Erolapset syrjäytyy jo koulussa

On kauheeta!

kun eivät voi solmia kestäviä kaverisuhteita. Kun asutaan viikko siellä toinen täällä, niin kaverit jäävät väistämättä aina viikosi, ja löytävät uusia kvareita joiden kanssa ollaan jatkuvasti. Surullista että vanhemmat antavat tämmöisen tapahtua, lapset kärsii aivan joka asiassa.

Kyllä huoma ettei erolapsilla ole kaverieta koulussakaan eikä vapaalla. Ei mikään ole pysyvää. Kukaan ei luota heihin ja he ovat yksinäisiä.
Ovat myös erittäin pelokkaita ja heillä on puutetta kaikesta. Huonoissa vaatteissa suurin osa, ja aina nälkä.
Mutta, tämä on tätä päivää, eikä päättäjät tee asiaa yhtään helpommaksi, päin vastoin, kiristävät lapsiperheitä ja yh perheitä kaikin voimin ja aina. Palvelut loppuu ja tuet loppuu, on syntynyt suomeen lapsivihainen yhteisö, missä lapset maksavat kun aikuiset mokaa.
Saa olla kiitollinen kun omassa elämässä kaikki on ollut aina hyvin, eikä tarvi tuntea syyllisyyttä että olisi vaikuttanut omien lasten elämään negatiivisella tavalla, heillä on ollut ehjä perhe ja kaikki mitä lapsella pitää.

18

602

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • storestore

      Erolapsia kyllä saattaa oireilluttaa ihan se ero sinällään, etenkin jos siihen vielä liittyy jomman kumman vanhemman vieraannuttamispyrkimyksiä. Usein tällainen vieraannuttajavanhempi antaa juuri sen esimerkin löyhistä ja helposti rikkimenevistä ihmissuhteista, niin sukulaisiin kuin muihinkin.

      Paha on myös lapsen olla jos ei saa olla rauhassa se lapsi, jolla on omat tunteet ja joita haluaa ilmaista

      • Anonyymi

        Joka kerta kun vanhempi puhuu alentavasti lapsen toisesta vanhemmasta niin se on kun Osku nyrkillä päin naamaa, lapsi ota osasyynä silloin itseensä. Moni
        suomalainen ei osaa edes erota fiksusti vaan käytetään kaikenmaailman konsteja siihen että toinen jäisi asumaan kotiin, usein juuri lapsia vedetään mukaan että oikein saisi syyllistetyiksi sen toisen. Kuka muuten sellaisen kanssa edes haluaisi ollakkaan. Kun erotaan niin on annettava lapsille hyvä esimerkki siitä että isä ja äiti voivat olla ystäviä silti vaikka ollaankin erottu, ja pitää vaikka yhdessä lasten syntymäpäiviä jne. Mutta suomalainen huutaa ja räkyttää, haukkuu sen toisen pataluhaksi ja kertoo valheita ihmisille siitä toisesta ajatellen vaan omaa itseään. Asia on niin että se oma
        Itse on unohdettava ja annettava lapsille mahdollisuus toipua erosta normaalisti , ja korostettava että niin isä kun äitikin rakastavat lapsiaan . Joten aika epäkypsiä niin moni näissä asioissa, kun omaa itseään säälitään ja unohdetaan se miltä lapsista tuntuu. Silloin ei rakasta lastaan jos haluaa haavoittaa häntä mollaamalla sitä toista vanhempaa. Sillä lapsella on lupa rakastaa molempia vanhempiaan yhtä paljon .


    • opettaja ===

      Missähän päin asustelet?

      näin täällä Munkkiniemessä:

      Hyvätuloisten vanhempien erolapset ovat kokemukseni mukaan suorastaan hemmoteltuja ja muodin kärjessä. Kummatkin vanhemmat ikään kuin kilpailevat lapsen hyvänä pidosta. En ole myöskään huomannut, että erolapsilla olisi mitenkään huonommin kavereita. Ero voi olla vaikea ja aiheuttaa lapselle ahdistusta, mutta ei suinkaan aina.

      Aivan älytöntä yleistämistä sinulta.

      • Eronnut77

        Käsittämättömiä syytöksiä eroperheistä?? Huomaa, ettei kirjoittajalla ole paljoa tietoa asiasta, vaan johtopäätöksiä vedetään yksittäisten tapausten perusteella. Eron syyt vaihtelevat. Joskus on todellakin lasten parasta, että isä ja äiti eroavat. On monia todella oikeutettuja ja juuri lastenkin kannalta mietittyjä syitä eroon. Lapsista pidetään jopa paremmin huolta, kun aika ei mene jatkuvaan riitelyyn. Itse olin jo uupumuksen partaalla ja itsetunto nollassa. Silloin ei voi olla hyvä äiti. Nyt tunnen olevani :) Luonnekysymys tuo ystävystyminen ja kaveruussuhteet. Itsetuntoa yritän kovasti lapsissani kehittää, muttei kuitenkaan sillä tavalla epäterveelliseen ääripäähän kuitenkaan. Lapsilla kaksi rakastavaa vanhempaa sekä muu turvaverkko (mummi, ukki, täti, enot, serkut jne.) elämässä. Harvinaisen tasapainoisia lapsia..
        Tietysti paras tilanne olisi se ideaali perhe. Tietoisesti en lähtenyt sitä idylliä rikkomaan. Jokainen ihminen tekee omat valintansa ja kantaa niistä myös seuraukset!!


      • Maisteri & DI

        Samaa mieltä kanssasi, tuosta "erolasten köyhyydestä".
        Todellakin kummaa yleistystä.

        Meillä ainakin lapset pääsevät 2 kertaa etelänlomalle ja muut reissut päälle. Eikä millään pikavippilainalla. Molemmat vanhemmat asuvat omistusasunnossa Espoossa.


      • Anonyymi

        Minä tunsin kerran työkaverin joka erosi fiksusti , heillä oli kolme lasta , ja jakoivat huoltajuuden siten että lapset saivat päättää milloin halusivat olla sen toisen vanhemman kanssa.
        Myöhemmin kun sain keskustella heidän nuorimman tyttärensä kanssa niin hän sanoinettä hänellä on maailman parhaat vanhemmat vaikka ovatkin eronneet, ja että mitään ei häneltä,ole koskaan puuttunut . Kaikki suuret asiat kuten polkupyörän ostot ostivat nämä vanhemmat ihan vaan yhdessä lapsilleen sulassa sovussa. Vaikka tiedän että toinen heistä kärsi erosta aika paljon mutta ei tuonut sitä mitenkään esiin lasten nähden .änyt ovat nämä vanhemmat jo mummo ja pappa ja yhdessä ostelevat lastenlapsilleen lahjoja merkkipäivinä,.


    • hyi miten julmaa

      Tuo sairas vuoro-asuminen on kaikista loukkaavinta ja kauheinta mitä lapsi voi kokea, silti vanhemmat niin tekee.

      Niin koska eivät itse siitä tiedä millaista on muuttaa viikottain, kun eivät ole kokeilleet, Ja miksi eivät ole kokeilleet, no siksi kun tietää jo että se stressaa ja se on kauheeta, mutta ONNEKSI ON LAPSIA JOTKA TEKEE HEIDÄN PUOLESTAAN!!!

      Lapset asialle, että oma elämä on rauhallista ja kivaa.

      Lapset maksaa sen että aikuiset saa olla rauhassa.

      • Anonyymi

        Tuostakin ollaan erimkieltä ,yleensä lapsi saa ihan itse päättää miten haluaa asua , ja vanhemmat joustavat , joten ennole nähnyt yhtäkään lasta joka tuntisi stressaavan päästä taa viikoksi toiseen kotiin . Ovathan he jo tottuneet tarhasta asti siihen että ovat olleet siellä päivät. Onkohan se aloittajan ;omia juttuja mitä samaistaa lapsiin. Ilman parempaa tietämystä
        Kyllä eroavat vanhemmat ottavat todella huomioon lapsensa tunteet ja keskustelleet lastensa kanssa asiosta että tietävät miten lapsi ajattelee ja kokee asioita. En minä ainakaan jatkaisi avioliittoa sellaisen kanssa mihin tuntee on loppuneet , vaan antaisin sille ihmiselle mahdollisuuden löytää sellaisen ihmisen jonka kanssa viihtyy. Moni kylläkin saattaa odottaa kauankin ennenkö uskaltautuu uuteen suhteeseen. . Joten jätä tuollaiset traagiset ilmaisisi sinne minne ne kuuluu, normaalit ihmiset kyllä pitävät hyvän huolen lapsistaan vaikka ovatkin eronneet.
        Ja lapsi saan rakastaa kumpaakin ilman syyllisyyden tunnetta,


    • Erolapsi koulussa
    • Kieltenopettajatar

      Sulla viiraa taas päästä pahemman kerran!

      Minulla on ollut yläasteella valvontaluokka, jossa oli 16 oppilasta. Yhdeksällä heistä vanhemmat eivät asuneet samassa osoitteessa. Tämä nimenomainen luokka oli koulun paras kaikilla tavoilla. He osallistuivat aktiivisesti teemapäivien ja koulun juhlien ideoimiseen ja järjestämiseen, he olivat nuoremmilleen tukioppilaita, heillä oli koko koulun paras todistusten keskiarvo. Heidän kanssaan oli ilo pitää ruotsintuntia. Heillä ei koskaan ollut erityisopettajan tai pienluokan tarvetta - paitsi yhden kerran, kun Tuuli oli ollut kaksi viikkoa sairaana ja muuten ei saatu mistään rästikokeen tekopaikkaa.

      Voinemme tästä tehdä sen johtopäätöksen, että eroperheiden lapsilla asiat ovat ydinperheitä paremmin ja he jopa pystyvät levittämään hyvää niihinkin, jotka heidän lähellään ovat.

      • Ammattikasvattaja

        Parodioikohan nimimerkki Kieltenopettajatar...

        Perheiden rikkinäisyys on tosiasia, joka näkyy koulussa tänä päivänä tuskallisen selvästi. Lapset ja nuoret oireilevat tavoilla, jotka aiheuttavat ongelmia monille eri osapuolille.

        Eroja ottavia ihmisiä ei oikeastaan voi eikä kai saakaan syyllistää, mutta ajoittain lasten etu kyllä näyttää unohtuvan ihmisiltä. Yhä useampi kasvatuspuolen ihminen on huolissaan ja turhaakaan huoli oikeasti ei ole.

        Tässä maassa on suuret määrät yhden huoltajan perheitä ja tutkitusti se perhemuoto on kovilla. Raha on tiukassa, mutta se ei ole ainoa osa totuutta. Varsinkin pojat ovat vaikeuksissa. Miehen mallia ei ole ja vaihtuvilla isäpuolilla ei ole valitettavasti auktoriteettia. Äitejä jo alakouluikäiset pojat näyttävät pompottavan mennen tullen. Vanhemmat eivät sitten jaksa puuttua tai heitä vain ei kiinnosta.

        Eron ottaminen ei ole väärin. Suosittelisin ihmisiä kuitenkin harkitsemaan perheen perustamista hieman tarkemmin kuin nykyisin näytetään tekevän. Ja harkintoo odottaisi VARSINKIN siinä pisteessä kun se Lopullinen Uusi Rakkaus löytyy muutaman kokeilun jälkeen. Ehkä sitä lasta ei ole heti tukevan parin kuukauden seurustelun jälkeen alulle laittaa, mikäli takana on jo useampi kokeilu? Ehkä joskus voisi keskittyä huolehtimaan jo hankituista lapsista?


      • Kieltenopettajatar
        Ammattikasvattaja kirjoitti:

        Parodioikohan nimimerkki Kieltenopettajatar...

        Perheiden rikkinäisyys on tosiasia, joka näkyy koulussa tänä päivänä tuskallisen selvästi. Lapset ja nuoret oireilevat tavoilla, jotka aiheuttavat ongelmia monille eri osapuolille.

        Eroja ottavia ihmisiä ei oikeastaan voi eikä kai saakaan syyllistää, mutta ajoittain lasten etu kyllä näyttää unohtuvan ihmisiltä. Yhä useampi kasvatuspuolen ihminen on huolissaan ja turhaakaan huoli oikeasti ei ole.

        Tässä maassa on suuret määrät yhden huoltajan perheitä ja tutkitusti se perhemuoto on kovilla. Raha on tiukassa, mutta se ei ole ainoa osa totuutta. Varsinkin pojat ovat vaikeuksissa. Miehen mallia ei ole ja vaihtuvilla isäpuolilla ei ole valitettavasti auktoriteettia. Äitejä jo alakouluikäiset pojat näyttävät pompottavan mennen tullen. Vanhemmat eivät sitten jaksa puuttua tai heitä vain ei kiinnosta.

        Eron ottaminen ei ole väärin. Suosittelisin ihmisiä kuitenkin harkitsemaan perheen perustamista hieman tarkemmin kuin nykyisin näytetään tekevän. Ja harkintoo odottaisi VARSINKIN siinä pisteessä kun se Lopullinen Uusi Rakkaus löytyy muutaman kokeilun jälkeen. Ehkä sitä lasta ei ole heti tukevan parin kuukauden seurustelun jälkeen alulle laittaa, mikäli takana on jo useampi kokeilu? Ehkä joskus voisi keskittyä huolehtimaan jo hankituista lapsista?

        Tuo kertomus valvontaluokastani on sanasta sanaan totta.

        Viimeisen kappaleeni voi tulkita parodiaksi.

        Kyllähän se on tosiasia, että lapsi joutuu liian usein kärsimään vanhempiensa väleistä. Toiset vanhempien epäonnistuneesta parisuhteesta, toiset vanhempiensa vastuuttomuudesta perhettä kohtaan. Avio- tai avoerolapset eivät kuitenkaan ole millään tavoin yksiselitteinen ongelmaisten ryhmä.

        Olen kanssasi erittäin paljon samaa mieltä siinä, että lasten hankkimista pitäisi harkita useampaan kertaan ennen tositoimiin ryhtymistä.


    • tosi on

      Kyllä naapurin lapset ovat ainakakin kärsineet moiesta matkustamisesta, ja nämä miehen lapet. Niin väsyneitä, kiukuttelevia ja ilkeitä että oikein harmittaa heidän puolestaan, miten tämä päättyy. Olen kovsti heitä tukenut, mutta jos äitinsä ei tee mitään niin en voi sille mitään.
      Olenkin sanonut että lapset voisivat muuttaa meille, jotta saisivat turvallisen ja hyvä aikuisen, minut, rinnalleen, mutta heidän äiti ei laske, sillä elarit ja laosilisät on hänelle tärkeimmät kuin nämä syrjäytyneet lapsensa.
      Kasvatusta nämä pojat tarvii, ei mitään silitystä.
      Minun lapset ovat sen verran isoja, että kantavat hyvin kaikki ongelmat.

      • Meelissupoismunnetis

        Lissulla on taas lääkitys katkolla.


    • äläpä yleistä

      Kaikkien eronneiden vanhempien lapset eivät todellakaan ole viikko-viikko systeemissä. Ja toisekseen vanhempien eroaminen ei tarkoita aina sitä,että lapsella ei olisi vahva side myös siihen etävanhempaan.

      Lapseni on ainakin menestynyt koulussa hyvin,on tasapainoinen/sosiaalinen ja ystäviä siis löytyy. Tapaa isäänsä joka viikko.

    • Anonyymi

      Näyttää siltä että keskustelu jäi ikään kuin kesken hieman, mutta toivottavasti saitte jo ne vastaukset mitä haitte? Jos ette saanut, niin asia taitaa olla loppujen lopuksi niin, ettei hallitus eikä eduskunta lapsia kasvata, vaan vanhemmat, jotka äänestää vaaleissa. jotkut ikävä kyllä luulee/toivoo että poliittiset päätökset ja hienot kasvatusideat toteuttaa itse itsensä, ja vanhemmuus jää lopulta yhteiskuntaa pyörittävien kuntatyöntekijöiden harteille.
      kuntatyöntekijät taas yrittävät sitten opetusohjelman mukaisesti osallistaa vanhempia lastensa kasvatukseen, johon heidän on osallistuttava työpäivän jälkeen. siellä heitä kehotetaan järjestämään enemmän perheaikaa joka päivä. harrastukset, terapia ja lopulta käräjäoikeus pitää huolen että vanhempien tunnit on täynnä ja elämän liikkumavara on annettu ammattilaisten osaaviin käsiin.
      ja koska tämä kaikki on tehty lapsen takia, on hänelle kehittynyt nyt hyvä fiilis ja vankka usko itseensä, perheisiin ja yhteiskuntaan.

    • Anonyymi

      Minä olin erolapsi ja aina oli kavereita . Sehän riippuu ihan lapsesta, siis lapsen luonne ei riipu erosta mitenkään, sillä voivat olla luonteeltaan sisäänpäin kääntyvää, ja båvoelä jos erosta on heille puhuttu negatiivisesti, jopa haukuttu sitä,toista puoliso niin lapset menettävät itseluottamuksensa.
      Paljon on äitejä jotka huoppaavat lapselleen katkerana såettä isäs teki niin tai näin. Eivät ole hyväksyneet siis eroa siitä huolimatta että se on tapahtunut. Mutta en usko siihen että ero on syynä lapsen ujouteen , usein on syyt syvemmällä se kun aikuiset edes ymmärtää. Ä kavereita saa helposti jos on ulospäin suuntautuva lapsi, ne joilla on ujo luonne , heille se on vaikeampaa.
      Joten kun puhut asiasta niin jätä se sana ero kokonaan pois ja katso mikä,on oma suhtautumisessa lapsiin .ja miten heille on selitetty asioita. Usein on syypää kotona oleva vanhempi

    • Anonyymi

      No siinä on oikein keittiöpsykologi tullut esiin 50 luvun keittiöstään. Äsinä et tiedä kenenkään eroista mitään , ja yleensä enemmistö ainakin katsoo lastensa parasta. Ei ole eron vika jos lapsi on luonteeltaan ujo . Joten eipäs vieritetään syytä eroon, vaan asiat ovat paljon enemmän kompliseerattuja mitä luulet.ja erolapsilla on ,ihan hienot vaatteet , ei niistä mitenkään päätellä ero asioita joten ota ja auta sitten ihmisiä se kun taivastelet toisten eroja täällä samalla kun sanot että hyvä kun omat asiat on kunnossa. Tuntuu että olet tarkoittanut kirjoituksesi jollekkin . Ilkeilemällä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      83
      4507
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      121
      3886
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2451
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      193
      1454
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1276
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1233
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1168
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1157
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1133
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1035
    Aihe