Vauvan runsas pulauttelu

normaaliako?

Neiti on kohta 3kk ikäinen. Parin viikon ikäisestä lähtien pulautellut, ja nyt parina päivänä on näyttänyt siltä, että pulauttelu vain lisääntyisi. Suurimmaksi osaksi saa korviketta, eli siis pullosta syö. Pulauttelee heti syömisen jälkeen, hikan alkaessa tai röyhtästäessä. Päivällä saattaa nukkua ulkona rattaissa sen 3-4 tuntia ja herätessä onkin sitten kauhea nälkä. Silloin varsinkin juo pullon tyhjäksi kauhealla vauhdilla, joten silloin pulauttelu todennäköisesti johtuu tuosta hotkimisesta, vaikka yritänkin pitää pieniä taukoja pullolla syöttäessä.
Toissa päivänä tyttö söi pullosta n. 80ml, ja hieman pulautti. Laitoin hänet sitteriin, että pääsen vessassa käymään, ja sieltä tultaessa tyttö pulautti oikein runsaasti. Body oli edestä sekä takaa n. puoleen väliin asti ihan märkä. Eilen taas pulautti muutaman kerran hyvinkin runsaasti, silloinkin oli bodyt ihan märkänä puklusta. Neuvola meillä on viikon päästä, joten silloin otan kyllä asian puheeksi.
Mietityttää mikä voi olla syynä tähän pulauttelun runsastumiseen? Täyttyykö hänen masu olleenkaan maidosta, kun heti syönnin jälkeen puklaa niin reilusti?

6

416

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Pulpul

   Onko sinulla minkälaiset tuttiosat käytössä pulloissa? Mahdollisimman hidasvirtauksinen tutti voisi olla hyvä. Vauvan imuvoimakin paranee hänen kasvaessaan, joten voi olla, että maito menee nyt liian suurella vauhdilla. Runsaskaan pulauttelu ei ole vaarallista niin kauan kuin lapsi kasvaa normaalisti eikä pulauttelu ole vauvalle kivuliasta. Onko lapsi muuten saanut äskettäin rotavirusrokotteen? Sekin voi väliaikaisesti lisätä pulauttelua.

  • normaaliako

   Tutit ovat sellaisia, ettei niistä kauhealla vauhdilla sitä maitoa pääse tulemaan. En ole huomannut, että vauvaa itseään tuo pulauttelu millään tavalla haittaisi. Ei siis ole itkuinen tai muutenkaan kiukkuinen.
   Rotavirusrokotteen hän sai muutama viikko sitten, siis sen suun kautta annettavan. Silloin pulauttelu lisääntyi hetkellisesti, parin päivän ajaksi.

  • aloittaja kysyy

   Kysyisin nyt tässä samassa keskustelussa tuosta vauvan käsien ja sormien syömisestä/imeskelystä. Viikon verran kädet ovat maistuneet vauvalle aiempaa enemmän. Välillä olen koittanut maitoa tarjota, mutta ei ole nälkäinen. Joskus sormien sijasta kelpaa tutti, mutta hetken sitä syötyään työntää kielellä pois ja laittaa käden suuhun.
   Tarkoittaako tämä nyt sitä, että vauva on löytänyt kätensä ja tällä tavalla ns. tutustuu niihin? Vai voiko olla, että ikeniä esim. kutittaisi mahdollinen hampaitten tulo?

   • Pulpul

    Kuuluu ikään tuo käsien tutkiskelu ja imeskely ja liittyy, kuten arvelitkin, siihen että vauva on löytänyt kätensä. Pian hän alkaa viedä myös erilaisia esineitä suuhun.

    Jos muuten vauvan pulauttelu äityy aivan mahdottomaksi, niin kannattaa sitten varmasti ottaa melko pian yhteyttä lääkäriin, jotta mahdollinen maitoallergia voidaan sulkea pois. Se nimittäin voi aiheuttaa runsasta pulauttelua ja suoranaista oksentelua.


  • kokei1

   Apteekista voi ostaa ilman reseptiä maidon sakeuttajaa, en nyt muista nimeä, mutta auttaa siis pulautteluun.

  • guuguugaa

   se on nutrilon nutriton,saa myös isommista kaupoista joissa se taitaa olla muutaman euron halvenpaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Valkeakosken tappo

   "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
   Henkirikokset
   157
   27620
  2. Kuka oli tekijä?

   Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
   Valkeakoski
   202
   17582
  3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

   Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
   Maailman menoa
   352
   9240
  4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

   Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
   Poliisi
   27
   6348
  5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

   Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
   Maailman menoa
   19
   4123
  6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

   Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
   Valkeakoski
   193
   3761
  7. Onko tekijän nimi tiedossa?

   Joko tiedetään?
   Valkeakoski
   23
   1707
  8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

   https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
   Valkeakoski
   43
   1457
  9. Miten meidän käy

   Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
   Ikävä
   49
   1205
  10. Toivottavasti tekijää ei suojella

   Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
   Valkeakoski
   50
   1144
  Aihe