lännen s 10

mätästäjä

mitä mieltä olette moisesta koneesta.onnistuuko metsän parannus työt. itella kokemusta pyörivistä koneista. kannokossa kun ajaa pyörivällä on kuin työntäis tikkua kynnen alle.

15

10719

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tiedän tapauksen

      juu ei kannata moista murheen kryyniä ostaa itelleen tutulla on moinen eikä se uskalla lähtee sillä pitemmälle kaivaan ku pelkää että hajoo käsiin kusee öljyä ja tapit katkeilee ja jarrut on ongelmalliset että jos ei oo vielä myöhäästä nii älä osta osta telakone

      • JiiPee

        Onpa vanha viesti mutta pakko kommentoida. Eihän noita metsänparannus(kaivuri)töitä ennen muuntyyppisillä koneilla ole tehtykään kuin ylipitkillä teloilla varustetuilla kaivureilla. Lamavuosina sitten kun tela-alustaisilta kaivukoneilta loppuivat kunnallistekniset työt, tulivat ne halvalla metsään. Siihen hiipui S-sarjan ym koneiden kehitys ja myynti.
        S-länkkärit pirun vahvoja ja miellyttäviä käsitellä, ja kulkee tosi pahoissa paikoissa. Ainut ongelma varmaankin se, ettei hyviä yksilöitä juurikaan myynnissä enää ole.


    • metsään

      s10 huononpi kuin s30.Molemmat todella vahvoja metsässä,pyörivät huononpia.

      • JiiPee

        Tottakai S30 parempi, sehän on 10:stä seuraava kehitysversio. Hydraulinen telojen tiukkaus, isommat pyörät, enemmän maantienopeutta, nykyaikaisempi ohjaamo, lukkiutuva etuakseli jne. Tod. hyvä kone, mutta kovin harvinaisia ovat. Noista löytyy muuten pirusti voimaa puomista verrattuna esim. kaivurikuormaajiin.


    • kannon raapija

      kyllä onnistuu. olen sellaisen onnellinen omista ja tehnyt paljon ko. töitä tällä koneella.Voimakas kone ja hyvä kulkuinen.

    • Entinen omistaja

      Itellä oli 7 vuotta maatilakäytössä S10 ja hyvä peli se oli. Telojen kiristys oli rikki, oli vaan kettingillä kiinni puskurissa se taittopyörä ja hyvin kesti kannokossakin, ei mitään hajonnu koskaan. Jarrut joo, itellä ei ollu jarruja ollenkaan mutta mihin niitä tarvi kun mehuveto itessään jarruttaa. No käsijarru sentään hätävarana.
      Mitään en tuosta oikeastaan rikki saanut koko aikana. Runko tosin oli täysin poikki taka-akselin kohdalta kun ostin koneen mutta hitsattavaa materiaalihan tuo on. Menee kyllä pehmeälläkin alustalla ongelmitta, hyvä kone mielestäni.

      Vaihdoin tuon pois kun mettähommat väheni ja telatalkoot alko ottamaan pattiin. Lavetti ois pitäny olla kun ei tuo ilman teloja liiku oikeen minnekään jos on vähänkään kosteampaa paikkaa.

      • metsäojuri

        S10 oli -80 luvun metsäojilla hyvä kone.
        Pari kilometriä ojaa kymmenessä tunnissa keskimäärin.
        Nopea liikkeinen ,riittävän voimakas ja mahtui puita raapimatta ojalinjalla kulkemaan.Ei tarvinnut kallista kuljetusalustaa,telat rullalle n. 10 minuttia ja menoksi.


      • laikuttaja

        minnepäin "entinen omistaja" möi koneensa? kuulostas aika tutulta,ei kait vaan ylä-savoon.


      • matti
        metsäojuri kirjoitti:

        S10 oli -80 luvun metsäojilla hyvä kone.
        Pari kilometriä ojaa kymmenessä tunnissa keskimäärin.
        Nopea liikkeinen ,riittävän voimakas ja mahtui puita raapimatta ojalinjalla kulkemaan.Ei tarvinnut kallista kuljetusalustaa,telat rullalle n. 10 minuttia ja menoksi.

        Pakko sanoa että totta puhut. Kyllä tällä helposti kaivoi sen 2 km metsäojaa kymmeneen tuntiin. Ostin uutena 1987 ja kaivoin monta vuotta. 90 luvulla tela-alustaiset kaivukoneet syrjäytti nämä. Mielestäni ahtaalla ojalinjalla parempi kuin pyörivä. Koskaan ei kiinni suossa. takapyörät olisi saaneet olla suuremmat, vaan kyllä näilläkin pärjäsi.


    • mötöstäjä

      osta vain s-10. itselläni on myös kyseinen kone ja hyvin olen leivässä pysynyt. ja toisinaan olen saanut leivän päälle muutakin kuin ylähuulen..

    • Aloitelija

      Meille ostettiin vammas majori 84 yli pitkillä teloilla ja hyvin kulkee pehmeellä.

    • Anonyymi

      Olisiko kellään purkuosia Lännen S 10 kaivuriin. Kysymyksessä lähinnä vaihteiston akselista, jonka voin yksilöidä tarkemmin, mikäli purkuosia ylipäätään löytyy. Voi soitella Jarille puh. 04404577318896

    • Anonyymi

      Oikea puhelinnumero Jarille on 04577318896

    • Anonyymi

      Löytyyköhän enään osia taitavat olla jo kortilla lännen s10 meidänkin lännen s30 myytiin ruotsiin jo 10.vuotta sitten

      • Anonyymi

        Erittäin hyviä koneita olivat.3,5 km tuli ojaa päivässä hyvällä maalla ja kannot olivat pieniä 16 h päivässä .kovin kestäviä ne eivät olleet 2 viikossa jostakin päin sylinterin korvakot lähti irti ,mäntä lähti irti sylinterin sisälle ,käännön puomi ratkes nonesti,itse puomi kauttaaltaan melkein irti poikki 2-3cm kiinni aja varovasti lähimmän tien vierelle korjattavaksi kaveri tulee maastohitsaus koneiden kanssa korjaamaan2-3 vrk hitsaa sitä kasaan .murtovoima ei ollut kovin paljon 3000-4000kg .Ympäripyörivällä 8000-9000kg jäisee 50cm turvemaahan pystyi hyvin eikä tapit menneet poikki tai puomi 🤔.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe