Kalorittomia/tosi vähäkalorisia naksuja ja ruokia

optimussss

Kissastani (n.8 kg) on eläinlääkäri huomauttanut jo useamman kerran että ylipainoa on. Olen yrittänyt kaikenlaista, ensin vähennettiin ruokaa, mutta ei auttanut. Kissan veli on normaalipainoinen ja syö saman verran ruokaa.

Annan kissoille päivittäin yhden ehkä n. 80 ml aterian kahdessa osassa. (Pitää olla juuri näitä raksuja virtsatulehdusten ja kivien poissapitämiseen, molmmilla ongelmia ja juuri kun raksut loppui niin oli n. viikon tauko jonka aikana syötin pelkkää lihaa, sydäntä ja kanaa mutta virtsatulehdus tuli tälle lihavammalle silti.. Virtsatietulehduksia estävä ruoka on moderate calorie eli vähäkalorista, mut sekään ei ole auttanut)

Ell sanoi nyt että ruokaa pitää antaa vaan vieläkin vähemmän, mutta määrät mitä annan ovat jo tosi vähäisiä ja kissa itkee nälkää joka hetki, joten en tiedä miten tästä enää voisi vähentää.

Olisiko sille mahantäytteeksi mitään tuon normaaliruoan oheen joka on lähes kaloritonta? Sydän särkyy tuohon nälän huutamiseen :/

Barffaukseen siirtyminen siis myös mahdotonta koska heti kun tuo tietty ruoka loppuu ja on vähän taukoa niin tulehdus on valmis. Ehkä jokin puolibarffaus? Miten? Ja millä määrillä? Kissa söisi kokonaisen sydämen valehtelematta suihinsa yhdellä aterialla jos antaisin...

5

180

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • royal canin urinary

      sitä voi kokeilla.

      • ja urinarya on siis

        märkäruokana ja nappuloina.


    • Kalle Kottarainen

      Kokeileppa broilerin koipea luineen päivineen. kissa saa järsiä ja tuntee syöneensä kun kaluuaa lihaa irtiluista. Ruokailu on myös hidasta joten kylläisyyden tunteen huomattuaa kissa lopettaa syömisen eikä ämppää yli.

    • Mört

      Mulla on pikkuisen samanlainen ongelma. Kollini on noin 6kk ja 5kg ja syö ihan määrättömästi. Kissa tuli meille aliravittuna ja huomattavasti alaikäisenä ja syömisvimma johtunee tästä seikasta. Poika ei ole vielä lihava, mutta kastraation jälkeen lihoo varmasti.

      Ruokin koiriani itsetekemälläni ruoalla aina kun mahdollista. Lampaan kylkiluita olen antanut kissallekin kaluttavaksi jo pienestä. Tuo ajatus ruokailun työläydestä ja kestosta broilerin luita kalutessa kuulostaa tosi järkevältä ja haluaisin löytää ohjeen kissan täyspainoisen ja vähäkalorisen sapuskan valmistamiseen kotona. Tarjolla ois lähinnä lammasta, mutta satunnaisesti peuraa, kanaa ja kalaa. Ongelmana tosin on, että täällä maalla kissat käyvät kyläilemässä naapurin mummulla luukun kautta ja samoin anopin lampolassa, jossa on aina iso vadillinen raksuja tarjolla. Oliko niin, että niistä kaupan halparaksuista tulee just virtsakiviä sun muuta kremppaa?

      Kaikki ideat tervetulleita. Pikkuhuppelissa kirjoittelevat näsäviisastelijat voivat siis myös terapoida ties-mitä-ongelmiaan tässä kissanruokakeskustelussa.

      • Mört

        Kissani ei ole suostunut syömään broileria raakana. Jos kevyesti keittää, hapertuuko luurakenne vaarallisesti?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      3170
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      117
      2214
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1624
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1408
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      76
      1112
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      941
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      904
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      900
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      815
    10. Rahtari s salmi

      Onkohan jutussa perää että kylän tyhmin rahtari on palanut ratista
      Suomussalmi
      8
      795
    Aihe