Nöffi kerrostaloon?

Vaapuska

Asun puolisoni kanssa hissillisen kerrostalon viidennessä kerroksessa 71 neliön kolmiossa. Olemme jo pitkään suunnitelleet koiran hankintaa ja tasapainottelemme muutaman muunkin ison ja TODELLA ison rodun välillä.

Asunnossamme on kokonainen yksi huone ns. tyhjänpanttina (tällä hetkellä vierashuoneena), joten omasta mielestäni isollekin koiralle riittäisi tilaa. Asuinalueellamme on myös erinomaiset lenkkipolut.

Minua on varoiteltu, että nf-kasvattajat eivät mielellään myy pentuja kerrostaloihin. Onko edes turha haaveilla moisesta vai pitääkö tässä laittaa kämppä myyntiin ja etsiä omakotitalo ennen kuin haave isosta karvaturrista täyttyisi?

8

433

  Vastaukset

  • Ongelmana tässä on, että luultavasti kasvattajat eivät anna sinulle noffiä kerrostaloon. Kannattaa soitella eri kasvattajille ja kysyä mitä mieltä he ovat. Se myös vähän riippuu kuinka paljon liikut koiran kanssa.

  • Oleellisin asia on koiran kunnollinen kohtelu ja riittävän ulkoilun turvaaminen.
   Ja teidän MOLEMPIEN sitoutuminen uuteen perheenjäseneen.

   Koiran opettaminen / totuttaminen kerrostalon ääniin heti pentuna ja vaiheittain yksinoloon. Aamulenkkiin saisitte koiran kasvaessa varata vähintään joka ikinen aamu säästä riippumatta vähintään 45 min.

   Koulutus ja tottelevaisuus korostuu kerrostalossa, koiraa palkitaan oikein tehdyistä asioista. Positiivisuuden kautta saatte uskoakseni tasapainoisen koiran.
   Vääristä jutuista ei sitten palkita ( Tommy Wirén ja Jaana Rajamäki Kangasalta voivat kertoa teille lisää) mutta ei mitään isoja rangaistuksiakaan.

   Hissin olisi hyvä olla suhteellisen tilava ja sen täytyy toimia hyvin. Rappumatka on aivan liikaa, siihenkin sitten koiran kasvettua opeteltava, kriisitilanteen varalta, et varmaankaan kanna alas 60 kg pelokasta koiraa, joka laittaa tosissaan hanttiin.

   Ja vaikka kerrostalossa käy yleensä siivoojakin, niin olethan valmis rapakeliilä siistimään hissin, jota kaikki käyttävät. Aikuinen nöffi kun ravistaa märän turkin, niin roiskeita on melken kattoon saakka. Koira on sosiaalistettava heti pentuna vieraisiinkin ihmisiin. Pentu tuodaan siis 7 viikkoisena kotiin (ei lomapaikkaan tms.) ja työ alkaa heti. Oppaisiin kannatta tutustua.

   Ja duunia siinä riittää, sisäsiistiksi opettaminen on hieman haasteellisempaa (rappu - hissimatka - ulkoalue/nurmi vähän kauempana talosta) kuin vaikkapa rivarissa, mutta ei mahdotonta. Jätökset korjaatte heti pennusta saakka, vaikka vähäisetkin, sillä teitä seurataan. Tämä nyt on tietysti vastuulliselle lemmikin omistajalle itsestään selvää. Isossa kerrostalossa asuu aina muutama ihminen, jotka ei niin koirista välitä. Jokunen saattaapi vihatakin (vaikka nöffi kyllä aika ihmisrakas). ...ja tällaiset vihaajat (ja vaikka nöffinne olisi kuinka kiltti ja siisti tahansa) oikein innostuvat, jos saavat huomautettavaa.

   Teidän on annettava koiran liikkua koko asunnossa pennusta saakka, sänkyyn ei tietenkään kannata ottaa edes pentuna, minkä kerran sallit, niin se on koiran mielestä ok. Siellä se yksinollessaan tarkastaa reviirinsä tsekaten kaiken olevan "ok" (te puututte) ja jatkaa nukkumista.

   Nöffille tärkeää on yhdessäolo ja säännölliset aamut ja kotiintuloajat.

   Edelläoleva siis oma näkemykseni, jonkinlaisella omakohtaisella kokemuksella.

   T: d.c.

   • .... senverran unohdin, että asunnossa olisi hyvä olla tilava kylpyhuone. Pennun pesee vielä pesuvadissa, mutta aikuinen koira vaatii hyvän tilan. Ja täytyyhän siellä olla tilaa kuivatakin. Oma pesukone myöskin, sillä nöffeistä (kin) lähtee paljon karvaa.
    Kuten myöskin jatkossa kaikista teidän pyyhkeistä ja vaatteistanne. Keväällä ainakin on syytä varautua turkinhoitohetkeen (harjaukseen) joka päivä.


  • Kerrostalossa voi olla tukalan kuuma nöffille. Patterien lämpötila on hyvä olla alhaisempi. Kesällä varsinkin kerrostalo asunnot voi olla tukahduttavan kuumia. Tällöin nöffi varmasti nukkuisi mieluummin parvekkeella. Tiedän samojedeja ja nöffejä ym.. erittäin paksu turkkisia koiria kerrostalossa, mutta niillä kaikilla on parvekkeella nukkumapaikka koiralle ja koira haluaa aina yöksi parvekkeelle.
   Oletteko harkinneet tanskandoggia? Mielestäni parempi jättiläisrotu kerrostaloon.
   Itselläni on ollut bullmastiffi kerrostalossa ja sopi hyvin kerrostaloon. On hiljainen ja rauhallinen sisällä.

  • Meillä on ollu pyrre kerrostalossa eikä ole ollut mitään ongelmia meitil on 74neliön asunto.
   Joten en tajua et miksi ei nöffiä myytäis kerrostaloon? Onko se parempi sitten siellä pihan perällä kiinni narussa tai sitten jossain pienssä kopperossa?
   Luulen että kyse on vain ennakkoluuloista kun kyse on kerrostalosta luulen että se haukku saa enemmän aktiivista touhua kerrostalossa kuin siellä pihan perällä narunjatkona :)

  • Meillä ollut Nöffi kerrostalossa jo seitsemän vuotta. Asuntona 75 neliön kolmio.Mielestäni kyseinen rotu sopii ihan hyvin kerrostaloon rauhallisuutensa vuoksi.Nöffit ovat aika harvoin haukku herkkiä ja jo nuoresta saakka aika rauhallisia.Tietenkin peruskoulutus on tärkeää ja liikunnan tarpeesta huolehtimen kuuluu tietty asiaan.Sitähän on tutkittu,että kaupunki koirat saavat usein enemmän liikuntaa kuin maalaiskoirat, jotka pääasiassa oleilevat pihassa.Yleistää ei tietenkään voi tässäkään asiassa,mutta pointtina se, että kun perusasioista huolehditaan hyvin, niin isokin koira sopii kerrostaloon.
   Paksun turkkinsa vuoksi nöffimme viihtyy kyllä aina siellä missä ikkuna on auki tai sitten parvekkeella.
   Ainoa ongelma mihin olen ison koiran kanssa törmännyt on se kun hissi on rikki.Nöffimme ei ole koskaan suostunut kulkemaan talomme portaita vaikka alkuun sitä paljon yritimmekin . Portaassa meillä on aika huono valaistus ja kapeat kierreportaat.Nöffiä kun ei syliin oteta ja portaita kanneta.Onneksi olemme aina saaneet hissipäivystyksestä nopeasti korjaajan paikalle,mutta kaikissa taloyhtiöissä asia ei välttämättä toimi näin hyvin kuin meillä.
   Alkuun oli muutamia vanhempia ihmisiä jotka pelkäsivät kun iso musta karhu tuli portaassa vastaan,mutta nykyään kun ovat huomanneet ettei se heitä elävältä syökään niin ovat ystävystyneet niin että kantavat jopa taskussaan koiran nameja jos sattuisivat meihin törmäämään.
   Mutta tässä siis mun ajatuksia nöffistä kerrostalossa..

  • Jos jaksaa käydä ulkona tarpeeksi usein, sopii koira kuin koira myös kerrostaloon. Mutta se vaatii sitä ulos lähtöä aika usein päivittäin, koira kun ei jaksa pidätellä tuntikausia, varsinkaan pentuna. Minusta ennenkaikkea huolehtivat ihmiset ovat tärkeimpiä koiran elämässä.

   • Ja tietysti plussaa on, jos jollain sukulaisella on ok-talo syrjemmässä, jossa voi oleilla koiran kanssa pihalla mielin määrin.Sinne sitten viikonlopuiksi,ja kesälomiksi, ni ihan kun asuis puoliks maalla ;)


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina jatkaa säälin kerjäämistä, kaikki on Stefun syytä

   Martina jatkaa säälin kerjäämistä ja myynnin kasvattamista tällä kertaa MeNaisissa. Odotettu valkopesuhaastattelu on ilmestynyt, onnittelut kaikille j
   213
   5799
  2. Kuinka keskustella rikoksista Suomi24:ssä

   Hei kaikille! Suomi24 on aina ollut paikka, jossa keskustellaan laajasti monenlaisista aiheista. Uutiset, ihmissuhteet ja elämän koko kirjo näkyy pal
   Suomi24 Blogi ★
   54
   2399
  3. Maisa jatkaa Jari-Matin mollaamista

   Seiskassa avautuu Maisa taas JM:n ”pettämisestä” (kätevästi unohtuu että maisa oli se varsinainen pettäjä) ja ”taloussotkuista”. On kyllä muijalla po
   16
   805