Hatanpään vai Kalevan lukio

kumpi

Kumpi on parempi opetukseltaan? Kummassa paremmat opettajat? Entä musiikin opetus?
Onko Kalevan lukiossa parempi ruoka, niin kuin väitetään?

21

5754

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Halulife

      Hatanpään lukiohan on Tampereen ainoa musiikkilukio, joten musiikinopetus ainakin on Hatanpäällä ihan omaa luokkaansa. Musiikin kursseja on tarjolla huomattavasti enemmän kuin muissa lukioissa. Hatanpäällä on myös ihan huikeat bänditilat, studiot ym opiskelijoiden käytössä. Kalevasta ei löydy mitään vastaavaa.

      • Kalulife

        Ai Hatanpään lukio on Tampereen ainut musiikkilukio? Oon nyt neljättä vuotta Kalevassa opiskelemassa ja tähän päivään asti kuvittellut olevani musiikkilinjalla. Kiitos kun selvensit!


    • kamp1

      Halulife: otahan asioista selvää ennenkuin kirjoitat tänne tuollaista. Kalevan lukiossa on ihan sama musiikkilinja kuin siellä Hatanpäälläkin ja kursseja tarjolla 35 eli ihan mukavasti. Sen lisäksi Kalevan lukio on yksityiskoulu eikä kaupungin säästöt vaikuta sen toimintaan. Ja ruoka on ehdottomasti huippulaatua! Niin ja mitä tulee opintoihin niin keskiarvorajat taitavat olla myös melkoisesti Kalevan lukion puolella.

      • Realismia peliin

        Vaikka kaupungin säästöt eivät KaLun toimintaan vaikutakaan, valtionosuuksien pieneneminen vaikuttaa ihan samalla lailla kuin muihinkin lukioihin. Ei se KaLukaan ihan omillaan pärjää! On ihan mielenkiintoista nähdä, mistä KaLussa ne säästöt revitään, sillä ryhmäkoot taitaa siellä jo olla aikas suuret.


    • Kalu maistuu

      Korjaan myös hieman: Hatanpää eikä Kaleva kumpikaan ole musiikkilukioita sillä sellasia titteleitä ei nykyään jaeta. Kalevassa on kuitenkin yhtälailla musiikkilinja: se ei kuitenkaan ole niin heavyrock tyylinen kuin Hatanpäällä. Musiikillisesti KaLu myös todella monipuolinen, kursseja on paljon ja opettajat huippuja. Puitteet on myös hyvät ja parasta koitetaan hankkia. Kalevan musalinja on myös tosi aktiivinen ja kaikenmoisia esiintymis mahdollisuuksia on pitkin vuotta.

      Muutenkin lukiona Kalu on hyvä. Tunnelma on rento ja hyväksyvä, opettajat aivan mahtavia persoonia sekä pedagogisesti taitavia. Jokaista oppilasta kohdellaan yksilöinä ja kaikkia tsempataan. Ja onhan se ruokakin tosi hyvää (Kalussa Fazer amican, Hatanpäällä on Tampereen ateria/ISS-ruokailu).

      Ja niinkun jo aiemmin kerrottiin, Kaluhan on yksityiskoulu ja näin ne säästöt ei vaikuta. Hatanpäätähän on jo lopettaminenkin tainnut uhata... :)

      • Aina halukas

        En tiedä, mistä on peräisin tietosi siitä, että Hatanpään lukion musiikkilinja on "heavyrock tyylinen". Meillä on kuitenkin huippulaadukas kamarikuoro normikuorojen lisäksi, puhumattakaan kamariorkesterista, joka sekin on tasokas. Eikä Joulutorillakaan pelkkää heviä soitettu!


    • Kalupystyssä

      Halulife, ole hyvä ja ota faktoista selvää ennen kuin alat täällä avautumaan.


      Terv. Erittäin tyytyväinen toista vuotta Kalevan lukion musiikkilinjalla opiskeleva.

      • musakalulainen

        kukahan mahdat olla? t: toinen tyytyväinen tokavuotinen kalun musalinjalainen :D


    • TuleHaLuun

      Itse suosittelen henkilökohtaisesti ennemmin Hatanpään lukiota. Olen molemmissa lukioissa viettänyt n. vuoden ajan, aluksi Kalevan lukiota josta siirryin sitten Hatanpään lukioon.
      Tälläkin hetkellä käydään kiivasta keskustelua Facebookin puolella juurikin tuosta Hatanpään lopettamisesta ja en voi kun todeta että en ole IKINÄ nähnyt MISSÄÄN noin intensiivistä ja yhteen hiileen puhaltavaa porukkaa, joka taistelee lukionsa puolesta. HaLussa keskitytään myös yksilön oman opiskelun kehittämiseen ja opiskelijoiden puolesta pidetään huolta henkilön psyykkisestä hyvinvoinnista hyväksymällä henkilö omana itsenään ja pitämällä huolta, että yksikään ei ole syrjitty tai koulukiusattu.
      Mitä tulee musiikkiin, itsestä ainakin tuntui, että Hatanpäällä oli kursseja laajemmin, mutta tilat ovat aika samanvertaisia.

      Itse en voi sanoa muutakuin, että valitse Hatanpää!

    • musakalulainen

      edelleen korjauksia: hatanpäällä on opetusministeriön antama erityistehtävä musiikin opetukseen, eli siellä on siis varsinainen musiikkilinja. kalevassa taas on "vain" musiikkipainotus, eli kalevassa musiikkiopinnot ei oikeuta vähennyksiin pakollisista kursseista siinä missä hatanpäällä oikeuttaa. itse olen kalevassa toista vuotta musiikkilinjalla, ja olen tykännyt olla siellä. yksityisenä kouluna kalevassa on monet asiat paremmin kuin hatanpäällä, joka on kaupungin lukio. kaleva ei ole lakkautusuhan alla niin kuin hatanpää, kalevan kuusijaksojärjestelmän vuoksi 3-jakso ei jää kesken joululoman ajaksi, vaan loppuu juuri ennen lomaa. kaleva on myös lähempänä keskustaa, ja mitä erityisesti musiikkiin tulee niin kalevassa on laajempi kurssitarjonta, ja lisää voi lukea meidän musiikinopettajan pitämästä blogista musakalu.wordpress.com

    • musakalulainen

      pahoittelen virhettäni, hatanpäälläkään ei siis olekaan mitään miniteriön erityistehtävää, kiitos musiikinopettajallemme tästä informaatiosta. poistaisin kommenttini ja lisäisin uudelleen korjailtuna, jos vain pystyisin, mutta koska kirjoitan kirjautumatta sisään, en sitä voi poistaa. anyways, esittämäni mielipiteet kuitenkin pitävät eikä niissä ole korjaamisen tarvetta :)

    • Kalu rokkaa

      En voi tehdä mitään vertailua Kalevan lukion ja Hatanpään lukion välillä, sillä en ole koskaan astunut jalallanikaan Hatanpään lukioon. Kalevan lukiosta voin kuitenkin kertoa kaiken, mitä tiedän. Olen viettänyt Kalevan lukiossa nimittäin elämäni parhaimmat ja musiikin täyteisimmät vuodet ikinä. Olen oppinut siellä enemmän musiikista kuin ikinä ennen.

      Opetus on siellä aivan omaa luokkaansa: modernia, monipuolista ja mukavaa. Opettajamme on vaativa, mutta aivan hemmetin taitava ja motivoiva. KaLussa on hyvin kattava musiikkitarjonta niillekkin, jotka eivät opiskele musiikkilinjalla. Olemme tehneet KaLussa kaikkea joulu- ja kevätkonserteista bändikonsertteihin ja Open Stage keikkoihin. Olemme äänittäneet biisejämme (Kyllä, vaikka meillä ei ole erillistä studiota, niin yksityiskoulumme puitteet kattavat kaiken, mitä äänittämiseen tarvitsee), kuvanneet musavideoita ja tehneet opintomatkoja esim. Jyväskylän yliopistoon (musiikin laitokselle) ja Tampereen yliopistoon (musiikin tutkimuksen laitokselle).

      Olen oppinut Kalevan lukiossa perusteet sovittamisesta, säveltämisestä, sanoittamisesta, äänittämisestä, miksaamisesta ja lavatekniikasta. Ennen kaikkea olen oppinut soittamaan montaa eri soitinta ja kehittynyt laulamisessa. Parasta lukiossamme on se, että jokainen saa itse päättää missä haluaa kehittyä. Joku vain kuuntelee muiden musisointia, joku laulaa, jotkut tykkäävät soittaa, kun joku taas tykkää tehdä yksin biisejä musiikkiluokkamme tietokoineilla, joissa on kattavat musiikkiohjelmat. Plussaa on myös se, että musiikkiluokissamme (meillä on 2) saa soittaa/äänittää/hengata musiikin parissa miltei aina, kun siellä ei tapahdu opetusta.

      Olen aivan varma, että Kalevan lukion musiikkilinjan valitseminen on hyvä päätös, jos vain on kiinnostunut musiikista ja haluaa sen kulkevan mukanansa lukion ajan. Täältä löytyy materiaalia kiinnostuneille http://musakalu.wordpress.com/uutiset/videoita/

      • Hatanpäälle

        Ilman muuta valitse Hatanpää. Kalussa ei ole sellaista yhteishenkeä, joka halussa on. Hatanpään lukio on rankattu Suomen parhaimmaksi lukioksi...sitä paitsi..ja on varmasti tämän ykköspaikan veroinen. Kalusta olen kuullut paljon negatiivistä. Kalussa taitaa kyl olla joku kotitalouspainotuskin..Hatanpäällä on tasokas musiikkiteatterilinja myöskin, jossa tasokas opetus kaikin puolin. Hatanpäällä myös paljon julkkisten lapsia opiskelemassa ja muutenkin Tampereen keulakuvia. Myös poliittisesti lahjakasta oppilasta löytyy. Kaikki hyvässä, yhdessä hengessä. Aivan mahtavaa on ollut seurata Hatanpään lukion elämää. Itse jos saisin valita,niin Hatanpää ehdottomasti. Hatanpäällä on tosin korkeampi keskiarvoraja nykyisin kuin esim. Kalussa, vuonna 2013 taisi olla 8,65 Hatanpäällä (MuTe-linjalla).
        Yleislinjalla ei suuria eroja keskiarvoissa Kalun kanssa. Mutta jos yksityisistä koulusta vaihtoehtoa haet, niin eipä juuri Tampereella ole sittenkun TYK.


    • voi veljet..

      ^no nyt on vahvoja perusteluja: "julkkisten lapsia.." AHAHHAHAHAHAHA!!!!!

    • luki0laine

      Hatanpäällä parempi yhteishenki, Kalevassa parempi ruoka.

    • jfd

      Eikö tässä tapauksessa kannata hakeutua ilmaisutaidon lukioon.

    • Kaluforever

      Kalevassa on aivan mieletön yhteishenki kuka sitä ikinä yrittikään kiistää yllä olevissa kommenteissa.

    • Toimitusjohtaja9911

      Tampereen lukioille löytyy parempia vaihtoehtoja lähikunnista.
      Tampereen lukiotoiminta on ollut pitkään surkeasti johdettua, visiotonta, menestyksetöntä keskinkertaisuutta, latteutta - aivan kuten tuloksetkin kertovat.

    • M.Ajuri_evp

      Tampereen Teknillinen Lukio - se huonoista huonoin. Jo viiden vuoden ajan.

    • valitsekalu

      Itse olen Kalevassa ja voin sanoo, että täällä on kyllä ihan paras henki. Kukaan ei katso vihasesti ja ruokajonoissakin tullaan juttelemaan vaikka ei välttämättä tunnetakkaan. Taitavat opettajat ja plussana kotitalouden valitseminen (kursseja laidasta laitaan esim. leivontakursseja ja eri maan ruoat JA PALJON MUUTA) ja musalinja!!

    • Anonyymi

      Hatanpään lukion Akille:

      Pystytkö ottamaan vastuun äärioikeistolaisuutesi aiheuttamista seurauksista vai ulkoistatko niiden hoidon rikospoliisille aivan kuten 20 vuotta sitten kehuskelit tekeväsi?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8416
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2287
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1509
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe