Hyvästi julma maailma!

Tyttö

Oon 16v tyttö, joka on 100% valmis vaan jo luovuttamaan.
Oon nuorempana kärsinyt monen vuoden koulukiusaamisesta, joka on jättänyt pysyvät ja syvät jäljet muhun.
En osaa enään olla onnellinen. Jos olen edes pikkusen normaalia iloisempi yhtäkkiä kaikki taas murtuu ja vajoon kokoajan alemmas.
Viiltelen ranteitani ja olen monta kertaa jo sanonut itselleni, että lopetan mutta mä en pysty siihe, en pysty lopettaa viiltelyä, tuntuu, että se poistaa edes pienen osan tuskaani.
Tuntuu, etten osaa tehdä mitään oikein tai jos teen jotain saan sitä myöhemmin katua ja tuntea itseni tyhmäksi. Tää vaan rohkasee mua jatkamaan viiltelyä.
Tunnen itseni arvottomaksi, tyhmäks ihmiseks, joka ei tahdo enään elää.
Saan vihaviestejä netissä, että mun pitäisi vaan kuolla ja että olen läski huora, jonka pitäis tappaa ittensä.
Oon yrittänyt olla syömättä, ajatelleen, että ehkä sillä lailla voisin olla kauniimpi ja säästyisin kaikilta niiltä vihakommenteilta.
Aina kun ees katson peilistä nään epäonnistuneen tytön, joka haluaa vaan luovuttaa ja kuolla.

21

254

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Karolin ++

      Sun pitää hakea ja saada apua ammattilaisilta. Tilanteesi on vakava.

      Tässä sun vaihtoehdot (voi niitä lisääkin olla):

      1) kerrot vanhemmilesi ja pyydät heitä tekemään jotain
      2) kerrot kouluterveydenhoitajalle
      3) soitat itse mielenterveystoimistoon
      4) paikkakunnasta riippuen etsit jonkin ns. matalankynnyksen paikan eli toisin sanoen aikuisen, jolla on työnsä tai asemansa puolesta mahdollisuus auttaa ja viedä asia eteenpäin
      5) kerrot kenelle tahansa tutulle aikuiselle, johon luotat

      Ja nimenomaan aikuiselle, tämä ei selviä enää pelkällä vertaistuella.

      Luuletko että jokin näistä olisi mahdollista toteuttaa?

    • Tyttö

      Itseasiassa mä käyn terapiassa joka viikko 2 kertaa viikossa. Tiedän, että mun pitäisi kertoa terapeutilleni kaikista synkistä ajatuksista, joita mun päässä pyörii, mutta en ole vain pystynyt siihen.
      Olen aina suunnitellut, että seuraavalla kerralla kerron kaiken ja päästän vihdoin kiken ulos, mutta en ole pystynyt siihen. Väitän aina vain kaiken olevan kunnossa, vaikka tiedän, että asiat on kaikkea muuta kun hyvin.
      En tiedä, ehkä mua pelottaa tuoda nää kaikki vaikeat asiat ja tunteet ulos.

      • Karolin ++

        Itse jouduin yhdessä elämäntilanteessa turvautumaan psykiatriin. (Eikä siitä ole kauankaan.) Sen lisäksi että kaikki oli muutenkin päin helvettiä, olisi pitänyt ruveta vielä ventovieraalle selostamaan kaikkia yksityiskohtaisia tapahtumia, ajatuksia ja muuta. Vittu että vitutti. Mulle sanottiin että saan kertoa minkä verran haluan, mutta mua ei pystytä auttamaan jos ei tiedetä mistä on kyse.

        Vitutti se edelleenkin (ja vituttaa jossain mielessä tänä päivänäkin, itsepäinen kun olen enkä haluaisi olla sillä lailla "jonkun armoilla"). Onneksi järki toimi sen verran, että rupesin sitten puhumaan. Oli helvetin vaikea puhua ihan oikeasti siitä mistä oli kyse. Ettei kaunistele ja siisti ja muuta asioita ylimalkaisiksi, ja ettei jätä pois jotakin kiusallista.

        Tietysti se oli henkilökemiakysymys myös, eihän kaikille voikaan puhua. Onneksi kuitenkin puhuin.

        Auttoi.


    • 8686

      Aina löytyy näitä luusereita joilla on joku tarve kiusata, ite en ymmärrä miks pitää kiusata jos toinen ei oo edes tehnyt mitään sulle. Kiusaajat on kyllä roskasakkia, etenkin jos ne ikinä muutu.
      Jos kiusaaminen johtuu siitä että oot läski niin mitä sä itse sit voit tehdä? Voit laihduttaa, eikä pelkästään sen takia et kiusaaminen loppuis.
      Miten voit laihduttaa? Jos sul kertyy helposti läskiä niin sun pitää syödä vähemmän hiilareita, syödä vähemmän jos syöt liikaa...muista, et laihdu heti, älä ole syömättä, se ei ole terveellistä.
      Monipuolinen ruokavalio on tärkeä mielenterveydellekin, olen huomannut sen itse.
      Toinen asia mitä sun pitäis tehä on liikunta, mee kuntosalille tai lenkille(kävelykin on hyvä).
      Jos välität itsestäsi niin et halua olla läski ja silloin teet jotain sen eteen. En tiedä ootko sä oikeesti ylipainoinen mut oletan että sä olet ja että kiusaaminen johtuu siitä.
      Ja jos sul on taipumusta masennukseen(vaikka sua ei ois ikinä kiusattukaan tai et oiskaan läski ja kaikki asiat ois kunnossa) niin hae apua, psykiatrilta saat apua jos on päässä vikaa(mistäs sen tietää, kiusaaminen voi jopa johtaa siihen et aivoihin tulee pieniä muutoksia)
      Lääkkeitä pitäis kuitenkin vaan käyttää jos oot vieläkin masentunut silloin kun ulkopuolisia syitä masennukseen ei ole.
      Tiedän et on vaikeeta kun on tommonen noidankehä syntynyt...kiusaaminen vain pahentaa asioita jne.

      • Karolin ++

        (Itse asiassa aloittaja ei sanonut olevansa ylipainoinen, hän kertoi vain että netissä häntä sanotaan läskiksi.

        Vaikka olisikin ylipainoinen, niin eihän sitä ruokavaliota muiden takia muuteta.

        16-vuotiaiden pitää jo pystyä toleroimaan luokallaan vaikkapa 120-kiloista oppilasta, ja jos "läskiys" on jollekin muulle ongelma niin sitten se on sen muun ongelma.)


      • 8686
        Karolin ++ kirjoitti:

        (Itse asiassa aloittaja ei sanonut olevansa ylipainoinen, hän kertoi vain että netissä häntä sanotaan läskiksi.

        Vaikka olisikin ylipainoinen, niin eihän sitä ruokavaliota muiden takia muuteta.

        16-vuotiaiden pitää jo pystyä toleroimaan luokallaan vaikkapa 120-kiloista oppilasta, ja jos "läskiys" on jollekin muulle ongelma niin sitten se on sen muun ongelma.)

        Ei ei, sitä ruokavaliota muutetaan itsensä vuoksi, silloin voi itse paremmin kun muut ei tuijoita tai hauku läskiksi....on muitakin hyviä syitä olla olematta läski niin kuin varmaan tiedätte. Kiusaajilla on aina joku syy kiusata, et sä pysty niitä kiusaajia muuttamaan mut itsesi pystyt esim. jos oot läski ja sua kiusataan sen takia.


      • Anonyymi

        olen päättänyt tappaa itseni alkoholilla ja sokerilla kun ei läkkeet auta muuhun kuin vaikeastisaatuun siemensyöksyyn


    • Tyttö

      Olen ollut ylipainoinen mutta olen käynyt ja käyn edelleen kuntosalilla, uimassa, lenkillä ja olen saanut painoa pudotettua. Mutta ei sekään aina ratkaise kaikkea. Ei sillä ole mitään väliä vaikka olisin kuinka laihja oon aina kaikille niille jotka mua on kiusannut läski huora joka ei ansaitse elää. Ei paljon sen laihdutuskaan auta silloin kun saa tollasia kommentteja vaikka ois saanut pudotettua painoaa.

      • Karolin++

        Kuka katsoo voivansa kertoa toisille, että ansaitsevatko nämä elää vai eivät ??!!
        Sinun ikäisiäsi? Tuolla lailla kirjoittelevien kuuluisi olla jossakin minkä nimi on deep shit.


      • 8686

        No niin eli sua kiusataan vaikka et ookkaan läski...sit sun pitää vaan vaihtaa koulua ja jättää ne kiusaaja kaverit sinne, ja jos saat niitä viestejä netissä niin pistä kaikki ignoreen vain. Unohda ne, älä välitä.
        Jos tää ei onnistu ja oot muutenkin niin masentunut ettet jaksa mitään enää niin sit lopetat koulun, meet vaikka nuoriso-osastolle, siellä ei kukaan kiusaa ja saat kavereita ja apua. Käyt sit lukion/amattikoulun loppuun myöhemmin, ei pitäis olla kiusaajia enää sitten siinä iässä. Näin mä jouduin tekee, ei ollut muuta vaihtoehtoo kun pakkohoito. Ja olihan se parempi vaihtoehto kun jatkaa sitä helvettiä koulussa/koulumatkoilla tai jäädä kotiin makaamaan.


    • Tyttö

      Mun ikäisiä kyllä. Oon saanut viestejä, että vitun läski huora, tapa ittes ja toivottavasti kuolisit :( Vaikka olisin kuinka laiha se ei poista sitä tuskaa mikä noista viesteistä syntyy!

    • kjkjbkjn

      Miks tulit kertomaan tän? Meinaan ei vaikuta siltäkään, että kysyisit itsellesi apua, jos kerta olet jo niin valmis tappamaan itsesi. Huomionkerjäystä, turha aihe.

      • 8686

        Niin, tätä mäkin epäilin...ei täällä netissä oikein tiedä, mut ei oikein uskalla sanoa siitä jos on on vakava tapaus.


    • Tyttö

      Mä haluan apua ja mietin joka päivä sitä, että mä kertoisin ainakin omalle äidille asiasta, mutta mulla ei ole ollur rohkeutta siihen koska en tiedä miten mä saan ne sanat ulos.
      Mulla on välillä niitä hyviäkin hetkiä päivässä, että olen onnellinen siitä, että en ole tehnyt mitään tyhmää.
      Kyse on nyt vaan siitå, että mua pelottaa kertoa tästä kenellekkään, koska pelkään sitä, että mua aletaan välttelemään tai ihmiset alkaa vähätteemään asioita.
      Tosijuttu on, että mä haluan apua ja haluan sitä pyytää, en vaan ole uskaltanut.

      • Karolin ++

        Kuule, tehdäänkö nyt niin että suunnitellaan miten tehdään ja sitten teet niin kuin on suunniteltu?

        Harkitset että voisit kertoa ainakin ädillesi. Se on varmasti hyvä vaihtoehto.

        Mietitään lisää: tuleeko mieleesi muita ihmisiä, joille voisit kuvitella kertovasi?

        Ja sitten sellainen kysymys, että mikä oikeastaan on isoin ongelma (tai voihan niitä olla useampikin). Tietysti ne liittyvät toisiinsa ja vaikuttavat kaikki kaikkeen, mutta nyt kun mietitään käytännön toimintaa, on ehkä parempi pelkistää.

        Eli kärsit masennuksesta ja viiltelet itseäsi. Se on yksi ongelma.

        Toinen asia on se, että sinusta ja sinulle kirjoitetaan kauheita asioita. Se on toinen ongelma.

        Mitä konkreettista toivoisit tapahtuvan? Ajattelin, että voisi keskittyä tämän toisen eli kiusaamisongelman ratkaisemiseen. Sinähän käyt jo terapiassa ja siellä on mahdollisuus puhua masennuksesta. Miksei kiusaamisestakin, mutta tuo kiusaamisjuttu on niin vakava, että siihen tarvitaan useampi ihminen selvittelemään.

        Onko sinulla tallennettu tai tallessa noita kauheita kommentteja? Moniko on nähnyt ne? Tulivatko ne facebookiin vai s-postiin vai mihin?

        Ovatko tappokehotusten lähettäjät samalla luokalla tai näetkö heitä päivittäin tai mistä he ylipäätään tietävät sinut?

        - En halua painostaa vastaamaan näihin kysymyksiin (jos et halua tai voi vastata), yritän vain selkiyttää tilannetta. Tuossa ei kauheasti vähättelemistä ole, se on turha pelko.

        Jaksa vielä!


      • j j j j j
        Karolin ++ kirjoitti:

        Kuule, tehdäänkö nyt niin että suunnitellaan miten tehdään ja sitten teet niin kuin on suunniteltu?

        Harkitset että voisit kertoa ainakin ädillesi. Se on varmasti hyvä vaihtoehto.

        Mietitään lisää: tuleeko mieleesi muita ihmisiä, joille voisit kuvitella kertovasi?

        Ja sitten sellainen kysymys, että mikä oikeastaan on isoin ongelma (tai voihan niitä olla useampikin). Tietysti ne liittyvät toisiinsa ja vaikuttavat kaikki kaikkeen, mutta nyt kun mietitään käytännön toimintaa, on ehkä parempi pelkistää.

        Eli kärsit masennuksesta ja viiltelet itseäsi. Se on yksi ongelma.

        Toinen asia on se, että sinusta ja sinulle kirjoitetaan kauheita asioita. Se on toinen ongelma.

        Mitä konkreettista toivoisit tapahtuvan? Ajattelin, että voisi keskittyä tämän toisen eli kiusaamisongelman ratkaisemiseen. Sinähän käyt jo terapiassa ja siellä on mahdollisuus puhua masennuksesta. Miksei kiusaamisestakin, mutta tuo kiusaamisjuttu on niin vakava, että siihen tarvitaan useampi ihminen selvittelemään.

        Onko sinulla tallennettu tai tallessa noita kauheita kommentteja? Moniko on nähnyt ne? Tulivatko ne facebookiin vai s-postiin vai mihin?

        Ovatko tappokehotusten lähettäjät samalla luokalla tai näetkö heitä päivittäin tai mistä he ylipäätään tietävät sinut?

        - En halua painostaa vastaamaan näihin kysymyksiin (jos et halua tai voi vastata), yritän vain selkiyttää tilannetta. Tuossa ei kauheasti vähättelemistä ole, se on turha pelko.

        Jaksa vielä!

        Tässä on hyvät ohjeet miten toimia! :)


    • ajattelija

      Hei mene ammattilaisten apuun,kerro vanhemille . Mutta jos mikään ei auta niin kosta edes niille kusipäille jotka sua kiusaa,kosta omalla tavalla mutta älä anna sen olla liian lievä.

      • 4534

        Huono idea toi kostaminen.


      • Anonyymi

        Huono idea. Ei kannata lähteä kostamaan. Narsistisia paskoja on maailma täynnä jotka saavat sisältönsä elämäänsä toisten kiusaamisesta. Parasta unohtaa tuollaiset paskiaiset ja hankkia itselleen hyvä elämä ja keskittyä sen rakentamiseen. Se on paras "kosto".


    • Anonyymi

      olen myös aikonut antaa periksi

    • Anonyymi

      Ei kannata välittää tuollaisista narsistisista paskoista. He saavat sisältönsä sinun kiusaamiseen siitä kun reagoit heidän vittuiluun. Jätäpä reagoimatta ja ole kuin et olisi koskaan heitä tavannut. Tällä tavalla he sekoavat päästänsä kun huomaavat valtansa kadonneen. Rakenna itsellesi hyvä elämä se on paras kosto ja älä koskaan enää reagoi heidän touhuihin.

      Tsemppiä ja voimia sinulle!

      Äläkä tee itsellesi mitään!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      251
      4121
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2368
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2076
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      101
      1733
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1362
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      311
      1290
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1237
    Aihe