En tiiä mitä teen

Ahdistaaa

En keksiny muuta palstaa nii tää on nyt tääl. Oon vast lukion ekalla mut oon IB lukios ja pitäis iha just päättää mitä kuutta ainetta meinaan opiskella ens vuonna ja mul ei oo mitää tietoo et mitä haluun tehä aikuisena. Mul ei oo enää motivaatiota mihinkää ku masentaa ajatus et joudun päättää ammatin tavallaa jo nyt vaik en tiiä mitä haluun tehä, sit opiskelen ja sit teen sitä työtä 40 vuotta, jään eläkkeelle ja kuolen vaa pois.
Ja tää ei edes muute masentas mut nykyää mul ei oo enää kavereita nii tuntuu et jos tää on tälläst mun loppuelämän nii onks täs järkee?
Mut tää pontti oli et onks kellää muulla ollu samanlaisii ajatuksii, ahistaaks teitä tei tulevaisuus??

3

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Muistan ton

      Kyllä se varmasti kaikkia ahdistaa kun miettii että mitä haluaisi tehä isona. Oon ite 23 vuotias ja valmistunu ammattikoulusta ravintolakokiks 2009, tehnyt töitä useassa paikassa ja pyöräyttänyt pienen päivänsäteen ja nyt istun koulun penkillä opiskelemassa uutta ammattia. Että jos se ammattivalinta menee ekalla kerralla väärin niin ei ole myöhäistä korjata asiaa. Ei siitä kannata ressata etukäteen. Se oma mielihomma tulee kyllä vastaan ajan kanssa. Kyllä sitä aikaa sulla vielä on :) tsemppiä ja kyllä se siit!

    • Don't worry

      Sun kannattaa mennä koulupsykologin juttusille tai ainakin opolle. Voivat auttaa epätietoisuudenkin suhteen. Ota nyt vaan niitä aineita, joista tykkäät ja joissa olet hyvä ja mieti tarkemmin myöhemmin. Monella abillakaan ei ole harmainta aavistusta, minne aikovat hakea valmistuttuaan. Ja nykyään työuraa voi muuttaa jos ei se vanha työ enää kiinnosta, joten älä suotta stressaa siitä, osutko heti siihen oikeaan työhön. Isäni ryhtyi nelikymppisenä amiksenmaikaksi, oltuaan siis parikymmentä vuotta toimistohommissa. Nyt on taas toimistotöissä ja opiskelee samalla diplomi-insinööriksi. On niitä rajumpiakin tapauksia olemassa. Siskoni pomppii yliopistosta ja alasta toiseen, ei sekään ketään näytä haittaavan.

      Kaikkea voi kokeilla, ei heti tarvitse asettua aloilleen ja päättää mitä aikoo loppuikänsä tehdä. Itselläni on suunnitelmat siitä, mihin aion hakea ja niin edelleen, mutta en todellakaan ole varma, onko kyseinen ala oikeasti minun juttuni. Onneksi aina voi vaihtaa.

    • Kallia

      Kaks mun lasta on käyny IB:n. Eivät hekään sun iässäsi tienneet, miksi tahtovat isoina. Juttelivat opon kanssa ja ottivat yhteistyöllä ainevalokoimat. Itse asiassa IB antaa tosi hyvät mahdollisuuden melkein mihin vain. Molemmat ammateissa, mitkä eivät olleet selvillä IB:n tossa vaiheessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1673
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1310
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1097
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      888
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      881
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe