Mauritius vai Seyschellit?

Johanniina68

Onko joku käynyt molemmissa? Olisi kiva kuulla näoden vertailua toisiinsa, kumpi parempi missäkin mielesssä. Lähdössä olisi aikuiset ja kaksi poikaa (14 18v)
ensi lokakuussa.

12

2403

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oulumimmi

      Seychelleillä käytiin 2 vuotta sitten ja viikon päästä lähtö Mauritiukselle :) helmikuun lopulla voin kertoa tarkemmin!

      Seychellit oli kyllä huippu, majoituksemme oli 10 päivää Praslinin saarella. Vierailimme kahtena päivänä La Diguen saarella ja olisikin kannattanut olla vaikka puolet lomasta siellä.

    • Johanniina68

      Hei!
      Kiitos, sepä kiva, jos viitsit matkasi jälkeen tehdä vertailua. Oliko teillä täysihoito Seyschellien hotellissa? Meille kerrottiin, ettei siellä käytännössä ole mitään muuta paikkaa, missä syödä kuin hotelli ja siellä hinnat melko kalliit. Itse aikuisina selviisimme varmaan puolihoidolla, mutta 14 ja 18v pojat tarvitsevat niin paljon ruokaa, että pakko olla kaksi kunnon ateriaa aamisiasen lisäksi.

      Jos suinkin viitit, niin kerro kaikki Seyshelleiltä...tosin tämä on kyllä Muritius -palsta...Laitoin ihan saman kysymyksen tuonne Seyschellienkin puolelle.

      Oletteko niin kauan Maurituksella, että jos viikon päästä lähdette, niin vasta helmikuun lopulla palaatte?

    • Ap.

      Moi!

      En ole käynyt Seychelleillä mutta tutut kävivät siellä ja oli ollut todella kallis reissu!
      Kaikki oli jotenkin " tehdyn oloista" ja hotellissa hinnat pilvissä.
      Rantoihin olivat todella tyytyväisiä mutta se rahastus kuulemma häiritsi niin ettei lomasta pystynyt täysin nauttimaan.
      Toki Mauritiuksellakin osataan rahastaa mutta siellä on myös mahdollista päästä kohtuuhalvalla jos ei ole pelkästään huippuhotelleissa. Ruokaa saa edullisesti ja halvimmillaan saa majoituksen n.40€/ yö kahdellle.
      Siksi moni on siellä pidemmän ajan kerralla kun valitsee hieman edullisemman majoituksen ja etsii paikallisten suosimia ruokailumestoja.
      Tuttujen jutun ja omien kokemusten perusteella luulen että Mauritius on enemmän "aidompi" kohde ja siksi myös parempi kohde niille joilla matkabudjetti on rajallinen.
      Mutta olisi hieno kuulla kokemuksia koska Seychellit kiinnostaa myös itseänikin!

      • Roche Caiman

        Olen käynyt molemmissa. Kylläkin ehdottomasti pitempi kokemus n. 1 1/2 vuotta Seychelleiltä. Seychellit on paljon pienempi, kuin Mauritius joten välimatkat on lyhyempiä (Mahe 27km pitkä ja 7km leveä) ja liikkuminen helpompaa. Seychelleillä hyvät ja halvat bussit, jos haluaa julkista liikennettä käyttää. Seychelleihin kuuluu useita saaria mm Mahe, Pralin, La Dique, Silhuette jne joten noiden väliset matkat taituu, joko vesitse tai lentäen.
        Seychellit on ehdottomasti kalliimpi kuin Mauritius. Mutta myös enemmän Luxusta, jos vaan on varaa maksaa. Seychellien luonto ei kestä suuria turisti määriä, jotten korkella hinnoittelulla pyritään rajoittamaan sitä. Kyllä Seychelleiltä löytyy myös kohtuullisemman hintaista majotusta, jos osaa vain hakea. Ravintoloita löytyy, myös hotellien ulkopuolelta , jotten ei tarvitse turvautua vain hotellien pöperöihin. Jos taas haluaa itse kokata niin Victorian keskustassa,on iso tori/marketti, josta löytyy kalat, vihannekset, hedelmät jne.
        Maisemat ovat kauniimat Seychelleillä (vuoret/meri). Kyllä Seychelleiltä aitoutta löytyy, kun ei mene turisti laumojen mukaan.
        Joten se vähän riippuu mitä alkuperäinen kysyjä hakee, molemmissa on hyvät puolensa. Seychelleillä menee viikko 1-2 ihan hyvin Mauritiuksella ehkä pitempään.
        Parin päivän päästä pitäisi lähteä viikoksi käväisemään Seycheleillä anopilla kylässä.


    • Johanniina68

      Niin, mikään bujettimatka siitä ei tule...Olemme suunnitelleen yhdistelmää Etelä-Afrikan safari Seyschellit ja todellakaan ei ole HALPA! Enemmän tyyliin "once in a lifetime". Toisaalta, jos/kun on eka kertaa valmis maksamaan tosi paljon, pitäs sen sit olla parasta mahdollista. Koska ajankohta on lokakuu, yksi vaikuttava seikka on se, että Mauritiuksella ei tuohon aikaan ole välttämättä vielä kovin lämminn merivesi. (Sehän on kauempana p.tasaajasta S:lleihin verrattuna). Ja että maksais itsensä kipeeks ja lentäis hirveän pitkän lennon mennäkseen palelemaan meriveteen, se vasta ikävää olis. Mulle mikään alle 25 asteinen on kylmää ja mielummin kylläkin ainakin 27-29. Seyshelleillä näin on ja lui, että juuri huhtikuu ja lokakuu ovat tuulettomin ja paras kuukausi uimiseen ja snorklaukseen.

      Mauriutksella on hyvät puolensa juuri siinä, että pääsee syömään muuallekin kuin hotelliin ja on edullisempaa ja voi olla jotain ostettavaakin. Seyschellit on tosiaan vain hotelli ja kallis syöminen, mutta luonto sitten tarjoaakin sitä enemmän. Mauritius on enempi vain sokeriplantaaseja, siis se sisämaa. Toki varmasti hienoja rantoja sielläkin.

      Tämän verran nyt tähän mennessä on selvinnyt, kun näitä olen tutkinut ja alamme kallistua Seyschellien puoleen. Jos pelkästään sinne oltas menossa, v armasti järkttäis lennot ja hotellit itse, mutta kun toi E-Afrikan safarikin siinä, taitaa täytyä luottaa matkatoimistoon (ja aksaa vielä enemmän!)

    • Ap.

      Teillä onkin hieman erilainen reissu suunnitteilla!
      On totta että lokakuu on Mauritiuksella alkukesää ja vasta sesongin alkua eli kuumimmat kelit alkaa myöhemmin. Riippuu tietenkin uintipaikasta mutta jos valitsee matalahkon ja tyynen rannan niin uskoisin että vesi ihan lämmintä on.
      Itse olen ollut siellä aina tammikuu- huhtikuu aikana ja silloin vesi on lähennellyt 30 astetta.
      Ehkä Mauritiuksen valtti on juuri se monipuolisuus, tuntuu että siellä jokaiselle jotain ja kaksi viikkoa ei riitä saaren tutkimiseen!
      Löytyy kauniita rantoja, isoja luonnonpuistoja ,aitoja kyliä, villiä luontoa, loistohotelleja sekä halvempaa majoitusta ja paljon tekemistä sekä näkemistä jne.
      Itse en mielelläni maksa hotellin 0,33 pullovedestä viittä euroa jos lähikaupassa 1,5l maksaa 50 senttiä! Tulee olo niinkuin yhdessä mainoksessa eli se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa! :)
      Enkä majoitu loistohotelliin koska käyn vain hotellissa enimmäkseen nukkumassa ja suihkussa.
      Tämä mahdollistaa minulle sen että pystyn lomailemaan useita kertoja vuodessa tai venyttämään lomaa kahden viikon sijaan kuukauteen!
      Mutta lomia ja ihmisiä on monenlaisia!

      Monesti kuuluu haukuttavan juuri sisämaan sokeriruokopeltomaisemaa tylsäksi mutta jos on käynyt jollain vuorella katsomassa apinoita ja maisemia ja ajaa alaspäin niin tasaisen vihreänä levittyvä samettimatto jylhien vuorten välissä samalla kun taustalla siintää turkoosi meri ja valkoiset hiekkarannat niin on se kaunista!
      Mutta hienoa että olet ottanut asioista selvää, ei tule sitten ikäviä yllätyksiä matkalla ja kuten sanoit jos on valmis maksamaan paljon on kaiken oltava lähes täydellistä!
      Ikimuistoista reissua teille!

    • Johanniina68

      Hei
      Niin, sinä olet siis sitä mieltä, että niissä Mauritiuksen luononpuistoissa on todella nähtävää? Yksi "asiantuntija" (matkatoimsitotäti, joka kyllä oli itsekin käynyt molemmissa) totesi aikalailla sillä tavalla, että niissä "Maurituksen ns. luontokohteissa nyt ei ole oikeen mitään....." ja suositteli luonnon puolesta ehdottomasti Seyshellejä. Mutta tietysti makuasioista osittain kyse. Tuo sinun "kaksi viikkoa ei riitä saaren tutkimiseen" kuulosti kyllä paljon parremmalta!

    • Ap.

      Nämä ovat pahoja kysymyksiä koska ovat niin makuasioista ja ihmistyypistä kiinni!
      Sanotaan nyt näin että uskon että keskivertoturistille riittää mutta jos olette biologeja tai muuten vakavampia luontoharrastajia niin sitten en osaa varmaksi sanoa.
      Saari on kuitenkin trooppinen joten on siellä katsottavaa luonnossa ja kun muistaa että lämpöä on 30- 35 astetta niin kuinka moni jaksaa vuorenrinteitä kiivetä ja metsiä koluta päivätolkulla? Ehkä se biologi sitten. Itse viihdyn paremmin vedessä noin kuumalla! :D

      Paljon hehkutettu Chamarel- 7 coloured earth eli alue jossa on seitsemää eriväristä hiekkaa oli mielestäni ylimainostettu tai ei se ainakaan minuun lähtemätöntä vaikutusta tehnyt! Ihan kiva mutta 5 min ja 10 kuvaa myöhemmin olin valmis lähtemään ja samalla vieressä iso ryhmä ranskalaisia huudahteli "mahtavaa ja ainutlaatuista" ja oli aivan innoissaan!

      Saattaahan se myös olla että matkatoimiston täti myi matkaa jossa oli parempi kate firmalle tai paremmat provikat itselle...

      Tässä nyt jotain mitä Mauritiuksella voi tehdä: Käydä laitesukeltamassa, helikopterilennolla, delfiininbongausristeilyllä ,auringonlaskuristeilyllä, katamariiniretkellä ja veneretkellä ile aux Cerfin laguunisaarelle, snorklata,syvänmerenkalastaa, kokeilla merenpohjakävelyä ( painokengät ja lasikypärä), normaalit vesiurheilulajit mm.surffaus ja vetovarjot, vaeltaa ja pelata golfia.
      Lisäksi voi vierailla museoissa, tehtaanmyymälöissä, teetehtaassa, rommitehtaassa, eläintarhoissa ( mahd. kävellä leijonien kanssa) ,hevoslaukkakilpailuissa, vesipuistossa , kasvitieteellisessä puutarhassa, markkinoilla, akvaariossa, usealla eri vesiputouksella ja isossa hindutemppelialueella, kirkoissa, pikkukylissä jne...
      Haasteellisen tästä tekee se että saari on isohko ja liikenne paikoitellen hidasta
      vaikka tiet ovat hyväkuntosia.Suosittelenkin ottamaan taksin eli oppaan mukaan niin aika ei mene ominpäin harhailuun. Työläisten nettopalkka taitaa olla jotain 250-350€ kuussa joten oppaan päiväksi saa aika halvalla!
      Pääkaupunkiin en edes lähtisi ilman opasta ja siellä menee päivä helposti ihmetellessä ihmisvilinää.

      Lisäksi annan isot plussat siitä että voi halutessaan syödä joka aterian eri ravintolassa kunhan ei syrjäkylään majoitu!
      Kerran olen sen virheen tehnyt että otin todella syrjäisen hotellin, ( joo, olin nuori ja kokematon) ja huomasin jo ekan viikon lopulla hotellin ravintolassa miettiväni että mitähän nyt söisi kun koko lista on jo läpikäyty.

      Lisäksi kannattaa tutkia mahdollisuutta vuokrata oma bungalow tai huvila omalla rannalla. Näissä on usein maid eli palvelusneito mukana joka hoitaa siivoukset, tiskit, ruuanlaiton ja jopa ostokset eli itse pääsee helpolla!

      Jos Johanniina asut paikkakunnalla jossa on hyvä kirjasto niin suosittelen muutaman opaskirjan lainausta molemmista kohteistä!

      Nyt voisi joku Seychelleillä vieraillut avata sanaisen arkkunsa niin saadaan vähän jotain mihin verrata!

      • maailmanmatkaaja -71

        No, johan Mauritius teki vaikutuksen ainakin minuun. Tuonne lähden heti, kun matkojen hinnat hinaavat alaspäin ja, jollen niin toinen vaihtoehto selvisi eilen ja ko. vaihtoehto ei ole Seychellit. :)


    • Johanniina68

      Kiitos taas! Eipä tuonne Seychellien puolelle ilmesty mitään. Siellä on kyllä se kiva linkki yhden blogiin, jonka on lukenut ja siellä taas linkki Seyschellien matkailusivulle, jossa paljon asiaa.
      Ja joo, olen kyllä biologian ja maantieteen ope, mutta en mikään erityinen kasvitieteilijä tms. että kauhean yksityiskohtaisesti johonkin tahtoisin perehtyä...nautin vaan kauniista luonnosta niinkuin useimmat muutkin ja niinkuin geoleogimiehenikin. Ei sinne työmatkalle olla menossa...

      Voiko vielä kysyä, millaist hintaa olet maksanut, jos ajattelee 2 viikkoa? Itsekö olet järkännyt?

    • Ap.

      Ole hyvä vaan, kiva jos on jotain apua!
      Hvyä ,loma lomana ja työt erikseen ja siellä safarilla varmaan näkee paljon upeaa luontoa! :)
      Minä olen aina hoitanut Mauritiuksen omatoimisesti kun on todella helppo kohde!
      Minusta sinne menosta on turha maksaa välikäsille vaan käyttää nekin rahat omiin menoihin paikan päällä. Kerran olen ollut Brasiliassa opasteltulla kiertomatkalla ja se oli sinne kyllä ihan oikea ratkaisu!
      Jos olisin teidän matkaa suunnittelemassa niin ottaisin kyllä myös järjestetyn reissun Etelä-Afrikkaan ja tutkisin ja vertailisin omatoimihintoja siitä eteenpäin molempiin kohteisiin. Siinä saattaa säästää paljonkin, riippuu paljonko toimistot pyytävät matkoista.
      Onneksi sinulla on hyvin aikaa reissuanne suunnitella!

    • Ap.

      Hinnoista vielä: lennot suomesta 800€ ylöspäin ( riippuu vaihtopaikasta, vaihtoajasta, ajankohdasta...yms.)
      Teitä kun on 4 niin otatte kai 2 erillistä hotellihuonetta joka nostaa hintaa.
      Jos bungalow asumismuotona kiinnostaa niin esim. homelidays.co.uk sivustolla paljon vaihtoehtoja. Näyttää olevan alkaen 245€ vko, neljän hengen bungalow. Tässä oli 210 neliötä, keittiö,kaksi makuuhuonetta, 50 m rantaan. Paikka Mont Choisy, lähellä Grand Baiea. Eli jos vaikka 500-1000€ kun viikossa sijoittaa niin saa jo tosi hyvän huvilan.
      Myös homeaway.com kannattaa tsekata. Vaihtoehtoja on todella paljon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      377
      1441
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1253
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      114
      1187
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1072
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      40
      940
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      886
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      796
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      767
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      662
    Aihe