Ajatus

samppaaa

Jos lähtisin teille luennoimmaan siitä miten käytännössä kolmion kulman likiarvo muodostetaan matemaattisella sarjamenetelmällä integroimalla kulmion kateetti ympyrän piirille, niin siinä kestäisi tunteja että saisimme rakennettua sen kokonaiskuvan mitä pintapuolisesti yksinkertaisessa laskussa tapahtuu.

Pintapuolisesti se olisi, kateetti jaettuna hypotenuusa. Jokainen matemaatikko ymmärtää mitä tuo tarkoittaa. Mutta jokaisella matemaatikolla kestää tunteja rakentaa se kokonaiskuva mitä se käytännössä tarkoittaa. Se kokonaiskuva pysyy mielessä päivän tai pari ja sen jälkeen kestäisi taas tunteja muodostaa ja ottaa hallintaan se kokonaiskuva. Joten matemaatikot tiivistävät sen kaiken siihen että he sanovat, kulman likiarvo saadaan kateetin suhteesta hypotenuusaan koska kenelläkään ei riitä aivokapasiteetti siihen että he kantaisivat kokonaiskuvaa tapauksesta mukanaan.

Tutkiessani ihmisten "suuria oivalluksia" vetovoiman laista, siitä miten hallitsemme elämäämme sekä kohtaloamme. Vertaillessani havaintojani nykypäivän tieteelliseen neuropsykologiaan sekä sosiaaliseen käyttäytymiseen. Nämä "henkiset oivallukset" ovat muuten hemmetin simppeleitä ajatuskokonaisuuksia. Niiden ylläpitämiseksi mielessä ei tarvitse 3kpl A4 arkkia matemaattisia kaavoja ja kuvioita hallitakseen ajatusta.

Noh, jos tiivistän ajatukseni tästä kaikesta hömpästä mitä nykypäivänä on liikkeellä. Ette löydä mitään suurempaa totuutta kuin sen että teidän tekee mieli lähteä kävelylle. Sitten lähdette kävelylle, se on teidän tehtävä ihmisenä. Jos teidän taas tekee mieli laittaa hyvää ruokaa, laitatte hyvää ruokaa. Jos teidän tekee mieli ryypätä. Ryyppäätte. Voitte käyttää koko elämänne vastausten etsimiseen jos haluatte. Mutta takaan että lopulta huomaatte ettei ihmisenä löydä suurempaa vastausta kuin sen että halkoja on kiva hakata sekä männyn pihka tuoksuu hyvältä. Haluisin katsoa tuon uuden elokuvan niimpä katson sen.

2

73

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • samppaaa

   Lisätään vielä että kukaan ei ole ikinä keksinyt mitä tapahtuu kuoleman jälkeen.

   Kaikki olemassa oleva tieto tuosta asiasta on tuntemattoman pelon paineen alla syntynyttä mielikuvaa mikä luo turvallisuuden tunnetta. Mielikuva mikä luo selviytymiskeinon tulevaan tapahtumaan. Jos teidän eteen tulee ongelma, pyritte selviytymään siitä. Ihmisten selviytymis vietti on kehittäny ajatukset kuolemanjälkeisestä.

   Kuolemanrajakokemukset ovat psykologian tuntemuksen puutteesta johtuen selittämättömiä uskon varaan jääviä ilmiöitä.

   Ajatus siitä että jumalan suurin luomus on jumala joka kieltää itsensä on taas oikeen kaunis mielikuva selviytymiseksi. Tosin hyvin hyvin suppea mailmakuva. Ja todella yksinkertainen ajatuskokonaisuus käsiteltäväksi.

   Miksi kaikki ei olisi vain abstrakti pieru mikä kääntyy miten kääntyy ilman minkään näköstä järjestystä taikka sääntöä.

   Ainut asia minkä tiedämme. Se mitä haluamme tehdä. Jos se on mietiskely niin jossain vaiheessa siihen kyllästyy kun ei se mihinkään johda ja lähtee elämään omaa polkuaan.

  • samppaaa

   Annan teille kultaisen avaimen matkallenne mukaan.

   "Illusion of knowledge"

   Sillä te avaatte "ymmärryksen" tyrmänne oven ja astelette vapauteen missä voitte keskittyä elämään. Eli niihin asioihin että valitsetteko nallekarkkeja vai merkkareita makuunissa karkkipussiinne. Joisitteko lonkeroa vai kaljaa. Kerrotteko sen hauskan tarinan mitä teille tapahtui vai pidättekö sisällänne.

   "Illusion of knowledge" muistakaa tämä. Tiedemiehet kyllä kertovat teille miten asiat on kunhan itse ymmärtävät ja saavat tieteelliset todisteet.

   Nyt joku huutais. Mutta kvanttifysiikka, kaksoisrako koe. Mind over matter. Todella yksinkertaisia ajatuskokonaisuuksia nuo mind over matterit. Mutta rikollisuus laski paljon kun oli yhteismeditaatio rauhan puolesta. Yksinkertasta psykologiaa... Ei pahemmin leijonat korvaa heilauta vaikka koko 7 miljardia aivo-otusta kävis meditoimaan kasvis ruokavaliota.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Nyt ei enää kantaverkon siirtokyky kestä tuulivoiman lisäystä

   Uudet tuulivoimalat joutuvat seisomaan tyhjän panttina. Tuliko ongelma taas yllättäen ja pyytämättä. Mitä siellä Fingridissä on nämä vuodet puuhailtu,
   Maailman menoa
   157
   2234
  2. Onko sinulla ja hänellä

   kuinka paljon ikäeroa?
   Ikävä
   106
   1761
  3. Ensitreffit alttarilla: Otto ja Assi hörppivät viiniä - Otto harmistuu Assin reaktiosta: "Mikä..."

   Otto ja Assi viettävät ekaa juhannusta yhdessä. Yhteinen viinihetki ei suju ihan kuin strömsössä… Tsemii Otolle, oot symppis! Varo juonipaljastuksi
   Ensitreffit alttarilla
   7
   1751
  4. Se on mies nyt niin, että sydämeni ei kestä tätä

   Kaipuuta, eikä tätä radiohiljaisuutta. Voitko tehdä jotain?
   Ikävä
   76
   1161
  5. Kassatyttö uhittelee Venäjälle

   "Tie ulos Ukrainan sodasta on se, että Venäjä lähtee ulos Ukrainasta" https://www.is.fi/politiikka/art-2000009120864.html
   Maailman menoa
   302
   779
  6. Missä Stefu?

   Onko kukaan kuullut miten Stefanilla menee? Huolestuttaa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   75
   773
  7. Anna-Reetta laukoo tämän tiukan kriteerin miehelle: "Jos ei osaa, ainakin haluaisi..."

   Hmm, onkohan Anna-Reetta etsimässä puolisoa vai työntekijää tilalleen… ? Tilalla on sukupolvenvaihdos tulossa ja tuleva emäntä on nyt isäntää vailla.
   Maajussille morsian
   6
   768
  8. Suomen sotilasta ei pidä lähettää aseineen ulkomaille!

   ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005392633.html -, otsikoituna näin: "Suomen armeija ei voi harjoitella Ahvenanmaalla –puolustusministeriö pitää
   NATO
   317
   719
  9. Saako mies olla alasti musiikkivideossa vai onko tämä varattu vain naisille?

   Pete Parkkonen sai kommentteja ja jopa seksuaalista häirintää osakseen, kun hän esiintyi eroottisesti omalla "Kohta sataa" -musavideollaan, ohjauksest
   Maailman menoa
   23
   665
  10. Kepun kannatus enää 10 prosenttia

   Ylen tuoreessa gallupissa kepun kannatus oli mittaushistorian alin eli 10,4 prossaa. Persut on nousussa. Kokoomus suurin. Kauhavan ministeri saa p
   Kauhava
   84
   633
  Aihe