Ylen tekstitys

Yleä ei voi seurata

Meillä ei ole Digin aikana koskaan kunnolla toiminut tekstitys Ylen-kanavilla. Alkuun aina "palikka" putos välistä, aikaa myöten on vain lisinyt. Nyt viime kuukausina voi mennä useampi "palikka"peräkkäin, sitten voi näkyä muutama ja taas menee.(En tarkoita palikointia) Enää ei ulkolaista ohjee pysty kunnolla seuraamaan. Nauhoitettuja Ylen ohjelmia ei voi katsella.
Ja huonommaksi vain menee.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/televisiostasi-voi-kadota-kanavia-vuoden-vaihteen-jalkeen/2471476
Muut kuin Ylen kanavat toimivat koska heillä on poltettu tekstitys

15

798

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mikä laite ei toimi?

      Mikä digiboksi tai tv sinulla on? Oletko ostanut ne jostain ulkomailta? Oletko koskaan päivittänyt niiden ohjelmistoa eli firmwarea?

      Kaikissa Suomessa myynnissä olevissa laitteissa on toimivat tekstitykset ja kyllähän vanhoihinkin laitteisiin pitäisi olla päivitykset, esim. Topfieldin 5100-malleihin tuli muistaakseni vuonna 2006 tai 2007 toimivat korjaukset ja sellaisella firmiksellä vuodelta 2005 oleva tallentava boksi toimii edelleenkin ja kaikki tekstitykset toimivat.

    • ei vain toimi

      Asutaan hieman katvealueella Espoossa. Useita digiboxseja ollut, aina sama ongelma. Nyt digi-TV ja samat ongelmat. Nyt muutaman kuukauden aikana asia vain pehentunut. (Tekstitys on valittu ihan OK) mutta kaikki tekstitys vain ei tule, osia jää pois tekstistä. Nauhotuksessa kaikki teksti jää pois.
      Muilla kanavilla eri systeemi ja mitään ongelmia ei ole.
      Täällä on heikot myös kännykkäyhteydet.
      Pitäs olla rinnalla Ylellä tämä poltettusysteemi kanavat niin pelais.
      Kuulin kyllä että viimekuukausina Vantaalla ja Nummelassakin on tekstityksen kanssa ongelmia.

      • Yle tekniikka auttaa

        http://yle.fi/tekniikka/?ID=189&group=189 voit laittaa palautetta Ylen tekniikkaan. Kannattaa laittaa kysymykseen laitemalli, jota tämä havaittu ongelma koskee.

        Itselläni on kakkostv:nä pieni Acerin tv, jossa tekstitys ei aina käynnisty. Kun sillä käväisee naapurikanavalla ja palaa takaisin, niin DVB-tekstitys toimii taas.

        Suosituksena on, että vaikkapa parin kuukauden välein haetaan kanavat uudelleen. Joissakin bokseissa kanavat päivittyy kunnolla vasta sitten, kun vanhat tiedot on poistettu. Vanhoihin laitteisiin on heikosti päivityksiä saatavilla eikä uudemmissakaan aina ole hurraamista..


    • ei vain toimi

      Kyllä minulla tekstitys toimii. Eilenkin venäjänkieliset uutiset. Ei yhtään tekstityspätkää jäänyt pois. Sitten sydämmenasialla, aluksi OK , sitten tasaisin välein tekstityspätkä pois. Pari kertaa kaksi-tekstityspätkää kerralla pois. Yhteensä n.20kpl tekstityspätkää pois. Tilanne pahenee yleensä ohjelman edetessä.
      Sunnuntaina Poirot, useita kertoja kaksi-tekstipätkää pois, kohtia jossa kolmekin puuttui peräkkäin. Teeman kanavaohjelmissa tekstitspätkien puute yleisempää. Vaikuttaa että tietyissä ohjelmissa ei esiinny (uutiset ja vastaavat) mutta ulkolaisissa elokuvatyyppisissä yleistä.
      Nyt Sonyn Bravia TV, ongelmat Nokian digiboxsi samoin Topfield sama ongelma.

      • Lisätietoa, kiitos?

        Laitemallit kiinnostaa, eli mitkä mallit on kyseessä? Vaikea on ottaa kantaa, sillä ko laitevalmistajilla on eri laitesukupolvia ja niistä useita malleja markkinoilla.


    • ne alkaa pelata

      Laita antenni ja antennikaapeli kondikseen, alkaa tekstit pelata. Lähetyksissä ei ole mitään vikaa

      • ei toimi OK

        Enää en ostele lisää antenneja ja vahvistimia. Osteltu muutama vuosi sitten riittävästi, rahaa meni mutta ei tulosta. Espoon lähetykset tänne Nuuksion suuntaan (Veikkola/NUmmela) ei toimi OK. Ihmiset on täysin kyllästyneet valittamaan, ja kun ei valiteta, uskotaan että asiat on OK.


      • knfnfnfmfmcmm

        Ei se noista ole kiinni. Samassa bittivirrassa ne tekstit tulee, kuin kuvakin. Eli jos kuva tulee moitteetta, tulee tekstitkin. Se on sitten eri asia, jos boksi ei niitä osaa oikein näyttää. Itselläkin boksi alkuperäisellä firmwarella jätti osan teksteistä uupumaan, mutta harrastelijoiden tekemällä firmiksellä toimii aivan moitteetta.
        Onneksi tuli ostettua linux-digiboksi, niissä kun käyttiksen voi helposti vaihtaa usb-tikulla paremmaksi.


      • kkgkfmglmflk
        ei toimi OK kirjoitti:

        Enää en ostele lisää antenneja ja vahvistimia. Osteltu muutama vuosi sitten riittävästi, rahaa meni mutta ei tulosta. Espoon lähetykset tänne Nuuksion suuntaan (Veikkola/NUmmela) ei toimi OK. Ihmiset on täysin kyllästyneet valittamaan, ja kun ei valiteta, uskotaan että asiat on OK.

        Eikös kanavat saa satelliitista ilmaiseksi jos asuu katvealueella?
        Mielestäni Digita järjestää ilmaisen kortin Canal Digitalille. Kannattaa nyt ainakin kysyä. Satelliitissa ei siirto-ongelmia juurikaan ole, poislukien suuret aurinkomyrskyt ja aivan valtava kaatosade. Sellaisia ei edes joka vuosi satu.


      • kkfcllcöföföxm
        kkgkfmglmflk kirjoitti:

        Eikös kanavat saa satelliitista ilmaiseksi jos asuu katvealueella?
        Mielestäni Digita järjestää ilmaisen kortin Canal Digitalille. Kannattaa nyt ainakin kysyä. Satelliitissa ei siirto-ongelmia juurikaan ole, poislukien suuret aurinkomyrskyt ja aivan valtava kaatosade. Sellaisia ei edes joka vuosi satu.

        http://www.digita.fi/yhtio/media/tiedotteet/2008/tv-signaalin_saanti_antenniverkon_katvealueilla.871.news

        Tuossa infoa, joskin aika vanhaa. Viasatin kautta fi-kanavia ei vissiin nykyään edes jaella..
        Yksi vaihtoehto on toki iptv, kuten maxivision.


    • Philps vika teksti

      Kysele naapureiltasi, minkä merkkiset televisiot tai boksit heillä on. Minun piti vaihtaa aikoinaan merkkiä. Philipsin DTR200 vai oliko se dtr200 ei näyttänyt tekstejä. nykyinen topfield näyttää näyttää tekstit oikein. Sitten morsmaikku hankki Philipsin 32in litteän television. Siinä tekstitys näkyy, mutta vasta pienen kikkailun jälkeen. Pitä painaa valikosta tekstitys päälle, jos se ei näy. valikossa on siis tekstitys päälle asetettuna ennestään, mutta tv:n prosessori ei "muista" katsoa asetusta ja unohtaa sen.

    • PJK

      Nyt minun,naapurin ja minun äidin 32 tuumasista samsungeista jotka ovat noin 7 vuotta vanhoja, häipyy ylen kanavilta tekstit eikä kanavaluettelo toimi oikein. On kuulemma tehty jotain uusia päivityksiä tekstityksiin ja ne ei toimi vanhoissa digitelkkareissa. Täytyykö muuten hyvät tv:t nakata roskiin.

      • lkjj,m

        Kas, kun ei kukaan ole saanut vastattua koko päivän aikana.
        Digiboxit on päivitettävä.


      • Päivitystä ei löydy?
        lkjj,m kirjoitti:

        Kas, kun ei kukaan ole saanut vastattua koko päivän aikana.
        Digiboxit on päivitettävä.

        Liian helppo vastaus: Kaikki vaan pitää päivittää;)

        Esim. Philips on lopettanut digiboksiensa päivityksen jo vuosia sitten. DTR200 on melkein kymmen vuotta vanha malli ja päivityksiä tuskin löytyy. Vanhempien Samsungien päivitykset on noudettava tukisivuilta ja päivitys vaatii hetken askartelua, joka ei kaikilta onnistu => päivitettävää riittää, mutta jos tulee ilman päivitystä toimeen, niin elämä on helpompaa?

        Osalle laitteita ainoa päivitys on SER-häkki ja ostetaan tilalle toimiva (?) laite. Kysymysmerkki siksi, että se uusi laite tuo usein mukanaan uudet ongelmat. Päivityksiä on hyvn nihkeästi tarjolla, sillä yksittäistä vikaa ei kannata korjata.
        Nykyiset tv:t liitetään usein langalliseen tai langattomaan nettiin, jolloin tv hakee päivitykset itse laitevalmistajan tukipalvelusta.

        Esim. PJK ei kerro, onko kyse antenni- tai kaapeliverkosta. DNA:lla on ollut osassa verkkoa EPG-ongelma, josta voi käydä lueskelemassa sivulta http://tuki.dna.fi/org/dna-fi/d/ohjelmatiedot-katosivat/


      • Päivitykset joka vuo

        Tarkasta Samsungin nettisivulta, onko laitteeseesi saatavana päivitystä. Et kertonut mallia. Jos et osaa/uskalla, huolto pystyy kyllä päivittämään, jos vain uusi ohjelmisto/asetustiedosto on saatavana, mutta perivät pienen maksun. Itse päivitin omia vehkeitäni kunnes päivitykset loppuivat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Älä puhu niille yhden illan jutuillesi

      Minusta mitään, älä edes kännissä.
      Ikävä
      43
      3362
    2. Miksi sinusta tykkää kaikki

      Olet kyllä ihana, mutta ihmeellistä että niin moni voi tykätä samasta. 🤔
      Ikävä
      25
      2029
    3. Sano jotain

      Kivaa hänestä.
      Ikävä
      94
      1754
    4. Suomen huutokauppakeisari Aki Palsanmäki jätti alkoholin - Tältä hän näyttää nyt - Katso uusi kuva!

      Aki Palsamäki on suomalaisten rakastama tv-hahmo ja itseoikeutettu Suomen huutokauppakeisari. Onkos Aki muuttunut ulkon
      Suomalaiset julkkikset
      47
      1670
    5. Sä olet liian

      Hyvä ja kiltti nainen. En osaisi käsitellä sinua .
      Ikävä
      57
      1613
    6. ja taas marssimaan oulussa-puukotus jälleen

      https://www.ksml.fi/uutissuomalainen/7821497 Alaikäistä puukotettiin Oulussa maanantaina, kertoi Oulun poliisilaitos.
      Oulu
      111
      1422
    7. Mitä ajattelet

      Tämänhetkisestä tilanteest
      Ikävä
      108
      1390
    8. Nato- ja EU-vastaisia mielipidekirjoituksia

      HBL: Tekaistuilla nimillä kirjoitettuja Venäjä-mielisiä tekstejä tyrkytetään Suomenkin medioihin Nato- ja EU-vastaisia m
      Maailman menoa
      310
      1370
    9. Luulen että suuri rakkautesi

      On vain tavallista voimakkaampaa kiimaa. 😊
      Ikävä
      131
      1294
    10. Martinan juoksutapahtuma

      Miten se on mennyt? En jaksa selata kaikkia viestejä että löytyykö vastaus. Kiinnostaisi menikö tapahtuma paremmin kuin
      Kotimaiset julkkisjuorut
      222
      1177
    Aihe