clomi+terolut

mammaksi1

Moikka! Täällä kesällä tulee 2.V yritystä... Minulla viime kesänä todettiin pcos eli monimunarakkulat. niimpä sain terolutit ja clomifenit. ensin söin vain 1 clomin päivässä mutta nyt on siirrytty jo 2.. Tässä kierrossa nyt menossa kp 22. ihmeellisiä oireita on ilmaantunut.. väsymys,nipistelyt/kihelmöinti vatsassa, itku tulee joissain tilanteissa ihan oudosta syystä, nälkä mitä mahtavin koko ajan. Joko ne lääkkeet nyt sitten toimii ja hormoonit jyllää vai olisiko pikkuinen tuloilla. onko ketään kellä saman kaltaista tilannetta..?

17

213

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • erps

   vähän aiheen viereen, mutta onko sulla oireita ton pco:n takia vai ihanko vaan ultralla todettiin?
   Oon miettinyt että mahtaako mulla olla sama vaivana. Pitääkö ultrata tietyssä vaiheessa kiertoa sen toteamiseksi?

  • mammaksi1

   Mulla kuukautiset todella epäsäännölliset välillä oli jopa 2kk myöhässä.. ainut pco:n oire mulla ja sekin oire tuli vasta vuoden yrittämisen jälkeen. Ja ultralla todettiin juu , Ultralla ei ole mitään väliä missä vaiheessa kiertoa tehdään jos epäilys pco:hon on.

  • mammaksi1

   ainiin erps. Oliko sulla kauan yritystä..?

   • erps

    Ollaan yritetty vuosi. Viime keväänä kohdunulkoinen ja sen jälkeen ei tärppiä. Kierto on semmosta 40 päivää eli ei noin epäsäännöllinen mutta liian pitkä kuitenkin. Viikon päästä ultraan tsekkaamaan tilanne. Kystat ok vaivanneet pari kertaa. Voiko pco.ta hoitaa jotenkin? Onnistuuko raskautuminen luomusti sit ollenkaan?


   • erps
    erps kirjoitti:

    Ollaan yritetty vuosi. Viime keväänä kohdunulkoinen ja sen jälkeen ei tärppiä. Kierto on semmosta 40 päivää eli ei noin epäsäännöllinen mutta liian pitkä kuitenkin. Viikon päästä ultraan tsekkaamaan tilanne. Kystat ok vaivanneet pari kertaa. Voiko pco.ta hoitaa jotenkin? Onnistuuko raskautuminen luomusti sit ollenkaan?

    Niin ja terolutilla yritettiin viime kierrossa tasata mut ei auttameet. Tuli kuitenkin 36 päivän kierto.


  • mammaksi1

   No voihan sielläkin jo vuosi yritystä.. tutkimuksiinhan pääsisit kyllä jo.. tai kunnalliseen eivät ottaneet minua vuodenkaan jälkeen joten soitin yksityiselle. Eli olen ymmärtänyt että jos pco todetaan niin luomusti todella vaikea raskautua, koska kierrot juurikin mitä sattuu.. ja sehän on nimeltään monimunarakkula sairaus.. joten terolutit (eli keltarauhashormoni) minulle määrättiin kuukautisten säännöllistämiseen. Clomifenit munasolujen kehittämiseen jotta saisin ovulaation aikaiseksi. Ja vielä metforem nimisen lääke kuurin joka hoitaa pco:ta pois. Myöskin multa otettiin hormoonit verikokeista ne olivat ok. Ja munanjohtimet ultrattiin eikä mitään poikkeavaa (: ainoastaan vaivaa tuo pco... onhan tässä hormooneita muutama kuukausi jo popsittu... sais tärpätä jo..

  • mammaksi1

   Oletko minkään laisissa ultrassa käynyt ?

  • erps

   joo siis mua on ultrattu miljoona kertaa pienen elämäni aikana millon mistäki syystä :D ku on ollu kystaa ja kierukka lähti paikoiltaan kerran ja kohdunulkoista seurattiin tietty ahkeraan. KU oli ainoa jonka takia pääsin julkiselle ultraan, muuten aina marssinu yksityiselle. Nytkin menossa taas samalle yksityislääkärille. Soitin ja kerroin saaneeni terolutit mutta ne eivät tehonneet. Hän halusi että tulisin tsekattavaksi, en ole käynyt ultrassa KU:n jälkeen ni onhan se hyvä nähdä että miltä paikat nykyään näyttää...

   Luulis kyllä että kun mut on niin monesti ultrattu että pco olisi jotenkin joskus näkynyt... mutta ens viikollahan se sitten selviää.

   • mammaksi1

    Jepjep. No sitten epäilen tota pco.ta tai mistä sitä voi tietää. Tsemppiä! Toivotaan et kaikki ok!! (:


   • erps
    mammaksi1 kirjoitti:

    Jepjep. No sitten epäilen tota pco.ta tai mistä sitä voi tietää. Tsemppiä! Toivotaan et kaikki ok!! (:

    Kiitos! Tähän asti lohduttanut tieto siitä että voin raskautua vaikka olikin ku. Mutta siitä alkaa olla jo aikaa sen verran että alkaa huolestuttaa... tsemppiä sullekin!! Tuu kertomaan oliko oireet jonkin mukavan yllätyksen syytä :)


  • mammaksi1

   Mie kerron kyllä! Jotenkin tuntuu et toivo taas menetetty et ei kuitenkaan.. nyt kp 27 ja malttamattomana tein testin negahan se oli.. ylläri ylläri. noh onhan täs vielä aikaa kp 29 ennenkun menkkojen kuuluisi alkaa..

   • erps

    Pco-tuomiohan sieltä tuli :(


  • mammaksi1

   Voih... saitko lääkkeitä minkä moisia?.. Täällä menkat alkoi kp 3 mennään nyt elikkäs clomit taas tänään kehiin..

  • erps

   No gyne ei kauheasti tota pco:ta kommentoinut ja oli aika sellanen että "no panic". Potilaskertomuksessa luki että "ovarioissa hieman pco viitteitä" joten luulen ettei tapaukseni ole mitenkään kovin pahanlaatuinen. Niitähän on hyvin erityyppisiä "vaikeusasteiltaan". Ei puhunut mistään laihdutuksista tai ruokavalioista (oon lukenut että voi auttaa) tms. Ja tämä on oikeasti todella hyvä ja asiantunteva lääkäri, luotan kyllä häneen.

   Hän myös lohdutti muistuttamalla että olihnhan kesällä raskaana vaikka se päättyikin huonosti kun oli KU, mutta kuitenkin todistaa että jotain tapahtuu ja miehenki simpat toimii. Uskon kyllä ovuloivani kun kierto on 38-40 päivää, joillain kun ne menskut tulee vaan muutaman kerran vuodessa.
   Miten sulla oli ennen tota diagnoosia, oliko kierto sekaisin?

   yksi tero päivässä ei mulla auttanut kierron tasaamiseen, joten kokeillaan seuraavat kaksi kiertoa 2 teroa päivässä kp 15-24. Sitten käyn alkukierrosta ultrattavana jotta hän näkee onko munasolua irronnut. Nyt kun kävin kp 5 niin hän oli sitä mieltä että viime kierrossa oli oikealta irronnut munasolu. Jos kuitenkin näyttää siltä etten ole ovuloinut niin hän määrää clomit.

   Näillä mennään...

  • mammaksi1

   No mullahan kuukautiset heitteli aivain miten sattuu saattoi olla 2kk myöhässä. ja sitten pientä tuhrua.. välillä ei edes sitä.. siitä jo ihmettelin että johan on kun en raskaana ole niin mikä on. Nyt kierto päivän tarkka tuolla combolla. terolut, clomifen ja kuuri metrofemia.. viimeiset nappulat sitä kuuria menossa.. clomeja ja terolutteja reilusti mulla jälellä.. jos ei niidenkään jälkeen niin ultraahan tässä joutaa..

  • erps

   pidetään peukkuja että cocktail tehoaa :) onko sulle tullu lääkkeistä sivuvaikutuksia? Mä huomasin terokuurin aikana et pinna on tosi kireänä. miten mahtaa käydä ku annosta suurennetaan...

  • mammaksi1

   Joo terolut kuurin aikana pinna välillä kireä.. silloin ei muuta.. Clomien ja ovulaation aikoihin mulla on itkuisuutta yksikin väärä sana niin sitten itkettää..ja raivokohtauksia jostain pikkuasioista saattaa myös syntyä. myöskin tuo yö hikoilu on ihan järkyttävää tuolloin.. ja levottomat unet.. (painajaisia olen nähnyt enemmän kuin koskaan) harvoin nään unia ollenkaan normisti. onneksi tuo mies suhtautuu ymmärtäväisesti näihin kiukutteluihin ja niiskuttamisiin. (: mutta nuohan onneksi kertovat sen että lääke jollain tasolla toimii!!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Raivoaako Putin, kun Suomi hyväksytään naton jäseneksi

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000008913259.html "Kommentti: Madridista jysähti sittenkin – Suomi kutsutaan Naton jäseneksi jo keskiviikkona Lähes
   NATO
   444
   4577
  2. Miten olette pärjänneet kuumuuden kanssa?

   Viime yö oli trooppisen lämmin ja kämpässä kuuma. Heräilin vähän väliä kuumuuden takia vaikka nukuin pelkkä lakana päällä. Täkin heitin jo viime viiko
   Maailman menoa
   362
   3788
  3. Rydman "elämäni hirveimmät päivät" Entäs uhrisi?!

   https://yle.fi/uutiset/3-12515383 Rydman valittelee että vaikeaa on ollut kun jäänyt kiinni mutta entäs uhrisi? Ei yhtään empatiaa uhreja kohtaan!
   Maailman menoa
   209
   3171
  4. Nakkilassa on raiskattu wanhus

   Wanhus on raiskattu nakkilassa palvelutalossa. ( näin uutisoivat molemmat iltapäivälehdet sekä yle )
   Nakkila
   19
   2502
  5. JA SIEPIN VALITUS ALKOI TAAS

   Siepin unelma-asunnossa oli hajonnut ilmalämpöpumppu, jonka takia hän joutui lähtemään kuumuutta pakoon ylelliseen hotelliin. mutta voi kauhistus, k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   128
   1482
  6. No aloititko sä jo suhteen

   sen toisen ihailijasi kanssa? Sen jonka kanssa sulla oli jotain vispiläkauppaa? Olenko jo unohdettu ja tarpeeton?
   Ikävä
   152
   1428
  7. Mitä oikein odotat?

   Rehellisiä vastauksia sitten vain.
   Ikävä
   128
   1298
  8. Totuus on että

   Se kaikki sattui ihan vit**ti koska mä tykkään susta todella paljon. Oikeesti tosi paljon. Menin ihan pois raiteilta enkä tajua tätä itekään. Oon mä j
   Ikävä
   34
   986
  9. Natoon liittymisen hinta kova.

   Suomi joutuu luovuttamaan kurdeja Turkkiin, maksoiko Suomen Nato-jäsenyys monien kymmenien ihmisten vankeus ja kidutuskohtalon vai peräti kuoleman. ht
   Maailman menoa
   269
   974
  10. Turkki tukee Suomen Nato-jäsenyyttä

   Kuinkas trollien suuhun nyt pannaan? 🤣 Juttua aiheesta löytyy kohta kaikista mahdollisista uutislähteistä. Mahtava homma!🫡🥳
   Maailman menoa
   389
   919
  Aihe