Ympäristöalan työtilanne/ Yritykset

SeponVeli

Valmistuin juuri DI:ksi ympäristötekniikan, alalta ja olen saanut huomata alan työtilanteen olevan aivan p***a. Varoituksena ymte:lle aikoville, opiskelujen alun puheet "tulevaisuuden alasta" ovat kyllä melkoista soopaa ja vaikka ala mediaseksikäs onkin, ei se todellakaan tunnu työllistävän. Itsehän tein dippatyöni mahdollisimman paskaan saumaan, eli juuri valmistuessani oli rahoittavassa yrityksessä yt:t käynnissä ja työsuhdetta ei voitu jatkaa.

Kysymys kuuluukin, missä firmoissa arvoisat ympäristötekniikan opiskelijat ovat olleet esim. opiskelujen ohella kesätöissä ja millainen kuva jäänyt? Josko tästä saisi jotain uutta ideaa minne laittaa hakemuksia....

6

648

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • poliittinen hörhöily

      Niinpä... ympäristöasiat ovat poliittisesti suosittuja, joten oppilaitokset saavat ympäristökoulutukseen valtiolta helposti rahaa. On kokonaan toinen juttu, kinka tuollaisen tutkinnon suorittanut opiskelija voi valmistuttuaan tehdä mitään järkevää tai edes löytää työpaikkaa....

    • VinkistäVihiä

      Hae pieniin insinööritoimistoihin geotekniikan puolelle. Mieheni löysi jo kolmannen opiskeluvuoden jälkeen hyvän työpaikan sellaisesta ja on samassa edelleen. Tänä keväänä valmistuu. Hän väittää, että geotekniikan puolella teistä ympäristötekniikan DI:stä on suorastaan työvoimapulaa. Sun pitää vain unohtaa ne Teekkarin työkirjan huonot esimerkit ja hakea rohkeasti "yksityisiin" insinööritoimistoihin, jotka tekee jotain suunnitteluprojekteja kunnille.

    • 4+18
    • pian

      Minä olen ymppäopiskelija, jolla on vielä pari kurssia ja dippatyö jäljellä. Pääsin kolmannen opintovuoteni jälkeen oman alan duuniin kesiksi ja nyt haen dippapaikkoja. Aika näyttää, saanko hyvän di-paikan ja ylipäätään töitä. MUTTA suurin osa ymtekavereistani ovat jo valmistuneet (itse opiskelin vähän hitaammin) ja heistä jokainen on päässyt heti valmistuttuaan, viime vuoden aikana, oman alan duuniin. Uskon, että töitä löytyy vielä sinullekin. :)

      Onnea siis työnhakuun, toivottavasti löydät pian töitä! Oletko hakenut vesialalle paljon? Olen kuullut, että jätevesipuolella olisi kovasti tarvetta osaaville diplomi-insinööreille?

    • pian

      "Kysymys kuuluukin, missä firmoissa arvoisat ympäristötekniikan opiskelijat ovat olleet esim. opiskelujen ohella kesätöissä ja millainen kuva jäänyt?"

      Piti vielä vastata tähän. :) Ympäristökonsultoinnin parissa sekä ympäristömittausten ja ympäristölupien parissa. Mielestäni näillä alueilla riittääkin työsarkaa, mutta monet yritykset ovat pieniä firmoja, joilla ei paljon julkisia hakuja ole. Itsekin pääsin töihin ihan vain sillä, että lähetin avoimia hakemuksia.

    • TulevaOpiskelija69

      Morjestaa!

      Olen kiinnostunut tästä kyseisestä alasta, joten kysyn näin ohimennen kannattaako aloittaa ymppäopiskelut? Onko tulevaisuutta työmarkkinoilla? Minua kiinnostaisi aluesuunnittelu, joku kartoitus- tai mittaustyö, ekologia jne. Olen ilmottautunut yliopiston hakuun ymp.teknologiaa ja akvateettisiätieteitä lukemaan. Kannattaako vai odottaako minua umpikuja tai kenties sudenkuoppa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      338
      3438
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      227
      2108
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1672
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1527
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      83
      1376
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      288
      1271
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      83
      1111
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1111
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      86
      1107
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      946
    Aihe