Tarina kamalista häistä

Kai se näinkin

Tahdon jakaa surkuhupaisan tarinan taannoin vietetyistä häistä, joissa aika moni asia taisi mennä pieleen.

Juhlapäivän kuvio oli seuraava:
14-15 Vihkiminen kirkossa
15-18 Kaikille vieraille avoin kakkukahvitilaisuus
18-24 Täysi-ikäisten halukkaiden ryyppyjatkot

Kahvitilaisuus ja jatkot tapahtuivat samassa paikassa paikallisen VPK:n tiloissa. Lapset ja vanhukset poistuivat hyvissä ajoin ja 24 asti oli aikaa ja sitten 50€ per jokainen lisätunti 04.00 saakka.

Juhlan pukukoodi alkoi, että sulhanen laittaa tumman puvun, joten etiketin mukaan bestmaneille bleiseri ja farkut ja muut miesvieraat kauluspaidassa jne.
Juhlaa edeltävänä iltana tuli muutos, että sulhanen ei pue kuin takin, joten kauluspaita ja suorat housut vain bestmaneille, koska ei saa olla sulhoa hienommin puettu.
Arvatkaa oliko noloa, kun kuitenkin tilaisuudessa huomasin, että melkein kaikilla myös sulhasella oli kuitenkin puku päällä. Itsellä vain kauluspaita, liivit ja housut. Olin toinen Bestman siis.

Pitopalveluna toimi morsiamen vanhemmat. Isoäiti teki syötävät (voileipäkakut ja täytekakku) äiti hoiti pullat ja keksit ja morsiamen isä kävi laivalla hakemassa juomapuolen.

Minä ja puolisoni pestattiin ainoina pakettiautollisina kuljettamaan ruoat ja juomat jatkopaikkaan. Olin päättänyt ja aikaa sitten, että minä olen selvin päin ja kuljetan oman hellun kotiin illan päätteeksi ja toimin mahd mukaan muille kuskina.

Jatkojen alussa aloin jo pelkäämään, että pieleen menee, kun melkein kaikki myöhään jäävät vieraat tulivat omilla autoilla ajaen. Samoin, kun huomasin kuinka paljon juotavaa morsiamen isä oli laivalta tuonut.
10 laatikkoa Ale'Coqia
3 laatikkoa karpalolonkeroa
6 laatikkoa greippilonkeroa
5 laatikkoa eri siidereitä
5 pulloa Viru Valgea
2 "jotain konjakkia"

Tähän lisäten edelleen AUTOLLA tulleiden vieraiden nyytit, joissa oli pääasiassa lisää väkeviä. Mainitaan tässä vaiheessa, että kaikki juhlapaikan, eli tämän VPK:n edessä olevat autot hinattaisiin pois, jos varauksen jälkeen seisovat vielä pihassa.

Kun sitten kuudelta alkoi väki ryyppäämään niin lasista kieltäytyivät ainoastaan minä ja hääkuvaaja. Kuvaaja oli perhetuttu ja auttoi kakkukestien jälkeisessä tiskaamisessa ja joutui sitten poistumaan.

Illanviettoon jäi 12 henkeä. 26-18 ikähaitarilla plus morsiamen viisikymppiset vanhemmat. Alkuun oli tietysti hirveän hauskaa. Väki tanssi ja musiikki soi kovaa. Ensimmäisenä oksensi morsiamen äiti, keskelle keittiön lattiaa ja tietysti romahti vielä sylkensä päälle. Toisen bestmanin diabeetikko tyttöystävä kohotti sokerinsa niin korkealle, että piti viedä sairaalaan. MINÄ ainoana selvänä lähdin viemään. Puolentoista tunnin päästä palasimme takaisin. Sokerit oli saatu tasaantumaan omalla piikillä ja lääkäri vain kehotti juomisen lopettamista tälle päivälle. Tämä pariskunta lähti yhdessä taksilla kotiin jo kymmenen aikaan.

Sulhanen julisti keskiyön lähestyessä, että tilaa kaksi tilataksia ja kaikki viedään kotiin hääparin piikkiin. Kaikki olivat iloisia. Toisaalta tuoreen hääparin välillä oli tullut riitaa. Morsian halusi lähteä nopeasti hotelliin nukkumaan. He olivat varanneet hääsviitin. Melkein ajan loppuessa mies julisti sitten, että he lähtevät ja hän on maksanut meille muille neljään asti aikaa pitää hauskaa. Vastanaitu pariskunta katosi yöhön eikä sulhanen tilannutkaan muille enää takseja.

Jengi oli sen verran tuiskeessa, että luulivat edelleen saavansa taksin ja kun sain huudettua kaikkien päähän, että nyt ollaan omillaan niin sitten piti lähteä heittämään jengiä kotiin. Ongelma: Minä olin 1 2 pakulla liikenteessä, enkä todellakaan ota ketään sikaosastoon (minne kaikki halusivat). Nämä muut eivät antaneet ajaa heidän hienoja autojaan vaikka olin se ainoa ajokuntoinen.

Ei ollut muuta mahdollisuutta, kuin tilata taksi näille lopuille. Ongelma2: Paikan piti olla tasan niin siisti, kuin tullessa. Kello oli jtn 2. Siivosin, tiskasin, järjestin pöydät ja tuolit yksin ja koitin pitää aivan tajunnan rajoilla olevaa jengiä jotenkin hereillä. Retuutin yhden vessaan oksentamaan, koska ei itse päässyt. Neljältä tuli VPK:n vaksi sulkemaan ovia. Porukka piti saada pihalle. Onneksi ei tarvinnut kauaa istua portailla, kun taksi tuli lähes samaan aikaan. Juhlaväki taksiin. Otin loput (ainakin 100 avaamatonta tölkkiä ja 2 avaamatonta virua) omaan kyytiin ja lähdimme avokkini kanssa pois.

Seuraavana päivänä kaksi autoa oli hinattu pois ennen, kuin omistajat kerkesivät ne krapulaltaan hakemaan. Ei kannata ryypätä liikoja.

Toivottavasti ei ollut liian sekavaa luettavaa ja toivottavasti edes vähän huvitti.

6

500

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • normi setti

      Hyvät hääthän nuo oli. Oli hyvä järjestelijä -eli ei siis omalta kannaltasi kovin rennot :)

      Kannattaa joo todella harkita lupautuuko noihin avustaviin tehtäviin. Itseäni opetti yhdet häät ja sen jälkeen olen ollut aina kiireinen töissä, deadline päällä joka häiden järjestelyjen aikaan.

    • punikki

      Minusta tuossa örvelyksessä ei kyllä ollut mitään hyvää - pikemminkin säälittävää luettavaa. Voin vain kuvitella miltä bestmanista tuntui.

    • "Nämä muut eivät antaneet ajaa heidän hienoja autojaan vaikka olin se ainoa ajokuntoinen."

      Ei morjes...

    • Hauska Oli

      Jep teillä oli ongelmana se, että siivousvastuista yms ei ollut nähtävästi sovittu etukäteen varsinkin kun kaikki tuntui olevan itse tehtyä. Vai olitko sä ainoastaan "palkattu" siivoajaksi?

    • Jfjjcj

      Vaikutat tosi hyvältä tyypiltä :)

    • 16+12

      No jos edellisenä iltana tulee muutos pukeutumiseen, niin ei kannata ajatella että kaikilla muilla olisi mahdollisuus muuttaa omaa pukeutumistaan. Turhaa nolostua, vaan parempi ajatella vaan, että nyt mennään näillä.

      Minusta on vähän outoa että jengi lähtee ryyppyhäihin omalla autolla. On se aika kummallista jos odottaa automaattiseti että joku muu sitten hoitaa kyydit ja autot ja muut.

      Ap:lle pisteet siitä että jaksoi huolehtia asioista. En kuitenkaan ymmrrä miksei paikan siivouksesta oltu sovittu mitään etukäteen. Tuleehan se eteen joka tapauksessa, ja jos pitää ennen aamua siivota, niin kuka kumma jättää asian täysin suunnittelematta?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5115
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3217
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1365
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe