maalle kesäksi asumaan

tyttö1999

heippa. olen 15 vuotias eli 1999 vuonna syntynyt tyttö ja toivoisin että joku voisi kommentoida tähän mistä kautta pääsisin maalle niin sanottuna "asumaan" kesän ajaksi. rakastan eläimiä ja olen aina unelmoinut asuvani maalla. haluaisin oppia uutta maalta, kun itse olen käynyt yhdellä tallilla tekemässä töitä että voin ratsastaa. haluaisin vain pois kaupungista luontoon, oppimaan maalaisasioita. kiitos jos joku voi auttaa

14

258

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jen2

      Heippa! Suunnitelmasi kuulostavat oikein hyvältä!
      En oikein tarkkoja neuvoja osaa antaa, mutta voisithan ottaa yhteyttä johonkin suurehkoon maatilaan ja kysyä, että pääsisitkö asumaan kesäksi sinne töitä vastaan. Oletko valmis tekemään töitä maatilalla? Käsittääkseni niitä on tarjolla monenlaisia ja apukäsille on monesti tarvetta. Jos olet valmis todella tekemään töitä niin uskoisin, että suunnitelmasi onnistuu. Voithan kysyä vaikka tuolta -> http://www.ilolanmaatilamatkailu.fi/ ja vastaavia tiloja on suomessa paljon ympäri maata. Tietysti sinun vanhempiesi täytyy antaa lupa sinulle lähteä, koska olet alaikäinen. Oletko jo puhunut vanhemmillesi suunnitelmistasi? Enempää en valitettavasti osaa auttaa. Tsemppiä sinulle ja toivottavasti suunnitelmasi onnistuu! :)

    • maalaine maan alaine

      Olen samaa mieltä, hieno juttu, että olet kiinnostunut maaseudusta! Ei ole järin yleistä, varsinkaan tyttöjen keskuudessa tuollainen. Ole kuitenkin tarkkana, etteivät isännät vaadi sinulta asumisestasi maksua luonnossa. Ratsastaen.

    • akka vaan

      ilmottele maaseudun tulevaisuudessa, jos sukuaisilta, tuttavilta, koulukaverieden tuttavapiiristä ei löydy tilaa

    • vastaus1

      Kävin katsomassa tuon maatilalinkin niin ei taida olla kuopion lähellä mitään maatilaa:( mutta jatkan etsimistä :)

    • jen2
      • vastaus2

        Vau on täällä kyllä kultasia ihmisiä :) ja katsoin se ylin eli honkalan tila näytti mukavalle ja eikä olisi kamalan kaukanakaan. Mutta pitäisiköhän minun maksaa jos olen tuolla yötä? Ja kelpaisikohan siellä yötä olemisen maksuksi tallin hoito jne. :)


    • ISANTA1

      mIKÄPÄ HIENOMPAA KUIN PÄÄSTÄ"OPETTAMAAN" 15KESÄISTÄ

    • jen2

      Sinun täytyy nyt soittaa tai laittaa sähköpostia sinne Honkalan tilalle ja kysyä sitä että saisitko asua siellä tallin hoitoa ja muita töitä vastaan. Melko varmasti se onnistuu, jos olet oikeasti valmis tekemään töitä. Voi olla myös, että kaikki työ ei ole mukavaa ja eläinten kanssa olemista, vaan joudut todennäköisesti tekemään siivoustyötä tms. Oletko jo jutellut vanhempiesi kanssa asiasta ja näyttänyt heille nuo nettisivut?

    • jen2

      Tuli vielä mieleen, että miksi et katselisi tiloja kauempaa Kuopiosta? Jos lähtisitkin johonkin toiselle paikkakunnalle, niin näkisit samalla Suomea muualtakin. Jos asuisit vaikka kaksi viikkoa putkeen jossain muualla paikkakunnalla, ehkä vanhempasi suostuisivat kuskaamaan sinut sinne ja takaisin kotiin? :) Itse asun keski-suomessa pienellä paikkakunnalla ja tietäisin täältäkin suunnalta muutaman paikan, jotka ehkä sinut voisivat kesäksi ottaa asumaan.

    • vastaus1

      se kyyllä kävisi että menisin muuallekkin kun täällä kuopiossa olisin :) haluaisin kumminkin sen työn keskellä ratsastaa ja viettää aikaa jonkun hevosen kanssa. rakastan auttaa ihmisiä jotka eivät itse kerkiäisi tai minusta olisi muutenki apua jos ratsastuttaisin hevosta. mutta onkohan sellaista mahollisuutta missään.

      • vt-emäntä

        Ajattelinkin ehdottaa kesäpaikkaa meiltä, saman ikäinen tyttö ja lehmiä navetallinen. Mutta tuo hevonen, sitä meillä ei ole eikä tule.
        Valitettavasti tätä on jauhettu ennenkin, ja aina se kaatuu samaan vastuukysymykseen ja vakuutuksiin. Olet alaikäinen ja nykypäivän maatilat ovat aika vaarallisiakin paikkoja vieraalle. On suuria eläimiä ja koneita. Kiire kesällä ja työn paljous ovat riskejä. Ja sellaiseen puuhasteluun ei ole aikaa.
        Jatkahan etsimistä.


    • vastaus2

      juu

    • lypsykarjatilallinen

      Tule meille.

      • vastaus21

        Onko mitä eläimiä ja mistå päin?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      140
      10192
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2944
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      204
      2769
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2097
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    8. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1566
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1358
    Aihe