Kestovaippa vai teippivaippa?

soitna1234

En tiedä onko tätä jo kysytty täällä jossain? Onko lastenne päivähoitopaikoista tullut pyyntöjä määräyksiä minkälaisia vaippoja lapsellanne pitäisi olla?
Mitä mieltä olette siitä, että hoitajat esittävät vaatimuksia vaippojen suhteen?
Oletteko noudettaneet pyyntöjä/ vaatimuksia?

17

1429

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • truth

      Itse pph:n suosittelen kertakäyttöisiä teippivaippoja. Ne on helppo vaihtaa, kun ei tarvitse housuja riisua, ja helppo hävittää. Ei ole myöskään säilytysongelmia. Kaikki vanhemmat ovat myös niitä tuoneet.

      • lastenhoitaja 1

        Säilytysongelmia taitaa kyllä olla, mutta vasta kaatopaikalla. Harmi, että olet näin toiminut. Itse olen toiminut lastenhoitajana 10 vuotta, ja ryhmässäni valtaosalla ollut kestovaippoja, koska järjevämpää ettei tosiaan tule sitä säilytysongelmaa, tai muutakaan. Helppous on toki yksi kriteeri, aio-vaipat ovat nopeita ja helppoja pukea, mutta myös lapsia ajattelisin. Kuinka terveellistä on pitää muoviyhdisteita lapsen kehoa vasten? WHO taisi tästä jo aiemmin tutkimuksessaan varoittaakin, itse olen päättänyt omien tottumusten sijaan kuunnella asiantuntijoita. Toivottavasti sinäkin perehdyt aiheeseen, lasten hyväksihän tätä työtä tehdään.


    • pph2

      Minä pyydän tuomaan housuvaippoja. Niitä on mielestäni jotenkin helpompi käyttää ja vaihtaminen käy ihan helposti. Vessaharjoittelukin on helpompaa, kun koko vaippaa ei tarvitse ottaa pois. Teippivaippoja käytän mieluummin alle vuoden-1,5v ikäisillä, jotka eivät vielä osaa seistä vaipan vaihdon aikana. Kestovaipat käyvät myös.

    • kukkuu

      No järkikin sen sanoo että housuvaipat eivät ole kenenkään työntekijän suosikkeja kun vaihdettavia vaippapeppuja on monta. Vaipat vaihdetaan käsittääkseni pääosin niin että lapsi seisoo, joten on näppärämpää että on ns.normi vaippa, ettei tarvitse kaikkia housuja ottaa kokonaan pois. Isommilla toki housuvaipat ok, kun jo opetellaan kuivaksi. Tällaiset ohjeet minä olen saanut aikoinani, ja ne olivat mielestäni järkevät.

    • Muikkukukko

      Meillä myös päiväkodista pyydetty tuomaan teippivaippoja, ja ymmärrän täysin perustelut (mitä edelläkin jo mainittu). Itse käytimme ennen päiväkotiin menoa kestovaippoja, mutta ei tullut mieleenikään vaatia niiden käyttöä päiväkodissa (en siis tiedä, olisiko se ollut mahdollista, kun en ole kysynyt). Kun on niin monta lasta, niin vaipanvaihdon tulee olla nopeaa ja sujuvaa. Tiedän kyllä, että jotkin päiväkodit hyväksyvät myös kestovaipat.

    • päikkäri

      Teippivaipat on parhaat pienten ryhmässä (meillä 12 alle 3v.). Vanhemmilta pyydetaan näitä vaippoja, koska se tosiaan nopeuttaa vaipanvaihtoa ja säästää hoitajan selkää, eikä kaikkia housuja tarvitse riisua vaippaa vaihdettaessa. Kestovaippalaisia meillä on myös ollut. Eikä ne loppujen lopuksi paljon suurempaa työtä ole vaatinut. Vanhemmat ovat tuoneet käytetyille vaipoille tarkoitetun pussin, jonne päivän aikaan niitä kerättiin. Vanhemmat laittoi vaipat myös ns. käyttövalmiiksi, joten me vain huuhtelimme vaipat (pissivaippoja ei) ja pistimme pussiin. Kannattaa kysyä lasten hoitopaikoista tätä asiaa. Voihan olla, ettei kaikki paikat ole vielä edes ajatellut sitä vaihtoehtoa :)

    • Lapseni hoitopaikassa haluavat teippivaippoja alle 3vuotiaille. Ymmärrän sen hyvin koska paljon vaippoja vaihdettava ja teippivaippa on paljon nopeampi laittaa kuin housuvaippa. Teippivaipan voi sujauttaa välistä riisumatta kokonaan housuja/sukkahousuja pois kuten taas housuvaipan laitossa pitää ottaa kaikki pois jotta housuvaipan saa laitettua se hidastaa hoitajien työtä ja on taas lapsille annetusta muusta ajasta pois. Minusta tärkeämpää että hoitaja kerkeää olemaan enemmän lapsien kanssa kuin että hänellä menisi vaipanvaihdon takia pukemiseen ja riisumiseen enemmän aikaa. itse kannatan todellakin TEIPPIVAIPPAA, kotona voi käyttää sitten mitä vaippaa haluaa.

    • Oman lapseni päiväkodissa on toiveena, ettei tuotaisi housuvaippoja. Mielestäni se on aivan ymmärrettävää, sillä housuvaippoja käytettäessä lapsen housutkin pitää riisua vaippaa vauhdettaessa, toisin kuin teippivaippaa käyttäessä.
      Ajatellaanpa pienten ryhmää, jossa lapset tarvitsevat jokainen tädin tuekseen pottakäynnillä, niin onhan se suuri helpotus jos tätien ei tarvitse vielä vaipan lisäksi pukea housujakin edestakaisin.
      Lisäksi teippivaipat ovat vanhemmillekin edullisempia kuin housuvaipat, eli ei luulisi olevat suurta ongelmaa tuoda teippivaippoja pvkotiin :)

    • BuBu23

      Kestovaipoista tarravaipat ovat ihan yhtä helpot ja kätevät kuin kertakäyttöiset teippivaipat :) (siis esim. taskuvaipat ja aio:t, joissa pul-kangas kosteussulkuna). Jos toivotaan housuvaippoja, näitä löytyy sekä kertakäyttöisinä että kestoversioina.

      Netistä löytyy myös tulostettava ohje päiväkotiin vietäväksi koskien kestovaippoja (en nyt löydä sitä :( ). Oliskohan ollut kestovaippayhdistyksen sivuilla?

      http://yle.fi/uutiset/kestovaipoissa_paivakotiin_-_ei_aiheuta_meille_minkaanlaista_ongelmaa/6854146

      http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/69308-kestovaippoja-voi-kayttaa-paivakodissakin

      • ecobaby

        Totta, teippivaippa ei siis tosiaankaan tarkoita, että sen tulisi olla kertakäyttöinen, kunhan pussi on hankitty pyykkiin meneville pk:n ja vanhemmat hoitavat pyykin pois. Joku alussa sanoi, ettei tule säilytysongelmia, mutta niitähän tulee, jos kertakäyttövaippoja suositaan. Se on sitten toinen asia, minne...


    • Laiskuus Huipussaan

      Ei ole tullut tietyn vaippamallin hankintapyyntöjä, mutta muuten kyllä on usein havaittu, että hoitajat haluavat päästä työstään mahdollisimman vähällä vaivalla.
      Keskinäiseen juoruamiseen kyllä riittää energiaa, muttei lasten kanssa monipuoliseen touhuamiseen.

      • molemmathyviä

        Minulla ei ole vielä lapsia mutta jos ja kun niitä myöhemmin tulee niin olen tästä aiheesta jonkin verran ottanut selvää (kestovaippa vastaan kertakäyttöinen) niin luultavasti aion käyttää kumpaakin lapsella. Päiväkodissa ymmärrän, että kertakäyttöinen teippivaippa on järkevin.

        ...joskus tuli dokumenttikin missä vertailtiin näitä vaippoja. Kestokäytön ainoa plussa oli se, että niitä voi ostaa käytettynä tai kierrättää seuraavalle lapselle mutta tosiasiassa ympäristön kannalta mitään huimaa eroa ei ole! Vaikka kertakäyttövaipoista tulee jätettä kaatopaikoille niin kestokäyttövaipat vievät vettä ja sähköä kun niitä pestään. En nyt Muista dokumentin nimeä mutta oli erittäin valaiseva.


    • viiden äippä

      Vaatimuksia ei ole tullut, kestoja en ole kysynyt, mutta olen kaikkien lasten kohdalla kysynyt hoitopaikasta haluavatko housu- vai teippivaippoja ja ostanut niitä kumpia toivottu. En nää mitään syytä miksi vaikeuttaa hoitajien työtä jos tykkäävät toimia jommalla kummalla vaipalla mielummin

    • .....

      Meillä täällä neiti aloittaa päivähoidon ihan kohta enkä ole kyllä yhtään miettinyt tuota vaippa asiaa.. Täällä meillä kotona käytetään housuvaippoja (ikää 9kk) Teippivaipan laittaminen on niin työn ja tuskan takana kun likka kääntyy, vääntyy, lähtee liikkeelle yms. Teippivaipan laittamiseen kuluu siis huomattavasti pidempi aika kuin siihen että otetaan kaikki pois ja laitetaan housuvaippa. Noh, jos tarhantädit sitten osaa sen vaipanvaihdon paremmin kuin minä :) Vien sinne niitä mitä he haluat.

      Ihmettelen kuitenkin sitä, että jos lapsi opettelee potalle, niin eikös se olisi lapsen kannalta kivempi että on housuvaippa niin saa sen sitte itse pois paremmin. Teippivaippaa on hieman vaikeampi ottaa pienen lapsen pois päältä. Meillä ainakin potalla jo käydään ja siinne tarpeitakin tehdään, niin näkisin kyllä itse housuvaipan hempompana.

    • sososososo

      Meillä muutama lapsi, joilla housuvaipat käytössä. Heille ainakin ne on paremmat, kun opettelevat kuiviksi.

    • Ennen oli paremmin

      Olisipa vielä niin kutsuttuja T-vaippoja. Ne olisivat tosi kätevät lapselle joka opettelee kuivaksi. Sisällä ei tarvitsisi käyttää vaippaa lainkaan ja talvella voisi ulkoillessa sujauttaa nopeasti T-vaippahousuihin T-vaipan.

      Ps. Yli 2-vuotias lapsi ei vaippoja tarvitse.

    • kakkavaipat

      Kun menin sylivauvana kunnan päivähoitoon, niin mun äidille sanottiin, että kakkaan liian usein. Kakkavaipat vaihdetaan vain kerran päivässä, joten äitini olisi nyt järjestettävä niin, että kakkaan harvemmin.

      Aika äkkiä vaihtoi minut yksityiseen perhepäivähoitoon :D Joskus nauretaan, ettei mulla hyvin mee ku ekat potkut sain alle vuoden ikäsenä.

      Näin loppuvuodesta 92

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      155
      6469
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3888
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2005
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1969
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1799
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1646
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1553
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1508
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      19
      1499
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      35
      1380
    Aihe