Ilomantsin Lutikavaara ?

Tie Lutikkavaaraan?

Sain selville, että äidin puolelta yksi sukuhaara on lähtöisin Ilomantsin "Lutickavarasta". En löydä netistä enkä kartasta Lutikkavaaran kylää. Tietääkö kukaan missä päin Ilomantsia ko. kylä sijaitsee ? Käsittääkseni se saattaa olla Venäjän rajan tuntumassa tai jäänyt sotien jälkeen Neusvostoliiton puolelle. Useampikin sukupolvi on siellä ainakin syntynyt aikanaan.

3

246

  Vastaukset

  • http://www.karjalankartat.fi/

   Laita tuonne hakuun Lutikkavaara.

   On näköjään aika tarkkaan nykyrajalla, Mekrijärveltä itään, kirkolta Kuolismaalle johtavan tien poskessa.

  • Tästä linkistä alkaa Kuopion läänin henkikirja vuodelta 1880 kohdasta Ilomantsi, Lutikkavaara
   http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=489904
   - jos löytyy tuttuja sukunimiä, siitä vaan eteenpäin. Nuorempiakin henkikirjoja on tulossa nettiin, kunhan saavat ongelmat aisoihin, jopa vuoteen 1913. Lisäksi käytettävissä on seurakuntien (Ilomantsin luterilainen ja ortodoksinen srk) kirjoja, löytyvät helpoimmin hakemalla "digihakemisto", josta tulee pitkä lista valittavia.

  • Monet kiiokset vastaajille. "Isomummuni" muutti pois Ilomantsista, mutta hänen sisaruksensa jäivät sinne. Mummun isän nimi oli Henric eli heikki joita sieltä löytyy kymmenittäin samalla sukunimellä. Hiskin tiedot päättyvät vuoteen 1850 ja isomummuni syntyi myöhemmin. Löysin kuitenkin paljon myöhemmät kastetidot toiselta paikkakunnalta, josta oli heidän toisen lapsensa kummit. Tätä kautta pääsin selville mahdollisesti oikean Henrikin, jonka vaimo oli kyseiseltä paikkakunnalta. Eli sen Lutikkavaaran. En olisi uskonut , että omasta suvustanikin on ilmeisesti lähtenyt Karjalan pakolaisia tänne sisempään Suomeen rajoja muutetttaessa tai jäänyt sinne Pohjoiskarjalaan. Kartan tutkin, mutta henkikirjoissa menee vähän aikaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kulmunille koulutusta 50 000 eurolla

   Veronmaksajat maksaa https://www.is.fi/politiikka/art-2000006527878.html Näin niitä verorahoja käytetään
   Maailman menoa
   367
   4146
  2. No niin....Tiemaksut sitten tulee.

   Jopa 1000€ lisää kuluja autoilijalle. Näin se Suomi varmaan yrittää ylöspäin mutta muistaa pitäisi että se raha on taas pois muusta kulutuksesta.Jälle
   Maailman menoa
   149
   3911
  3. Miksi Halla-aho vaikenee USAn mellakoista?

   Johtuuko siintä että hän ei voi/saa kritisoida Putinia eikä Trumpia!?
   Maailman menoa
   204
   2407
  4. Henkirikos

   Tietoa kenelläkään viime yön puukotuksesta..?
   Jämsä
   15
   1854
  5. Mielipiteitä amk pääsykokeesta?

   Itselle englanti ja eettiset taidot oli vaikeimpia... Jäikö teillä paljon vastaamatta kysymyksiin? Minulla joka osiossa jäi johonkin vastaamatta.
   Pääsykokeet
   38
   1795