Lammas karitsoi

sniif

Pari lammasta yhdessä eläneet 2 vuotta nyt oli karitsoinut ulos kovaan pakkaseen ja kuolluthan raukka oli :(

Mitään merkkejä en ole tiineydestä huomannut ja alunperin 2 tyttöä ostinkin..

Miten jatkossa huolehdin ettei näin pääse käymään erotanko toisistaan?

8

375

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin on

      Jos on kaksi tyttöä, niin ei tarvi erottaa, olet ostanut tiineen lampaan, mutta jos se toinen on pässi, niin ei ne oikein yksinkään viihdy, pari vuotta jos on olleet yhdessä eikä muita lampaita mailla halmeilla, niin sen toisen täytyy olla pässi.

      No kaikkihan riippuu tietenkin siitä, haluatko niitä lisää ja onko tilaa.

    • sniif

      Pässihän tuon täytyy olla, tosiaan 2v olleet yhdessä ja nyt ensimmäistä kertaa karitsoi.

      osaatko kertoa mistä huomaa että tiineenää vai onko ennustavia merkkejä? Tilaa on ja mieluinenhän tämäkin tulokas olisi ollut mutta kävi kuin kävi. Näillä vapaa kulku ulos joten jatkossa täytyisi ennakoida ja ottaa karitsoiva sisälle "säppiin" ?

      Mietin sitäkin kun aamupäivällä jaoin heiniä mitään ei näkynyt ja päivällä uudelleen touhutessani ja käydessäni lampaiden luona makasi karitsa heinien seassa, olisiko pässi voinut tehdä jotain sille?

      • näin on

        Ei se pässi siitä välitä, ensimmäinen karitsa niin se vaan on emolle yllätys, ei ehkä itekkään tienny mitä pitäisi tehdä, en osaa sanoa noista lampaista, mutta lehmä tulee kyllä heti uudestaan kiimaan seitsemän päivän sisällä, jos vasikka menehtyy synnytyksessä.

        Lammas karitsoi kaksi kertaa vuodessa, joten aika pian se on uudestaan tiinenä.


    • naakkalintu

      Voi kiesus, etkö ihan oikeasti osaa erottaa pässiä nartusta? Minusta tuntuu, että ennen kuin alat edes suunnitella uusia karitsoita opiskelet hiukkasen lisää tuosta lampaitten pidosta. On edesvastuutonta pitää eläimiä jos ei edes tiedä sukupuolia.
      Tietysti sinua harmittaa, mutta ei ole kovin mukavaa jos pässi ajaa nartun poikimaan ulos, koska poikiessaan tarvitsevat omaa rauhaa ja vetäytyvät syrjään.
      Mietippä onko sinun tietämyksellä edes viisasta niitä eläimiä pitää ja jos joku sinut tunnistaa ja tekee sinun toiminnasta eläinsuojeluilmoituksen?

    • akka vaan

      alottaja, katopa sinne lemmikkies masun alle. Onko molemmilla tissit, vai olikso toisella takajalkojen völissä sellaine nyrkin kokoine mollukka, eli pallit ja pissa tulisi mahan alta, eikä hännän alta. Niin, ja tällä kelillä voisi ne aikuisetkin lampaat pitää sisällä, koska yksin lammas ei viihdy ja se poikinut voi saada tlehduken kylmästä, kun on se maitoa töynnä oleva utarekin.
      Naakkalinnulle: Eläinten minityksistä sen verran että uroslammas on pässi ja naaraslammasta sanotaan lampaaksi eli uuheks, ei nartuksi.
      ja lampaan jälkeläinen on vuona tai karitsa.

    • sniif

      Ei tässä syyttelyt auta, eläinlääkärit vieraileet säännöllisesti tilalla muiden eläinten osalta ja kun ei vain ole koskaan tullut puheeksi heidän kanssaan lampaista, ovat kyllä käyneet niitäkin katsomassa ja tilat nähneet mutta moitteita ei ole antaneet.

      Pässihän se on ei siitäkään miettistä ole. Lammas voi hyvin, puskee pässin kanssa paljon ja kaulailee, syö ja juo hyvin.

    • Huhhuhhuhh

      Onpa järkyttävä tuo alkuperäisen kirjoittajan viesti. Valitettavasti lampaita pidetään "helppoina" elukoina ja kaikenlaiset ihmiset niitä ottavat. Vain kahta lammasta ei muutenkaan tulisi edes ottaa! Lammas on laumaeläin. Ja pässin erottaa uuhesta sokeakin joka tarkastaa eläimensä säännöllisesti (tarkastusvelvollisuus on muuten kirjattu lakiinkin).

      Surullista, pistää vihaksi.

    • eioppiojaankaada

      Tämä oli kyllä niin hyvä juttu kaikessa surullisuudessaan.Nyt osaat omalla kohdallasi seurata jos olet itse tyttö.Sulla sattuu olemaan kaveri etkä tiedä sukupuolta 9kuuauden päästä alat ihmetellä mikä jalkoin välistä alkää työntyä,voi vitsi minun naaraspuoliseksi luulemani olikin koiras.Nyt kannattaa ottaa biologian kirja esille,tai googleta netistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      199
      33313
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      255
      21452
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      436
      10888
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6615
    5. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      81
      5976
    6. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      53
      4855
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      196
      4057
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1607
    9. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      101
      1554
    10. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      52
      1479
    Aihe