ISS-asema on Linuxin valtakunta, avaruudenvalloitus Linuxilla

ISS Linuxille

ISS-asema on siirretty Linuxille ja sitä hallitaan kriittisiä järjestelmiä myöten Linuxilla, joten aseman tietokoneet ovat jo saaneet pitkän jatkoajan siksi, että Linux säästää tekniikkaa ja resursseja. Asema on tältä osin huippukunnossa.

NASA:lle jää käytännössä statistin rooli, kun sillä ei ole alusta jolla osallistua aseman toimintaan ja ylläpitoon. Käytännön avaruuskivan hoitavat ESA, Venäjän avaruusjärjestö ja Japanin avaruusohjelma.
USA:lle ISS-asema on pelkkää persnettoa, maksakoot silti osuutensa.

Venäjä tulee käyttämään ISS-asemaa Mars-lentojen matkaan lähettämiseen, samoin Mars One-ohjelma käyttää ISS-asemaa välietappina ennen kuin varsinainen siirtymäalus lähtee kohti Marsia. NASA istuu maassa paikoillaan eikä lennä yhtään mihinkään.

Kiina suunnittelee sekin Mars-lentoja läheiseen tulevaisuuteen, joten ISS-asema palvelee varmasti Kiinankin Mars-aluksen lähtöpaikkana. NASA ei vielä silloinkaan lennä minnekään, sillä Orion ei valmistu ennen 2030-lukua.
Jenkit vain kustantavat lystin muille, eivät lennä minnekään itse - enää ikinä.


ISS Linuxille
9.1.2014 12:43

Linux on asemalla jo melkeinpä maksimilaajuudessaan käytössä. Aseman kriittisiä järjestelmiä, kuten ohjausta ja telakoinnin sekä lentoliikenteen ohjausta hoidetaan Linuxilla, samoin maavalvontaa.

ISS-aseman Linux-käytöstä on ollut tällainen uutinen:

"Avaruusasemalla on entuudestaan käytetty Linuxia monissa muissa järjestelmissä, joihin lukeutuu myös humanoidirobotti Robonaut. Kannettavien käyttöjärjestelmävaihdoksen myötä asemalla tuskin on enää yhtäkään Windowsia käyttävää tietokonetta.

Linux Foundation sitoutui kouluttamaan ISS:n astronautit ja kosmonautit Linuxin saloihin."
http://www.itviikko.fi/uutiset/2013/05/13/windows-ilmalukkoon-pingviini-lentaa-issn-kannettaviin/20136769/7

Lisäksi aseman miehistön läppäreiden windowsit rutattin ilmalukosta pihalle ja tilalle otettiin turvallinen ja vakaa Linux, jakelu on Debian 6.

http://www.digitoday.fi/data/2013/05/13/avaruusasema-vaihtoi-linuxiin-windowsiin-ei-voi-luottaa/20136759/66

ISS-asemalla Linuxin käyttöä on vaikea laajentaa kun Linux on jo asemalla kaikkialla ja hallitsee koko asemaa. Maavalvonnassakaan ei tapahtuisi yhtään mitään aseman rataan liittyvää ohjaustyötä jos siellä ei päivittäisrutiinit olisi Linuxilla hallittuja. ISS:n ohjailuohjelmisto on samankaltainen Linux kuin se, joka ohjasi GOCE-satelliittia. Tässä tapauksessa kyse on vain laajemman rakennelman hallinnasta.

Linux ISS-asemalla, juttu Linuxin soveltamisesta lajasti ISS:n järjestelmissä

http://porky.linuxjournal.com:8080/LJ/059/3024.html

http://www.linuxjournal.com/article/7190

http://www.linuxjournal.com/article/3024

ESA has chosen Linux as the operating system for two software products which will control the rendezvous and docking operations for a servicing spacecraft called ATV. This article presents an overview of these products, explaining why they run on Linux, the advantages and disadvantages of doing so and the future of Linux in the space industry.

http://www.scribd.com/doc/6699887/Linux-on-the-International-Space-Station

Ground crew

The "Ground Operator Assistant System" (GOAS)
was originally developed for Sun Workstations
(Ultra-Sparc 5, 64MB RAM, 300MB HDD). The Linux
version is derived from this. Linux-GOAS requires at
least a 233MHz Pentium with 48MB RAM and uses
X11R6 and Open Look as window manager. The
GOAS GUI was developed in C , the actual
application in ANSI C.

GOAS is capable of addressing several monitors
to provide as much status data as possible at one
glance. The software allows the ground crew to
intervene in the control of the docking manoeuvre
in any situation imaginable. For example, the ATV's
steering jets can be addressed directly to avoid a
collision with the ISS. In contrast to RASCI, using
GOAS, the ground crew can re-plan the entire
docking manoeuvre – fully automated, semi-
automatic or manually.

Koko ISS-asema on Linuxin valtakunta. Microsoft sai pysyvän porttikiellon asemalle kun windows saastui jopa kiertoradallakin, joka sinänsä on jo merkittävän luokan supermunaus Microsoftilta. Windows-faneja mahtaa ********, että asema dumppasi aivan paskaksi todetut windowsit ja vaihtoi jopa miehistönkin käytössä Linuxiin.

Myös jo alkanut MarsOne-ohjelma käyttää Linuxia. MarsDragon-laskeutuja ja itse asiassa myös tuleva Mars-siirtymäalus käyttävät Linuxia samalla tavalla kuin kaikki muutkin avaruusalukset. Marsiin siis lentää Linux eikä Windows. Marsissa ei ole tarvetta suljetun koodin paskalle, vaan siellä tarvitaan siirtokunnan käyttöön vapaasti muokattavissa oleva Linux, joka sopeutuu syntyvän siirtokunnan tarpeisiin eri käyttökohteissa.

Avaruus ja ihmiskunnan tulevaisuus avaruudessa kuuluvat Linuxille. Windowsilla ei enää koskaan ole mitään asiaa avaruuteen eikä ihmisen elämään avaruudessa.

33

186

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ISS on parhautta

      https://www.youtube.com/watch?v=NtrVwX1ncqk

      https://www.youtube.com/watch?v=afBm0Dpfj_k

      https://www.youtube.com/watch?v=Ip2ZGND1I9Q

      Ajatelkaa, että kiertoradalla yläpuolellamme lentää kokonaisuus, joka on koti kuudelle astronautille. Tätä kokonaisuutta ohjataan ja pidetään yllä Linuxilla. Avaruusasema on ihmiskunnan merkittävin teknologinen saavutus ja samalla osoitus Linuxin täydestä ylivoimasta myös avaruudessa.

      ISS-aseman päivittäiset rutiinit sekä maahallinta ja kommunikointi sekä lentojen lähtö ja saapuminen asemalle ohjataan siihen erityisesti suunnitellulla Linuxilla. Miehistön elämä, mutta myös viihtyvyys ovat kiinni Linuxissa. Linux pitää elämää yllä asemalla, huolehtii aurinkopaneelien suuntauksesta sähkön tuottamiseksi sekä valvoo aseman rataa.
      Tämän teknologian ja tieteen ihmeen ylläpitämiseen ei koskaan voitaisi käyttää minkäänlaista windowsia, koska suljettu koodi ei sovellu avaruuskäyttöön.

    • aattelepa ite

      Miltä tuntuisi olla avaruudessa windowsin varassa?

      • Druid Wiltman

        "Miltä tuntuisi olla avaruudessa windowsin varassa? "

        Pahalta. Blue Screen Of Death. Edes Alt Ctrl Del ei palauttaisi maan pinnalle.


      • loistava Linux
        Druid Wiltman kirjoitti:

        "Miltä tuntuisi olla avaruudessa windowsin varassa? "

        Pahalta. Blue Screen Of Death. Edes Alt Ctrl Del ei palauttaisi maan pinnalle.

        Jos ISS-aseman rataa hallittaisiin niin epävakaalla ohjelmalla mitä windows on reikineen kaikkineen, niin ISS-asema syöksyisi hallitsemattomasti ilmakehään ensimmäisen viruksen iskiessä tai kun windows heittää sinisen kuolemanruudun näytölle. Aseman kiertoratakontrolli on onneksi Linux-ohjattu.

        Osa radanhallintaa on sekin, että maapallon yöpuolelle saavuttaessa aseman aurinkopaneelit kääntyvät Linux-automatiikan kääntäminä vaakatasoon aseman menosuuntaan nähden ja pysyvät hieno-ohjattuina siten koko yöpuolisen lennon ajan, tämä vähentää ilmanvastusta harvassa kaasussa maan kiertoradalla ja antaa pidemmän ajan asemalle pysyä kiertoradallaan.


    • paska microsoft

      Windows-osapuolelle tämäkin keskustelu oli totaalinen tappio. Windows sai potkut avaruudessa (rutattiin ulos ilmalukosta) ja tilalle otettiin vakaa ja turvallinen Linux. ISS-asema toimii kokonaisuudessaan Linuxilla, MIcrosoftin paskasoftalla ei enää ole mitään asiaa avaruuteen koskaan.

    • pitää muistuttaa

      Tästä asiasta on syytä muistuttaa tappion kokenutta windows-väkeä aika ajoin. Vähän samanlainen lisätuskan tuottaminen kuin veitsen kääntäminen vihollisen haavassa.

      ISS-asema on siirrety täysin Linux-hallituksi, windows sai pitkut asemalta rutattuna ilmalukosta avaruuteen.

    • Toimimaton tubutin †

      Eipähän sitten katsota sielläkään asemalla MTV-3 katsomoa!

      • ei niitä kiinnosta

        Ja luuletko, että niitä kiinnostaa missään määrin mikään Suomen mtv-3 katsomon tarjonta? Eikä kiertoradalla nyt muutenkaan voi katsoa televisiota, se asema ei ole minkään lähettävän linkkitornin ulottuvilla sekunteja kauempaa koska sen ratanopeus on 27,600 km/h eli 7.66 km/s. Asema kiertää maapallon 90 minuutissa.

        ISS-asemalla tehdään ateisti-tiedettä eikä katsella telkkaria.


    • ISS Linuxille

      Tähän saakka merkittävin ihmiskunnan koskaan rakentama laitos on täysin Linuxilla hallittu ja operoitu. Microsoftille tilanne on aivan saatanan kova tappio, koska windows sai nimenomaan potkut asemalta vaarannettuaan avaruusaseman turvallisuuden. MS:n tuotteilla on porttikielto ISS-asemalle.

      Jatkossa aseman päivittäisistä rutiineista vastaavat Venäläiset kun jenkeillä ei ole edes rakettia millä lentää asemalle ja Venäjä ei enää kuskaa ketään amerikkalaista avaruuteen. Venäjä ottaa käytännössä ISS:n haltuunsa asemana jonka jenkit hylkäsivät avaruuteen.

      Venäjä on siirtymässä täysin Linuxiin, joten ISS-asema on hyvin tiukasti Linux-hallittu myös sen jälkeen kun siitä tulee "Russian space station".

      Linux taipuu asemalla muuten uskomattoman moneen tehtävään aina telakointioperaatioiden hallinnasta aseman lemmikkirobottiin asti. Koko asema on Linux-vetoinen.

    • pitää muistuttaa

      Tästäkin kivuliaasta tappiosta lienee taas aika muistuttaa windows-leirin häviäjiä. ISS-asemalle ei kelpaa wirusimuri, vaan ISS-asemalla hallitsee kaikkea Linux. Vielä suurempi arvovaltatappio on se, että pian USA ei ole enää tervetullut rakentamalleen avaruusasemalle, Venäjä nimittäin lopettaa jenkkien lennättämisen asemalle. ISS-asemasta tulee Venäläinen avaruusasema ilman jenkkihäiriköitä.

    • ISS Linuxille

      Tämäkin on hyvä muistutuksena nostaa keskusteluun jälleen kerran. Ihan senkin takia, että Obaman hallinto teki vastikään päätöksen jatkaa ISS-.aseman elinikää jopa vuoden 2024 jälkeiseen aikaan, vaikka USA:lla ei omaa avaruusalusta edes ole millä kuljettaa astronautteja avaruuteen. Venäjä lopettaa jenkkiastronauttien kuskaamisen ISS:lle kokonaan, joten USA joutunee ostamaan lentonsa Kiinalta.

      Se ei ole muuttunut miksikään, että ISS toimii kokonaan Linuxilla. Itse asiassa asemalle lensi pienikokoinen robottikin joka toimii Linuxilla ja on aseman tietokoneiden hallinnan alaisena Linux-laitteena.

      • töttöröö

        Venäjä ei luultavasti lopeta jenkkiastronauttien kuskaamista eikä Kiinalla ole mitään resursseja hoitaa niin korkeavolyymistä liikennettä kuin ISS tarvitsisi.

        ISS:n liikenne on tarkoitus ostaa jatkossa yksityisiltä alihankkijoilta.


    • ISS Linuxilla

      Tästäkin lienee taas aika muistuttaa windows-idiootteja. Windows sai pysyvän porttikiellon avaruuteen, ISS-asemalla on kaikissa toiminnoissa käytössä Linux, samoin kuin ylipäätään kaikissa avaruusaluksissa nykyisin on hallintaohjelmistona sulautettu Linux.

      ISS-asemaa kehitetään Linuxilla ja sen käytössä tullaan kohdentamaan uudet resurssit Linuxille. Mm. miehistöä avustava pienoisrobotti toimii sekin Linuxilla ja se kommunikoi aseman tietokoneiden kanssa nimenomaan Linux-verkossa.

      Täydellinen tappio Microsoftin faniporukalle. NASA:lle ei windows kelpaa, etenkin kun se saastui viruksella kiertoradalla asti.

    • nostoon taas

      Tämä on aika ajoin hyvä nostaa takaisin keskusteluun. Etenkin kun ISS-asema on niin totaalinen tappio windows-idiooteille.

    • ISS Linuxille

      ISS-aseman Linux-ratkaisu on siitä merkittävä asia, että sitten kun koko ISS on jo pois kiertoradalta niin uudetkin avaruusasemat tullaan rakentamaan toimimaan Linuxilla. ISS antaa kokemusta siitä miten avaruusaseman toimintoja ajetaan Linuxilla ja miten Linux rakennetaan toimimaan aseman ja muiden avaruusalusten välisessä teknisessä kommunikaatiossa saumattomasti yhteen.

      NASA:n uusi Orion-alus on sekin Linux-hallittu, joten se on yhteensopiva ISS-aseman järjestelmien kanssa vieraillessaan ISS-asemalla.

      Microsoft ei ole kyennyt vastaamaan avaruudessa käytettävän Linuxin haasteeseen luomalla lentokelpoista ja turvallista ilmailuviranomaisten hyväksymää windowsia eikä pysty sellaista luomaan jatkossakaan.

    • Mars Linuxille

      Microsoftille tulee olemaan totaalinen häpäisy se, että MARS ONE:n siirtokunta Marsin pinnalla tulee olemaan alusta asti Linux-yhteiskunta. Marsiin lennetään Linuxilla, sinne laskeudutaan Linuxilla ja siirtokunnan infastruktuuri tulee alusta asti toimimaan turvallisella, luotettavalla Linuxilla.

      Microsoft ei saa Marsin siirtolaisista koskaan kaupallisia kumppaneita, koska Marsissa ei tule olemaan mitään tarvetta kaupalliselle windowsille eikä MS kykene huoltamaan windowsiaan Marsiin asti, etenkin kun datan siirtyminenkin kestää yhteen suuntaan 20 minuuttia.

      Mars one etenee kohti ensimmäisen siirtolaisjoukon laukaisua matkaan. Miehistön koulutus alkaa jo ensi vuonna.

      http://www.mars-one.com/

      http://www.mars-one.com/mission/roadmap

    • Kari hävisi

      Kari homo kristitty ristintumputtaja hävisi tämänkin keskustelun ihan täysin. Eipä mahda Kari mitään sille, että NASA vaihtoi koko avaruusohjelmansa ja ISS-aseman toimimaan Linuxilla. Karilla ei ole mitään mahdollisuutta mussuttaa tähän aiheeseen yhtään mitään järkevää. Windows-idiootit lyötiin täysin tässäkin keskustelussa jälleen kerran kuten aina tapahtuu.

      Menkää kristityt hihhulit ja ottakaa ne ristinne ja seuratkaa Jeesusta!

    • windows-kusipäät

      lienee syytä muistuttaa windows-kusipäitä siitä totuudesta, että avaruudessa hallitsee tieteen tekemistä ja elämää Linux yksinomaan. Windowsilla on pysyvä porttikielto ISS-asemalle.

      • nbfbnfbfndfkxkfk

        No se johtuu vain siitä, että windowsia ei ole suunniteltu maan ulkopuoliseen toimintaan. Se ei yksinkertaisesti toimi siellä! No ei maan päälläkään, mutta se ei liity tähän ketjuun mitenkään..


    • Linux avaruuteen

      Nasa;n seuraavat kohteet avaruudessa ovat Mars ja Venus. Venuksen ilmakehään Nasa aikoo rakentaa leijuvan tukikohdan. On selvää, että windowsin saatua porttikielto avaruuteen, lähtee pitkille matkoille mukaan Linux. Eli lähitulevaisuuden miehitetyt asemat Marsissa ja Venuksen kaasukehässä ovat täysin Linux-vetoisia, windows ei kelpaa surkeutensa ja turvattomuutensa vuoksi avaruuteen.

      http://www.digitoday.fi/tiede-ja-teknologia/2014/12/23/nasan-villi-visio-pilvikaupunki-venukseen/201417617/66


      Venus on lähempänä kuin Mars, minkä lisäksi se on muutenkin enemmän Maan kokoinen planeetta.

      Projektin suurin pulma on siinä, että Venuksen pinnan lämpötila on peräti 850 fahrenheitia eli noin 450 celsiusastetta, minkä lisäksi Venuksen ilmakehä on peräti 90 kertaa tiiviimpi kuin oman Maapallomme.

      Venuksen pinnalle lähetetyistä luotaimista pisimpään polttavassa kuumuudessa on selviytynyt neuvostoliittolainen Venera 13, joka kesti 127 minuuttia vuonna 1982.

      NASA on kuitenkin ratkaissut ongelman: Sen sijaan, että yritettäisiin väkisin asuttaa Venuksen pinta, mitäpä jos asutettaisiinkin sen kiertorata. Venuksen taivaankannen yläpuolella lämpötila on suurin piirtein siedettävät 165 fahrenheitia eli noin 75 celsiusta.

      Planeetan taivaalla kiertävä ilmalaivoista koostuva kaupunki olisi 30 mailin eli noin 45 kilometrin korkeudella planeetan pinnasta.

      Lämpötilan lisäksi asialla olisi toinenkin etu: säteilytasot. 30 mailin korkeudessa säteilyn määrän arvioidaan olevan suunnilleen saman verran kuin Kanadassa meren pinnan tasolla. Siis paljon vähemmän kuin esimerkiksi Marsissa.

      Tämän lisäksi myös itse matka olisi selvästi lyhyempi kuin lento Marsiin, ja aurinkoenergiaa olisi tarjolla yllin kyllin. Astronautit olisi tarkoitus asuttaa planeetan kiertoradalla leijuviin ilmalaivoihin, ja tehtävä voitaisiin keskeyttää milloin tahansa.

      Kun planeetta olisi saavutettu, astronauttien olisi tarkoitus viettää 30 päivää kiertoradalla. Venus on aurinkokunnan vähiten tutkittu planeetta, joten kaikki siitä irtoava tieto tulisi tiedemiehille tarpeeseen. Tästä syystä Venuksen taivaalle ankkuroidut ilmalaivat voisivat lähettää matkaan robotteja ja mönkijöitä, jotka tutkisivat tarkemmin planeetan tulikuumaa ja erittäin myrkyllistä pintaa.

    • windows luuserit

      Windows-luusereilla ei vieläkään ilmeisesti ole mitään järjkevää sanottavaa siihen faktaan, että koko ISS-asema toimii Linuxilla ja windows sai porttikiellon asemalle pysyvästi.

    • haistakaa vittu!

      Säälittävää, windows-vajakki hihhulit eivät ole kyenneet vastustamaan millään tavalla sitä, että avaruudessa käytetään työkaluna Linuxia eikä windowsia. Jo se on karvas tappio windows-luusereille, että ISS-asemalla annettiin POTKUT windowsille kun se saastui kiertoradalla.

      Olette windows-idiootit sotanne hävinneet jo, luovuttakaa perkeleen pellet!

    • Venäjä_voitti

      Elämme mielenkiintoisia aikoja. Venäjä on siirtynyt Linuxiin, vahvistunut huomattavasti sotilaallisesti ja ottanut Ukrainasta jo laajoja alueita hallintaansa. Putin pelaa varsin älykästä peliä, jolle länsimaat eivät oikein mahda mitään. Linux pimensi Venäjän NSA:n ruuduilla, Linuxia kun ei voi vakoilla. USA ei käytännössä tiedä mitä Venäjä suunnittelee, eikä pysty edes ennustamaan enää esim. alkavaa ydinaseellista hyökkäystä. Eikä jenkkien pidäkään pystyä suojelemaan itseään, parempi kun kuolevat kaikki jenkkipellet.

      Venäjä kun tulee suomen rajan yli niin liityn itse vapaaehtoisena Venäjän asevoimiin.

    • no_pellet

      No windows-pellet, aiotteko pystyä vastustamaan millään argumentilla totuutta, että koko ISS-asema toimii Linuxilla? Windows potkaistiin ulos asemalta.

    • mahalasku

      Windows lentää enää jätelavalle.

    • nxndnmndndkdnkdlddlldld

      Windowsia ei EULAn mukaan saa käyttää kriittisiin järjestelmiin. Eli vaihtoehdoksi jää tasan Linux, jos oletetaan että kaikki halutaan samalla järjestelmällä toteuttaa. Muutenhan olisi vaihtoehtoina esim QNX.

    • Vähäpätöinen_linuks

      Eli avaruusasema luopui jo käytöstä poistetusta XP:stä. So what? Niin olisin minäkin luopunut, mutta olisin ottanut seiskan siihen tilalle. Nämä nyt kuitenkin valitsivat linuks-kurttauksen syystä, jota emme tiedä.
      Väittäisin kuitenkin, ettei yhdenkään näiden astronauttien kotoa, tietokoneesta löydy yhtään linuksia?
      Tämä saattaa ollakin se ainoa viestiketju, jota linukshihhulin pitää nostaa toistuvasti ylös, mutta jokseenkin turhaan - ei meitä oikeati kiinnosta, koska tilasto osoittaa jotain ihan muuta:
      Windows 7.................55.99%
      Windows XP...............19.15%
      Windows 8.1...............10.49%
      Windows 8..................3.55%
      Mac OS X 10.10..........3.55%
      Windows Vista.............2.11%
      Mac OS X 10.9............1,65%
      Linux...........................1.53%

      http://netmarketshare.com/operating-system-market-share.aspx?qprid=10&qpcustomd=0&qpct=6

      • linux_astronautit

        Kyllä niillä astronauteilla muuten on kotonaan Linux. NASA on opettanut astronauttinsa käyttämään Scientific Linuxia ja se jaetaan heille ilmaiseksi. Windows ei ole mitenkään yhteensopiva NASA:n Linuxin kanssa, joten astronauttien on käytettävä Linuxia. Windows on kielletty NASA:ssa.


    • heh_heh____

      Windows saastuu avaruudessa.

    • Linux_voitti

      Tästäkin karvaasta tappiosta on syytä muistuttaa taas jo windows-pellejä. ISS-asema on kokonaan kaikissa toiminnoissaan telakoinnista viihteeseen asti Linux-asema. Joka ainoa aseman tietokone pyörii Linuxilla, windows sai potkut saastuttuaan avaruudessa.

      Shakkimatti Linuxin hyväksi!!!

    • ISS_Linuxilla

      Tästäkin käytännön tappiosta lienee taas syytä muistuttaa windows-vajakkeja. ISS-asemalla kaikki toimii Linuxilla ja windows potkaistiin ulos viruksilla saastuvana, turvattomana paskana.

    • syytä_muistuttaa

      tästäkin lienee taas aika muistuttaa windows-vajakkeja, ISS-asemalla ei ole windowsia eikä ole lennonjohossakaan. Koko asema ja sen lennonjohto on Linux-ohjattuja. Mahtaa windows-pellehermanneja vituttaa.

    • Anonyymi

      Avaruudessa kaikki satelliitit ja myös se ISS ovat Linuxilla ohjattuja. Windows on liian epävarma, turvaton, täynnä tietoturvareikiä ja takaportteja joten sillä ei voi ohjata mitään luotettavuutta vaativaa laitetta avaruudessa. Jos avaruusaluksissa olisi Windows niin jokainen alus kärsisi jo nousuvaiheessa Challenger-sukkulan kohtalon pelkän ohjelmavirheen takia. KYllä se vaan Linux on joka määrää tahdin avaruudessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8116
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2492
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2223
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      18
      1876
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1634
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1469
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1435
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1143
    Aihe