Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

2 vuotiaiden puuhat/taidot

Riikka,1v9kk

Minua kiinnostaa millaisia teidän muiden NOIN 2 vuotiaat taaperot ovat?
Mistä pitävät,mitä osaavat, mitkä asiat keljuttaa jne jne, kertokaa mitä mieleen tulee:) niin ja miten on motoriikan ja puheen laita?

Oma tyttöni on 1v9 kk ikäinen.
On koko elämänsä ollut yhtä hymyä ja aurinkoa, mutta nyt alkaa todenteolla näkymään se oma tahto ja kaikenmaailman kiukuttelu/känkkäränkkä hetket,uhma tulossa?

Osaa syödä itse( jos mieleistä ruokaa,yleensä on), juo itse mukista, käy potalla ja ilmoittaa jos on isompi hätä, vaippaa pidetään ulkona ja nukkuessa.
Osaa riisua jotain vaatteita, mutta ei pukea paitsi kengät.
Matkii hienosti loru/laulu leikkejä käsillään.

Tyttö on ollut aina vähän arempi liikkumaan. Viime aikoina on vasta ruvennut esim sohville kiipeämään ja oppinut juoksemaan(jotenkuten) Ei lähde ottamaan liikkumisessa "turhia riskejä". Menee portaat vieläkin ylös konttaamalla ellen pidä kädestä kiinni.yrittää kovasti opetella hyppimistä!

Mielestäni tyttö ymmärtää melkein kaiken mitä hänelle puhutaan, mutta omia sanoja ei ole kun reilu 10 ja sen päälle monta epäselvää sanaa.
Ymmärtää hyvin eri "käsitteitä" ylhäällä,alhaalla,vieressä, alla, päällä jne jne.
Osaa perusvärit ja numerot 1,5 ja 10(näyttää siis sormillaan kun kysytään).
Osaa myös kirjoista näyttää paljon asioita. Noudattaa hienosti kehoituksia"tuo äidille joku tietty asia" "vieppäs se roska roskikseen" jne.
Kieltoja on nyt viime aikoina tahallaan jättänyt noudattamatta! :)

Mielipuuhiin kuuluu piirtäminen(suttua), kirjat, "ruoan laitto" ja sen syöttäminen esim äidille, pehmoeläinten hoitaminen, "siivoaminen", lastenohjelmat, äidin ja isin kanssa riehuminen, piiloleikit, laulut, musiikki, "soittaminen" , ja leikkiminen kaikella muulla paitsi omilla leluilla...

Tyttö ei niinkään pidä autoilusta, muista lapsista( paitsi vanhemmista/ rauhallisista),
Ei viihdy hirveän kauan ulkona, jos asiat eivät tapahdu juuri NYYT!!:)

(Kotihoidossa)


Kirjoittakaa mitä tulee mieleen..

1

130

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pertwwwt43

      Meidän tyttö on hiukan reilu 2v. Puhuu paljon, pitkiä tarinoita jo kertoo ja hyvin ymmärtää puhetta. Kävelemään hän lähti jo varhain, joten nuo kiipeilyt on aika hurjapäisiä jo ja kaikki portaat yms. esteet pitää ylittää ITE.

      Mielipuuhia on kirjojen lukeminen, joko itse keksii tarinan tai äiti/isä lukee. Tykkää riehua, pomppia kaikenlaisissa tyyny/patjakasoissa, mitä isosiskonsa kanssa rakentelevat. Laskee kymmeneen, osaa värejä jonkin verran. Hoitaa nukkeja, auttaa kotihommissa ja mielellään piirtelee "pääjalkasia" ja omaa söherrystään. Autossa ei vauvana viihtynyt, jonka vuoksi kun turvaistuimeen pääsi, se käännettiin kasvot menosuuntaan (huusi ennen ihan kaikki autoreissut, vaikka 2h putkeen). Nyt menee matkustaminen ilman inahdustakaan.

      Se mikä ärsyttää on se, että isosisko vie hänen tavaransa (ja neitihän kuvittelee omistavansa ihan kaiken), ei saa tahtoaan läpi heti tai jos on väsynyt, suutahtelee kokoajan. Vauvasta saakka on ollut melkoisen itkuinen tapaus, joten nyt voi sanoa, että nykyisellään on melko tyytyväinen kaveri. Mutta semmoinen heiluri, joko kaikki on yhtä aurinkoa tai suurta myrskyä. Pienikin flunssa tai epämukava olotila saa kauhean itkupotkuraivarin aikaiseksi.

      Siinä jotain mitä tuli mieleen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2197
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2023
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1470
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1446
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 52
      1228
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe