2vuoden vuokrasopimus

muuttaa vai ei..

Olen tehnyt nykyisen vuokranantajan kanssa 2v vuokrasopimuksen. Sopimus päättyy tämän vuoden toukokuun lopussa.

Haluaisin toisaalta jäädä tähän asuntoon mutta asunto kaipaisi hieman "ehostusta" eli keittiö on aika karseassa kunnossa,samoin vaatehuone ja eteinen vaatisi maalia. Kun muutimme asuntoon,kysyin vuokranantajalta että olisiko mahdollista jossain vaiheessa hieman parantaa asunnon kuntoa. Voisin vaikka itse maalata jos vuokranantaja ostaa maalit. Vuokranantaja sanoi että tottakai,asuntoon kun ei ole tehty vuosiin mitään remonttia.

Olimme asuneet tässä n.puoli vuotta ja koetin soittaa vuokranantajalle että miten olisi niiden maalien kanssa. En saanut yhteyttä vuokranantajaan. Sähköpostiinkaan ei tullut vastausta.
Olen sen jälkeen pari kolme kertaa koettanut ottaa yhteyttä häneen. Ei vastausta.

Kyse ei ole siitä ettenkö voisi itse vaikka ostaa maaleja ja maalata,mutta en uskalla mennä itse mitään tekemään ennen kuin olen saanut vuokranantajan hyväksynnän. Jotenkin arveluttavaa jatkaa vuokrasopimusta jos vuokranantajaa ei saa koskaan kiinni. Entä jos jääkaappi hajoaa? Tai tulee jotakin muuta tärkeää ja mies pitäisi saada kiinni.

Laitoin nyt sähköpostia,että haluaako hän edes jatkaa vuokrasopimusta kanssani vai alanko keväällä katsomaan uutta asuntoa. Ei vastausta.

Jos en saa vuokranantajaa kiinni ajoissa ennen kuin sopimus päättyy ja haluan siis muuttaa pois,niin onko minulla erikseen mitään irtisanomisaikaa vai voinko vain ilmoittaa etten omasta puolestani halua jatkaa sopimusta sen jälkeen kun nykyinen sopimus päättyy.

11

230

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mutua

      Käsittääkseni jos vuokrasopimuksessa on määritelty vuokra-aika, sopimus umpeutuu sinä päivänä kun sopparissa lukee. Ilman irtisanomista. Se kuinka sitten luovutat avaimet ym. onkin mielenkiintoista jollet saa vuokranantajaa kiinni.

      Jospa jätät vuokran maksamatta, luulisi että vuokranantaja ottaa aika nopeastikin yhteyttä......

    • vuokranantaja94949

      Olet siis tehnyt määräaikaisen vuokrasopimuksen.
      Määräaikaisessa vuokrasopimuksessa ei ole mitään erityistä irtisanomisaikaa vaan asuminen päättyy sopimuksessa mainitussa ajankohdassa.
      Jos et ole millään tavalla sopinut vuokranantajasi kanssa jatkosta niin oletuksena on että muutat pois asunnosta silloin kun sopimus päättyy.



      Varsin ongelmallista on se että vuokranantajaan et saa yhteyttä.
      Tavalla tai toisella sun on saatava yhteys vuokranantajaan viimeistään silloin kun muutat pois ja palautat avaimet ja sovit vakuuden palauttamisesta.

    • Pistä kirjepostia

      Voip olla, että vuokranantajalla on vaihtunut puhelinnumero ja sähköposti, suosittelen käyttämään perinteistä kirjepostia, kait siinä vuokrasopparissa sentään osoite on!!!

      • muuttaa vai ei

        Sähköpostia ja soittopyynnön olen jättänyt myös hänen sihteerille,joka on alusta asti lähettänyt minulle esim. vuokranmaksusta tilisiirtolomakkeet ym. Sähköpostiosoite ei ole ainakaan poistunut käytöstä koska viestit ovat menneet perille. Vuokrasopimuksessa on ainoastaan vuokranantajan työosoite.

        Kai se on sitten alettava katsoa uutta asuntoa,hieman pelottaa miten tosiaan käy tuon vuokravakuuden palauttamisen kanssa että saako sitäkään ajoissa takaisin kun yhteydenpito ei pelaa.


    • ei vastausta

      Olen myös yrittäny yhtä vuokraajaa kiinni, olisin kiinnostunu asunnosta, ei vain vastaa puhelimeen, ei sähköpostiin, onkohan sama tyyppi?? Osote Lauttasaareen, firma jossain hämeessä.

    • kahden vuoden sopimu

      Sullahan on kahden vuoden soppari. Se loppuu kahden vuoden jälkeen, eikä aikaisemmin. Toki saat joissain tapauksissa purkaa vuorkasopimuksen, kuten jos muutat työn perässä toiselle paikkakunnalle, mutta joudut maksamaan sopimuksen purkamisesta korvausta tässä tapauksessa.

      • seliseli

        Luetun sisäistäminen ei ole ihan kohdallaan. Hänhän miettii jatkaako asumista ko asunnossa mutta ei saa vuokranantajaa kiinni kysyäkseen mahdollisesta jatkosopimuksesta.


      • ei jatka
        seliseli kirjoitti:

        Luetun sisäistäminen ei ole ihan kohdallaan. Hänhän miettii jatkaako asumista ko asunnossa mutta ei saa vuokranantajaa kiinni kysyäkseen mahdollisesta jatkosopimuksesta.

        Lähtökohtaisesti ei jatka, jos ei kerran ole sovittu uudesta vuokrasopimuksesta.


    • Ehkä taimaassa

      Soita firmaan ja soita isännöitsijälle. Eiköhän jommassakummassa tiedetä, missä hän on. Asuuko kaukana, käy soittamassa ovikelloa. Taitaa olla taimaassa.

    • wqdsxqqqqqwsx

      Kiva asua tälläisissä, toukokuussa saatat olla telttamajoituksessa kun vuokranantaja vaikka haluaa vaan kilpailuttaa asuntoa eli saada paremmin
      maksavan tilalle. Mutta noin muutoin niin ei kai nyt yleensä hyvästä vuokralaisesta haluta eroon, syystähän se on otettu eli rahan takia.

      Ihan tarkkaan lukenut mutta oletko kokeillut soittaa?
      S-posti voi olla epävarma joskus, kun sen käyttö saattaa estyä vaikka mistä syystä
      kuten ei ole tietokonetta, tunnukset täysin hukassa, viestisi päätyy roskapostiin tai
      ei mene vaan perille huonon sähköpostin tarjoajan toimesta, muutoinhan se
      kyllä on paras tapa pitää yhteyttä se sähköposti.

    • asdfadsfasdfasfasdff

      Kyllä on surkeaa asiakaspalvelua vuokranantajalta jos ei edes edustamansa sihteerin kautta saa häntä kiinni. Itse muuttaisin suosiolla pois asunnosta, sillä aivan varmasti tulee ongelmia myöhemmin. Laittaisin sihteerille vielä viestiä kuukautta ennen määräaikaisen sopimuksen päättymistä että kun ei kerran vuokraisäntä suostu ottamaan yhteyttä, niin avaimet jätetään asunnon sisäpuolelle jos kukaan ei niitä tule kuittaamaan ja käytän ulkopuolista todistajaa (naapuria) ennen oven sulkemista että avaimet on palautettu. Samoin uhkailisin viikon päästä viimeistään meneväni poliisiasemmalle tekemään rikosilmoituksen vuokravakuuden kavalluksesta jos ei vaivauduta sitä hoitamaan.

      Olen aika varma että jotain hämärää on kyseessä ja saattaa olla kyseessä perinteinen vuokravakuushuijaus, jolloin ollaan aluksi vältteleviä palauttamisen suhteen ja kun se ei auta aletaan keksimään kaikenlaisia tekosyitä että kämppä on kulunut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5634
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2496
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1977
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      59
      1725
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      10
      1281
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe