Pitkä vaihtoaika, vaihtoehdot

kokematon matkaaja

Hei! Olisin onnesta soikea lähdössä kesälomalla Jamaicalle, MUTTA menomatkalla vaihtoaika lentojen välillä: 20h 45min.. Eihän tuollaista aikaa kentällä saa kulumaan pöhköinkään matkaintoilija. Onko kentältä mahdollista poistua jatkolentojen välisenä aikana, esim. lähelle varattuun hotellimajoitukseen? Vai pitääkö tiettyjen porttien sisäpuolella pysyä kiltisti tiketti kourassa varttoomassa konetta kuin kuuta nousevaa.

Kiitän

17

632

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Riippuu siitä

      Missä se vaihto on?

    • 5+9

      Vaihdon yhteydessä voi poistua kentältä, jos aikaa riittää ja rajavartijat päästävät maahan. Jos vaihto on USA:ssa, täytyy rajamuodollisuudet suorittaa joka tapauksessa ja tarvitset ESTA:n vaikka et aikoisikaan poistua kentältä. Eli ellet mene jotain todella omituista reittiä Jamaikalle, niin kentältä voi ja kannattaakin poistua noin pitkän vaihdon yhteydessä.

      • kokematon matkaaja

        Vaihto ois Mikkelissä


      • huihaipoisnesai
        kokematon matkaaja kirjoitti:

        Vaihto ois Mikkelissä

        Nero on syntynyt jälleen!


    • kokematon matkaaja

      Niin, tuo kyseinen vaihto mitä varmistan olisi Frankfurtissa. USA:n päässä vaihtoaika inhimillinen ja tiedostin jo etukäteen ettei sieltä kävelläkään noin vain kentältä ulos kun ilmeisesti haastattavat ja katsovat hyvinkin tarkkaan kuka kulkee ja millä perustein.

      Kiitän vastauksista, tämä info avaa uusia mahdollisuuksia myös muita tulevia matkoja silmällä pitäen.

      • 3 tunnilla selviää

        Miten on mahdollista....kyllä Saksan kautta pääsee ilman 20 tunnin vaihtoa...en käsitä?


      • FRAport

        Frankfurtissa 20h vaihdon ei pitäisi olla pakollinen, mutta jos sellaiset lennot olet valinnut, niin ei mitään ongelmaa. Jos ja kun olet saanut tarkastuskortin jatkolennollesi jo Helsingissä, niin seuraat vain opasteita ulos Frankfurtissa kuten jos olisit matkalla sinne. Matkatavarat jatkavat matkaa automaattisesti, joten niitä ei kannata jäädä odottelemaan ja käsimatkatavaroissa tietenkin kannattaa olla mitä tarvitset yöksi. Jatkolennolle taas voit mennä suoraan turvatarkastuksen ja passintarkastuksen läpi lähtöportille kun sen aika on. Siihen kannattaa varata jonkin verran aikaa, koska Frankfurtin kenttä on aika iso.

        Ja kun joku jo huuteli että lyhyemmälläkin vaihdolla pärjää, niin minä ainakin joskus otan pidemmille matkoille ihan tahallaan pidemmän vaihdon, että ehtii käymään vaikka kaupungilla välissä. Ei se niin herkkua ole istua peräkkäin useampaa lentoa ahtaassa tai edes vähemmän ahtaassa koneessa. Frankfurtin kentältä pääsee junalla kätevästi joko Frankfurtin kaupunkiin tai Mainziin. Jos jatkolento on aamulla, kannattaa varmaan yöpyä lentokentän hotelleissa, jos taas myöhemmin, niin kaupungilla.


      • FRA
        3 tunnilla selviää kirjoitti:

        Miten on mahdollista....kyllä Saksan kautta pääsee ilman 20 tunnin vaihtoa...en käsitä?

        Joihinkin Frankfurtin aamulentoihin ei vaan ehdi Hesasta. On lomalentoja ja sitten esim UA ORD ja SQ JFK joihin ei ehdi vaihtamaan.


    • MBJ ??

      DE lento FRA-MBJ lähtee aamu kymmeneltä, joten kyllä siihen ehtii aamun ekalta HEL-FRA lennolta. Joten sun kannattaa miettiä sijoitatko satasen siihen 20 tunnin oleskeluun Frankfurtissa vai maksatko lennoista pikkaisen enemmän eikä Frankfurtissa tarvitse olla yötä.

      • 222

        Jep MBJ, jos viettää Frankussa 20 tuntia, rahaa menee aika paljon. Voi tietysti suunnitella matkan, jossa viettää aikaa sekä Frankussa että Jamaicalla, mutta ap:llä tuntui olevan tarve päästä vain Jamaicalle.


    • kokematon matkaaja

      Syy miksi katsoin ja kysyin tuolla reilu 20h vaihtoajalla on ettei ebookers anna järkevämpiä lentovaihtoehtoja. Oli joko tuo lähes vuorokauden vaihto Frankfurtissa tai 13h Miamissa. Olen budjettimatkaaja ja yritän buukata itse netin kautta mahdollisimman inhimillisen ja kohtuuhintaisen paketin kaukomatkalle ja ko.matkatarjoaja tuntuu itselle helpoimmalta. Mielelläni jättäisin tuon 20h vaihdon pois ja vaihtaisin 2-3h vaihtoon jos sellainen vaihtoehto vain olisi saatavilla...mutta kuten nimimerkistä voi lukea, kokematon matkaaja ja pelaan vain näillä vaihtoehdoilla mitkä kutakuinkin tiedän ja hallitsen. En tiennyt, että minulla olisi edes mahdollisuutta vaihtaa eri lennolle kuin mitä palvelin tarjoaa.

      • Flygange wing

        Et sinä voikaan ottaa muuta kuin mitä se kone tarjoaa tai sitten joudut ostamaan ne kahdelle eri lipulle, mikä ei välttämättä ole kovin halpaa. Joskus voi tulla eri vaihtoehtoja, jos kokeilet myös muita varauskoneita. Tuollaisia pitkän odotusajan lentoja voi saada halvemmalla. Yleensä suorimmat ja mukavimman matkustusajan lennot ovat myös kalleimmat.
        Kannattaa myös yleensä tarkastaa, mitä maksaisi, jos ottaa suoraan lentoyhtiöltä eikä jonkun välittäjän kautta. Joskus voi olla halvempaa, joskus saman hintaista, joskus kalliimpaa.
        Jos tarvitset matkatavaroitasi myös odotusaikana, niin voit Suomen lähtöselvityksessä pyytää, että saat ne Frankfurtissa koneesta pois ja sitten teet Saksassa lähtiessäsi uuden lähtöselvityksen.


    • MBJ ??

      AA näyttäis myyvän noin 750 eurolla lentoja KIN, jossa ei tarvitse yöpyä lentojen välissä. MBJ näyttää vaativan yöpymisen MIA tai ORD.

      • kokematon matkaaja

        No nyt huomasin että oli tullut virhe aloitukseen. Ei siis Jamaica vaan Jalasjärvi. Mutta kysymys siis edelleen kuitenkin sama, vastauksia, kiitos.


      • Perdone.
        kokematon matkaaja kirjoitti:

        No nyt huomasin että oli tullut virhe aloitukseen. Ei siis Jamaica vaan Jalasjärvi. Mutta kysymys siis edelleen kuitenkin sama, vastauksia, kiitos.

        Jotenkin aavistin, että Siellähän se älli on hallussa!


      • lopopopooo
        kokematon matkaaja kirjoitti:

        No nyt huomasin että oli tullut virhe aloitukseen. Ei siis Jamaica vaan Jalasjärvi. Mutta kysymys siis edelleen kuitenkin sama, vastauksia, kiitos.

        Suosittelen ammattiavun hankkimista, jos ei parempaa tekemistä keksi kuin Suomi24:n matkailuosion tyhmien kysymysten alueen trollaaminen.


    • Minä nostan hattua keskusteluketjun avaajalle hienosta oivalluksesta.
      Pientä matkan määränpään unohdusta voineme pitää anteeksiannettavana.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1727
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1547
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      55
      1260
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      729
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      725
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      717
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      668
    Aihe