pistoolin hankkiminen?

harrastaja1

olisin halukas aloittamaan ammuntaharrastuksen. hallussapitolupa metsästysaseeseen on ennestään ja metsästänyt monia vuosia ja nyt haluaisin hommata pistoolin ja alkaa ampumaan tarkkuusammuntaa sillä. eli mitä näin aluksi pitäisi tehdä että luvat joskus voisi saada? ampumarata on lähistöllä mutta ampumaseuraa ei. onko mahdollista saada luvat? ja onko ampumaseuran perustaminen vaikea prosessi?

9

2412

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rekyyli2

      Ampumaseuran perustamisessa on sen verran puuhaa, että ei kannata muutaman pistooliluvan vuoksi suunnitella. Lisäksi tarvitsisit ampumaradan, joka ei olekkaan ihan pikkujuttu nyt voimaan tulevien uusien lakien mukaan.

      Tarvitset aktiivisuustodistuksen joltain auktorisoidulta ampuma-ase kouluttajalta sen jälkeen kun olet kaksi vuotta harrastanut pistooliammuntaa. Valvottuja ampumakertoja pitää olla vähintään 12 kpl. Sillä ei ole merkitystä onko sinulla metsästysaseita 1 tai 100 ja harrastatko metsästystä vai et. Jos tarkkuutta meinaat alkaa ampua, haet lupaa pistooliin kuitenkin urheiluammuntaperustein.

    • harrastaja1

      mikäs tuossa ampumaradassa on hankalaa?

    • tollolollo

      Helpoiten(hah!) saat luvat käymällä SRA tai Practical-kurssin ja harrastamalla seuran tai tutun aseella vaadittavan 2 v ajan. Huom. yleensä myös Ilmapistooli-harrastus lasketaan harraste-ajan hyväksi, eli se kannattaa aloittaa jo tänään(ja merkitä a-kerrat vihkoon)!

    • ressu.

      Liity reserviläisiin. Seurolla on laina pistooleja, joila voit aloittaa harrastuksen. Ratavuorot ovat ohjattuja ja saat opastusta. Seurat järjesteävät myös turvallisen ampujan kursseja ja voit halutessasi suorittaa sra-tutkinnon. Ressuilta saat myös harrastustodistuksen. Ammut valvotilla radoilla, saat koulutusta ja todistuksia suorituksistasi ja pääset halutessasi kilpailemaan. Koska reservilaiset käyttävät palvelusaseina isokaliberisia pistooleja ja puoliautomaattisia sotilaskivääreitä, niin luvan hakeminen ei tule olemaan ongelma.

    • öhkö

      Ei kannata mitään SRA tai Practical-kursseja käydä sillä silloin täytyy niitä myös harrastaa että pysyy kortti voimassa.

      Ammut vaan tauluun tarkkuutta ja haet harrastuspohjalta lupaa.

      • ressu.

        Lupaa ei välttämättä myönnetä, jos perusteena on tarkkuusammunta. Täytyy yksilöidä minkä lajia harrastaa.

        Miksei sra tai practical korttia kannata hommata vaikka se vanhenisi? Korttihan on lupaa haettaessa erittäin hyvä näyttö harrastuneisuudesta. Ei sillä ole mitään merkitystä luvan saantiin, jos lisenssi joskus tulevaisuudessa vanhenee.

        Ressujen SRA-kortissa on yksi hyvä puoli Prakticalin vastaavaan, sillä...

        "Kun henkilö on merkitty SRA-rekisteriin, saa hän SRA:n ampujan kortin. Kortti on voimassa RESUL:n määrittelemän ajan korttiin merkitystä myöntämispäivästä lähtien. Aikarajoitusta ei kuitenkaan tällä hetkellä ole, joten nykyiset kortit ovat voimassa toistaiseksi. "

        Eli kerran kun pääset tutkinnosta läpi, niin kortti on voimassa maailman tappiin asti. Todellinen jokamieslaji, jona toivottavasti pysyykin, vaikka on liikaa hiljalleen siirtynyt praktikaalin suuntaan.


    • Näin sanoo laki (ampuma-aseasetus) "Ampuma-aselain 45 §:n 4 momentissa tarkoitettua ampumaurheilua ja –harrastusta pidetään aktiivisena, jos luvanhakijalla on luvan hakemista edeltäneiden kahden vuoden aikana ollut vähintään kymmenen harrastuskertaa pistoolilla, pienoispistoolilla, revolverilla, pienoisrevolverilla tai ilmapistoolilla." ammut jonkun kanssa ilmapistoolilla tai lainaat .22 pistoolia (hänen läsnäollessaan), pidätte päiväkirjaa amunnoista, laukausmäärät, ym. Kaverisi todistaa päiväkirjan allekirjoituksellaan oikeaksi. Johonkin seuraan olisi hyvä kuulua, esim reserviläisiin, siellä on ampuma-asekouluttajat, jotka saavat todistuksia kirjoitella ja heidän todistuksensa painavat vaakakupissa enemmän kuin pelkkä päiväkirja.

    • Anonyymi

      Eli laittoman aseen saa paljon helpommalla...

      • Anonyymi

        Mitähän sillä tekisit, hiplaisit sitä kämpässäsi ja ampuisit itseäsi jalkaterään🤣
        Nämä laittoman aseen hankkivat kuvittelee olevansa jotain mafiosoja, tuskin uskaltaisi at edes asetta itsepuolustukseksi käyttää kun tietävät että tulee linnaan lähtö jos jotain henkilöä sillä reiittää. On vain rambo-unelmia tuollaiset.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1468
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1022
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      745
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      690
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      654
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      70
      628
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe