Ajatus

samppaaa

Jos lähtisin teille luennoimmaan siitä miten käytännössä kolmion kulman likiarvo muodostetaan matemaattisella sarjamenetelmällä integroimalla kulmion kateetti ympyrän piirille, niin siinä kestäisi tunteja että saisimme rakennettua sen kokonaiskuvan mitä pintapuolisesti yksinkertaisessa laskussa tapahtuu.

Pintapuolisesti se olisi, kateetti jaettuna hypotenuusa. Jokainen matemaatikko ymmärtää mitä tuo tarkoittaa. Mutta jokaisella matemaatikolla kestää tunteja rakentaa se kokonaiskuva mitä se käytännössä tarkoittaa. Se kokonaiskuva pysyy mielessä päivän tai pari ja sen jälkeen kestäisi taas tunteja muodostaa ja ottaa hallintaan se kokonaiskuva. Joten matemaatikot tiivistävät sen kaiken siihen että he sanovat, kulman likiarvo saadaan kateetin suhteesta hypotenuusaan koska kenelläkään ei riitä aivokapasiteetti siihen että he kantaisivat kokonaiskuvaa tapauksesta mukanaan.

Tutkiessani ihmisten "suuria oivalluksia" vetovoiman laista, siitä miten hallitsemme elämäämme sekä kohtaloamme. Vertaillessani havaintojani nykypäivän tieteelliseen neuropsykologiaan sekä sosiaaliseen käyttäytymiseen. Nämä "henkiset oivallukset" ovat muuten hemmetin simppeleitä ajatuskokonaisuuksia. Niiden ylläpitämiseksi mielessä ei tarvitse 3kpl A4 arkkia matemaattisia kaavoja ja kuvioita hallitakseen ajatusta.

Noh, jos tiivistän ajatukseni tästä kaikesta hömpästä mitä nykypäivänä on liikkeellä. Ette löydä mitään suurempaa totuutta kuin sen että teidän tekee mieli lähteä kävelylle. Sitten lähdette kävelylle, se on teidän tehtävä ihmisenä. Jos teidän taas tekee mieli laittaa hyvää ruokaa, laitatte hyvää ruokaa. Jos teidän tekee mieli ryypätä. Ryyppäätte. Voitte käyttää koko elämänne vastausten etsimiseen jos haluatte. Mutta takaan että lopulta huomaatte ettei ihmisenä löydä suurempaa vastausta kuin sen että halkoja on kiva hakata sekä männyn pihka tuoksuu hyvältä. Haluisin katsoa tuon uuden elokuvan niimpä katson sen.

2

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • samppaaa

      Lisätään vielä että kukaan ei ole ikinä keksinyt mitä tapahtuu kuoleman jälkeen.

      Kaikki olemassa oleva tieto tuosta asiasta on tuntemattoman pelon paineen alla syntynyttä mielikuvaa mikä luo turvallisuuden tunnetta. Mielikuva mikä luo selviytymiskeinon tulevaan tapahtumaan. Jos teidän eteen tulee ongelma, pyritte selviytymään siitä. Ihmisten selviytymis vietti on kehittäny ajatukset kuolemanjälkeisestä.

      Kuolemanrajakokemukset ovat psykologian tuntemuksen puutteesta johtuen selittämättömiä uskon varaan jääviä ilmiöitä.

      Ajatus siitä että jumalan suurin luomus on jumala joka kieltää itsensä on taas oikeen kaunis mielikuva selviytymiseksi. Tosin hyvin hyvin suppea mailmakuva. Ja todella yksinkertainen ajatuskokonaisuus käsiteltäväksi.

      Miksi kaikki ei olisi vain abstrakti pieru mikä kääntyy miten kääntyy ilman minkään näköstä järjestystä taikka sääntöä.

      Ainut asia minkä tiedämme. Se mitä haluamme tehdä. Jos se on mietiskely niin jossain vaiheessa siihen kyllästyy kun ei se mihinkään johda ja lähtee elämään omaa polkuaan.

    • samppaaa

      Annan teille kultaisen avaimen matkallenne mukaan.

      "Illusion of knowledge"

      Sillä te avaatte "ymmärryksen" tyrmänne oven ja astelette vapauteen missä voitte keskittyä elämään. Eli niihin asioihin että valitsetteko nallekarkkeja vai merkkareita makuunissa karkkipussiinne. Joisitteko lonkeroa vai kaljaa. Kerrotteko sen hauskan tarinan mitä teille tapahtui vai pidättekö sisällänne.

      "Illusion of knowledge" muistakaa tämä. Tiedemiehet kyllä kertovat teille miten asiat on kunhan itse ymmärtävät ja saavat tieteelliset todisteet.

      Nyt joku huutais. Mutta kvanttifysiikka, kaksoisrako koe. Mind over matter. Todella yksinkertaisia ajatuskokonaisuuksia nuo mind over matterit. Mutta rikollisuus laski paljon kun oli yhteismeditaatio rauhan puolesta. Yksinkertasta psykologiaa... Ei pahemmin leijonat korvaa heilauta vaikka koko 7 miljardia aivo-otusta kävis meditoimaan kasvis ruokavaliota.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1378
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1251
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1175
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1135
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      14
      1083
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      31
      1027
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1023
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1022
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1011
    Aihe