Putkiremontti tulossa - mihin koira päiviksi?

häkkiinkö

Meille on tulossa kevään aikana melko laaja putkiremontti, eli kylppäri menee kokonaan uusiksi ja ilmeisesti myös keittiön putkistoille tehdään jotain. Itsepäisinä päätimme jäädä kuitenkin asuntoon asumaan remontin ajaksi, joka meidän asuntomme kohdalta kestää noin 6 viikkoa. Nyt ongelmana olisi kuitenkin koiran "sijoitus" remontin aikana. Koiraahan ei tietenkään voi jättää nimittäin päiviksi vapaaksi asuntoon, kun ovet ovat auki ja työmiehiä ravaa asunnossa edestakaisin. Tietenkin jo sen takia, että koira voi olla tiellä tai karata, mutta meidän kohdallamme myös sen takia, että koiramme ei aina tykkää vieraista. Ei varsinkaan isoista miehissä, joissa on toisten uroskoirien hajuja. Saattaa yrittää purra.
Mihin siis suosittelisitte, että sijoitamme koiran aina päiviksi, kun olemme itse töissä? Paras vaihtoehtohan olisi viedä koira joko päiviksi tai koko remontin ajaksi hoitoon, jottei koiralle aiheudu ylimääräistä stressiä häsellyksestä ja vieraista ihmisistä ja äänistä, mutta se ei valitettavasti ole mahdollista. Koiran laittaminen hihnaan ja johonkin kiinni taitaa olla myös huono vaihtoehto, koska hihnan kanssa on tietenkin aina kuristumisvaara, kun koira on valvomatta. Enkä usko sen muutenkaan olevan kovin mukavaa.
Remontin pitäisi alkaa huhti-toukokuussa, joten ensin ajattelin, että koiran voisin päiviksi laittaa parvekkeelle, mutta en tiedä onko sekään hyvä ajatus. Parvekkeemme on kyllä lasitettu ja kaiteet ovat betonia ja melko korkeat, joten koiran hyppääminen alas ei olisi mahdollista. Mutta tuohon aikaan saattaa olla kuitenkin vielä melko kylmä ja muutenkin koiran jättäminen parvekkeelle päiväksi kuulostaa jotenkin vähän kurjalta ja muutenkin ehkä hieman riskialttiilta. Eikö näin?
Oikeastaan ainoat vaihtoehdot, jotka kuulostavat käyviltä olisivat joko häkki tai koiran telkeäminen yhteen huoneeseen päivän ajaksi. Asuntomme on siitä hankala pohjaratkaisultaan, että eteinen, olohuone ja keittiö ovat avoimia, niiden välissä ei siis ole suljettavia ovia vaan pelkät leveät oviaukot. Lisäksi keittiöstä pääsee sekä olohuoneeseen, että eteiseen, eli se on molemmista "päistä" avoin. Koiraporttien hankkiminen näiden huoneiden välille ei siis onnistu. Muuten koiran voisi sijoittaa lastenhuoneeseen, joka on tällä hetkellä asuntomme tilavin huone, mutta huone on ihan kylppärin vieressä, sekä koira saa oven auki (kerran olen tullut kotiin joka niin, että koira on saanut auki sekä välioven, että ulko-oven).
Ainoaksi mahdolliseksi huoneeksi jää siis oma makuuhuoneemme. Huoneessa on liukuovi, joten sitä ei saa kunnolla lukittua, mutta oviaukkoon voisi hankkia koiraportin. Tämän huoneen kanssa ainoa ongelma on se, että koira mielellään kiipeää päivisin sänkyyn, joten illalla kotiin tullessa tuloksena saattaa olla karvainen sänky, sekä kerran jopa repaleinen lakana. Sänkyyn pääsemisen saisi kuitenkin luultavasti jotenkin estettyä, kun käyttää vähän mielikuvitusta.
Viimeinen vaihtoehto on sitten se häkin hankkiminen. Se olisi tietysti kaikkein helpoin, varmin ja turvallisin vaihtoehto, sillä koiran voisi laittaa vain päiviksi sinne, eikä se varmasti pääse sieltä omin avuin ulos. Häkin pitäisi kuitenkin olla aika iso, jotta koira mahtuisi sinne mukavasti. Millaisia mielipiteitä teillä olisi tuon häkin suhteen? Koiraahan ei varsinaisesti kai saisi häkkiin päiviksi jättää, mutta nyt kyseessä olisi tietysti pelkkä väliaikainen ratkaisu. Minkä hintaisi tuollaiset isot häkit ovat verrattuna leveään ja korkeaan koiraporttiin?

Tulihan pitkä selostus, mutta nyt on ainakin tilanne selvitetty mahdollisimman yksityiskohtaisesti. Millaisia mielipiteitä teillä olisi? Helppo häkki vai mahdollisesti karvainen sänky? Mikä olisi toimivin, turvallisin ja koiralle paras vaihtoehto teidän mielestänne?

5

343

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokemusta

      Älä kuvittelekaan et asunnossa voisit remontin aikana asua. Rupeatte hyvissä ajoin etsimään toista kämppää. Asunnossa ei voi melun takia olla yhtään sitten kuin oma kämppä puretaan niin huh.

      • Lisäksi

        kun noissa taloyhtiöremonteissa yleensä tekijät ovat nykyään estonian veljeskansaa, tai muita itäblokin veijareita, niin saat olla aika varma että moni nykyisin omistuksessasi oleva tavara vaihtaa omistajaa ilman rahaa. Kotimaisissa veijareissa taas on ongelmana heidän kömpelyys, eli tavarat tahtoo vaan yllättäen rikkoutua. Vaikka esine ei olisi edes samalla puolella asuntoasi jossa remonttia tehdään.


    • hyvä neuvo

      Minä kyllä veisin koiran koirahoitolaan tai muualle hoitoon.

      kuvitteleppas, miltä koirastas tuntuu; vieraita miesten ääniä, kovia koneiden ääniä ja tuo raasu olisi oven takana suljettuna johonkin häkkiin :(

      Jos ei koiran psyyke siinä petä, niin on ihme.

      Siis hoitolaan tmv. siksi ajaksi.

    • Pois asunnosta

      Luulen että koira stressaantuu enemmän jos on häkitetty ja vieraita tulee ja menee, kun että löytäisitte sille hoitopaikan. Voi kysellä ihan tori.fin kautta tai jotain jos joku haluaisi koiraa hoivata.

    • luomuhurtta

      ilmoittele kaupan seinässä, ja kysele tutuilta, naapureilta, että ottaisivatko koiran hoitoonsa. Parvekkeella tuskin kylmyys on ongelma, senhän saa ratkaistua lämmityslaitteella, vaan kuumuus, kun aurinko paistaa lasin läpi, se kuumentaa jo huhtikuussakin.
      Itse tietenkin panisin koiran kamariin, koska koirani muutenkin nukkuu sängyn vieressä ja sängyssäkin. Ei ne karvat maailman loppu ole. Hanki vaan hyvin karvaa sitova päiväpeite sängyn suojaksi. Älä edes yritä pitää koiraa pois sängystä, pitäähän sille karvaturrille edes jotain kivaan putkassaan olla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      575
      15281
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      44
      12378
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      362
      8995
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      10
      3917
    5. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      36
      3827
    6. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      359
      2657
    7. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      9
      2157
    8. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      130
      1928
    9. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      95
      1753
    10. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      194
      1633
    Aihe