
      Lennoissa saattaa säästää pitkän pennin jos on joustava lähtöpäivien ja aikojen kanssa.
      Majoitus vaikka esim. hotels.comin kautta ja suosittelisin ensikertalaiselle aloitusta Grand Bayn ympäristöstä. Toisen viikon voi olla hiljaisemmassa paikassa jos haluaa .G. Bayssa on paljon kauppoja ja ravintoloita ja on saaren ns.turistikeskus. Rannatkin ihan hyvät. Tosin hinnatkin on hieman sivukyliä kalliiimmat.
      Kohtuuhintaisia hotelleja lähialueelta saa. 700€-800€ 14 vrk , kahdelta.
      Jos haluaa tasokkaampaa asumista niin esim.4 tähden Merville Beach Hotel on 1700€ kahdelta.
      Jos matkaan lähtee 2-3 henkeä niin taxi täältä: http://www.taxismauritius.com/
      Kyyti 35€ mihinpäin saarta vaan. Hyvä ja luotettava firma.
      Päiväretkille saa yksityistaxin n.50€ pvä.

      Lyhyesti kiteytettynä:omatoimimatkana säästää helposti paljon rahaa jonka voi sitten käyttää perillä haluamallaan tavalla!

      Nyt tutkimaan saarta ja miettimään mitä lomalta haluaa, mahdollisuuksia on todella paljon ja Mauritiuksella on paljon näkemistä, kunhan ei vaan jää sinne hotellin altaalle vaan lähtee rohkeasti liikkeelle!
      Jos aloittaja laitat tarkempia tietoja niin joku täällä osaa varmasti auttaa ja neuvoa lisää!

    • aate1

      Menossa jo kolmatta kertaa sinne. Lennot ja majoitukset matkapörssin kautta.
      Lähtö 13.1.2014
      Suosittelen paikkaa. :)

    • mauritiukselle..

      Kiitoksia vastauksista!

      Olisin siis joko mieheni, siskoni tai ystäväni kanssa lähdössä. Kenet nyt sitten saankin houkuteltua mukaan matkaan. Lapsia ei siis ole lähdössä.

      Sitä en tiedä mihin osaan saareen kannattaisi suunnata.

      Kertokaa ihmeessä lähiaikoina matkaan lähtijät palattuanne kokemuksianne Mauritiukselta.

    • Ap.

      Lännessä on kiva pikku turistikylä Flic en Flac jossa on kauppoja,baareja ja yms.
      Idässä vaikka Trou d`eau Douce. Tuulisempaa aluetta eli ei niin kuumaa kuin esim. lännessä.
      Pohjoinen G.Bay tai Pereybere. Noista minä aloittaisin.

      Kannattaa tutkia mitä haluaa saarella tehdä ja suunnitella majoitus sen mukaan.
      Alkutietoa ja apua suunnitteluun saa vaikka täältä : http://www.mauritius.fi/

      Saarella on helppo liikkua ja jos lapsia ei ole mukana niin aina helpompaa kun liikkuminen saattaa kestää kauemmin kuin kotimaassa.

    • tietämätön

      Kuinka kauan siis Suomesta ,Helsinki - Vantaa lentokentältä lento kestää?

      • Lapin akka

        Finnmatkojen suora lento n. 11,5h.


      • humanbeing
        Lapin akka kirjoitti:

        Finnmatkojen suora lento n. 11,5h.

        Vähintään 11,5 h.


      • ihana saari
        humanbeing kirjoitti:

        Vähintään 11,5 h.

        Lapin akalle kiitokset. Nimittäin lyhyempi lento on aina edullinen pointti, joten ehkäpä minäkin näen jonain päivänä myös Mauritiuksen.. Ed. reissun lentomatka, kun puudutti peffan.


    • Ap.

      16 h ylöspäin riippuen vaihtoajasta ja vaihtopaikasta.
      Tuossa 16 h lentoajassa on vaihtoaikaa n.2h joka on riittävä esim. Pariisissa.
      Jos ottaa pidemmän vaihtoajan niin lennon saattaa saada paljon halvemmalla.

      • tietämätön

        okei , kiitos paljon.


    • Intomieli

      Täälläkin yksi ensikertalainen omatoimimatkailija puolisonsa kanssa yrittää löytää majoitusta huhtikuun alkuun. Mulle on hirveän tärkeää, että lähirannat olisivat paratiisimaisen kauniita ja turkoosivetisiä, joten pelkään vähän, että Grand Bay voisi olla huono valinta sen takia (turistien ottamissa kuvissa ranta siellä ei niin imarteleva). Miten siis on, saisinko parempia rantoja, jos valitsisin majoituksen jostain muualta esim. La Gaulettesta Pingo studios tai Mountain view? Vai onko se huono sijainti? Pitääkö käyttää jatkuvasti taksia? Bussilla olisi kiva päästä, koska olemme pihejä. Haluaisin päästä myös kansallispuistoissa käymään ja näkemään kaikkea kiinnostavaa ja lenkkeilemään. Joku varoitteli suurkaupunkien slummeista ja ryöstövaarastakin. Majoituksen pitäisi olla halpa mutta hyvällä alueella. Mihin siis kannattaisi majoittua rannan kauneuden ja kulkuyhteyksien puolesta? Ruokaakin olisi hyvä saada halvemmalla kuin luxushotellien vierestä.

    • Ap.

      Minä en ole La Gaulettessa käynyt mutta näyttää kyllä kartalla hieman pikkukylältä.
      En siis uskalla sanoa mitään siitä mutta sen voin kertoa että kerran tyttöystävän kanssa aiottiin majoittua Tamariiniin ,Les Lataniers Bleusiin joka on hieman Gaulettesta pohjoiseen. Sitten muutamalta foorumilta löytyi kommenttia että alueella olisi runsaasti hyttysiä ja emme ottanneet riskiä vaan siirryimme Flic en Flaciin joka oli hyvä valinta! Black River-joki on Tamariinin lähellä ja siksi alue olisi kosteaa hyttysaluetta.
      Kyllä Mauritiuksella on hyvin toimiva bussiliikenne ja uskon että Gauletten läpi bussit kulkevat. Takseista saa yleensä hintaa alaspäin jos on hyvä suustaan ja jos ei hinta putoa niin ei hätää, yrittäkää seuravaa kuskia. Takseja on saarella todella paljon!
      Filc en Flackissa oli ihan hyvät rannat snorkkailuun ja halpoja ravintoloitakin löytyy. Myös edullisia majoitusvaihtoehtoja on ja olette kuitenkin reissussa low seasonilla joten hinnat ovat halvemmat kun peak seasonilla.

      On totta että Grand Bayn rannat eivät ns.paratiisirantoja ole mutta lähellä olevat Trou aux Biches ja Mont Choisy ovat jo paljon paremmat.

      Täältä löytyy turistien ottamia kuvia ympäri saarta ja niistä saattaa olla apua matkakohteen valinnassa!
      http://www.info-mauritius.com/forum/gallery/

      Möys itäpuolella on hyviä rantoja ja veneretki ile aux Cerfsin paratiisilaguunille kannattaa ehdottomasti tehdä. Siellä on upeat maisemat ja rannat! Siellä saattaa olla tosin muutama muukin turisti mutta omaa rauhaa löytyy kun jaksaa kävellä parisataa metriä sivummallle pahimmasta hässäkästä!

      Port Louisista löytyy alueita joille en pimeällä menisi hortoilemaan, muuten pidän saarta todella turvallisena kohteena myös omatoimatkaajalle joka haluaa liikkua ominpäin saarta tutkimassa.

      • Intomieli

        Kiitos tosi paljon valaisevista neuvoista!!

        Me päädyttiin sittenkin siirtämään matkaa marraskuulle miehen työtilanteen vuoksi. Toivottavasti se on hyvä kuukausi mennä Mauritiukselle.

        Vaihteleekohan tuo hyttysten määrä vuodenaikojen mukaan. Minä en siedä ollenkaan hyttysiä. Näin jossakin mainoksen Otentic ecotent -majoituksesta, mikä vaikutti kiinnostavalta, mutta en saa kuvista selvää, onko majoissa ikkunalaseja. En pystyisi nukkumaan ilman ikkunalaseja, jos alueella on öisin hyttysiä.


    • Ap.

      Aika jännittävän majoitusvaihtoehdon olet Intomieli löytänyt! Varmasti ikimuistoinen kokemus jos siihen päädytte!
      Luulisiin että jotkut hyttysverkot saisi ikkunoihin laskettua mutta ota selville paikan tiedot ja kysele sähköpostilla lisää ja kannattaa ehdottomasti kysyä myös ilmastoinnista!
      Pari yötä nukkunut ilman ilmastointia ja oli hikiset yöt vaikka ikkunat oli auki ja kattoviipperä päällä!
      Tie menee aika lähellä jos kartta pitää paikkansa, teltoissa ei ole tietenkään niin hyvä äänieristys kuin taloissa jos on herkkäuninen.

      Me ei ikinä käyty tutkimassa Tamariinin hyttystilannetta joten en tiedä siitä tarkemmin. Muuten hyttyset eivät ole saarella häirinneet paitsi kerran tyttöystävän sääret purtiin komeille pateille kun oltiin illalla ravintolassa syömässä jossa oli paljon puita ja pensaita puutarhassa.
      Olen kyllä aina ollut meren rannalla ja pysynyt poissa kosteikoista ja metsistä.

      Huomasithan ettei ihan lähellä ollut yhtään hiekkarantaista biitsiä?
      Yleensä hotellien rannoilla on vahdit jotka estävät ulkopuolisten pääsyn hotellin yksityisrannalle. Tämä taitaa koskea enemmänkin paikallisia kaupustelijoita koska olen usean hotellin rannalle päässyt kun sanoo vahdeille menevänsä hotelliin syömään tai juomaan.
      Toinen vaihtoehto on marssia pokkana etuovesta sen näköisenä kuin olisi hotellin oma asiakas ja jatkaa siitä rannalle!
      Tai sitten menee lähimmälle public beachille, ne ovat yleensä viikolla aika tyhjiä.
      Marraskuu on hyvää aikaa matkustaa, varmasti on lämmintä riittävästi.
      Lisää perustietoja :
      http://wikitravel.org/fi/Mauritius

    • Intomieli

      Kiitos taas!
      Ecotentiä harkitsin sen takia, että sieltä olisi joka päivä maksuton laivakuljetus ile aux Cerfsille, mitä kaikki tuntuvat kehuvan niin kovasti. Muuten telttailu ei itseäni kyllä hirveästi kiinnosta, vaikka asiakasarviot kyseisestä telttakylästä olivatkin superpositiivisia.

      • Mauritiukselleko?

        Matkustin perheeni kanssa viime talvilomalla Meksikoon. Seuraavan matkamme kohdemaa sekä ajankohta ovat viekä epäselvät. Ahkerana nettiselailijana silmiini pisti Mauritiuksen kauniit rannat ja suosiollinen ilmasto Suomen talviloman aikoihin. Toivon, että saan teiltä täältä vinkkejä Mauritiuksesta. Onko Mauritius sellainen kohdemaa, että maahan voi lähteä pienen ja isomman lapsen kanssa. Onko vakavien tautien pelkoa tms. tärkeitä huomioitavia seikkoja? Kaikesta tiedosta kiitti.


    • Ap.

      Mauritius on erittäin hyvä matkakohde lapsiperheille koska sielllä on turvallista ,siistiä, ei kerjäläisiä ja vakaat poliittiset olot. Myös myrkylliset elukat puuttuvat, tosin meressä on jotain myrkyllisiä kaloja mutta ei niistä ole haittaa normaalille turistille. Joskus 10 vuotta sitten oli pientä ongelmaa Chikungunya-virusta levittävistä hyttysistä mutta sen jälkeen en ole ongelmista kuullut.
      Joskus harvoin saattaa syklooni osua saarelle mutta se on aika harvinaista.

      Haittana on pitkähkö lento sekä kuumuus ja auringonpolttamat .
      Meillä on kolme lasta ja mitään ongelmia ei ole matkoilla ollut, edes ripulia ei olla koettu. Sama juttu tuttavaperheiden lasten kanssa.
      Ranskalaiset lomailevat siellä jopa pienten vauvojen kanssa.

      Lasten kanssa on kiva käydä vaikka La Vanille- eläinpuistossa jossa lapset pääsevät ratsastamaan jättiläiskilpikonnilla. Ottakaa pikkukolikoita mukaan niin voitte ostaa hoitajalta lehtiä joilla voi syöttää kilpikonnia!

      http://www.lomamatkailija.com/mauritius.php

    • Ap.

      Unohtui vielä tärkein eli meri! Se on meidän talvikautena lämmin ja Mauritiuksen ympärillä oleva koralliriuttu blokkaa isommat aallot tehokkaasti pois suuremmassa osassa saarta. Lasten on siis helppo pulikoida lämpimässä meressä kun ei ole virtauksia ja aaltoja.
      Muutenkin pidän Mauritiusta ihan lapsiystävällisenä paikkana koska esim. rattailla on helppoa kulkea ,joissain paikoissa saattaa olla kapeahkot kävelytiet mutta tilaa on aina saanut..Paikalliset ovat ymmärtävistä väkeä ja se auttaa lasten kanssa lomaillessa. Ainoastaan paikallisbussiin oli hankala ängetä rattaiden kanssa eli liikkumiseen taksi on kyllä kätevämpi.

      Muistakaan juoda paljon vettä ettei nestehukka yllätä!!!

      • Mauritiukselleko?

        Yksi asia, joka on taattu, niin on selvinnyt ko. palstan avulla. Useissa osin Aasiaa on osalle perheestämme liian kuuma. Pohjois- tai Väli-Amerikan ilmasto on kaikille perheenjäsenillemme suopea, kuten myös Mauritiuksen ilmasto. Tässä vaiheessa vuotta emme vielä tiedä, että mihin saakka matkakassamme riittää. Maurituksen valokuvat ovat huikeat, mutta esim. ruoan tasosta en tiedä. Mauritiuksen hintataso on myös korkeampi kuin Pohjois-Amerikan. Talven kaukomatkalla lomaamme sis. täysihoito, joka palveli koko perhettämme erinomaisesti. Rattaita ei enää lomilla tarvita. Viime vuosina hyvä tuuri on meitä suosinut, joten olen varma, että lomamme onnistuu ensi kerralla, mikä vain tuolloiseksi lomakohteeksi sitten muodostuu. Hyviä unelmalomia teille Mauritiuksella käyneet ja Mauritiukselle ensimmäistä tai jo useatta kertaa matkustavat!


    • mauritius

      Olen käynyt perheeni kanssa 6 kertaa mauritiuksella. olimme aina 2 viikkoa siellä. siellä on kylä ihanaa. varsinkin katamaraanit.

    • mauritius

      olin mauritiuksella sugar beach nimisessä paikassa. onko kukaan ollut siellä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3090
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2101
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1583
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe