Moottoripyörällä Viroon

Mootorratta Eesti

Suunnittelin ensi kesäksi reissua moottoripyörällä Viroon. Alkajaisiksi ainakin "rantareittejä" olisi mukava ajella esim. Tallinnasta Narvaan päin tai sitten Tallinnasta etelään päin esim. Saaremaalle. Onko tiet hyviä siellä ajella? Kiinnostaa siis merenrannat ja maaseudut. Kerro kokemuksia ja matkareittiehdotuksia. Kiitos!

12

6337

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Raivola Rysäpöksyt

      Ehkä kivemmat maisemat olisi länteenpäin rannikkoreittejä, Keila-Joesuuhun yms. Sieltä sitten tiputtelee rannikkoa pitkin, Muhun kautta Saaremaalle. Itä-Viro on rähjäi... eksoottisempaa, ja keski-Viro aika tylsää maisemallisesti. Prätkälle en ole tosin ajellut tuolla, fillarilla vaan.

      Ai niin, länsireitillä Paldiskissa jos pysähtyy, saa siellä nopeasti neukkunostalgiakiintiön täyteen. Maantiet ovat yleisesti ottaen ihan OK, vaikkakin aika lainehtivaa pintaa. Kaupungeissa, etenkin Tallinnassa, pitää varmasti varoa routamonttuja ja uria.

      • Lihula

        Kaksi suomalaista moottoripyöräilijää on menehtynyt liikenneonnettomuudessa Virossa, kertovat virolaislehdet. Onnettomuus tapahtui puolenpäivän jälkeen Saarenmaalle johtavalla maantiellä Länsi-Virossa.

        Ensitietojen perusteella moottoripyöräilijät törmäsivät vastaantulevien kaistalle ajautuneeseen pakettiautoon. Moottoripyöräilijät olivat osa viiden pyörän ryhmää. Muut selvisivät onnettomuudesta.

        Kuolleet olivat 49- ja 62-vuotiaat miehet.

        Poliisi tutkii onnettomuutta.


    • Mootorratta Eesti

      En tiiä, pitäiskö sittenkin lähtee Ruotsiin. Ei tuo punanostalgia paljoo innosta, siis tollanen eksotiikka? Uskaltaakohan siel Viros jättää edes pyöräänsä mihinkään mikä ei ole vartioitu?

      • Raivola Rysäpöksy

        Onhan Ruotsi toki paljon siistimpi paikka kaikin puolin, mutta ei Virokaan sillä lailla extremeä ole. Liikenteessä on varmasti Ruotsissa turvallisempaa.

        Tuolla ei jostain syystä paljoakaan moottoripyöräilijöitä näy, liekkö siihen mitkä syyt sitten. Fillaria on itse tullut raahattua aina yöksi sisäsäilytykseen / vartioidulle paikalle jos mahdollista, muutei tuota kukaan pöllinyt kun ulkona on ollut hyvissä lukoissa. Auton kanssa en ole pahemmin tuon suhteen stressannut. Kaksinhan on aina sillee helpompaa reissussa jos jotain käy, kuulostaa että yksin olet menossa.

        Virohan on siitä mielenkiintoinen että siellä on paljon tosi hienoa paikkaa ja sitten ihan hanuristakin olevaa, mutta jälkimmäisiin ei toki tarvi jäädä notkumaan jollei huvita. Ja hintataso on vieläkin edullinen, poislukien isommat kaupungit ja kesäturistirysät kuten Kuressaari ja Pärnu.


      • viroa ja neukkulaa

        en kyllä jätä pyörääni missään epävarmaan paikkaan. virossa juurikin kaikkialla on sitä neukkuajan jäännettä. joka sitä pelkää niin läpi vaan ja eurooppaan. itse olen kiertänyt juurikin narvaan ja peipsijärven rantoja alas etelään, pärnuun ja siitä virtsuun ja saarenmaalle ja saari ympäri. siellä on tosi rauhallista. tiet on ihan hyviä.


    • Mootorratta Eesti

      Kiitos vinkeistä, täytynee tässä vähän katella. Vielähän tässä on kesään aikaa. Ehkä saan kaverin mukaan ja tavanomaiset turistirysät ei kiinnosta.

      • skuterman

        VIRO JA LATVIA motoristille suhteellisen turvallisia paikkoja...... vaarallisempia alueita
        tallinna ja pohjoisrannikko,,,riika ja jurmala....

        pyörät yöksi lukittavaan tilaan.....varmista vakuutusturvasi

        latvian ventspilsissä heinkuussa suuri motoristein kokoontumisajo

        virot tiet suhtkoht hyvässä kunnossa...latviassa jo heikompaa mutta korjataan koko ajan

        majoitusta saa www.traveller.lv palstalta


    • 750 ccc motor

      hyvä reitti: tallinna rakvere....alatskiv...tartu ......voru......aluksne LV.....gulbene.....cesis....sigulda......bauska.....liepaja...ventspils....jurmala.....riga....valmiera....viljandi ...tallinnn

    • kurland bike

      International Meet of Baltic Sea Region Bikers "Kurland Bike Meet 2013"
      Location: Ventspils City Latvia

      On July 19–22, the Motorcycle Club Association of Latvia (MCA) will draw together motor sports enthusiasts, youth and children federations of small motorcycles, stunt masters and motorcycle clubs from Latvia, Lithuania, Estonia, Russia, Finland, Sweden, Belarus and Norway for the International Meet of Baltic Sea Region Bikers "Kurland Bike Meet".

    • pärräer

      Ja missä mp:n saa aina yöksi lukittavaan tilaan? Ei ainakaan camping-alueilla eikä maatilamatkkailukohteissa, josko aina hotelleissakaan.

      • Prätkällä töihin!

        Useita reissuja olen Viroonkin prätkällä tehnyt.

        Sanoisin näin, että itäisessä Virossa ehkä kannattaa siitä pyörästä huolehtia tarkemmin. Kiertelin viime kesänä aluetta, eli Tartosta Peipsijärven reunaa ylös Sillamäkeen ja sieltä Tallinnan suuntaan. Nuo ilmeisen venäläisvoittoiset alueet (samoin kuin Baldiski) ovat suoraan sanoen surkeassa kunnossa. Jotain kertoo sekin, että bensa-asemilla et noin vain tankkaa vaan käyt sisällä ilmoittautumassa ensin (en muista pitikö peräti maksaa etukäteen). Neukkutyyliä mutta varmaan pakon sanelema käytäntö.

        Keskinen Viro ja länsiosat, varsinkin Hiidenmaa ja Saarenmaa ovat ihan eri maailmaa. Neuvostoajoista muistuttavat lähinnä hylätyt kolhoosien raadot siellä täällä. Tuntuma on turvallinen, tiestö hyvää. Usein hotelleilla on puomilla varustetut parkkipaikat. Joka tapauksessa yksityismajoituksissa tai puhkekeskuksissa joku suojaisa paikka aina löytyy. Hotelleissa neuvotaan ainakin parkkeeraamaan kameroiden näkökenttään, tuo kannattaa kysyä aina respasta.

        Ihan sama menettely Latviassa ja Puolassa, ei noissa yöksi ihan mille tahansa parkkikselle uskalla prätkää vieläkään jättää.

        Sen sanon, että Baltiassa ja Puolassa kannattaa kyllä varta vasten kierrellä! Aikaisemmin päräytin jollain Italian tms. reissulla läpi pahemmin pysähtymättä, mutta nyt on muutama rauhallinen reissu tullut tehdyksi pelkästään noihin. Riika on näppärän matkan päässä Tallinnasta, samoin tietysti Tartto. Erityistä eksotiikkaa on Peipsijärven reunaa kulkevalla vanhoillisuskovaisten "sipulitiellä". Siellä eletään suunnilleen sata vuotta jäljessä muusta maailmasta.


    • Kawasaki 1000 SX

      Suosittelen reittiä Tallinnasta länteen alkajaisiksi. Havainnot Viron itäosista ovat samat kuin muilla ja olen asunut täällä jo 10 vuotta.
      Reitti Tallinna-Keila-Padise-Nõva-Roosta on Keilan jälkeen hienoa mutkatietä jossa voi vähän nojaillakin.

      Kun tulet Suomesta aamulaivalla ajat lounaalle Paide Mõis nimiseen kartanoon joka näkyy hyvin tieltä. Sieltä eteenpäin mutkatietä ja kahville/illalliselle/yöpyminen Roosta lomakylässä joka on remontoitu ja jonka edessä on kilometreittäin hiekkarantaa. Vähän eteenpäin löytyy Dirhamin satama ja mukava kahvila vaihtoehdoksi. Täältä on lyhyt matka Haapsaluun ja rullaa kiertämällä ehtii vaikka länsirantaa pitkin Pärnuun.

      Ehkä on käynyt vain hyvä tuuri, mutta niiden viiden vuoden aikana jolloin olen ajanut Virossa, Latviassa, Liettuassa, ja Puolassa (sekä Suomessa) pyöräni on saanut olla rauhassa. Toki katson mihin sen pysäköin, kytken hälyttimen ja nykyään myös levylukon hälyttimellä. Samoin toimin Tallinnan keskustassa kun pyörä jää työpäiväksi parkkiin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4613
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      28
      1448
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1308
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe