Kokemuksia Sporesta, reilun viikon ajalta joulu-uutena vuonna;

Hyvin tyytyväisiä!!!

Kokemukset ovat lähes pelkästään hyviä ja mukavia. Hyviä asioita;
(hotellina Peninsula Exelsior)
- lämpötila lähes vakio, 25-30 astetta
- siisti, toimiva, turvallinen yhteiskunta
- ei kallis, ei halpa
- väestön hyvä englanninkielen taito. Väestön koulutustaso erittäin korkea.
- väestö varakasta, joka 6. singaporelainen on kuulemma miljonääri.
- ruoka hyvää, maittavaa, halpaa ja kallista
- Todella hieno keskusta, ns. Marina Bayn alue
- katseltavaa ja koettavaa;
- hotellista itään n. 20min kävelyn jälkeen; Marina Bay Sands, hotelli, shopping center, ( kasino jos haluaa). Hotellissa on ns. Skypark, jossa on maauimala n. 53.krs:ssa.
- Marina Bay taide-tiede museo ( ArtScience Museum)
- noiden takana oleva erittäin suuri puistoalue, jossa "trooppisen sademetsän lasinen talo" (suuri) ja "trooppisten kasvien lasinen talo" (suuri), ja niiden vieressä oleva "superpuiden alue", jossa oli konsertit muistaakseni 7.45 ja 8.45 pm.
- Marina Bayn alueella oleva Esplade kulttuurikeskus
- hotellista etelään, n. 20-30min kävelyn jälkeen, China town.
- Maxwell Road'lla on hieno kaupunkikehityksen näyttely
- hotellista pohjoiseen n. 30-40 min. kävelyn jälkeen, Little India, jossa on shopping Center, joka on auki 24/7, Mustafa Center, Syed Alwi Road'illa. Taksi on halpaa jos haluaa mennä taksilla. Ehkä joku 5-6$ = 3-4€.
- hotellista luoteeseen, n. 30min kävely, on suurin ja mahtavin shoppailualue, Orchard Road, joka on n. 2-3km pitkä.
- hotellista etelään, n. 10 min metromatkan jälkeen on Sentosan vapaa-ajan toimintojen alue, ihan kiva ja siisti alue, varsinkin muksuille. Metrolippu tais olla 2$/hlö eestaas. Mahdollisuus ostaa myös ladattava lippu jos käyttää enemmän metroa.
-hotellilta lounaaseen, n. 10min kävelyn jälkeen on ns. Clarke Quayn alue, joka hyvä illanvieton, ruokailun ja jokiristeilyjen alue.
- jossakin päin kaupunkia on kuulemma erittäin suuri eläntarha, jossa voi käyskennellä myös öisin. Emme käyneet, joten emme tiedä asiasta enempää.

Shoppailu centereitä ja ravintoloita on koko kaupunki pullollaan. Molemmat ovat kuulemma kansanhuveja siellä.

Ainoa huono puoli, pikkuisen syrjässä Suomesta:)

7 kommenttia

Vastaukset

 • Kysykää jos haluatte jotain tietää Singaporesta. Kerromme jos osaamme.

 • Jos haluaa muuttaa Singaporeen, mitä järjestelyitä se vaatii?

 • Listasi on pitkä ja olen tasan samalla kannalla Singaporesta. Pakko kuitenkin kertoa, että mun huippukokemus oli Thaipusam (2014). Katsokaa kuvat netistä Thaipusam-sanalla, ei jätä kylmäksi ketään.

  Tapahtuma tuli Little Indiasta, meni Selegie Roadia pitkin Dhoby Ghautille ("Topi-gootti") ja sen jälkeen katosivat siinä jonnekin, en seurannut enempää. Alkoi aamupäivällä ehkä noin kello 10 ja sitä vaellusta jatkui vielä illalla kello 21 aikaan rummuista päätellen. Jäi kyllä mieleen, en ole ennen moista nähnyt missään.

  • Ja pieni kommentti vielä tuohon "ei kallis, ei halpa". Mikään keskivertopaikka se nimenomaan ei ole. Olut voi maksaa ihan tavllisessa paikassa 18 SDollaria eli yli 10 €. (Kurssi Bugis Street Marketilla ja Serangoon Roadin ensimmäisessä tavaratalossa on 1,71 tai joku desimaali yli ja lentokentälläkin 1,69.)

   Samaan aikaan söimme parikin kertaa Little Indian sivummalla olevissa ravintoloissa kanaruoat 8 SDollarilla, josta tulee alle 2,50 € henkilöltä. Se on ihan käsittämätöntä.

   Singapore on mun mielestä nimenomaan kallis tai halpa.


  • Just kävin kirjoitti:

   Ja pieni kommentti vielä tuohon "ei kallis, ei halpa". Mikään keskivertopaikka se nimenomaan ei ole. Olut voi maksaa ihan tavllisessa paikassa 18 SDollaria eli yli 10 €. (Kurssi Bugis Street Marketilla ja Serangoon Roadin ensimmäisessä tavaratalossa on 1,71 tai joku desimaali yli ja lentokentälläkin 1,69.)

   Samaan aikaan söimme parikin kertaa Little Indian sivummalla olevissa ravintoloissa kanaruoat 8 SDollarilla, josta tulee alle 2,50 € henkilöltä. Se on ihan käsittämätöntä.

   Singapore on mun mielestä nimenomaan kallis tai halpa.

   syksyllä käydessämme.Todella edullisesti voi yöpyä , syödä ja liikkua , ylärajaa ei sitten olekaan. Kannatti käydä ,kaikki toimii ja on lähellä.


 • tosi hyvä kirjoitus, täytyypä alkaa funtsia, josko lähtis käymään

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.