Vauvan runsas pulauttelu

normaaliako?

Neiti on kohta 3kk ikäinen. Parin viikon ikäisestä lähtien pulautellut, ja nyt parina päivänä on näyttänyt siltä, että pulauttelu vain lisääntyisi. Suurimmaksi osaksi saa korviketta, eli siis pullosta syö. Pulauttelee heti syömisen jälkeen, hikan alkaessa tai röyhtästäessä. Päivällä saattaa nukkua ulkona rattaissa sen 3-4 tuntia ja herätessä onkin sitten kauhea nälkä. Silloin varsinkin juo pullon tyhjäksi kauhealla vauhdilla, joten silloin pulauttelu todennäköisesti johtuu tuosta hotkimisesta, vaikka yritänkin pitää pieniä taukoja pullolla syöttäessä.
Toissa päivänä tyttö söi pullosta n. 80ml, ja hieman pulautti. Laitoin hänet sitteriin, että pääsen vessassa käymään, ja sieltä tultaessa tyttö pulautti oikein runsaasti. Body oli edestä sekä takaa n. puoleen väliin asti ihan märkä. Eilen taas pulautti muutaman kerran hyvinkin runsaasti, silloinkin oli bodyt ihan märkänä puklusta. Neuvola meillä on viikon päästä, joten silloin otan kyllä asian puheeksi.
Mietityttää mikä voi olla syynä tähän pulauttelun runsastumiseen? Täyttyykö hänen masu olleenkaan maidosta, kun heti syönnin jälkeen puklaa niin reilusti?

6

405

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pulpul

      Onko sinulla minkälaiset tuttiosat käytössä pulloissa? Mahdollisimman hidasvirtauksinen tutti voisi olla hyvä. Vauvan imuvoimakin paranee hänen kasvaessaan, joten voi olla, että maito menee nyt liian suurella vauhdilla. Runsaskaan pulauttelu ei ole vaarallista niin kauan kuin lapsi kasvaa normaalisti eikä pulauttelu ole vauvalle kivuliasta. Onko lapsi muuten saanut äskettäin rotavirusrokotteen? Sekin voi väliaikaisesti lisätä pulauttelua.

    • normaaliako

      Tutit ovat sellaisia, ettei niistä kauhealla vauhdilla sitä maitoa pääse tulemaan. En ole huomannut, että vauvaa itseään tuo pulauttelu millään tavalla haittaisi. Ei siis ole itkuinen tai muutenkaan kiukkuinen.
      Rotavirusrokotteen hän sai muutama viikko sitten, siis sen suun kautta annettavan. Silloin pulauttelu lisääntyi hetkellisesti, parin päivän ajaksi.

    • aloittaja kysyy

      Kysyisin nyt tässä samassa keskustelussa tuosta vauvan käsien ja sormien syömisestä/imeskelystä. Viikon verran kädet ovat maistuneet vauvalle aiempaa enemmän. Välillä olen koittanut maitoa tarjota, mutta ei ole nälkäinen. Joskus sormien sijasta kelpaa tutti, mutta hetken sitä syötyään työntää kielellä pois ja laittaa käden suuhun.
      Tarkoittaako tämä nyt sitä, että vauva on löytänyt kätensä ja tällä tavalla ns. tutustuu niihin? Vai voiko olla, että ikeniä esim. kutittaisi mahdollinen hampaitten tulo?

      • Pulpul

        Kuuluu ikään tuo käsien tutkiskelu ja imeskely ja liittyy, kuten arvelitkin, siihen että vauva on löytänyt kätensä. Pian hän alkaa viedä myös erilaisia esineitä suuhun.

        Jos muuten vauvan pulauttelu äityy aivan mahdottomaksi, niin kannattaa sitten varmasti ottaa melko pian yhteyttä lääkäriin, jotta mahdollinen maitoallergia voidaan sulkea pois. Se nimittäin voi aiheuttaa runsasta pulauttelua ja suoranaista oksentelua.


    • kokei1

      Apteekista voi ostaa ilman reseptiä maidon sakeuttajaa, en nyt muista nimeä, mutta auttaa siis pulautteluun.

    • guuguugaa

      se on nutrilon nutriton,saa myös isommista kaupoista joissa se taitaa olla muutaman euron halvenpaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6123
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3886
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      253
      2254
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1880
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1333
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1286
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1020
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      959
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      36
      901
    Aihe