Deaktivoitu ase

Haluan rynkyn

Haluaisin ostaa deaktivoidun aseen ja huuto.net on niitä suorastaan pullollaan mutta niitä on deaktivoitu eri tavalla.
Jotkut ovat aivan umpeen hitsattuja ja toiset ovat sellaisia joihin on porattu reikiä piippuun ja ovat kuitenkin purettavissa enkä tiedä kuuluuko tällainen deko jonka voi purkaa kuten toimivatkin niin joutuuko sellaisen deaktivoimaan uudelleen kun ne eivät ole suomessa dekottuja,usein nissä on se deaktivointitodistuskin mukana.

14

3562

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laukaus..

      Jos todistus dekosta löytyy aina parempi. Ennen uutta lakia dekotut aseet kelpaavat nykylain mukaan yhtä hyvin. Vanhemmat dekot eivät ole pilanneet asetta ihan täysin

      • pepeskp

        Hyvä juttu, vanhalla deko nimityksellä myydään uuden lain mukaan dekottuja aseita, kuten Suomi kp:tä M31 ja 1 ja 2 :sta ja muita sota pyssyjä.Eli sanotaan että vanha deko, mutta pyssyt kuitenkin uuden lain mukaan dekottu, esim. Suomi kp:n piippu on "reikäjuusto" mallia. Tietyt aseliikkeet myy ko. asetta mainostaen vanhan lain mukaan, mutta on dekottu kuitenkin uuden lain mukaan.Että silleen, pitäskö puuttua asiaan, on nimittäin pikkasen eri juttu "vanha deko " ja "uusi deko "
        No sama minulle, minulla on vanha deko Suomi kp ja on kaunis.


    • p.a.kasa

      Älä osta deaktivoitua osta toimiva on hyvä ampua pakkasella lämpymikseen tauluun ampumaradalla.

      • suomikp

        Niin just. Minäkin tein Suomi kp:n 90 luvulla ostin osat eripaikoista, kokosin sitä parivuotta ja sain toimivan pyssyn, liipasimen jousenkin tein hakaneulasta ja toimi hyvin. Toimi kerta/sarja tulella, nyt en enää omista ko. asetta, luovutin Sotamuseolle, nimimerkillä kyllä onnistuu Suomi kp:n valmistus poropeukalolta kun käyttää aivoja.Ase oli kuin tehtaan valmistama, en kehu mutta sanompa vain.


    • pepeka

      Miksi esim. Suomi kp:t pitää dekota, montako ihmistä niillä on ammuttu, pankaa puukot luvan varaisiksi, niillä tuntuu olevan tehty tappoja enemmän. Kunnon kansalaisille jotka aseita keräävät Suomi kp on perinne historiasta ja varmaan pitävät huolta ettei käytetä väärin.Nyky hörhöille ei mitään lupia ampuma-aseisiin, kunnon seuranta ja vanhan liiton keräiliöille lupa ostaa sotiemme aseita, kuten Suomi kp, pystykorva, Mosin nagan, aseet.Joka entuudestaan omistaa luvallisia aseita, niille myös myönnettäköön luvat myös sarjatuli tai itselaatavaa kertatuli aseille. Turha byrokratia pois, aseiden keräilijät ovat isänmaallista ainesta, johon tämän maan olisi luotettava, eli maan selkäranta.

    • kriminaaliko

      Kukaan ei tiedä täytyykö vanhan lain mukainen deko dekota uudestaan uuden lain mukaisesti. Ennen ei dekoamisesta ollut lakia vaan vain ohje. Nykyisin laki määrää kuinka dekoaminen on suoritettava.
      Käräjäoikeudesta on tullut erään asejutun yhteydessä päätös, että vanhan tavan mukaan tehty dekoaminen ei ollut lainmukainen. Ase on asiantuntijan mukaan helposti muutettavissa ampumakuntoiseksi. Ylemmät oikeusasteet eivät käsittääkseni ole vielä ratkaiseet asiaa.

      Eli ennen korkeimman oikeuden ennakkopäätöstä kukaan ei voi sanoa onko vanha deko lainkaan deaktivoitu ampuma-ase.

      Poliisihan yrittää nykyjään tehdä starttipistooleistakin laittomia ampuma-aseita vaikka oikeus ja poliisin oma lausunto väittää toista.

    • mies navetan takaa

      Serkun veli teki vanhasta Alfa-laval lypsykoneesta aidon ja toimivan Suomi-konepistoolin. Tulinopeus vain on alkuperäistä kovempi, noin 1700 laukausta minuutissa. Siis todellinen ei teoreettinen.
      Ase on nykyisin tutkittavana puolustusvoimien koeampumalaitoksella.

      • koeampuja nr 1

        Joo. On testattu ja on kova peli. Sonnia samaan aikaan lypsettäessä saatiin tulinopeudeksi 2200 ls/min.


    • apua mää-mää

      Alfa-laval lypsykoneesta///tuliko lehmät samaan kauppaan..?ja mitä puuhaat siellä
      mies navetan takana..onko lampaat turvassa?

    • mies navetan takaa

      Ei oo lampaita. Luon täällä paskoo talikolla. Taidat olla niitä kaupunkilaisia kun et maaseudun elämästä tiedä. Huomenna viedään emakko astutukseen.

    • dekoseko

      Turvallisinta on ostaa deaktivoitu ampuma-ase, jonka mukana on dekotodistus. Sitten dekoase todistuksineen viedään poliisille näytille ja pyydetään kirjallinen todistus, että kaikki on ok. Tähän viranomaisen paperiin voi sitten tulevaisuudessa vedota kun poliisi on tyhjentänyt naapuritalot huoltomiehen ilmoitettua sarjatuliaseesta patteriventtiilien säädön yhteydessä.

      Mistä muuten voi selvittää aseen deaktivointiajankohdan? Todistustahan dekoamisesta ei lain mukaan tarvitse säilyttää.

    • mies navetan takaa

      Viime viikolla kun olin luomassa paskoo navetalla niin yli män joku hävittäjä ja sitten kuulu melekonen molskaus. Sontatunkioon oli puonna AIM-120 AMRAAM ohjus. Mitähän tuollai tekis? Oeshan se uutena vuonna hieno ampua taevaalle mutta sinnekiin on aekaa. Ossaako kukaan neuvoa mitenkä tuo laukastaan? Vae voisko sen jotennii laukasta niin etteä sontatunkion sais kerralla levitettyä pellolle?
      Voisin sen myyväkin halukkaalle mutta ensin pesen sen painepesurilla.Hinta 300e.

    • Rajajääkäri_2000_Onttola

      Olen omistanut jo 14 vuotta suuremmissa määrin "paloja" Suomen sotahistoriaa sekä runsaasti A-materiaalia niihin.(Keräilytarkoituksessa).Kaikki täysin toimivia joita ei ole Dekottu eikä Deaktivoidakkaan!!! ja Hyvässä kuivassa paikassa ovat tallessa,eikä tarvii pelätä varkaita tai rosvojakaan,yhden käden sormilla on laskettavissa ne luottohenkilöt jotka tietää näistä.Kun minusta aika jättää,kaikki tavara päätyy sotamuseoon/rekisteröityneille asekeräilijöille joilla tarvittavat luvat sarjatuliaseille.

      Nettipoliisille tiedoksi että turha tulla etsimään,kun eivät ole kotona.Enkä tule sanomaan missä,jos tullaan kysymään,ts.kuunnellaan puhelinta tms.

      Ammun välillä tauluun tarkkuuta,että reserviläisen ampumataidot pysyy yllä. Dektrajevin kasasin osista jotka ostin eri ihmisiltä 4v aikana. Muista en kommentoi muuta kuin ei ole tarvinnu ostaa kuin aseöljyä.

      Deaktivointi tärvelee aseen ja sen historiallisen arvon,se on minun mielipiteeni.Vaikka tietoisesti syyllistyn ampuma-aserikokseen.Niin ei kyllä omatuntokaan vaivaa,etenkin kun Onttolan esikunnassa tiedetään kyllä tästä harrastuksestani,ja taitaa pari eläkkeellä olevaa poliisimiestäkin tietää.Toinen sano vaan että pidä huolta etteivät joudu vääriin käsiin.Sen lupauksen minä kyl pidänkin.

      • fuckingidiot

        Jos olet käynyt kätkölläsi matkapuhelimen kanssa, niin poliisi jo tietää missä se on. Operaattoreilla on puhelimen paikatiedot tallessa pitkältä ajalta, joten suosittelen kätkön siirtämistä uuteen paikkaan ja poistamaan puhelimesta sim-kortin ja akun siirron ajaksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 183
      1975
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      141
      1447
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1184
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    Aihe