4,5 kk ja nukahtamispulmat

Esikoisen unipulmat

4,5 kuukautisen esikoisemme nukkuminen on ollut haasteellista alusta alkaen. Noin 3,5 kuukauden iässä tytölle alkoi kuitenkin muodostua jonkinlainen rytmi jonka myötä riitti, että tytön kantoi sänkyyn päivä- tai yöunille oikeaan aikaan. Tätä kesti noin kuukauden, kunnes nukkumaan meno alkoi jälleen tuottaa ongelmia. Vaikka tyttö on selvästi väsynyt, hän alkaa itkeä kun laitetaan sänkyyn. Syliin nukahtaa, mutta herää heti kun yritetään laskea omaan sänkyyn.

Myös yöllä on alettu heräämään muuhunkin kuin nälkään ja usein itkien. Yöllä tyttö muutenkin nostelee jalkoja kohti kattoa ja kääntyilee kyljelleen. Meillä on juuri opittu kääntymään ja aloitettu maisteluannokset, myös istumaan opettelua tehdään kovasti.

Onkohan kenelläkään kokemusta tällaisesta, meneekö ohi ajan kanssa vai olisiko neuvoa kikkoja? Harmittaa, kun tuntuu että tyttö alkaa pian karttamaan omaa sänkyään, kun itku tulee aina kun sinne viedään. Tähän saakka nukkunut siis pinnasängyssä sivuvaunussa äidin vieressä syntymästään saakka.

3

114

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sama ongelma

      Hei. En tiedä onko vastauksestani mitään hyötyä, mutta vastaan kuitenkin. Meillä ihan samanikäinen tyttö. Kääntymään oppi kuukausi sitten ja samanlaista ongelmaa on ollut. Kääntyilee heti sänkyyn vieteässä, vaikka syliin syötön jälkeen illalla olisi nukahtanutkin. Itku tulee myös heti sänkyyn vietäessä ja touhuaminen alkaa kirkkain silmin. Pari viime yönä olen kokeillut seuraavaa: olen pumpannut tytölle iltamaidon pulloon ja antanut sen vasta sänkyyn vietäessä. Tyttö yleensä kun nukahtaa iltamaidon jälkeen. Vauvan silmät alkavat painaa vaikka maidon saa sängyssä ja kun hän on syönyt, laitan tutim suuhun. Silittelen tytön päätä niin kauan että nukahtaa kunnolla. Tämä tosiaan toiminut parina iltana.
      Päiväunet meillä nukutaan ulkona vaunulenkin jälkeen, muuten ei meillä päikkäreitä nukuttaisi. Ei suostu päivisi jäämään omaan sänkyyn nukkumaan.

    • Aivan tavallista

      Ystävät hyvät: kaikenlaiset "ongelmat" unen kanssa ovat tavallisia varsinkin lapsen kahtena ensimmäisenä elinvuotena. Ongelmat siksi, että ne eivät ole varsinaisesti ongelmia, vaan kuuluvat usein lapsen normaaliin kehitykseen. On aivan tyypillistä, että nelikuinen vauva alkaa hillua, ei makta nukahtaa, kääntyilee ja möyrii unissaan. Kun ette hermoile asiasta, se todennäköisesti ratkeaa itsekseen ajan kanssa. Lapsen hermosto on vielä kehittymätön ja kaikenlaiset kasvuun ja kehitykseen liittyvät jutut vaikuttavat voimakkaastikin uneen. On virhe olettaa, että lapsen unet ja nukahtamiskäyttäytyminen säilyisi samanlaisena pitkään. Joskus se voi vaihdella tiheästikin. Kannattaa suhtautua itse kärsivällisesti. Eikä kannata panikoida, jos nukahtamisjärjestelyjä täytyy muuttaa. Niitä voi muuttaa taas uudestaan, kun tulee sopiva hetki. Siispä pitkää pinnaa ja rauhallista mieltä!

      • Susiekuuuu

        Juurikin näin. Hyvä vastaus :-)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5450
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3497
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1622
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      198
      1564
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1038
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe