Suomalaiset tulee!

reissuapukkaa

No niin, vuoden ensimmäinen lomamatka tuli sitten tehtyä.
Tällä kertaa 2 viikkoa Gran Canarialla. Kymmeniä kertoja vaimon kanssa paikassa käytyämmekin paikka kiinnostaa edelleen ja loman ajankohta on aina vuodenvaihteen tienoilla.
Säät ovat suosineet vuosien mittaan meitä aina, mutta tällä kertaa oli kyllä kaikkien aikojen huippusäät. Bungalovin terassinmittari näytti varjossa liki joka päivä yli 30 asteen lukemia.
Mutta, yksi asia paikassa (Playa del Ingles) hiertää ja se on suomalaiset turistit. Ei ihan kaikki mutta pääsääntöisesti kuitenkin. Porukka on niin "junttilasta", että hävettää.
Jo menolento antaa viitteitä tulevasta kun katselee porukan pukeutumista.
Yksi herra on pukeutunut "rentoon vapaa-ajanasuun", jollaisia asuja näkee lähinnä Lapissa retkeilijöiden päällä.
Toinen on pukeutunut kuin puolukkametsään, rouvalla kun on päällään tuulipuvunhousut ja lenkkarit.
Kolmas herra seisoo "Shopping Centerissä" rouvansa kanssa päällään kokomusta veryttelypuku ja puolivarrelliset työtalvikengät ja valittaa, että "lähetään mulla on vähän kuuma" ( 30 varjossa).
Eihän reissuun toki tarvitse lähteä liikkeelle "limonadivaatteissa", mutta esim. asialliset farkut ja t-paita menolennolla riittää hyvin ja varsinaisessa kohteessa, luulis 30 asteen luvuilla oleva shortsit ja t-paita varma valinta.
Hyvin kyllä osaavat sitten kaiken maailaman kauppiaat ja sisäänheittäjät härmäläisen tunnistaa. En tiedä, mistä johtuu, mutta meille vaimoni kanssa ei koskaan huudella "tervetervettä", vaan tarjotaan lähes poikkeuksetta "Norsk"-lähestymistä.
Entä käyttäytyminen koneessa?
Kaikki ryntää vessaan samaan aikaan, tukkien näin tehokkaasti lentoemäntien työskentelyolosuhteet. Vessanovea pitää varmuuden vuoksi nykäistä pari kertaa, vaikka oven signaali näyttäisi kuinka punaista tahansa. Entä sitten kun vessa vapautuu...tietenkin sinne pitää alkaa työntymään ennenkuin edellinen asiakas ehtii "mukavuuslaitoksesta" poistua. Ja mikä ihmeellisintä, joka toinen vessaan pyrkijä tökkäyttää vessanovella omaan jalkateräänsä, siis hei, onko liian vaikeaa otta oma mono pois ensin oven edestä ennenkuin avaat sen?
Entä mitä tämä merkitsee? Täällähän joillakin on ruhtinaalliset jalkatilat, siispä siihen voi mennä voimistelemaan ja kutsua ukkonsakin siihen vielä zumbaamaan. Se vain, että joku on maksanut siitä ylimääräisestä jalkatilasta kymmeniä euroja eikä millään haluaisi, että jonkin matamin metrin levyinen ahteri tukitaan "apout" 20cm:n päähän istujan naamasta ja ruoka-annoksesta.
Mitä on sitten nämä esittäjät, joiden pitää koneeseen tullessaan jäädä heti ovelle tiedustelemaan kabiinihenkilökunnalta, että mikä on päivän lentosää ym. muuta yhtä tärkeää ja tukkia koneeseen pyrkijöiden kulku minuuteiksi. Varsinkin kun saman informaation saa heti lennon alkuvaiheessa koneen kapteenin kuuluttamana.
Esittäjien "kermaa" ovat nämä "hassuhattu"-päiset herrat, joilla vielä paluulennolla on kädessään "All inclusive"-rannekkeet ja joita rannekkeita pitää vielä esitellä istumalla rannekekäsi pystyssä liki koko lennon ajan...voi aikoja, voi tapoja!
Kaikki eivät tietenkään sovi kuvaamaani ihmistyyppiin, mutta valitettavan moni kylläkin.
Esittäisinkin, että matkatoimistot lähettäisivät ennakkoon ainakin kaikille suomalaismatkailijoille käyttäytymisoppaan, jossa hieman valotettaisiin sopivaa pukeutumista, koneessa käyttäytymistä ym.
Sitten päivän vitsi: Junttilan isäntä oli hotellin altaalla naapurinsa kanssa ja naapuri sanoi, että älä helvetissä kuse altaaseen. Siihen Junttilan isäntä sanoi, että kaikkihan niin tekee. Johon naapurin isäntä, ettää niin kuseekin, mutteivat ponnahduslaudalta!

0

80

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Melkein lähetin viestin.

        Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
        Ikävä
        129
        1867
      2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

        Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
        Ikävä
        78
        1757
      3. Ikävöimäsi henkilön ikä

        Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
        Ikävä
        56
        1343
      4. Liikenne onnettomuus

        Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
        Orimattila
        70
        1158
      5. Tiedätkö autereen?

        Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
        Tunteet
        8
        889
      6. Kuka jäi auton alle

        Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
        Kuortane
        2
        815
      7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

        kaivattusi kanssa?
        Ikävä
        46
        787
      8. Oli kyl kunnon reissu

        Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
        Kuhmo
        10
        759
      9. Vähän pelottaa

        Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
        Ikävä
        41
        755
      10. Mikä tekee kaivatustasi

        haluttavan?
        Ikävä
        45
        747
      Aihe