Meidän perheen joulutradiitiot

Perheemme reissus

Millaisia jouludratiittioita teillä on? Minäpä kerron meidän suurperheen joulunvietosta. Näin joulun jälkeen vasta tosin. Mutta tiedän jo etukäteen mitä ensi jouluna tapahtuu. Meillä kun on niin valtavasti tradiittiioita, jotka pysyy vuodesta toiseen, että lapset jo kiusoittelee ja nauraa (varsinkin lihava ja ilkeä Pentti-poikamme) että kohta meillä mennään sekuntiaikataululla, että saadaan suoritettua joulu kunniallisesti läpi ja tutun kaavan mukaan ja vielä päivitettyä plögiin. Meillä on porukkaa niin paljon, etten ole vuosiin enää pysynyt laskuissa, ketä perheeseemme kuuluu ja siksi osa porukasta jää pois, tai on huomaamattamme kuollut. Tai sotkeutuu kanojen kanssa. No nyt se tradiittio. Ensi jouluna joulumme menee suunnilleen näin:

Me ahtaudumme taas koko porukka Pariisiin matkalle. Ollaan vuokrattu niin suuri hotelli, että mahdutaan kaikki siihen. Koko perhe eli minä, mies kaikki lapset (myös aikuistuneet) miniät vävyt, appi-vanhemmat, serkun täti, naapurit, ja näiden koirat. Kahdeksanvuotias (muistaakseni) poikamme Kyösti ei ole perheen keskuudessa erityisen suosittu. Tai oikeastaan koko ajan joku on haukkumassa häntä ja syrjimässä. Kun ahtaudutaan matkalle, me unohdamme kiireessä Kyöstin kotiin.

Laitettiin nääs Kyösti tuhmuuden takia vintille nukkumaan yöksi ennen Pariisiin lähtöä nukuttiin sitten pommiin koko konsistenssi. Kukaan ei huomaa mitään. Mutta Kyösti ei tästä masennu vaan riemuitsee kun pääsee vähäksi aikaa rauhaan perheestämme ja tdariittioistamme, hän kun toivoi joulupukilta että katoaisimme planeetalta. En ihmettele tätä. Hän saa nyt syödä mitä haluaa, katsoa telkusta mitä haluaa klo 14.45 , pelata yksin mono-gamiaa 15.20 ja muutenkin tehdä mitä huvittaa. Hän myös seisoo tuolin takana ja laulaa Enkeli taivaan klo 16.21. Ikävä vain, että tradiittinion mukaan Kyöstille aikoo tehdä jotain jäynää ja ryöstää sukukalleutemme eli maalipurkit Kakolasta karannut rosvopari Martti ja Harri, jotka kyttäävät pimeässä lähtöämme Pariisiin klo 3.00.

Martti on muka ovelampi rosvoista ja Harri taas se tyhmä. Veijo päättää hoidella nuo nilkit itse. Kyöstiä muuten pelottaa myös naapurisamme asuva lapiomurhaaja, Ransu-setä. Viksu Kyösti laittaa ikkunaan pahvikuvat pyörimään levysoittimimen avulla klo 20.02 ja rosvot luulee, että ne on oikeita ihmisiä. Sitten rosvot tulevat sisälle, ja Kyösti laittaa heille ansoja: jäädyttää rappuset ja laittaa maalipurkkeja kattoon, jotka putoaa rosmojen päähän. Rosmot loukkaantuvat pahasti, ja viimein lapiomurhaaja Ransu tuleekin apuun.

Sitten me muistetaan lentokoneessa vasta, että herranjumala (sama tietenkin ruotsiksi ;)) ), Kyösti-poika ei olekaan mukana ja yksi meistä lähtee sitten kotiin äkkiä. Se olen kai minä. Saan kyytiä milloin keneltäkin, välillä koko orkesterilta. Meillä on mukavan jouluinen ja huoleton tunnelma. Siis ihan mahtavaa ja Suuri Salaisuus, kuin Fort Knoxissa konsanaan, tai jossain sielläpäin Alaskaa. Kyöstipä fiksuna poikana laittaa myös lapiomurhaaja-Ransun asiat kuntoon noin kello 12.54, sillä Ransu ei olekaan oikea lapiomurhaaja (menitte lankaan! vai? heh hee) vaan muuten vaan sulkeutunut.

Seuraavankin joulun osaan ennustaa! Meidän trariittiomme on niin samankaltaisia vuodesta toiseen.Kyösti-poikamme tulee aika suurella todennäköisyydellä joko Pielaveden teboilille tai New Yorkiin kun ollaan taas reissussa. Hän eksyy lentokentällä muusta porukasta. Onneksi Kyöstille jää iskän Visa, millä hän pääsee tekemään ostoksia ja kirjautumaan hulppeaan hotelliin, missä syö ja juo taas traditioiden mukaan ja pelaa Vesserbisseria, Monogamiaa ja Tvisteriä, joka on pienempienmieleen. Samalla hän käy hevosajelulla ja syö suklaata seisten tuolin takana.

Yllättävää kyllä, (ette varmaan arvanneet tätä!!) samat rosmot Harri ja Martti on taas Kyöstin huolena, kun nämä veijarit meinaavat ryöstää lelukaupan kassan. Mutta meidän Kyösti on niin fiksu ja neitsyt marian suojeluksessa ja niin kovassa konsistenssissa, että se selviää rosmoista taas, ja pistää ne telkien taakse. Kaiken kukkuraksi Kyösti vielä laittaa kodittoman naisenkin asiat kuntoon. Sitten tulee jouluyö.

Mitä dratiitioita teillä on jouluna?

3

138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Perheemme reissus

      Meitän perheeseen kuuluu siis
      Raili,18w
      Rauno 17w
      Terttu 16w
      Helvi, 15w
      Tauno:14w
      Pentti ,13w
      Lutja, 12w
      Köysti,11w
      Jurri ja Jallu kaksospojat 10w
      Veijo,8w
      Tenho,6w
      Timitri,3w
      Lyyli, 2w
      Uolevi 0,5 v

      ei muista enempää.

    • Käyn niin kateeksi

      Mulla on ihan semmonen olo kuin olisin ollut mukana joulussanne itsekkin. Ihan melkein silmissä kuin filminä nään teidän kirkuvan Kyöstin ja rosmot murtautumassa kellariin ja naama täynnä lasinsiruja. On se teidän Köysti sitten fiksu poika, vaikka vietti joulun yksin kotona.

    • Eli Kottero

      Ennen en kadehtinut ketään mutta nyt olen alkanut kadehtia suunnattomasti teidän joulujanne. Harmi, että meillä ei ole lainkaan noin hienoa joulua. En olekkaan tavannut koskaan perhettä josta on tehty oikein pari elokuvaakin. Jatko-osat 3 ja 4 ei tosin olleet hyviä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1545
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1233
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe