entiset nuorten sävellahja

ccr-fani

Veläkö teistä entisistä nuorista moni kuntelee lauantaisin radiota? Minä kuuntelen joka lauantai ja tulee nuoruus mieleen? Myöskin musiikkimakuni on vanhempaa poppia. Muutoi kuuntelen musiikkia laidasta laitaan.

20

2331

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joskus vapaana viikonloppuna tulee kuunneltua iltamyöhällä. Television sijaan radio vaihteeksi mukava.

    • reppuriika

      Launtai-iltana on on auki: niin nytkin. Ne Launtain toivotut vievät varmasti muistot lapsuuteen. Harvoin tosin enää toivotaan niitä mitä silloin soitettiin: Muistan puiston kaunehimman, ihanimman, Militsa Korjuksen Warum? Lapin äidin kehtolaulu, Tallapee ym.'
      Tulimme saunasta ja oli saunakahvi ihanat äidin piirakat, puhdas pirtti....Joskus jopa kaivo tulee mieleen, kun isä ja äiti lähtivät niin nuorena ja lapsuuskoti ei ole enää asuttavassa kunnossa.

    • Old fart

      Radiosta kestän kuunnella vain YLE Puhetta ja sitäkin valikoidusti. En siedä nykyisten "toimittajien" tyhjäpäistä lässyttämistä kera musiikin tai muutenkaan. Kiitos internetin ja melko mittavan oman arkiston, nykyisin on mahdollista kuunnella vain hyvää musiikkia.

      1960-luvulla meillä oli Sävellahja, jossa ensimmäiset puoli tuntia saimme kuunnella eri asteista hautaansaattomusiikkia ja seuraavan vartin iskelmiä. Jos oikein hyvin kävi, saattoi ihan vihoviimeiseksi lopuksi "laulu- ja soitinyhtye tö rolling stones esittää meille musiikkikappaleen ai käänt ket nou sätisväksön".

      1970-luvulla meillä oli Heikki Harman soittolista ja Jake Nymanin soittolista: Bowie, Beatles, Pink Floyd, Beatles, Rolling Stones, Beatles, Eno, Beatles, Hollies, Beatles, Genesis, Beatles, Stevie Wonder, Beatles... Mainitsinko jo Beatlesin? Kari Purssila soitteli muutaman kantribiisin per viikko ja Viikon Pop-LP pyörähti muutaman kerran vuodessa. Vasta Rockradio ja Tero Liete toivat enemmälti valoa pimeyteen.

      1980-luvulla meillä olivatkin sitten koko vuosikymmenen jatkuneet huonon musiikin iltamat ja tuon jälkeen tuntuu nuoriso keskittyneen vain keksimään pyörää uudelleen, päästen parhaimmillaan soikion asteelle. Nykyisin jaksan vain toivoa, että taiteen palon kokevat uudet sukupolvet löytäisivät itselleen huomattavasti enemmässä määrin muita ilmaisukeinoja kuin musiikin: runoutta, kirjallisuutta, kuvataidetta... Musiikki on näet siitä julma laji, että siinä lahjattomuus on korvin kuultavissa. Ymmärrän toki, että musiikin KUUNTELU on jo vanhanaikaista, mutta kun en sen suhteen osaa muullakaan tavoin käyttäytyä.

      • kuus

        Eikös se ollut Lauantain Toivotut Levyt, eikä sävellahja? Juu, niinkuin edesmennyt Topi Sorsakoski kertoi: kuunneltiin melkein tunti klassista ja muuta sälää, ja ihan lopussa saattoi sitten tulla palkinto, eli jopa Kinksin You Really Got Me....:)


    • elliivo

      Kuuntelen joskus jotain. Hyvin vähän kuitenkin. Entisten nuorten tai Rock eilen, tänään.....
      Minunkin musiikkimakuni on jämähtänyt sinne -70- luvulle. CCR-fani olen myös koko ikäni. DeepPurple, Uriah Heep, Black Sabbath,
      Kuntopyörää polkiessa radiota kuuntelen kun pyöränrumilus on piilotettu makuuhuoneeseen jossa ei muita viihdevälineitä ole kuin radio.
      Radio on myös keittiössä ja siellä joskus kuuntele. Myös olohuoneessa stereoissa on radio mutta sitä en oikeastaan koskaan avaa. Autoradion etupaneli on hanskalokerossa kun tulee ajettua niin lyhyttä matkaa ettei kannata avata toosaa.

    • 19+19

      Tuleehan tuota joskus kuunneltua. Se vähän tuntui oudolta, kun joltakin festareita käymättömältä kysyttiin onko hän joku uskovainen tms. peräkamarinpoika. En minäkään ole millään festareilla käynyt, mutta melkoisena koviksena minua silti pidetään, ainakin työelämässä.

    • se siitä

      Kuuntelen kesäaikaan. Nostetaan radio mökin pihamaalle ja lämmitellään saunaa siinä samalla- niin kuin ennenkin tehtiin. Ohjelmaa alkaa oikein odottamaan, että muistaa laittaa radion päälle.

      Musiikista ja jutuista muistelee omaa nuoruuttaan. Ja välillä tulee biisejä, jotka on jo unohtanut. Osa haastateltavista on ihan hauskojakin.

      Yhden muiston laitoin itsekin ja se sitten luettiin. Odotan koska tulisi punkista juttua, että pääsisin retostelemaan Lontoon muistoillani ;)

    • ma__4

      En kuuntele. Nettiradiota tulee kuunneltua, sieltä valitsen sopivan genren mielialan mukaan :) Omat CD:t lisänä. Musiikkimakuni ei mene vuosikymmenen mukaan, mielimusiikkia löytyy suunnilleen väililtä 1930-luku - 2000-luku.

    • Omavarainen52

      Minä kuuntelin aina Sävelradiota jonka tämä huuhaa Huovinen lakkautti vailla perusteita.

      Nyt tämä samainen nainen on viemässä keskikaljan Alkoon kun me ollaan kaikki holhouksen tarpeessa.

      Hävetkää!

    • 8 miles high

      Joo tuleehan tuota entisten nuorten sävellahjaa kuunneltua liki joka lauantai
      kuulee välillä sellaisia biisejä mitä ei ole kuullut 40 vuoteen, ihan kiva ohjelma.

      Kyllä nykyisin on valinnanvaraa toista se oli 1960-70 luvuilla poppia kuunneltiin
      lähinnä ulkomaalaisilta asemilta kuten Radio Luxemburg 208 tai jopa meriros-
      vo asemilta kuten Radio Caroline, London, 270, Veronica, Northsea Internatio-
      nal jne, nykyisin on tuhansia nettiradioita mistä valita oman maun mukaan.

      Tosin täytyy myöntää että siinä oli sitä jotain kun sai putkiradiosta säädettyä
      jokin kiinnostava asema kuuluviin ja rävähti vaikkapa CCR:n uusin biisi.

    • A.Tikkurilasta

      Kaiket päivät tulee kuunneltua Radio Nostalgiaa. Tereveydentilani romahdettua en muuhun enää kykenekkään kuin haikailemaan ajan joka ei koskaan enää palaa. Eli1970 luvun alun muistojen perään. Esim. Päivi 1970 luvun alun Ruskeasannasta. Olisi mahtavaa, vielä joskus vaihtaa pari sanaa, viestiä tms.

      • Anonyymi

        Ja Nimipäiväonnittelut myös,kun nyt 16.6 taas tänne palasin. Seuraavaksi Ringon: You're sixteen you're beautiful jne jne soimaan ja takaisin muisteloihin Vielä pitää kysyä että törmättiinkö me paikllisells HeVi osastolla tässä muutama vuosi sitten ? Olen osittain sokeutunut joten moiset kohtaamiset voivat mennä huomaamatta ohi. T. ujo ja typeräpitkätukka.


    • Sua ilman ?

      Juu kyllä ne nuoruus vuodet palaa mieleen melko usein, kävin jo kotitilalla metsätöissä ja lauantaina odotti kotiin tultua äidin leipomat pullat, muut leivonnaiset kahvin kera. Hetken kuluttua tuli lauantain toivotut, humpat, valsit, foksit. Nykyisi maanantaina radio Suomesta sekshaku 18-19 hieman vanhempaa musaa. Oi niitä aikoja.

      • A 197* Tikkurilasta

        Kunpa voisikin vielä lähteä metsään, sieneen/mustikkaan tai vaikka ajella mummolan rannoille kalastamaan, mutta kun ajelut rajoittuvat kauppareissuihin pyörätuolilla ja nekin avustajan työntämänä. Niin tässä istun tietokoneen ääressä ja kuuntelen/haikailen nuoruuden ja terveyden aikaisia musiikki muistoja Nostalgialta.


    • vaka vanha

      Mihinköhän se Poppikoulu on kadonnut? Sitä on tullut kuunneltua lauantaisin aina jos muuten on sattunut kohdille. Taitavat olla kesälomalla, tuskin ne sitä lopettaneet on, hyvää musaohjelmaa?

      • kuunnellut.

        Ei mihinkään, niinhän se kuuluu kuin ennenkin.


    • EN-KERRO-KUKA

      JOO. NYT IHAN REHELLISTÄ SUORAA PUHETTA eli KIRJOITUSTA ENTISET NUORET. Haastan kaikki keertomaan elämäntarinoitanne, kaunistematta !

      Oon 55-vuotias nainen. Pari pitkää parisuhdetta, lukuisia lyhyitä ja yhden yön juttuja. Olen saanut siis temmeltää. Musa ja kulttuuri on kiinnostaneet, ravintolat, Vanhan kuppila, Tavastia ja Kultsa , Kannas, Elite, Kuu, Botta, Festarit, ihan kaikki ... varmaan 25 vuotta, monet ravintelit ja pubit nimienvaihdoksilla ja ilman, vuosi ja kymmenkinn toisen perään. Tuli riennot tutuiksi. Ja ihmiset.

      Lapsen sain, hän on fiksu ja melkein aikuinen. Ainut onnistunut juttuni elämässä, josta olen kiitollinen. Ihana on ja rakas. Naimissa en tietenkään ole enkä ole ollut, en kihloissakaan.
      Itse olen jäänyt ja/tai jättäytynyt rakkausleikeistä yksin. En onnistunut. Nyt 13 vuotta täysin yksin.

      Hyvillä M:n papereilla opistotason (kaksi eri tutkintoa, tsiisus miten älytöntä minulta) , öllöhommissa, suoritustason skeidaa, suu hymyssä joka päivä teeskentelen, pienellä palkalla, pienipalkkaisessa, boring -duunissa ... jösses, et oli pimeitä valintani nuorempana. Itse asiassa, ei valintoja, vaan soljuin ja vaeltelin tilanteesta toiseen elämäni ajan. Olen varsinainen päämäärätön seikkailija, alisuoriutuja,
      En suunnitellut mitään, elin kuin viimestä päivää, tein töitä, matkustelin, asuin mukavasti, tein ajoittain kahtaakin duunia välillä, joten rahaa kulutettavaksi riitti, mitään se sääsätnyt, kävin kampaajalla, ostelin kivoja kledjuja, söinja join ulkona, käytin melko hövelisti taksia jne.

      Nuoruus ja kauneus menivät -
      eivätkä ne sisällöksi riitä loputtomiin.

      Yksin elän. Helsinki on kehäraakkeja täynnä, jotka samassa tilanteessa ja yksin. Hullut vuodet takana. Nyt kaikki tuntuu tasaisen harmaalta ja tylsältä. Rillejä väännän nenälläni - ,tähän on tultu - jotta näen kirjoittaa. Että tällaista..

      Meni tää elämä jotenkin ihan p....
      Onko muita. On tutun kuuloista kellekään, vaan olenko ainoa ?uttua ? Kertokaa 50-55 veet.

      Vanhuutta odottelen. Ovella on jo. Kai tää sit nyt täs on / oli .

      OLISI KIVA LUKEA JUTTUJANNE JA ELÄMÄNTARINOITANNE, AIKANI KULUKSI - LAUANTAI-ILLAN HUUMAA.
      ISTUN LATTIALLA JA KIRJOITAN. PITÄIS SIIVOTA, MUT EI HUVITA. SYÖN LEHTIKAALIA, KURKKUA JA TOMAATTEJA SUORAAN SELLAISENAAN. INHOAN KOTITÖITÄ JA RUOANLAITTOA.

      NYT ON VAPAATA ENKÄ TEE MITÄÄN, JOS EI HUVITA. MENEN NUKKUMAAN PIAN. NUKKUMINEN SUURIN NAUTINNOISTANI NYKYISIN, HALVAT ON HUVIT. MUKAVUUDENHALU MENEE KAIKEN EDELLE. EI HUVITA MIKÄÄN. EI JAKSA ENÄÄ RIEKKUA PITKIN POIKIN EIKÄ LIPITTÄÄ VIINIÄ, OLUTTA TMS. EI EDES KAHVIA. kIVENNÄISVETTÄ ON 1.5 LITRAA VIERESSÄNI.

      TÄMÄ KIRJOITTAMANI HUVITTAA ITSEÄNI SUURESTI. TÄÄ ON NIIN PIMEETÄ, KUULOSTAA IHAN HIMMEELTÄ, JA ON TOTTA. MUN ELÄMÄÄNI. JA AIVAN TOTTA. OMG !

      YKSI JUTTU VIELÄ: ASUNI ON AVAIN OMAA LAATUAAN HUIPPU, MAHDOTON - SELLAINEN, JOLLAISESSA EN MISSSÄN TAPAUKSESSA MENISI AVAAMAAN OVEA, JOS OVIKELLO SATTUSI SOIMAAN, MUTTA SEHÄN EI SOI. HEH.

      KIRJOITETLKAA TOSITARINOITA. TÄMÄ VOI OLLA HAUSKAA.

    • Anonyymi

      Nyt pitäisi kerätä Ukrainan kansa lle

    • Anonyymi

      Olin radio Novan suuri kuuntelija! Kunnes aikuisen poikani autossa olin satumalta kyydissä keski-Suomi ja hänellä pällä autossa radio Nostalakia! Joten vei sydämeni kanava.hyvä juhannusta. Helsingin lähiöstä.

    • Anonyymi

      Ei enempää voi iltaa pilata kuin laittamalla hyvään ohjelmaan itsekeskeiset "p:,kat" esiintyjät .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      68
      6783
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4400
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2813
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2100
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1663
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1447
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1151
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      305
      1135
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1124
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1091
    Aihe